Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2786 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני מעוניין לקנות רכב יד 2, התקציב הוא באיזור ה60k

מה אתם ממליצים שיהיה יחסית חסכוני אבל צעיר ועם קצת כוח .

הרכב בעיקר לנסיעות יומיומיות לבסיס, מאוד אוהב את הDSG עם המנועי טורבו ( יצא לי ליסוע על איביזה 2015 ואהבתי )

חשבתי על fabia / polo / ibiza ..

חשוב לי לשמוע מאנשים שקצת מבינים בנושא

אם יש עדיפות לאחד מהם, אני כנראה אשים תוכנה stage 1.

Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk

• תגובות 34
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

האיביזה אכן זריזה והרבה צעירים אוהבים אותה עקב עיצוב ספורטיבי במיוחד גירסאות 3 דלתות, אבל קח בחשבון שהגיר מבחינת אמינות נקודת החולשה.

בתקציב שלך אפשר לשקול פיגו 208, ניראית טוב, גם כן זריזה ( בעלת מנוע טורבו) נוחה, ועם גיר פלנטרי פשוט, אמנם בנסיעה הרכב מרגיש מעט פחות זריז אך כול לא חסר.

Sent from my iPhone using Tapatalk

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

אני עם יוליאן, ה-208 תהיה בחירה עדיפה, הגיר האוטומטי והמנוע הוכיחו את עצמם היטב בכמה מרכבי הקונצרן, אין סיבה לחשוש לדעתי. תמנע מלהקשיב לסטיגמות על מכוניות צרפתיות שאינן רלוונטיות לדגמים מודרניים במרבית המקרים, ואינן רלוונטיות עבור ה-208. אגב, ממליץ לחפש 208 מרמת גימור גבוהה, אקטיב ומעלה, לא אקסס.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

אני ממליץ לך לחשוב היטב לפני שאתה רוכש רכב, כמה כוח אתה רוצה שיהיה לו, זה במקום להתקין סטייג'.

נגיד ותתקין תוכנה, אבל מה עם כל שאר הדברים? אחיזה, ברקסים וכו'. עדיף כבר מראש לקחת רכב שבנוי נכון לכוח שיש למנוע שלו.

סטייג' גם מחייב בטיפולים תדירים יותר בגלל חום מנוע ודלק שלא נשרף היטב, בקיצור סתם כאב ראש אם אתה רוצה להחזיק את הרכב כמה שנים טובות.

פורסם
אני ממליץ לך לחשוב היטב לפני שאתה רוכש רכב, כמה כוח אתה רוצה שיהיה לו, זה במקום להתקין סטייג'.

נגיד ותתקין תוכנה, אבל מה עם כל שאר הדברים? אחיזה, ברקסים וכו'. עדיף כבר מראש לקחת רכב שבנוי נכון לכוח שיש למנוע שלו.

סטייג' גם מחייב בטיפולים תדירים יותר בגלל חום מנוע ודלק שלא נשרף היטב, בקיצור סתם כאב ראש אם אתה רוצה להחזיק את הרכב כמה שנים טובות.

אז מה אתה מציע?

אתה חושב כמוהם על ה208

אני מודע שהתקציב נמוך אבל איזה רכב אני יוכל להביא בשנתון נורמלי שאהנה ממנו, ממש אהבתי את הנסיעה עם הגיר של האיביזה הרגיש זריז וכוח זמין בכל מהירות..

לא לשים תוכנה גם אם אני מתכוון לשמור על האוטו ( מתכנן להחליף כל שנתיים שלוש )

פורסם (נערך)
תבדוק סקודה ראפיד ספייסבק, מנוע יותר חזק 1.4Tsi, עיצוב מגניב, גג פנורמי, יותר איכותי מבפנים, יותר פרקטי.
האמת שהיא נראית אחלה, היא גם עם dsg אני מבין, איך החא מבחינת ביצועים ואם אשים תוכנה זה בסדר?

דרך אגב מה ההבדל בין הראפיד ל ראפיד ספייסבק

עריכה אחרונה על ידי IloveCars
פורסם

הספייסבק היא 5 דלתות לעומת ראפיד שהיא בעלת 4 דלתות.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

רק שבלאון הרכב מוכן להספקים כאלה, כשאתה משפר את הראפיד אתה צריך לזכור שאין לך ברקסים מספיק גדולים ומתלים קשים בשביל לנצל את הכוח הזה בצורה בטוחה.

פורסם
הספייסבק היא 5 דלתות לעומת ראפיד שהיא בעלת 4 דלתות.

מבחינת ביצועים גם בסטוק הרכב נוסע לא רע, עם תוכנה 160 כ"ס ו26 ק"ג מומנט.

זה פחות או יותר מה שיש לי בלאון fr 1.8tsi סטוק.

רק שבלאון הרכב מוכן להספקים כאלה, כשאתה משפר את הראפיד אתה צריך לזכור שאין לך ברקסים מספיק גדולים ומתלים קשים בשביל לנצל את הכוח הזה בצורה בטוחה.

תודה לכולם :)

אקח בחשבון הכל עזרתם לי מאוד.

אם יש עוד עצות אשמח לשמוע

פורסם

עשית פה חתיכת קפיצה מרכבים רגילים לגמרי עם קצת יותר כח, לרכב ספורט בן כמעט עשר, ידני, ועם עלויות תחזוקה ודלק אחרות לגמרי (וגם יכולות שונות לגמרי, כמובן).

אם אתה מחפש עלויות שפויות הייתי נשאר בסביבת הרכבים השפויים שהשרשור הזה התחיל איתם. הוואגיות יהיו בסדר, עד כדי תקלות גיר פוטנציאליות (לאו דוקא הכרחיות ברכבים חדשים), ה-208 גם מוצלחת מאוד.

רוצה רכב קצת יותר חזק ומתנהג? נסה פוקוס אקובוסט מ-2016, רצוי האצ'בק טיטניום. עוד קליק למעלה מבחינת יכולות (ועלויות) תמצא את ה-208gti.

אם אתה נהג צעיר, הייתי קצת נזהר מרכבים חזקים מדי בשלב הזה. תתחיל בלצבור קצת ניסיון וידע לפני שאתה משתדרג לרכבים יותר חזקים (ועם עלויות בהתאם).

For I am a bear of very little brain, and long words bother me

לפני 25 דקות, m3x7r3m3 כתב:

אני מסכים איתך

פורסם
עשית פה חתיכת קפיצה מרכבים רגילים לגמרי עם קצת יותר כח, לרכב ספורט בן כמעט עשר, ידני, ועם עלויות תחזוקה ודלק אחרות לגמרי (וגם יכולות שונות לגמרי, כמובן).

אם אתה מחפש עלויות שפויות הייתי נשאר בסביבת הרכבים השפויים שהשרשור הזה התחיל איתם. הוואגיות יהיו בסדר, עד כדי תקלות גיר פוטנציאליות (לאו דוקא הכרחיות ברכבים חדשים), ה-208 גם מוצלחת מאוד.

רוצה רכב קצת יותר חזק ומתנהג? נסה פוקוס אקובוסט מ-2016, רצוי האצ'בק טיטניום. עוד קליק למעלה מבחינת יכולות (ועלויות) תמצא את ה-208gti.

אם אתה נהג צעיר, הייתי קצת נזהר מרכבים חזקים מדי בשלב הזה. תתחיל בלצבור קצת ניסיון וידע לפני שאתה משתדרג לרכבים יותר חזקים (ועם עלויות בהתאם).

כעיקרון אני כבר 3 שנים על הכביש נוהג על ידני, מודע לזה שאני נהג צעיר וכנראה צריך עוד לצבור ניסיון..

לא יודע אם להתפנק וללכת על הנורמליות שהציעו פה או להמשיך קצת עם הידני, אותה טוען שבאוטו ספורט בן 10 עדיף לא לגעת מבחינת אחזקה

פורסם

חס וחלילה לא אמרתי (וגם לא התכוונתי) לא לגעת.

ניסיתי להגיד שהעלויות (תחזוקה, ובסבירות גבוהה גם ביטוח) יהיו גבוהות יותר, וגם התמורה שהרכב נותן שונה לחלוטין, לטוב ולרע.

זו יכולה להיות עסקה מצויינת אם זה מה שחיפשת, אבל אם מראש חיפשת סופר מיני קצת חזקה, אז יכול להיות שהרנו הזו פחות תתאים לך, גם מבחינת עלויות וגם משאר הבחינות.

אם אתה כבר נוהג על ידני, למה לא לחפש איביזה ידנית? ואז אתה מקבל את האיביזה שרצית, פחות התקלות הפוטנציאליות בגיר (רק תבדוק עלויות ביטוח, הן לא תמיד זולות).

For I am a bear of very little brain, and long words bother me

לפני 25 דקות, m3x7r3m3 כתב:

אני מסכים איתך

• תוכן חדש...