Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

Skoda Superb.

Service
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2593 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלוב רב,

אני מעוניין לרכוש את מנוע 1.5 אבל לפני כן אשמח לקרוא את חוות דעתכם על הרכב ואם תוכלו בנוסף לענות על השאות הבאות:

1. איך הרכב מבחינת אמינות?

2. מהי צריכת הדלק האמיתית של הרכב בנסיעה משולבת(או בנפרד)?

3. הרכב יעשה כ30-40K קילומטר בשנה וישרת אותי כ3-6 שנים נכון לעכשיו. האם מומלץ לקנות את הרכב עם מנוע הדיזל?

4. האם עלות האחזקה של הסופרב 1.5 מבחינת טיפולים,ביטוח ודלק יקר משמעותית מעלות האחזקה של אוקטביה 1.5?

5.אתם ממליצים לקנות רכב חדש או לקנות יד שניה מ2017 והלאה?(אני עוסק מורשה)

תודה מראש.:-D

פורסם

1. סבבה לגמרי, רוב בעיות האמינות בגיר טופחו והסיכון נמוך יותר, ועדיין- הגיר הרטוב שמשודך למנועי 2.0 אמין יותר.

2. זה מאוד משתנה בהתאם לתוואי הנסיעה, לסגנון הנהיגה, למשקל המועמס על הרכב וכל זה, אבל במספרים גדולים מדובר על צריכה של (פלוס מינוס) 1-14 קמ"ל בנסיעה משולבת, צריכה נמוכה יותר בנסיעה בין עירונית כמובן, באוקטביה צריכה נמוכה ב-7% בערך.

3. הרכב עם מנוע הדיזל מומלץ, אבל לדעתי אם תעשה את החישוב של החיסכון תגיע למסקנה שהתוספת במחיר האוטו (בערך 40K לפי המחירון) לא משתלמת לקונים פרטיים- ואולי יש להם איזו הצעה מעניינת לתפור לך.

4. ביטוח זה תלוי בסוכנות שלך ובעבר שלך, אבל אתה יכול לבדוק ב-WOBI. מבחינת צריכת דלק, ההבדל די קטן, וגם מבחינת טיפולים בסופו של דבר המנוע הוא אותו מנוע והמערכות הנלוות לו (תיבת הילוכים, מיזוג וכו') גם דומות עד כדי זהות, אז ההבדל לא צריך להיות גדול, אם בכלל.

5. אישית הייתי מעדיף רכב יותר חדש (2018 וקדימה, אולי חדש) בגלל שהרכבים הללו עברו עדכון מבחינת מערכות בטיחות (תוספת LANE ASSIST בסופרב, בקרת שיוט אקטיבית נוחה מאוד בנסיעות בין עירוניות באוקטביה) ושדרוגי ליין המנועים (1.4 הפך ל-1.5, 1.8 ל-2.0 וכו').

פורסם

ראשית, היית צריך לפתוח בפורום ייעוץ.

שנית, למה הסופרב ולא האוקטביה שהוזכרה? לא תוקף או משהו, אלא באמת מנסה לדעת מה הדרישות שלך מהרכב.

פורסם (נערך)
1. סבבה לגמרי, רוב בעיות האמינות בגיר טופחו והסיכון נמוך יותר, ועדיין- הגיר הרטוב שמשודך למנועי 2.0 אמין יותר.

2. זה מאוד משתנה בהתאם לתוואי הנסיעה, לסגנון הנהיגה, למשקל המועמס על הרכב וכל זה, אבל במספרים גדולים מדובר על צריכה של (פלוס מינוס) 1-14 קמ"ל בנסיעה משולבת, צריכה נמוכה יותר בנסיעה בין עירונית כמובן, באוקטביה צריכה נמוכה ב-7% בערך.

3. הרכב עם מנוע הדיזל מומלץ, אבל לדעתי אם תעשה את החישוב של החיסכון תגיע למסקנה שהתוספת במחיר האוטו (בערך 40K לפי המחירון) לא משתלמת לקונים פרטיים- ואולי יש להם איזו הצעה מעניינת לתפור לך.

4. ביטוח זה תלוי בסוכנות שלך ובעבר שלך, אבל אתה יכול לבדוק ב-WOBI. מבחינת צריכת דלק, ההבדל די קטן, וגם מבחינת טיפולים בסופו של דבר המנוע הוא אותו מנוע והמערכות הנלוות לו (תיבת הילוכים, מיזוג וכו') גם דומות עד כדי זהות, אז ההבדל לא צריך להיות גדול, אם בכלל.

5. אישית הייתי מעדיף רכב יותר חדש (2018 וקדימה, אולי חדש) בגלל שהרכבים הללו עברו עדכון מבחינת מערכות בטיחות (תוספת LANE ASSIST בסופרב, בקרת שיוט אקטיבית נוחה מאוד בנסיעות בין עירוניות באוקטביה) ושדרוגי ליין המנועים (1.4 הפך ל-1.5, 1.8 ל-2.0 וכו').

תודה על התגובה המפורטת,עשיתה לי סדר לגבי הרכב.

ראשית, היית צריך לפתוח בפורום ייעוץ.

שנית, למה הסופרב ולא האוקטביה שהוזכרה? לא תוקף או משהו, אלא באמת מנסה לדעת מה הדרישות שלך מהרכב.

אכן טעות שלי.

לגבי האוקטביה,היא "לא עושה לי את זה" בלשון המעטה .. אני מעדיף סטיישן קוריאנית/יפנית שהאמינות וצריכת הדלק שלה יתאימו לנסועה השנתית והציוד שיהיה ברכב.

בקשר לסופרב,אחרי נסיעות בודדות במנוע 1.4 היא בהחלט תמורה מצויינת למחיר בתנאי שאמינות הרכב לא דורש ביקורים תכופים במוסך.

בנוסף היא עונה על כל הדרישות הכוללות: אמינות(גם הוצאה של 3000ש"ח על מצמדים פעם בכמה שנים לא בשמיים),איכות נסיעה והרכבה,לא עצלה עד 150קמ"ש ואף מעבר,צריכת דלק,מערכת שמע ומרווח.

לכן בסופו של דבר אבדוק לעומק אם אסתדר עם סטיישן יפנית או אתפנק עם מנהלים שבהחלט עונה כמעט על כל הדרישות שיש לי מרכב בטווח המחירים עד 180-190 אש"ח.

עריכה:

אשמח לשמוע חוות דעת על הסופרב בשלל גרסאותיה.

תודה.

עריכה אחרונה על ידי Service
פורסם

אם הכי חשובה לך צריכת דלק, אז אולי עדיפה לך סונטה היברידית?

יש לחבר שלי בליסינג, 50K ק"מ בשנה בערך, נסיעה עדינה רוב הזמן על 100-110 בינעירוני, צריכת דלק ממוצעת 4.2 ליטר ל 100 ק"מ.

ניסאן מקסימה 2015 גפ"מ

סוניק RS 2014

בעבר: אימפלה 2005 3.4 :( , ספארק 2016 LT+ בליסינג, ספארק 2013 ידני 1.2 בליסינג, לנטרה 94

פורסם
אם הכי חשובה לך צריכת דלק, אז אולי עדיפה לך סונטה היברידית?

יש לחבר שלי בליסינג, 50K ק"מ בשנה בערך, נסיעה עדינה רוב הזמן על 100-110 בינעירוני, צריכת דלק ממוצעת 4.2 ליטר ל 100 ק"מ.

באופן אישי אני מעדיף לקנות את הטויוטה החדשה בגרסת הסטיישן שזולה משמעותית(למרות שלא באותו סגמנט).

תודה.

לגבי הסופרב,מה העלות לטיפול קטן וגדול?

• תוכן חדש...