Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

    היי, היי אתה (או את) שם!

    אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

    אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

    אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.
     

יש בעלי מזללת שווארמה ו\או פיצה בקהל? יש לי מספר שאלות.


ברווז
שימו לב! השרשור הזה בן 1957 ימים, שזה ממש ממש הרבה. נא המנעו מהקפצה שלו והקפיצו אותו אך ורק אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא. אם יש לכם שאלה, נא פתחו שרשור חדש.

פוסטים מומלצים

  • תגובות 50
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

טוב, לאן הלכתם עם זה, כל תוכניות הבישול הן סתם קישקוש שנע בין פריק-שאו לבין ריקי לייק, אין ממש קשר לחיים האמיתיים ומהכרות פנימית, אין גם ממש קשר לקולינריה או אוכל.

 

סתם כדוגמא בשלוף, הידעתם שבחלק מהתוכניות (בכוונה לא מפרט איזה) משיקולי עריכה, השופטים טועמים ושופטים את המנות של המתמודדים רק למחרת הבישול? אח"כ עושים לי פרצוף מתענג על חתיכת סוליית סינטה קרה שאת המחבת ראתה אתמול.

 

וזה עוד לפני שדיברנו על השופטת ש"מכניסה לפה אבל לא בולעת":shock:

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

ברוב המקרים שיצא לי להתנסות, אוכל ביתי של קיטרינג זה בדרך כלל צל חיוור של האוכל שאתה מכיר מהבית. רוב האנשים הולכים למקומות האלה בהפסקת צהריים בעבודה כי זה יחסית קרוב להם ונמאס כבר מאותם שאוורמה/בורקס/פיצה.

המקום היחיד שאכלתי בו אוכל שבאמת מזכיר את הבית, היה באיזה מסעדה בתוך השוק שהיה צריך לחכות חצי שעה בתור כדי להיכנס.

 

כנראה נפלת על כמה גרועים.

 

אצלנו יש בערך 3ק"מ ליד הבית איזה זוג בוכרים נחמד,מוכר כמעט כל סוג אוכל אפשרי של כל עדה (יחסית למקום קטן שלהם)

אוכל טרי,טעים,ושעדיין טעים גם למחרת (קנינו כמה פעמים בשביל הסופ"ש כשמתעצלים לבשל)

 

 

 

באגירה,מי זו השופטת הנעל הזו? :oops::-P

ת'כלס מה שאתה כותב הגיוני (על טעימה למחרת) - אני פעם קראתי שלדוגמה במונית הכסף,לאחר שמישהו זוכה - לוקחים ממנו חזרה את הכסף ומשלמים רק אחרי כמה חודשים שהפרק הוקרן :shock::shock::shock::shock:

 

כל ההפקות האלה התחרפנו על הראש..

GTI

I'm not insane,My mother had me tested

סאאמק כולכם.

:lol:

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

https://www.maariv.co.il/news/Judaism/Article-676339

 

[h=1]מיכל אנסקי: "אוכלת כשר, רבנים אמרו שלא כשר אני יכולה להכניס לפה אבל לא לבלוע"[/h]

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אומנם אני ילד בן 23 "שלא יודע כלום מהחיים שלו" אבל אני חושב שאני יכול לתרום לשרשור.

אני עובד במסעדה מעל 5 שנים (מלפני הצבא תוך כדי ועד עכשיו).

אחלק את הסיבות ללמה לא כדאי לך להתקרב לתחום המסעדנות (אני מכליל בזה גם פיצה/פלאפל וכו'):

1. התחלתי כברמן - ראיתי כמה שעובדים שהם לא שותפים לא שמים קצוץ על המקום, לא אכפת להם משום דבר חוץ מלסיים משמרת וללכת הביתה. במה זה מתבטא? משתייה של בקבוקים סגורים (אסור כמובן) דרך אי שמירה על הציוד (כוסות וכו') ועד יחס פוגעני ללקוחות כי "אין להם כוח אליהם".

2. קודמתי לאחראי הזמנות, כל מה שקשור לציוד לעסק (אריזות טייק אווי, צלחות, כוסות וכו') - פה זה מתחלק לשניים:

א. שוב- עובדים שלא אכפת להם ולכן לא שומרים על הציוד בכלל (סתם דוגמה שעלתה לי : להשתמש בסמרטוט לנקות משהו ואז במקום לשטוף, לזרוק ולקחת חדש).

ב. ספקים שדוחפים מוצרים ומחייבים על דברים שלא הזמנת בכלל.

3. קודמתי למנהל בר, הייתי אחראי הזמנות שתייה וניהול כוח אדם (סדר גודל של 60 אש"ח בחודש) - שוב, מתקשר למוצרים שהספקים דוחפים מבלי שהזמנת (לך תתעסק עם 500 קבלות בחודש ותעבור פסיק פסיק לוודא שהכל כפי שהזמנת). ממשיך בכוח אדם - יום אחד ברמן מחליט שנמאס לו ופשוט קם והולך. נתקעתי. הכוח אדם בתחום הזה בעייתי, לרוב אלו ילדים לפני צבא או סטודנטים שרוצים לשלם שכ"ד מצד אחד אבל הלימודים הרבה יותר חשובים להם מהעסק מצד שני (ובצדק). לסוג עובדים הזה לא באמת אכפת מהעסק, לא משנה כמה פיקוח יש, הם אומרים לעצמם :"מקסימום אלך לעבוד במסעדה אחרת" (גם אני הייתי שם ואמרתי לעצמי בדיוק ככה).

 

שלושת הסעיפים הללו קשורים לניהול השוטף של המסעדה\מזללה.

בוא נדבר על ציוד - מקררים, מדיח, תנורים וכו'. עובדים הרבה שעות ביום. רמת הנזקים והתיקונים היא עצומה (לא מדובר על ציוד ישן אלא ציוד חדש בסה"כ).

 

בוא נדבר על עירייה - חריגה ב20 סנטימטר של כיסא? דו"ח (אני ממש לא אומר שזה לא בסדר לתת דו"ח ואני אפילו מסכים, אני רק מציין). כמות הפעמים שהעירייה נתנה לעסק דוחות היא בלתי נתנת לספירה.

 

"פוד קוסט" - חשבת שיהיה יום חזק, הזמנת הרבה סחורה. היה חלש. חצי הלך לפח. בזבוז ענק. מצד שני, אתה לא רוצה להתקע בלי סחורה למכור ללקוחות. בעיה.

 

בוא נדבר על שעות עבודה - אני לא יודע בן כמה אתה או אם אתה נשוי/ילדים. אתמול עבדתי כאחראי משמרת. יום שישי, חורף, קר. הבעל בית היה איתי משעה 10 עד שעה 15. לי כסטודנט לעבוד בשישי זה מאוד מתאים ו"סוגר לי פינה". לאנשים מבוגרים יותר בעלי משפחות אני לא יודע כמה...

 

רמת הכאב ראש - טלפונים כל היום (כולל בערב, 00:30 למשל, צריך לסגור את המקום ולעשות ספירת קופות. פתאום נפל החשמל. כל הפקקים למעלה, מה עושים? טלפון לבעלים).

 

אני הכרזתי בקול גדול - לעולם לא אכנס לתחום המסעדנות בתור שותף/בעלים.

 

 

שוב, אני בחור צעיר אבל בכל זאת, קח עצה, אל תתקרב.

 

 

* סלחו לי על שגיאות כתיב במידה ויש או ניסוח קלוקל אני מהנייד וקצר בזמן

 

 

אופיר

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

פות"ש כבר החליט לרדת מהרעיון אבל הבהרת כי העסק מסובך יותר מאשר נראה

 

שלא לדבר על כמה בסוף בעל הבית מביא הביתה.

 

כפי שנכתב כאן , כמות העסקים בתחום הזה שנסגרים בשנה הראשונה היא בשיעור גבוה בהרבה מעסקים אחרים כי רף הכניסה הוא נמוך.

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אני לא משתתף בדיונים בד"כ. אבל בתור בחור צעיר בתחילת דרכו זוהי ההשקפה שלי.

מיועד לפות"ש.

 

- לא חשוב על איזה עסק תשאל, תמיד תקבל אותן דעות. "אל תעשה את זה. 9X% מהעסקים פושטים רגל בשנה Y".

- עסק מכל סוג הוא קשה לתחזוקה, דורש שעות עבודה מרובות, והשקעה של החיים. גם אם אתה עושה דרופשיפינג מאמזון, גם אם תפתח שווארמה.

- אם אתה רוצה עצה טובה באמת, תקשיב לאנשים שהצליחו בתחום בו אתה מתעניין. לא לחבר'ה שכירים או לכאלו שנכשלו. הסוג השני לא יעזור לך, הוא רק יוריד אותך.

- רוצה עצה טובה? שווארמה (או כל עסק מזון מהיר אחר) יכולה להכניס לך אחלה כסף. הסוד הוא למצוא לוקיישן טוב ולדעת לנהל. דמיין שווארמה באיזה ישוב קטן... עושה אחלה מזון... גובה מחיר הגיוני... והיחידה ברדיוס של כמה ק"מ. שלב עם זה ידע בניהול של עסק מהסוג הזה, ותאמין לי שאתה מגחך לכל התגובות פה בשרשור בפנים.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

בוא נמשיך בקו שלך. שווארמה ביישוק של 100 משפחות יכולה למכור 100 מנות ביום. אתה באמת חושב שמ 5000 שקלים מחזור ביום הוא יצליח להביא הביתה יותר מ 7-8 בחודש?

 

בשביל זה לא הולכים להיות עצמאי כי רק התנאים הסוציאליים שאין לך מורידים אותך עמוק מתחת למינימום.

תודה הגברת שרה.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אני לא משתתף בדיונים בד"כ. אבל בתור בחור צעיר בתחילת דרכו זוהי ההשקפה שלי.

מיועד לפות"ש.

 

- לא חשוב על איזה עסק תשאל, תמיד תקבל אותן דעות. "אל תעשה את זה. 9X% מהעסקים פושטים רגל בשנה Y".

- עסק מכל סוג הוא קשה לתחזוקה, דורש שעות עבודה מרובות, והשקעה של החיים. גם אם אתה עושה דרופשיפינג מאמזון, גם אם תפתח שווארמה.

- אם אתה רוצה עצה טובה באמת, תקשיב לאנשים שהצליחו בתחום בו אתה מתעניין. לא לחבר'ה שכירים או לכאלו שנכשלו. הסוג השני לא יעזור לך, הוא רק יוריד אותך.

- רוצה עצה טובה? שווארמה (או כל עסק מזון מהיר אחר) יכולה להכניס לך אחלה כסף. הסוד הוא למצוא לוקיישן טוב ולדעת לנהל. דמיין שווארמה באיזה ישוב קטן... עושה אחלה מזון... גובה מחיר הגיוני... והיחידה ברדיוס של כמה ק"מ. שלב עם זה ידע בניהול של עסק מהסוג הזה, ותאמין לי שאתה מגחך לכל התגובות פה בשרשור בפנים.

 

כנראה שבתור בחור צעיר לא נכוות מספיק, לכן "זוהי ההשקפה שלך".

אף אחד לא אמר לברווז לא לפתוח עסק. כולם מבינים שכל עסק הוא קשה לתחזוקה, דורש שעות עבודה מרובות ו"השקעה של החיים" (מה זה אומר, אמפירית?). כולם, אבל כולם, אמרו לברווז שלא יעז להתקרב לעסקי המזון, או לכל עסק בתחום בו אין לו ניסיון. כולנו פה מכירים ומוקירים (מקרקרים) את ציפור המחמד שלנו, וכולנו מודעים לאופי היזמי שלו. ספציפית לעסק מזון, בנקודת הפתיחה שלו, המלצנו שלא לנסות.

 

לעצות טובות מאנשים שהצליחו באמת לא צריך להקשיב, אפשר לקרוא אותן בטיימאאוט או מוסף סופשבוע או לראות אותם שופטים באחת ממיליארד וחצי תוכניות בישול. גם זה לא יעזור לו כי כל מה שהם אומרים זה "תאמין בעצמך", ועם אמונה עצמית לא קונים במכולת.

 

רוצה עצה טובה? כל עסק בעולם יכול להכניס לך אחלה כסף, והסוד בכל עסק הוא למצוא לוקיישן טוב ולדעת לנהל. דמיין מאלף גורי חתולים באינטרנט. כן, זה אמיתי וקיים.

והעצה שנתת לו פה על שווארמה ספר - לא שקללת פנימה את העתקת המגורים ליישוב קטן, את הקושי למצוא שף שיעשה שם אחלה מזון או את האפשרות לגבות מחיר הגיוני שאשכרה ישאיר אותו עם כסף בסוף החודש. יש סיבה טובה מאוד למה הוא יהיה השווארמה היחידה ברדיוס של כמה ק"מ.

שלב את זה עם העובדה שהוא לא יודע לנהל עסק מהסוג הזה, ותאמין לי שאתה כותב תגובה מגוחכת.

מכניסים לצנצנת, סוגרים, לופתים את המכסה כאילו חייך תלויים בזה, ומנערים את הצנצנת עד שהיא מודה ברצח ארלוזורוב.
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אף אחד לא אמר לברווז לא לפתוח עסק.

אז הנה, אני אגיד את זה בגלוי: אני לא ממליץ לברווז לפתוח שום עסק,

אולי, רק אולי בתחום שבו הוא עובד כבר עשור אפשר לשקול משהו.

יש הבדל בין אופי יזמי לידיים יזמיות. וזה בסדר. והעולם צריך גם שכירים טובים.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

האנס, בשביל זה המציאו את המושג שותפים.

 

אם אתה בעל ידיים ויכולות אז אתה מחפש שותף שהוא יזם ואיש שיווק טוב וככה השלם עולה על סכום חלקיו.

 

כמובן שהדברים לא כל כך פשוטים ולא קל למצוא שותף שאפשר גם לסמוך עליו, גם שתהיו באותו הראש וגם שתסתדקו בנושא הכספי אבל זו הדרך במקרים כאלה.

תודה הגברת שרה.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אף אחד חוץ מהאנס לא אמר לברווז לא לפתוח עסק.

אז הנה, אני אגיד את זה בגלוי: אני לא ממליץ לברווז לפתוח שום עסק,

אולי, רק אולי בתחום שבו הוא עובד כבר עשור אפשר לשקול משהו.

יש הבדל בין אופי יזמי לידיים יזמיות. וזה בסדר. והעולם צריך גם שכירים טובים.

אז הנה, אני אגיד את זה בגלוי: אני לא ממליץ לברווז לפתוח שום עסק,

אולי, רק אולי בתחום שבו הוא עובד כבר עשור אפשר לשקול משהו.

יש הבדל בין אופי יזמי לידיים יזמיות. וזה בסדר. והעולם צריך גם שכירים טובים.

 

הנה, תיקנתי. :lol:

מכניסים לצנצנת, סוגרים, לופתים את המכסה כאילו חייך תלויים בזה, ומנערים את הצנצנת עד שהיא מודה ברצח ארלוזורוב.
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

מר געגע, כבר נפגשנו אישית, אז משהו למענך.

ממש לפני הכיכר ממנה פונים שמאלה לישוב קציר (מגיעים דרך פנייה מואדי ערה) מישהו מפעיל עגלת מזון ניידת. לא מאד גדולה, במקום בו השוליים של הכביש רחבים למדי.

גורר אותה מדי יום (ולא מאלתר ומקמבן עם חנייה קבועה) ונהנה מקהל קבוע וגם מזדמן, כמוני.

שקשוקות, סביחים, חומוס וסלטים. על הפלאנצ'ה נדמה לי שיש לו גם נקניקיות וכדומה, כרגע לא זוכר.

הוא מפעיל את העגלה רק בשעות יום ויש לו מין סככה מתקפלת וכמה כסאות ושולחן קטן בחזית.

לו אני אתה הייתי טורח להגיע למקום בשעות יום ומתייעץ עם האיש.

עגלה דומה קימת או הייתה קיימת באזור התעשייה מודיעים סמוך למרלוג של אוסם. כל נהגי החלוקה ועוד המון מזדמנים אוכלים אצלו. שוב, כמה כסאות ושולחנות קטנים. המסוים הזה מתמחה בשניצלי עוף על הפלאנצ'ה. הוא מצליח לדחוס כמות ענקית של בשר לכל פיתה, סופר לארג' בכמות המזון. בגלל גודל העגלה עבודת התחזוקה והניקיון שלה לא כל כל רבים. בגלל אופי הלקוחות אין לו בעייה של גל קצר ומרוכז של לקוחות כי קיימת פרישה על שעות אחדות. גם ההשקעה לדעתי לא כל כך גבוהה. צריך להצליח לקלוע לטעם הלקוח המצוי וכנראה גם להאכיל ללא תמורה את הפקח מטעם איזור התעשייה אבל אם תשכיל לא לריב עם הלקוחות רוב הסיכויים שלא תתעמת עם משרד הבריאות. הקפד להיות כשר ותמיד תחזיק חשבוניות של הסופר או הספק ממנו אתה קונה את הבשר כדי שווטרינר חכמולוג לא יתעלק עליך. שיהיה לך כיור עם סבון ידיים עבורך, שהויטרינה תבריק ושהמשטחים יעברו חיטוי תכוף. בקיצור תהיה שוויצרי או גרמני. חלק מהסוד הוא להטביע את הבשר במטבלים למיניהם, חרדל, מיונז, קטשופ, צ'מיצ'ורי, רוטב חרדל ואפשר גם טיפה שמן מנוע סינטטי. ממליץ בחום שתקפוץ לסניף של 'סודוך' שהם דוכני סנדביץ נקניק. טעם הבשר לחלוטין סינטטי כמו כל התוצרת של יחיעם ושאר היצרנים אבל מיליון הרטבים מסווים זאת, שלא לדבר על האשליה של הלקוחות שהם קונים משהו בהתאמה אישית.

ממליץ בחום לא להסתבך עם סוגי נקניקיות מסובכים כי די מהר החך מתעייף. אתה בישראל אז תמכור מזון מתאים. שקשוקות, חומוס ושניצלים. זה מזון זול לקנייה (לך, כמפעיל) ושניתן במקרר בעגלה לשמרו מיום ליום כך שאתה יכול להכין מלאי לכמה ימים, כמובן לפני בישול. צריך לזה גנרטור קטן, גם למקרר המשקאות.

אני חושב שעם מבול הטבעונים וטרנד הבריאות כדאי שיהיו גם סלטים טריים שיוכנו מראש כי לא תתמודד אם חיתוך כמויות במקום.

אתה גם יכול למצוא מקום שהרבה חיילים עוברים דרכו אבל אז צפה שמישהו מהצבא יגיע כדי לבדוק שאין איזה סלמונלה שחוגגת אצלך.

היתרון בעגלת מזון שאתה יכול לנייד אותה אם במקום מסויים מטפסים עליך או רוצים פרוטקשן, וניתן גם להביא אותה לאירועים פתוחים אם יש שם מקום לעגלה.

 

כשתפתח את העסק אתה תצטרך להזמין אותי לפחות לפיתה אחת גדושה על חשבון הבית.

 

יוסי

עריכה אחרונה על ידי yosi05
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים


×
×
  • תוכן חדש...