Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

איך אני נוהג? (כמו שמ**)

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2723 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

לא הבנתי איפה ההיתממות, ברור שפחות אכפת לך מהרכב (לפחות מבחינת "נהיגה" או "מאמץ"). זה רכב מהעבודה ואני פאקינג משלם עליו לא מעט כסף אז למה לא להנות מנהיגה "חופשית" ?

ונכון, לא ריחמתי בשיט על שני הספארק מליסינג שהיו לי, הראשונה אחרי 3 שנים באמת כבר נשמעה רע מאוד, השניה עברה רק שנתיים וגם נסעה יחסית מעט (פחות מ 40K בשנתיים וקצת) כי עבדתי יחסית הרבה מהבית אבל כשכן נסעתי לא ריחמתי, ברור. מצד שני זה עדיין הרכב שלי אז בכל שאר הדברים התייחסתי אליו יפה מאוד, מבפנים הוא תמיד היה נראה חדש ומבריק, גם כשהחזרתי אותו, ותמיד הקפדתי למלא אויר בצמיגים ומים כחולים במיכל של הוישרים. חוץ מזה לא יודע למה אתה מצפה? זה רכב ליסינג וזו המטרה שלו, גם החברה יודעת את זה.

נוהל 6 לנהגי ליסינג קלאסיים לא באמת עובד לדעתי בגלל כמה סיבות:

1. אין לו "שיניים" - ז"א שום דבר שמעוגן בחוק חוץ מזה שקצין הרכב בחברה צריך לעשות "נו נו נו" על כל תלונה ואתה צריך להגיב (לפחות אצלי זה היה ככה).

2. המתלוננים הם בד"כ בעיתיים בעצמם, אנשים שלא מבינים את התנועה - תקועים בשמאלי זה הקלאסי, אבל לא רק, יצא לי להתקל בעוד סוגים של דבילים שניפנפתי אותם איכשהו.

3. רוב רובם של נהגי הליסינג הם אנשים נורמטיביים, מין הסתם בד"כ גם במקצועות חופשיים או בכירים, ורובם אולי נוהגים מהר אבל שפוי. דווקא כשהייתי נוסע מהר מאוד, הרכבים הכי "מפגרים" שיצא לי לראות על הכביש היו פרטיים או "רכבי חברה כלליים" ולא רכבי ליסינג קלאסיים.

נוהל 6 אם כבר צריך כן להשאר לרכבי חברה "כלליים" - טנדרים למיניהם (זוכר טוב טוב בני דודים בכבישי הדרום או 6 על טנדר טויוטה\מיצובישי\איסוזו של חברה כלשהי מזגזגים על 190 וחותכים בפראות), מוניות שירות, נהגי הסעות, אלה יותר בעיתיים בד"כ מנהג הליסינג הממוצע.

עריכה אחרונה על ידי yonisi

ניסאן מקסימה 2015 גפ"מ

סוניק RS 2014

בעבר: אימפלה 2005 3.4 :( , ספארק 2016 LT+ בליסינג, ספארק 2013 ידני 1.2 בליסינג, לנטרה 94

• תגובות 55
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם (נערך)
זה דברים שלרוב נאמרים ממי שלא היה לו רכב חברה מעולם.

בוא נגיד ואני מגיע לעיר זרה ומתבלבל בפניה וקולט שאני צריך להשתלב לתוך פקק(קורה, טועים - בטח שאתה נוסע למקומות שאתה לא תמיד מכיר את הדרך שלהם) - ואני מנסה להשתלב לתוך פקק למרות ש״עקפתי״ חצי ממנו, לא ממטרה לעקוף(לא מנסה להידחף בכוח בתחילת התור אלא מאותת ומבקש לעבור).

איך זה קשור לרכב חברה?

ברצינות, אתה מבין שגם מי שאין לו רכב חברה לפעמים נוסע לפגישות וכו׳, כן?

אל תהייה כמוהו, רכב חברה זה לא בדיוק אמבולנס או כבאית

[video=youtube;Y51IFVB-7Oc]

yonisi, אני לא הייתי מצלצל להתלונן על מה שאתה מתאר.

אבל רוב רובם של נהגי הליסינג הם נורמטיביים, כן. זה אומר שהם חוטאים במה שחוטאים גם נהגים אחרים. אין ספור פעמים מצאתי את עצמי נתקע אחרי רכבים של חברות ליסינג. אין ספור פעמים נהגי ליסינג נדחפו לפניי בפקקים.

בקיצור, זה ההתנהגות של כל שאר משתמשי הכביש. רק עם טלפון לתלונות.

אז אני אישית מתלונן רק על בריונות מאוד ספציפית. ומצידי תיסע גם ב-200.

עריכה אחרונה על ידי יבגניפ
תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם

אתה לא משלם כסף על "נהיגה חופשית"(מה זה בכלל?) אתה משלם על רכב חדש עם כל העלויות שמסביב בתשלומים קבועים(יקרים - אך שווים אם הנסועה מספיק גדולה)

אתה נשמע כמו הנהגים שדיברתי עליהם, אני משלם משמע יש לי עדיפות כלשהי.

אם קיבלת 7 הערות שליליות זה אומר שלפחות בראש של איזה 700 נהגים עברה המחשבה להתקשר(אני מאמין שזה יחס האמיתי בין אלה שרוצים להתקשר:אלה שבאמת מתקשרים)

פורסם

הוא לא דיבר על עבירות תנועה אלא על נסיעה בלי רחמים על הרכב (פול גז בעליה ברכב מלא)

פורסם
זה דברים שלרוב נאמרים ממי שלא היה לו רכב חברה מעולם.

בוא נגיד ואני מגיע לעיר זרה ומתבלבל בפניה וקולט שאני צריך להשתלב לתוך פקק(קורה, טועים - בטח שאתה נוסע למקומות שאתה לא תמיד מכיר את הדרך שלהם) - ואני מנסה להשתלב לתוך פקק למרות ש״עקפתי״ חצי ממנו, לא ממטרה לעקוף(לא מנסה להידחף בכוח בתחילת התור אלא מאותת ומבקש לעבור).

עכשיו אתה קמת הבוקר עצבני - הילדים עיכבו אותך בבוקר,האישה צעקה והבוס צועק עליך בדיבורית כי אתה מאחר לפרזנטציה חשובה והנה אני מנסה להשתלב מולך - מעצבן! אז תתקשר למעסיק שלי עם כל העצבים שלך ותדווח עלי בנהיגה פרועה? זכותך! לפי החוק הזה ואם אתה תעשה לי אותו דבר האם אוכל לעשות משהו דומה? לא, זה פשוט חוק מפלה ומרושע.

אגב, 3 שנים ו60 אלף קילומטר על רכב חברה עם מדבקת מלשינון - 0 שיחות תלונה.

אתה זה שמקפח זכות, אבל הוא זה שלא בסדר ואתה המסכן שמופלה לרעה....

שיא הישראליות, אני אדחף ואחרים שיתמודדו וזבל מי שמעז להעיר לי משהו, מה קרה, תחכו עוד קצת, הזמן שלי יותר חשוב משלכם, חס וחלילה שאני אמשיך בנתיב בוא אני נמצא ואמצא דרך חוקית לחזור על עקבותי... התבלבלתי, אני המקופח פה, ואתה חרא עצבני שאשתו צועקת עליו. צריך לתת לי תעודת קדוש שלא נדחפתי בראש התור.

פורסם (נערך)
אתה לא משלם כסף על "נהיגה חופשית"(מה זה בכלל?) אתה משלם על רכב חדש עם כל העלויות שמסביב בתשלומים קבועים(יקרים - אך שווים אם הנסועה מספיק גדולה)

אתה נשמע כמו הנהגים שדיברתי עליהם, אני משלם משמע יש לי עדיפות כלשהי.

אם קיבלת 7 הערות שליליות זה אומר שלפחות בראש של איזה 700 נהגים עברה המחשבה להתקשר(אני מאמין שזה יחס האמיתי בין אלה שרוצים להתקשר:אלה שבאמת מתקשרים)

"נהיגה חופשית" מההיבט של "בא לי ללחוץ פול גז ברמזור, אני לוחץ פול גז", "בא לי לשייט על 160 קבוע, אני משייט על 160" בלי חשבון לדלק, בלאי וכו'. זה בדיוק זה, לא פחות לא יותר.

אני באופן טבעי נוהג מהר, אבל אני לעולם לא מהבהב עם האורות כמו חולה, לא נצמד בהגזמה לרכבים, לא מתעסק עם הטלפון, לא "נדחף" בצורה מגעילה ובריונית, נותן לאחרים להשתלב, בעיקר למסכנים שמתחננים שיתנו להם לעבור נתיב אבל אף מניאק לא ייתן, ובאופן כללי עם SA מאוד גבוה (Situational Awareness). לא מעט נהגים בארץ הם בדיוק ההפך, מתעסקים עם כל העולם ואחותו ולא מודעים בשיט למה שהולך סביבם, הם סכנה הרבה יותר גדולה ממני.

עריכה אחרונה על ידי yonisi

ניסאן מקסימה 2015 גפ"מ

סוניק RS 2014

בעבר: אימפלה 2005 3.4 :( , ספארק 2016 LT+ בליסינג, ספארק 2013 ידני 1.2 בליסינג, לנטרה 94

פורסם

כמעט 4 שנים היה לי רכב חברה - קורולה 2007

לא קיבלתי דו"ח אחד שקשור למהירות מופרזת או נהיגה פרועה.

לא "קרעתי" את הרכב בעומסי משקל או זינוקים בקיק-דאון.

אני לא נדחף מאוחר לתוך השתלבויות ומשתדל לא לחתוך ואפילו כשהתקנתי ברכב הזה מערכת עם שבעה רמקולים ומחשב ביחד עם שלושה מגברים גדולים בתא המטען - לא נקדח ברכב הזה ולו חור אחד בודד כאשר הפאנלים היחידים אשר ערכתי בהם שינויים - נקנו מפירוקית ואת המקוריים שמרתי ליום החזרת הרכב לחברת ההשכרה.

הרכב לא שינה אותי ולא הפך אותי לסוג של מפלצת.

הדברים היחידים שכן עשיתי אחרת ברכב חברה לעומת הרכבים הפרטיים שלי היו נסיעה לים המלח פעמיים באותו היום כי שכחתי שם את המצלמה שלי.

חבר שאיבד חלק מהגריל בטמבון הקידמי והיה לו רכב זהה לשלי פשוט פירקתי מהרכב ואמרתי לו תיקח ושיהיה לך לבריאות ודיווחתי חוסרים כאשר החזרתי את הרכב.

לא כל נהג שמקבל ליד שלו רכב חברה באופן אוטומטי הופך לפושע אנשים - זו הכללה.

יש הרבה אנשים שמחליטים לקחת רכב חברה ולוקחים בחשבון שאולי ירצו גם לרכוש את הרכב הזה לאחר תום תקופת הליסינג ונוהגים בו במשנה זהירות.

חבר לעבודה שכר רכב חברה כי הבת שלו בדיוק הוציאה רישיון וזה חסך לו הרבה מאוד על ביטוחים ועל הוצאות של פנדר-בנדרים שהיו עלולים להווצר בגלל נהג\ת חדש\ה.

חבר אחר לעבודה שכר רכב חברה בגלל שהנסועה היומית שלו פשוט אדירה וחבר אחר בגלל השקט הנפשי וטיולים בסופשבוע ולא, הוא לא יורד עם המשפחתומטית לשטח.

וכן יש גם את הקיצון השני - יצא לי כבר לראות "חבר" לעבודה לוקח את הרכב חברה ומרסק אותו ומדווח תאונה רגע לפני שהפיטורים שלו נכנסו לתוקף - יש גם מקרים כאלה.

מדבקה שכתוב עליה אני נוהג כמו מנ** עוד לא יצא לי לראות אבל מדבקות כמו How do I drive? dial 1-800-eat shit כבר ראיתי כמה וכמה פעמים - יש כאלה שזה בא אצלם בהומור ויש כאלה שלא מבינים שזה לא מצחיק אם הם באמת מיישמים.

יש נהג, יש כביש, יש חוק.

יש מציאות.

ויש הרבה מאוד גוונים של אפור ביניהם רק חבל שזה לא כולל את דקוטה ג'ונסון.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

עד היום פעם אחת התקשרתי - היה מדובר ברכב צבאי (עם מספר צהוב) שזגזג בפראות תוך סיכון נהגים אחרים ולבסוף נעמד לפניי ברמזור אדום. מכיוון שראיתי מולי את מספרו והמדבקה החלטתי להתקשר. כמובן שאין לי מושג אם עשו עם זה משהו.

על עבירות "קלות" אני לא אתקשר ובדרך כלל העבריינים הכבדים (כמו אלה שעוקפים בין הנתיבים למשל) נעלמים מהר- אני לא מספיק לראות את מספר הרישוי ו/או את מדבקת "איך אני נוהג" כך שגם עליהם אני לא מדווח...

מוטי, מוטי, מוטי - אני לא סתם בחור אידיוטי 

פורסם

כל עניין הנוהל 6 זה סידור חוזים למקורבים במוקדי תלונות , בפועל אין לזה שום משמעות אמיתית

היו לפני כמה שנים כמה תלונות נגדי , אמרתי לקצין רכב ש:

1. מי שמתלונן שיוכיח , מבחינתי סתם מומרמר בכביש שעקפתי אותו ואם הוא רוצה שיעלה את הבן אדם בועידה ונראה מה הוא אומר

(הקצין רכב רק מודיע שמישהו התקשר , לא ממש מעניין אותו מעבר ובטח לא לעשות אימותים)

2. כל עוד אי אפשר להתלונן על רכב פרטי , ממש לא מעוניין לשמוע מה יש לאנשים לומר עלי ושלא יעביר אלי יותר את השטויות האלה, מאז לא דיבר איתי (5+ שנים)

פורסם

הרכב לא שינה אותי ולא הפך אותי לסוג של מפלצת.... חבר שאיבד חלק מהגריל בטמבון הקידמי והיה לו רכב זהה לשלי פשוט פירקתי מהרכב ואמרתי לו תיקח ושיהיה לך לבריאות ודיווחתי חוסרים כאשר החזרתי את הרכב.

רק לגנב...

פורסם
איך זה קשור לרכב חברה?

ברצינות, אתה מבין שגם מי שאין לו רכב חברה לפעמים נוסע לפגישות וכו׳, כן?

אל תהייה כמוהו, רכב חברה זה לא בדיוק אמבולנס או כבאית

[video=youtube;Y51IFVB-7Oc]

לא קשור לרכב חברה, אבל אם היה קורה אותו סיטואציה עם רכב פרטי אין לו מדבקה מאחורה - זה הנקודה.

מה זה קשור לרכב חברה? ומאיפה אתה יודע אם המצב היה כפי שתיארת או שמישהו עם רכב חברה חתך על השוליים וניסה להדחף בסוף הפקק?

החוק מפלה ובגדול די כושל, אבל אני לא מכיר מקרה שהתלוננו על מישהו שלא בצדק (וגם אם זה יקרה, אחרי תלונה אחת לא יעשו לו כלום) - ולפחות זה נותן פתח לסנקציות כלשהן כלפי נהגים מועדים לפורענות שהמשטרה לא תעשה איתם כלום.

* לאשתי יש רכב חברה (שגם אני נוהג בו לא מעט).

גם אם רכב פרטי חותך בשוליים ונוהג באלימות זה לא בסדר - הבעיה עם הדיווחון הזה שאין שום אימות לנושא(לא מחייבים את המלונן לדוגמא להציג סרטון או ראייה) מספיק רק קנטרן שיתקשר כדי לפגוע בנהג שלא בהכרח הוא לא בסדר.

אתה זה שמקפח זכות, אבל הוא זה שלא בסדר ואתה המסכן שמופלה לרעה....

שיא הישראליות, אני אדחף ואחרים שיתמודדו וזבל מי שמעז להעיר לי משהו, מה קרה, תחכו עוד קצת, הזמן שלי יותר חשוב משלכם, חס וחלילה שאני אמשיך בנתיב בוא אני נמצא ואמצא דרך חוקית לחזור על עקבותי... התבלבלתי, אני המקופח פה, ואתה חרא עצבני שאשתו צועקת עליו. צריך לתת לי תעודת קדוש שלא נדחפתי בראש התור.

אני לא מקפח זכות, אני מאותת ומבקש להשתלב(לרוב בשילוב של פתיחת חלון והתנצלות) - אני לא מנסה להידחף בכוח.

אם אי אפשר להתשלב או שזה מסוכן/אני מעכב תנועה מאחורי אני אמשיך לרוב - אבל גם אם אשתלב באדיבות לזה שנתן לי להשתלב הזה שמאחוריו יכול להתרגז ולהתקשר - הוא לא חייב לספק סרטון או ראייה כלשהיא, מספיק שעיצבנתי את סחבק בבוקר.

בקיצור, ובסיכום שלי להתייחות לכלל התגובות הנ"ל - המנגנון פשוט לא הוגן, ועצם זה שלא נדרש מהצד המתלונן שום עדות היא פשוט מייצר שיטת התנקמות מרושעת ומשפטי שדה.

Honda Civic Si Sedan 1.5 6MT 2019

פורסם
רק לגנב...

לא, העליתי על החלק הזה דוח חוסרים - דיווחתי על כך שהחלק ברכב חסר ולקחתי על זה אחריות - תקרא מה כתבתי.

לגבי לצלצל למוקדים הטלפוניים - זה חייב להיות מגובה בהוכחה - בשביל זה בכל רכב אני כבר מתקין מצלמות - אחת מצלמת קדימה והשניה אחורה.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

לא רוצה להתנדב בשומרי הדרך או שום חרא דומה.

אלה שטינקרים בה' הידיעה ועוד בעידוד המשטרה עם אפליקציה לדיווח ישיר.

איזה כייף לי :)

פורסם

אני לא מקפח זכות, אני מאותת ומבקש להשתלב(לרוב בשילוב של פתיחת חלון והתנצלות) - אני לא מנסה להידחף בכוח.

אם אי אפשר להתשלב או שזה מסוכן/אני מעכב תנועה מאחורי אני אמשיך לרוב - אבל גם אם אשתלב באדיבות לזה שנתן לי להשתלב הזה שמאחוריו יכול להתרגז ולהתקשר - הוא לא חייב לספק סרטון או ראייה כלשהיא, מספיק שעיצבנתי את סחבק בבוקר.

בקיצור, ובסיכום שלי להתייחות לכלל התגובות הנ"ל - המנגנון פשוט לא הוגן, ועצם זה שלא נדרש מהצד המתלונן שום עדות היא פשוט מייצר שיטת התנקמות מרושעת ומשפטי שדה.

זה שאחד מחל על זכותו לא נותן לך היתר להדחף לפני כל אלה שמאחוריו שאותם לא שאלת.

מילא לתרץ לעצמך בראש למה זה בסדר שתדחף בסיטואציה הזו, כולנו עושים זאת לפעמים. אבל לזלזל ולהקטין (״עצבנתי את סחבק״) את מי שמתעצבן מכך שהוא עמד בתור ואתה נכנסת לפניו כאילו הוא היה לא הוגן כלפיך?! זו שיא החוצפה.

אנחנו לא מדברים על תיעוד ומנגנון, אלא על פעולה שאתה הודית כאן בעצמך שאתה מבצע.

• תוכן חדש...