Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2655 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני צריך פתרון לבעייה מתסכלת- העלאת משקלים במדרגות. הרבה מדרגות. הרבה משקלים.

התחלתי לחשוב, למה לא להשתמש במעין "רובוט" ייעודי? זחל, עם מרכב ייעודי לנשיאת משקל.

אין לי מושג מאיפה להתחיל.

עם ייצור חלקי המרכב אני אוכל להסתדר, בחירת ופיברוק מתכות זה החלק הפשוט עבורי.

מנגנון הנעה, גג"ש, מקור כח, חומרים לגלגלים וכדומה- לא מבין בזה כלום.

אשמח לרעיונות\הצעות\מקורות מידע.

תודה לעונים.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

• תגובות 42
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

קניות מהסופר או שאתה עובר דירה כל שבוע

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

לתגובה רצינית, ראה את הודעתו של gsi16v.
זה משפט שלא ציפיתי לראות בפורום הזה
פורסם (נערך)

לגבי מנגנון הנעה - אתה צריך מעין גלגלים משולשים כאלה, שמחוברים למנוע חשמלי.

אם אתה רוצה שזה יזוז בעצמו, בלי שיהיה צורך לתמוך בזה, אתה צריך מעין עגלה שוכבת כזאת עם שני צירים.

אפשר להרכיב עליה או קונטיינר, או סוג של מנשא לעצמים גדולים.

אתה רוצה שהשלדה תהיה עם מוטות טלסקופיים, כדי יהיה ניתן להתאים את העגלה למטענים בגדלים שונים.

אם אתה רוצה שזה יעלה מדרגות כשזה בשכיבה, צריך שאו שהצירים יהיו בקצוות, או שיהיה לזה מתלה טלסקופי עם מהלך ארוך. כדאי שזה יידע לשנות את הזווית של המען, כדי שזה יוכל לעבור בגרם מדרגות.

אתה רוצה שזה יידע לעבור בגרם מדרגות. צריך מנגנוני היגוי בשני הצירים.

צריך מנועים חשמליים (לכל ציר או גלגל), סוללה. אולי תיבת הילוכים עם הילוך כח, מה שנקרא reductor.

צריך קונטרולר למנוע ולסוללה. צריך גם שלט.

אם אתה רוצה גם יכולות אוטונומיות, אז זה כבר רמה אחרת לגמרי - צריך מצלמות וחיישנים, כמו של רומבה או משהו.

כל זה ידרוש ממך ללמוד המון דברים חדשים, החל ממכניקה ועד תכנות ל-embedded.

עריכה אחרונה על ידי vadim6385

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

אני חושב על זחלים, כך שמנגנון ההיגוי יהיה האטה של צד אחד לעומת האחר.

ה"מנשא" יהיה מעין אמבטייה ממתכת (עם תמיכה בחלק האחורי לעצמים גבוהים).

מנועים חשמליים, יצריך 2 בתצורה הזו (או אחד עם "איך-קוראים-לזה-שמתחבר-גם-לגלגל-השני", כל עוד אני לא אלך על תצורת ה"זחל" המתוכננת). איזה סוללות יכולות להתאים לפרוייקט? איזה הילוכים (הורדת מהירות והעלאת מומנט)?

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

זה אני כבר לא יודע להגיד לך, לא מכיר את הדקויות של הדברים האלה.

ככה אני פשוט רואה את זה.

אבל זחלים נראה לי רעיון פחות מוצלח, כי זה לא יצליח לעלות במדרגות.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם (נערך)

מסכים עם ואדים, זחל זה פתרון גרוע למדרגות, בייחוד אם מתכוונים גם להעמיס משקלים.

הייתי מתמקד בפתרון מהסגנון הזה

https://www.instructables.com/id/Stair-Climbing-Robot-1/

נסה לשים את ידך על ערכות של פרוייקט first, זה פרוייקט רובוטיקה של בתי ספר תיכון, בזמנו (לפני 5 שנים) חברת national instruments הייתה מספקת להם את הערכות, היום לא יודע. היה שם מנועים, גירים, בקרים, דרייברים, חיישנים וכו׳.. לדעתי זה הסיכוי הכי טוב שלך להרים אבטיפוס בזמן קצר. ועדיין נדרש ידע בחשמל, אלקטרוניקה ובקרה.

קח בחשבון שלא מדובר בדברים זולים. רק הבקר של national עלה מעל 1k$

http://www.ni.com/en-il/support/model.roborio.html

עריכה אחרונה על ידי igal_zeltser

יום טוב גם לך

פורסם (נערך)

גם אני חושב שזחל עדיף היות והגלגלים המשולשים האלה בנויים על עיקרון שהגלגלים עצמם מסתובבים וכשמגיעים למדרגות המשולוש מסתובב, צריך יותר מדי מנועים או תמסורת די מורכבת בתוך כל "גלגל".

אם זוית הגישה של הזחל גדולה מספיק זה יעלה במדרגות.

הייתי הולך על שני מנועים (בראשלס מן הסתם אם רוצים לשלוט במהירות), נסה לחפש מנועים שמגיעים עם תמסורת שמגבירה מומנט, מנועי pittman למיניהם ניתן למצוא עם תמסורת הרבה פעמים. אם תסתכל באתר שלהם הם מציעים תמסורות שיעבדו יחד עם המנועים שלהם (סתם כדי להבין קצת, או במידה ואתה רוצה לקנות הכל חדש, זול זה לא יהיה).

בלי לדעת איך נראה הרובוט (מבחינת גודל הגלגל המניע של הזחל) ומה המשקל שאתה רוצה להעלות, לא ניתן לחשב את המומנט שהמנוע צריך להוציא.

הייתי מנסה למצוא מנועים ומתכנן את השאר סביב זה היות והם כנראה יהיו בין הםריטים היקרים ברובוט, אם לא ה-.

רק הערה קטנה (בתור מורה לרובוטיקה): אם זה על שלט זה לא באמת רובוט :-D

עריכה אחרונה על ידי RedLabel

"ai motoare capul doare"

פורסם

לך על זחל עם משולשים מחוברים אליו. הוא ינוע על קודקוד המשולש במישור ועל דופן המשולש במדרגות.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

חיפשתי כזה לפני חודש, אבל ירדתי מהרעיון.

להיות חברותי ונחמד, ולעזור לאנשים מסתבר שעובד יותר טוב, כי אז הם עוזרים לך.

אבל מצד שני אצלי אין הרבה מדרגות (ירידה של חצי קומה).

פורסם

ברווז - שאלו אותך שאלה, ולא ענית.

תן ערכים מספריים למשקל ונפח המטען והפרשי הגובה\מספר מדרגות. וכמובן חשוב לדעת עד כמה המטען עמיד או שביר.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

KeepItSimpleStupid תבנה\תקנה מסילה למדרגות ותשתמש בעגלה רגילה

יש צורך רק בחמש אצבעות כדי לנהל את הגלקסיה, ורק בשלוש־עשרה אצבעות על מנת לשלוט ביקום. -- דוד אבידן

פורסם

אם לבנות משהו, אז רק בשביל הספורט.

מבחינת עלויות עדיף כבר להזמין מוביל.

• תוכן חדש...