Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2695 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

יש ברשותי פז׳ו 207 מודל 2008 עם 99000 קמ יד שניה

אני נמצא בדילמה,

האוטו לא עובר טסט ועל מנת לתקן אותו (אטמים - הרכב מעשן) אני צריך לשלם באזור ה 6000 שח (קיבלתי מספר הצעות)

הרכב שווה לפי המודעות ביד 2 כ 10000 שח

האוטו לא יקר לי במיוחד והינו רכב שני במשפחה, יתרה מזאת - לא נסעתי איתו כמעט שנה - הוא עמד בחנייה תת קרקעית.

מה אתם הייתם עושים במצב הזה? אני מנסה להישאר שקול מבחינה כלכלית ולא להכנס להרפתקאות מיותרות.

פורסם

לא שווה את ההתעסקות של התיקון לדעתי.

תמכור לראשון שבא עם כסף ביד

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

לא רואה איך הרכב שווה 10,000₪. לדעתי הוא שווה פחות, בוודאי שבמצבו הנוכחי.

מצד שני, אין קשר בין שווי הרכב לעלות התקלה. הרי אם היה לך רכב שלכאורה שווה 1,000₪, אבל הוא אמין ומשרת את צרכיך, לא תחליף לו צמיגים כי זה מעל שווי הרכב?

מצד שלישי, יכול להיות שאם תפנה למוסכים המומלצים פה (מוסך גבע, אורן שירותי רכב) עלות התיקון תרד, אולי אפילו משמעותית.

בקיצור השאלה היא לא כמה עולה התיקון מול כמה שווה הרכב, אלא כמה יעלה לך להחזיק אותו במצב נסיעה והאם זה משתלם לך, גם מול עלות רכב אחר וגם באופן כללי. אם הרכב עמד שנה שלמה ולא הרגשת בחסרונו כנראה שאתה לא באמת צריך אותו, ואז לדעתי שווה לך או לתקן ולמכור (אם התיקון יצא משמעותית זול יותר), או לנסות למכור, כנראה במעט מאוד כסף במצבו הנוכחי.

For I am a bear of very little brain, and long words bother me

לפני 25 דקות, m3x7r3m3 כתב:

אני מסכים איתך

פורסם

דבר ראשון שים לב שהרכב במקרה הטוב שווה 4000 ולא 10 כי דורש תיקון בשביל לעבור טסט.

דבר שני להסתכל על שווי הרכב הזה בשביל להבין אם תיקון משתלם זאת הסתכלות לא נכונה. אתה צריך להשוות אל האלטרנטיבה, כלומר אם לא תתקן ותמכור, כמה כסף תרוויח, כמה תצטרך להשקיע ברכב אחר חדש ומה העלויות שלו וכן הלאה, ואז לראות מה יותר משתלם. אני לדוגמא משקיע כל שנה ברכב ששווה 2.5 הרבה יותר כי עדיין העלות החודשית שלו קטנה בהרבה מלקנות רכב חדש.

לטענתך אתה לא צריך את הרכב ולכן האלטרנטיבה זה למכור בלי לקנות חדש, אז אין פה כמעט התלבטות (אגב גם בלי התקלה היה שווה לך למכור כי כלכלית תמיד עדיף בלי רכב לעומת אם - רכב זאת הוצאה לא קטנה)

פורסם

אם אתה לא צריך רכב שני - שזה מה שהבנתי מהסיפור שלך, כל הוצאה על הרכב זה בזבוז ואפילו לזרוק אותו לפח זה כלכלית עדיף. כנראה עדיין שתוכל לקבל עליו קצת כסף ואז אתה אפילו מורווח.

אם אתה לא יכול להסתדר בלי רכב תבדוק כמה אתה צריך כדי להשמיש אותו. הסכום שנקבת נראה לי גבוה מדי ובמחיר הזה שווה לזרוק אותו ולמצוא רכב אחר. אם תמצא תיקון במחיר נמוך יותר אולי שווה להמשיך להחזיק אותו.

פורסם

מכר קרוב שלי מכר רכב דומה במצב נסיעה ובקושי רב קיבל 3500 שקל לאחר מספר חודשים שהרכב עמד למכירה.

למכור למרבה במחיר ואו לראשון שיראה רצינות לקחת את הרכב.

Hyundai Tucson Prime 2.0– הבחירה של האישה..

Kia Niro Plug In - כי שומרים על הסביבה

פורסם

תודה לכולם על התשובות, אכן ענייניות ועד הבוקר הייתי במחשבה הזאת.

אחרי דיונים עם האשה הבנו שכנראה נצטרך רכב שני (לצורך נסיעה לעבודה) ולכן כדאי להשקיע בתיקון ברכב שאנחנו מכירים ויודעים את ההיסטוריה שלו מאשר למכור במחיר אפסי ולאחר מכן להתחיל לחפש רכב אמין בסכומים של 15-20.

• תוכן חדש...