Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2655 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

במקרה דנן זה היה 2 קולה ו-2 סודה, וזה היה חריג שהכל יחד.

משנה כיוון "קצת".

כרגע מתמקד בשאסי בלבד עם זחלים בהנעה חיצונית (קרי, 1 כח ברווז :lol: ). מנועים וכולו וכולו תמיד אפשר להוסיף בהמשך.

אני מבין שיש לזחלים בעייה עם מדרגות.

איך ואיפה ניתן ללמוד לתכנן שאסי שיוכל להתגבר על הבעיות?

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

• תגובות 42
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

ברווז, עכשיו חשפת שזו הטרלה :-P... חשבת שלא נזכור שאתה משתמש במערכת אוסמוזה הפוכה (ועוד בתור מתקין מערכות סינון בעבר). על מי אתה עובד עם השישיות מים?:loco:

עריכה,

הברווז ענה בזמן שכתבתי את ההודעה הזו.

פורסם

השירשור הזה הוא עבור משאות אחרים ואנשים אחרים.

פורסם

הכי פשוט: תתחיל במעבר למי ברז. חסכת 24 ק"ג וכמה עשרות ש"ח.

דרך אגב, רובוט ישבור את המדרגות ויסכסך אותך עם השכנים.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם (נערך)
השירשור הזה הוא עבור משאות אחרים ואנשים אחרים.

זה נשמע לקוח מהפורום המשפטי.

תתחיל לחלק את הקניות לשני סיבובים בשבוע. הנאה כפולה מהסופר.

דרך אגב, אני לא מבין איך זוג בלי ילדים מגיע לקניה שבועית של 50 ק''ג. עם 3 בנים זכרים בגיל ההתבגרות אשתי לא התקרבה לזה.

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

או זוג בודיבילדרים, או מתאבקי סומו, או אנשים שקונים אוכל בצורה אימפולסיבית, שרובו בסוף נזרק, בתקווה שזה יקרה לפני שמתחילה להתפתח בו צורת חיים נבונה.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם (נערך)

התער של אוקהם -> אילו רובוטים שעוזרים בסחיבת משאות היו:

1. זולים

2. פשוטים להפעלה

אז:

- היית מוצא אותם בכל חור.

עצם העובדה שאין רובוט כזה לסחיבת משאות במשקל קל עד בינוני בשום מקום חוץ מאשר במפעלים ממוכנים

מרמזת בפשטות על התשובה שמרוחה לכל רוחב הקיר: זה יקר מדי ו/או מורכב מדי.

דוגמה טיפוסית מהחיים - חנויות מכולת למיניהן, שמהבוקר ועד הליל עוסקות בהזזת סחורה.

זה לא בגלל שבעלי מכולות הם אנשים טפשים (ההפך הגמור!) אלא בגלל שזה לא כדאי להם בסדרי גודל.

קיומם של אי-אילו רובוטים משעשעים בסרטונים זה דבר נחמד בשביל להעביר את הזמן בצפייה,

אבל לרוב זה משהו שמותאם באופן מאוד ספציפי לשלב ספציפי במפעל ספציפי, וזה עולה הון תועפות.

אני מתערב שיותר זול להעתיק את מקום העבודה לאזור אחר, עם פלטפורמה שטוחה כלשהי להעברת מטענים

(ע״ע חצר אחורית מוגבהת של סופר, שמותאמת לגובה משאיות האספקה) מאשר לקנות/להרכיב/לתפעל רובוט יחיד

עם זחלים ושאר מרעין בישין.

עריכה אחרונה על ידי hans

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

עוד רעיון, לדירה יש מרפסת? אי אפשר לבנות "מעלית" לדברים כבדים מהרחוב למרפסת? לדעתי יש כבר מוצרים מוכנים כאלה.

הרבה יותר פשוט מרובוט שעולה במדרגות.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
התער של אוקהם -> אילו רובוטים שעוזרים בסחיבת משאות היו:

1. זולים

2. פשוטים להפעלה

אז:

- היית מוצא אותם בכל חור.

לא מחייב... הדברים האלו מחייבים התעסקות מסביב, שרוב האנשים לא יסכימו לחיות איתה.

עצם העובדה שאין רובוט כזה לסחיבת משאות במשקל קל עד בינוני בשום מקום חוץ מאשר במפעלים ממוכנים

מרמזת בפשטות על התשובה שמרוחה לכל רוחב הקיר: זה יקר מדי ו/או מורכב מדי.

דוגמה טיפוסית מהחיים - חנויות מכולת למיניהן, שמהבוקר ועד הליל עוסקות בהזזת סחורה.

זה לא בגלל שבעלי מכולות הם אנשים טפשים (ההפך הגמור!) אלא בגלל שזה לא כדאי להם בסדרי גודל.

זה סוג של "בשביל מה אני צריך להשקיע סכום במשהו שיכול להתקלקל, ושהפועלים יתעללו בו, עבור משהו שהפועלים כבר ממילא מבצעים לבד בלי עזרה כי ככה נהוג?".

המקומות שבהם יש עזרי הרמה וסחיבה, מחזיקים אותם כי בלעדיהם בלתי אפשרי לבצע עבודה.

עגלות פשוטות ומלגזות פשוטות הן כלים נפוצים מאד וזולים מאד. הכל יחסי, כמובן...

אבל, העולם העסקי נוהג בצורה שונה. כמו שאמרת, העסקים נבנים מראש תוך התחשבות בהעמסות- רמפות וכדומה. אין מדרגות.

סופרים לא מתעסקים עם הנושא- המהירות שבה 3-4 חבר'ה מתחלקים במשקל ועולים יחד במדרגות במכה עולה עשרות מונים על המהירות של פועל אחד שצריך לתפעל זחל. תרתי משמע במקרה הזה.

אין לי פועלים. המשלוחים משאירים את מוצרי החלב ללא קירור, לעיתים בשמש, במשך שעות. ראיתי את זה במו עיני הענוגות. לא מדובר על הצריכה שלי ושל אשתי ולא רק על הקניות בסופר. אין אפשרות למעלית\מנוף כי כבלי חשמל באמצע החיים במיקום מהתHת.

פורסם (נערך)
הלא מחייב... הדברים האלו מחייבים התעסקות מסביב, שרוב האנשים לא יסכימו לחיות איתה.

זה בדיוק מה שכתבתי בסעיף 2 - פשוטים להפעלה.

מה שאני מנסה ככה לדחוף בין השורות הוא שבין

1. הפיתרון הפשוט וההגיוני (לשנס מותניים ולהעלות לבד משקל סביר לגמרי עבור גבר בריא)

לבין

2. המכונה החשמלית הכי פשוטה שיש (ע״ע העגלה החשמלית הסינית שקישר urban.racer)

יש עוד כמה פתרונות ביניים בדרך, באזור סעיף 1.

אין שום סיכוי בעולם שתצליח לבנות את העגלה הסינית הזאת בעצמך בפחות מ-1800$ (זהו המחיר שלה)

ואתה מדבר בכלל על 3. לפי העלות של 2 אפשר להניח מה טווח העלויות הצפוי של 3...

עריכה אחרונה על ידי hans

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם
אין אפשרות למעלית\מנוף כי כבלי חשמל ...\.
ארכימדס לא השתמש בחשמל.

יש צורך רק בחמש אצבעות כדי לנהל את הגלקסיה, ורק בשלוש־עשרה אצבעות על מנת לשלוט ביקום. -- דוד אבידן

פורסם

מזל, אחרת היה מתחשמל ברגע האאוריקה.

הוא גם לא היה צריך להתחשב בכבלים המחוברים לבניין בעת הרמת משאות לגובה.

• תוכן חדש...