Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2594 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ספירל, אני גם לא יודע אם זה המחיר הממוצע של רכב, לדעתי כן.

בנוגע לקרן שווה או שפיצר, אני לא נכנס לריביות המדוייקות על השקל.

אבל זוהי הרמה של ההחזר החודשי פחות או יותר. ( ממש לא קריטי )

ברור שאף אחד לא יכול להבטיח תשואה של 4 %.

אבל שוב פעם, אם מסתכלים על 20 שנה אחורה , רואים שהממוצע לאורך השנים בהרבה יותר גבוה.

ברור שאם מישהו נכנס לשנה לשוק ההון הסיכון גדול.

בודקים לאורך השנים את התשואות.

מי שנשאר במשבר של 2008 , החזיר כבר ממזמן את ההפסד.מי שיצא הפסיד הכל.

אני כלל לא בונה על עלייה בשווי דירה.( לא מעניין )

אני מסתכל על תשואה משכירות.

עליית הערך זה רק בונוס , לא בונה על זה.

תשמע הגישה שלך שמי יבטיח שהדירה תהייה מושכרת, מי מבטיח ששוק ההון לא ירד, מי מבטיח שלא יפטרו אותי מחר, מי מבטיח ומי מבטיח...

אף אחד לא מבטיח !

זוג צעיר היום בשביל להגיע למשהו, חייב פשוט חייב להשקיע במשהו.

מי מבטיח שיצא טוב ? אף אחד.

חוץ מההיסטוריה.

הבהרה

( הכותב אינו מומחה או יועץ השקעות )

רק אחד שפועל כך.

• תגובות 215
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

״אם בעלי החברות היו משוכנעים..״

הם משקיעים גם באפיקים אחרים. ישנם יבואנים בארץ שעובדים עם בנק הפועלים, ויש אחרים שעובדים עם מזרחי.

מן הסתם גם בתחום הזה יש טרייד אוף בין רווח צפוי לבין הבטחון בהשקעה, כמו כל תחום.

ובכלל, כל מה שאתה מתאר הוא בעיות כלליות שקיימות בכל השקעה. דירה יכולה להיות ריקה והבורסה יכולה ליפול גם אם אין לך רכב - אז מה?

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם

וזו בדיוק הבעיה: כל החכמים כאן כותבים כאילו התשואה מובטחת לתקופה יחסית קצרה, עד שיזקקו לכסף. מי שיכול להרשות לעצמו לנעול מאות אש"ח ל-20 שנה לא צריך הלוואה לרכישת רכב. ואותו בחור שרוצה לקנות דירה בפריפריה עם מקדמה של 200 אש"ח שוכח איזו ריבית ישלם על המשכנתא. זה כבר מעביר את התחשיב למספרים אחרים לגמרי.

ואל תשווה התנהלות של חברה לזו של משק בית. אלה דברים שונים בתכלית.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

השאלה שנשאלה בפתיחת השרשור כללית מדי.

צריך להבחין בין לקיחת הלוואה על ידי מישהו שאין לו את ההון הנדרש לבין מי שיש לו את ההון אבל מעדיף לקחת הלוואה ולהשאיר אצלו את ההון מסיבה כלשהי.

לגבי הסוג הראשון - זה תלוי בצפי ההכנסות ותזרים ההכנסות וההוצאות. יכול להיות אדם שמרוויח סבבה ויכול לעמוד בהחזר ההלוואה אבל הוא לא נזיל (נניח בשל רכישת דירה). במצב כזה אין שום בעיה לדעתי לקחת הלוואה לרכישת רכב. מנגד, יכול להיות מישהו תפרן שמחליט לקפוץ כמה דרגות מעל היכולות שלו.

לגבי הסוג השני של האנשים, ברור שכדאי לקחת הלוואה כי כל השקעה סבירה תניב קרוב לוודאי (לאורך זמן) תשואה גבוהה יותר מהריבית על הלוואה שאפשר לקבל היום.

פורסם

אני לא משווה התנהלות של חברה למשק בית. אתה טוען פעם אחר פעם שאם היה אפשר ״להכות את השוק״, אז לא היו מלווים כסף לאנשים לקנות רכב. אז אין קשר בין הדברים. בדיוק כמו שבתור משקיע בודד אני יכול להשקיע במשהו בטוח יחסית כמו אגח וגם במניה של איזה סטארטאפ שנראה לי. בנקים שנותנים הלוואות, מרוויחים גם מזה, אבל לא רק מזה.

הלוואות מאפשרות התנהלות כלכלית נוחה, גם בלי הון עצמי סביר ביד. יש להן עלות. זה הכל. העיקרון של ״אני משלם על הכל במזומן״ הוא נחמד, אבל הוא לא באמת ריאלי לכולם, הוא תלוי בהמון פרמטרים, וגם מי שלא חי על פיו - לא יכריז מחר על פשיטת רגל וילך לגור ברחוב. כפי שנכתב כאן, בחוכמה רבה, ניסיון החיים הפרטני של כל אחד מאיתנו הוא לא מתכון וודאי להצלחה כלכלית, נפשית וחברתית. וגם את זה צריך לזכור לפעמים. ועל פערי דורות ומה עבד לפני 20 שנה ופחות עובד היום אני אפילו כבר לא מדבר.

פורסם

מתייחס ל168:

לא, כי אם לקחת את הכסף ושילמת אותו במזומן על הרכב, אז הוא כן "נזיל לך פתאום אם אתה צריך" :roll:

ציטוט

יבגניפ כתב:

אוף. למה אני מגיב פה? 

פורסם
אז אחרי 11 עמודים לאילו תובנות הגענו בערך?

שכל אחד נוהג בסופו של דבר לפי איך שהוא מבין.

הדור הותיק יותר אומר " אם יש לי קונה, אם לא. אז לא קונה "

הצעירים לוקחים הלוואות .

וכולם חיים...

ושספירל לא אוהב השקעות :-)

פורסם

ליאב: התובנה שלי - שאנשים לא מבינים את הסיכון בהשקעות. כנראה שצעירים ועדיין לא חוו משברים כלכליים. ואולי סתם קצת צרי אופקים וזורקים סיסמאות בלי לבדוק אם יש להן גיבוי - כמו אותו אחד שמשוכנע שדירה בפריפריה, שנרכשת עם משכנתא של 80%, תניב תשואה של 5%..

הולנד: הסיפור יותר מורכב. מה זה אותו אדם ש"מרוויח סבבה"? אותו אדם צריך לבחון את צפי ההכנסות וצפי ההוצאות שלו, את תכניותיו לעתיד - ורק אם אלה משאירים לו מרווח נשימה קצת יותר ממספק, כולל כרית ביטחון לשע"ח, לשקול נטילת הלוואה (אני לא מדבור על הלואה למשהו חיוני אלא למה שאגדיר "מותרות").

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

בוא נעשה סדר, דירה בפריפרייה באיזורי ה 600,000 פלוס מינוס, יכולה להכניס בין 2000-2400 בחודש.

מי שחושב שאפשר להתעשר מעבודה רגילה ( זוג שמרוויח בממוצע 20,000 ₪ בחודש )

הוא פשוט לא בעניינים, במקרה הטוב הזוג יחסוך כמה אלפים בחודש.

אם לא ימנפו את האלפים האלה כל חודש, הזוג יגיע לכלום ושום דבר או לחלום הרטוב של כמה מאיתנו טויוטה קורולה ללא הלוואה ושעבוד.

פורסם

בהנחה שהמספרים האלה נכונים - ואין לי מושג אם הם ריאליים - כמה תעלה אותה דירה כולל עלויות המשכנתא?

איזה אחוז מהזמן תעמוד ריקה ולא תכניס שכ"ד? כבר לא מדבר על שוכרים שלא משלמים את חובותיהם, או לא מפנים את הדירה בזמן.

מה יהיו עלויות אחזקת הדירה לבעליה?

אם אינך מכניס את ההוצאות האלה יש לך סיכוי טוב לגלות שהמינוף הזה ממש לא גורם לך להיות "עשיר".

פורסם
ליאב: התובנה שלי - שאנשים לא מבינים את הסיכון בהשקעות. כנראה שצעירים ועדיין לא חוו משברים כלכליים. ואולי סתם קצת צרי אופקים וזורקים סיסמאות בלי לבדוק אם יש להן גיבוי - כמו אותו אחד שמשוכנע שדירה בפריפריה, שנרכשת עם משכנתא של 80%, תניב תשואה של 5%..

הולנד: הסיפור יותר מורכב. מה זה אותו אדם ש"מרוויח סבבה"? אותו אדם צריך לבחון את צפי ההכנסות וצפי ההוצאות שלו, את תכניותיו לעתיד - ורק אם אלה משאירים לו מרווח נשימה קצת יותר ממספק, כולל כרית ביטחון לשע"ח, לשקול נטילת הלוואה (אני לא מדבור על הלואה למשהו חיוני אלא למה שאגדיר "מותרות").

גם אתה זורק סיסמאות. הרי בגדול כל ההמלצות שלך סובבות סביב מה שעבד לך בבחירות שעשית לפני כמה עשורים.

שוב ושוב ושוב, לא צריך כל הזמן לנסות לצייר עולם בינארי. וגם צריך להצביע על הבעיה. הוצאות מוגזמות ביחס להוצאות זו הבעיה. לא הלווואה ככלי שנעזרים בו.

עכשיו נורא אוהבים לספר פה על ההוא שהשתחרר מהצבא וקונה במוו סדרה 3. בסדר, נו. זה המקרה הממוצע של מי שלוקח הלוואה? לא יודע. אבל כמה פה החליטו שכן, אז בטוח שכן.

פורסם

תלוי במצב הפיננסי שלך..

הורים שלי מבוססים ומשקיעים את הכסף שלהם, הם קנו רכב חדש ב 100% מימון ריבית פריים.

אין להם בעיה כל חודש להחזיר את ההחזר, וכנראה שהם עושים יותר מפריים בהשקעות.

אני עם רכב ששווה 15 ללא מימון, הכל ביחס לאפשרות ולמצב שלך בחיים

אני אוהב אותך.

סע לאט, סע לאט.

פורסם (נערך)

יבגני, אני ממש לא נעול במה שעשיתי לפני 30 שנה. אבל אין ספק שהגיל והניסיון, וגם האופי הייקי, משפיעים על הגישה שלי ודרך אגב תקן את שגיאת ההקלדה שלך . אלה הוצאות מול הכנסות

דרך אגב, אם תשים לב, אני לא מתנגד להלוואות האופן עקרוני, אלא טוען שיש לקחת אותן בשיקול דעת. מה שמפריע לי הוא האמונה העיוורת בכך שהשקעות לעולם יכו את הריבית על ההלוואה. אולי זה נכון בטווח של עשורים, אבל לא פעם אנו זקוקים לכסף בדיוק כאשר הבורסה בשפל. אז אם יש לך חסכונות מספקים ואתה מפזר את הסיכון ויש לך אורך נשימה אתה יכול לשחק את המשחק. אבל רבים כאן אינם בעמדה הזו, מוכנים לסכן את מעט חסכונותיהם בשביל לנסות להרוויח כמה אחוזים, שכלל אינם מובטחים. ויותר מזה - להמר על כסף שנלקח כהלוואה, הימור שאם יכשל יכניס אותם לבוץ עמוק

D1winner - כנראה שלהורים שלך לא יקרה כלום אם הם יפסידו בבורסה כמה עשרות אלפי ש"ח, אז הם לוקחים את הסיכון. זה לא המצב של זוג צעיר מן השורה.

עריכה אחרונה על ידי sperial

• תוכן חדש...