Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

    היי, היי אתה (או את) שם!

    אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

    אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

    אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.
     

יש בעלי מזללת שווארמה ו\או פיצה בקהל? יש לי מספר שאלות.


ברווז
שימו לב! השרשור הזה בן 1914 ימים, שזה ממש ממש הרבה. נא המנעו מהקפצה שלו והקפיצו אותו אך ורק אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא. אם יש לכם שאלה, נא פתחו שרשור חדש.

פוסטים מומלצים

לא קראתי בעיון את כל השרשור אז סביר שחלק מהדברים שאני רושם כבר נכתבו.

חסוך ככל שניתן בעלויות ההקמה כי לעולם לא תוכל לדעת לאן העסק יתפתח. הבא בחשבון תקופת הרצה עד שיבנה חוג לקוחות.

ועגלה היא פתרון ראשוני סביר כי אם תתפכח מהניסיון תוכל להציל לפחות חלק מההשקעה.

 

יוסי

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

  • תגובות 50
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

האנס, בשביל זה המציאו את המושג שותפים.

 

 

לעולם לא שוב.

לעולם זו מילה חמורה וקשה, אבל הפעם אני מאמין בה.

פעם אחת הספיקה לי לכל החיים הארורים שלי.

 

אני לא משתתף בדיונים בד"כ. אבל בתור בחור צעיר בתחילת דרכו זוהי ההשקפה שלי.

מיועד לפות"ש.

 

- לא חשוב על איזה עסק תשאל, תמיד תקבל אותן דעות. "אל תעשה את זה. 9X% מהעסקים פושטים רגל בשנה Y".

תלוי את מי שואלים, ידידי.

- עסק מכל סוג הוא קשה לתחזוקה, דורש שעות עבודה מרובות, והשקעה של החיים. גם אם אתה עושה דרופשיפינג מאמזון, גם אם תפתח שווארמה.

עצמאי לשעבר (ועל אש קטנה שעדיין לא טיפחתי בהווה). ידוע. לחלוטין ידוע.

- אם אתה רוצה עצה טובה באמת, תקשיב לאנשים שהצליחו בתחום בו אתה מתעניין. לא לחבר'ה שכירים או לכאלו שנכשלו. הסוג השני לא יעזור לך, הוא רק יוריד אותך.

שוב- תלוי את מי אתה שואל... הכלל הוא קצת שונה ממה שאתה מתאר. אנשים גדולים, ישתדלו להרים אותך. אנשים קטנים אוהבים להגיד "אמרתי לך" בסוף.:lol:

- רוצה עצה טובה? הסוד הוא

חתכתי את הציטוט קצר בכוונה.

אין "סוד". אין "נוסחא". אין "אם תעשה ככה, ככה וככה תוכל להגיע לעושר ואושר". אין דרכי קיצור, אין חכם כבעל ניסיון ואין החתום מעיד על גיסתו.

אתה יכול לתת את הנשמה שלך ועדיין ליפול, גם אם עשית הכל חכם. אתה יכול להיות דביל בחזקת 3 ועדיין להצליח בצורה מטורפת. אין "סוד"... זה תמהיל מאד מורכב, ובסופו של דבר הבנתי שחסר לי 90% מהיסודות שלו. לא שבדברים אחרים יש לי את כל הרכיבים, אחרת הייתי שולח את ההודעה הזו מהג'יפ שלי בטיול בשוויץ, אבל בתחום המזון אין לי אפילו יכולת להבין כרגע את גודל הצרה שאני רציתי לרגע להיכנס אליה :lol: זה למה ירדתי מזה, וכל כך מהר. החברים פה הזכירו לי את הנקודה הזו, לא "הורידו אותי". יש הבדל תהומי בין השניים :arrow:

כולם מבינים שכל עסק הוא קשה לתחזוקה, דורש שעות עבודה מרובות ו"השקעה של החיים" (מה זה אומר, אמפירית?).

יותר כמו "וואמפירית". עסק יונק לך את הדם :lol:

אני יודע בדיוק מה זה אומר ומה הוא התכוון :wink:

כולם, אבל כולם, אמרו לברווז שלא יעז להתקרב לעסקי המזון, או לכל עסק בתחום בו אין לו ניסיון. כולנו פה מכירים ומוקירים (מקרקרים) את ציפור המחמד שלנו, וכולנו מודעים לאופי היזמי שלו.

תודה :oops:

 

לעצות טובות מאנשים שהצליחו באמת לא צריך להקשיב (נקודה)

כי הן לא באמת טובות, או לפחות לא בהכרח טובות עבורך. עצות טובות לא מחולקות כך סתם בחינם, לא סתם קיימים מאות סוגי יועצים בעולם:arrow:.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

מעוניינים לעזור לחתולי הרחוב? מחפשים מתנה מיוחדת?

סבונים 100% טבעי ובעבודת יד- כל ההכנסות קודש לטיפול בחתולים. דברו איתי.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

עסקים במסעדנות אכן מאוד קשים, גם בגלל התחרות המטורפת וגם בגלל המיסים\אגרות\וכד' הפסיכיים במדינה הזו.

 

אממה, עסק קטן (שאתה עובד בשביל הפרנסה שלך) במיקום טוב, שמספק מוצר באיכות טובה, יכול לפרנס אותך בצורה נאותה.

 

הבעיה אצל ישראלים ובעלי עסקים זה שברגע שהם פותחים עסק - הם רוצים הכל בגדול.

הם רוצים להיות הבוס הגדול, ה"בעל הבית", כי הישראלי המצוי לא פותח עסק בשביל אשכרה לעבוד - הוא רוצה שיעבדו בשבילו.

אז מעסיקים עובדים.

מי שמעסיק עובדים יודע שעשרות אחוזים מהמחזור החודשי של עסק - זה רק השכר של העובדים.

 

כאן רק מתחילה הבעיה.

 

מעבר לזה - קצרה היריעה מלדבר על ענף המסעדנות באופן כללי. הוא כל כך גדול ויש בו כל כך הרבה נישות ותתי נושאים שקשה לומר דבר אחד ולהכליל אותו מייד על כולם. אין דין מסעדת שף למסעדת פועלים שמוכרת שניצלים ואוכל ביתי באיזור תעשיה.

 

איציק

Peugeot 3008 MY18 1.6HDi 120Hp Automatic
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic
Citroen C4 MY07 2.0 143Hp Automatic

 

 

eפ.מצולמים אחרונים: הח' שסתום ספיקה למדחס מזגן, טיימינג למנוע 2.0 EW10J4 ב 307, הח' COM2000 ברכבי PSA , הח' שמן AL4, הח' שסתומים AL4

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לי כנראה לעולם לא תהיה פיצה/שווארמה. אני ממש לא הטיפוס.

 

אבל סתם מחשבה שהשתעשעתי עם עצמי זמן רב. למה להמציא את הגלגל. אני למשל מכיר פיצרייה בסיסית מאוד בעיר שגרתי בה פעם.

חוץ מציוד להכנת פיצה אין שם שום אביזר/פריט שווה ערך הכל הכי פשוט ומאולתר שיש. אבל מה הפיצה טעימה!!! ועוד פעם טעימה וזולה.

כמה זול? 25 למגש.

 

התכנון שלי היה פשוט לבוא לעבוד אצל האדון חודש/יים אפילו בחינם! כן בחינם יידע שווה כסף.

לקנות! ממנו את המתכון (כמובן עם הסכמיןם וכ'ו) אני לא מדבר על רשת בינלאומית נראה לי שבאלפים בודדים עד עשירייה זה נגמר.

 

עם מה נשארנו.

 

נסיון בעבודה. כך נוכל לדעת אם זה מתאים לנו בכלל.

יידע בייצור פיצה. טריוויאלי אבל יש מספיק מקומות לא מוצלחים שכולנו מכירים.

מתכון ברור שמוכח כעובד.

 

15K פחות בבנק בשביל רכישת היידע. מבחינתי משתלם.

 

* לא נוסה ולא מוכח. אשמח לדעתכם בעיקר בקטע התיאורתי.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

ממה שאני יודע ומכיר, רוב הפיצריות קונות את הבצק מוכן וחלקן גם את הרוטב. גם התערובת גבינות מגיעה מוכנה. אני זוכר מאיזה כתבה לפני כמה שנים שיש ספק די גדול (שהם בעצמם רשת ארצית של פיצריות) שמספקים לפיצריות הקטנות יותר (אולי פיצה פצץ, אולי פרגו לא זוכר במדויק).

 

באזור שאני עובד בו (מרכז רחובות) יש תחלופה ענקית של פיצריות, פלאפל, המבורגר וכו. יש בודדים בלבד שמחזיקים מעבר לשנה הראשונה. יש מספר מצומצם שמחזיקים שנים והם מעין "מוסדות" מקומיים שהלקוחות המקומיים "גדלו" עליהם. דווקא רוב אלה גם יותר יקרים משמעותית מהחדשים והזולים ועדיין עובדים חזק.

 

איך שאני רואה, התחום הזה מתחלק ל 2:

 

1. כל המקומות של המנה פלאפל ב 5,6, 10 ש"ח. הפיצריות של ה 20 - 25 ש"ח למגש. המבורגר, שניצל, נקניקיה ב 10-15 ש"ח. בקיצור כל הזולים. מקומות כאלה חייבים לעבוד על מסות של לקוחות. יש הרבה תחרות בנישה הזאת. רוב מי שהכרתי שפתח כזה דבר התחיל בלי תוכנית עסקית וחשב שיהיה בסדר כי זול וכולם ירוצו אליו. בפועל, יש הרבה תחרות ואנשים לא רצים בהמוניהם למקום חדש (לפחות לא בהתחלה). אנשים פועלים לפי הרגלים. הראשון שפתח את הפיצה ב 20 נטמע בראש של המקומיים כפיצה הזולה בעיר. כל עוד הוא עם שירות סביר ופיצה סבירה ימשיכו לקנות אצלו מתוך הרגל.

 

הכרתי גם מישהו שפתח פלאפל שכן הלך לו, פתח במקום מרכזי בעיר ועבד יחסית חזק במשך שנה, הרוויח די טוב כי רק הוא ואשתו עבדו במקום אבל אחרי שנה החליט לפרוש מהתחום בגלל השחיקה. המון שעות עבודה במטבח חם, עבודות ניקיון אין סופיות ופשוט חוסר חיים גרמו לו לוותר.

 

2. מקומות "איכותיים" - פה כבר ההשקעה הראשונית גדולה יותר כי אצל רוב האנשים איכותי זה גם מעוצב. כאן אתה צריך להיות מעל הממוצע, צריך משהו שמייחד אותך כדי להצליח (סתם דוגמה כמו פיצה מטר לפני הרבה שנים) ואז אתה מתמחר יקר יותר.

 

אסף

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אני לא מכיר את הצד של העסקים, אבל מהצד של הלקוחות לדעתי הפוטנציאל האמיתי הינו בישובים קטנים יחסית אך מבוססים, בהם היצע נמוך שחלקו לא ראוי. אמנם קהל היעד מצומצם יותר, אבל יש הזדמנות להשתלט על השוק בקלות ובמהירות.

 

למשל ביישוב בו אני גר (עם כ- 25K אנשים, בתוספת ככל הנראה עוד כמה אלפים במושבים בסביבה וכן אזור תעשיה קטן) יש 3-4 פיצריות שכולן עובדות לא רע וכן 3 המבורגריות.

 

יחד עם זאת שווארמה יש רק אחת, השירות שלהם גרוע, המחיר על הצד היקר, הם קמצנים בבשר ויש להם יציאות מוזרות כמו "נגמר הצ'יפס" בשעה 21:30. כשיש צ'יפס לרוב הוא קר, וגם יתר התוספות עייפות. התוצאה היא שלרוב די ריק וגם מי שאוהב שווארמה (כמונו) התייאש ומזמין או קונה דברים אחרים. לדעתי, אם יפתח עסק נוסף, הוא יכבוש בקלות את השוק. מניח שישנם עוד ישובים בעלי פרופיל דומה עם חוסר באחד התחומים ושם ההזדמנות.

פיספסת אה הו, אה הו, פיספסת, אה הו. פיספסת, נפלת על פז'ו.

אתה רוצה להתאבד נסה ליפול על שברולט.

פיספסת, פיספסת אה הו.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים


×
×
  • תוכן חדש...