Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2820 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן,

אתמול בערב בנסיעה בעיר המזגן הפסיק לקרר ושמנו לב שמד החום כמעט במקסימום.

לאחר כמה שעות בחניון, הרכב הניע תקין ונסענו הבית ללא מזגן. בבדיקה על מנוע קר לא חסר נוזל קירור והשמן נקי.

היום באור יום בדקתי ונראה כי המאוורר מנוע / מזגן לא נכנס לעבודה (הכבסתי גם למצב בדיקה עם סוויץ׳ פתוח ו10 לחיצות על המפסק בדלת)

הוא כן נכנס לעבודה כשנותנים לו חצי סיבוב (push start) ואז הפסיק אחרי דקה.

אחרי משחק עם הקונקטורים והתזה של wd40 לכיוון הציר זה השתפר והוא נכנס לעבודה והגיע למהירות מקסימלית, אבל עדיין לא תקין לגמרי.

להבנתי הוא אמור לעבוד במהירות נמוכה כל עוד המזגן פועל ולהיכנס למהירות גבוהה כשהמנוע מגיע לטמפ מסוימת.האם נכון? בהתנעה קרה ללא מזגן הוא לא אמור לעבוד כלל?

אני מנסה להבין אם זה המאוורר או קונקטור/סוויץ׳..

ראיתי באמזון שמנוע מאוורר מקורי עולה 100 דולר, בארץ התחילו לדבר איתי על סכומים של 2000-3000₪ להחלפה של כל המאורר קומפלט.

מה עושים? יש במנוע הזה קבל שאפשר להחליף כפיתרון זמני?

תודה לעוזרים!

• תגובות 30
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

1. המאוורר יכנס לעבודה במהירות נמוכה כאשר הטמפ' תגיע 98-99 מעלות צלזיוס.

2. לאחר שסל"ד הסרק התייצב הפעל את המזגן ואת המפוח על מהירות מסויימת ובדוק שהמאוורר נכנס לעבודה ללא קשר לטמפ' נוזל הקירור. כאשר טמפ' נוזל הקירור מאוד גבוהה נניח 110-115 מעלות צלזיוס המזגן התכבה אוטומטית בכדי להוריד עומס מהמנוע.

3. לא קיים שום קבל במערכת החשמל של המאוורר וגם לא נגד להורדת מהירות הסיבוב.

* אתה יכול לפרק את הקונקטור של המאוורר או את כבל המינוס של המצבר (חובה) ולבדוק האם המאוורר מסתובב בחופשיות כאשר אתה מסובב אותו ביד.

איזה כייף לי :)

פורסם

קרה אצלי בדיוק לפני שבוע במגנטיס כל מה שציינת למעט חום מנוע:

1. מזגן פתאום לא עבד בעמידה

2. בנסיעה כן עבד

3. הסתבר שהמנוע מאוורר לא מצליח להתחיל להסתובב לבד, כך שבנסיעה הרוח עןזרת לו.

הוחלף מנוע כבר למחרת החג, ממליץ לך גם.

פורסם

הי,

תודה

העניין הוא ש2 מוסכים שאיתם דיברתי לא מחליפים בישראל את המנוע של המאוורר אלא מאוורר קומפלט (לא מקורי) ב2000₪, לפני עבודה - לך תדע מה איכות החלק.

באתרים יפניים המנוע עצמו עולה סביב 200 דולר, יש לקרסו מחסן מרכזי שאפשר להגיע אליו עם מספר רכב והם ימצאו לך את המק״ט וימכרו לך כמו במכשירי תנועה?

מאוורר שלם תחליפי מאמזון עולה כ800₪ עד הבית, הבעיה שאני לא יכול להעמיד את הרכב שבוע.

פורסם
הי,

תודה

העניין הוא ש2 מוסכים שאיתם דיברתי לא מחליפים בישראל את המנוע של המאוורר אלא מאוורר קומפלט (לא מקורי) ב2000₪, לפני עבודה - לך תדע מה איכות החלק.

באתרים יפניים המנוע עצמו עולה סביב 200 דולר, יש לקרסו מחסן מרכזי שאפשר להגיע אליו עם מספר רכב והם ימצאו לך את המק״ט וימכרו לך כמו במכשירי תנועה?

מאוורר שלם תחליפי מאמזון עולה כ800₪ עד הבית, הבעיה שאני לא יכול להעמיד את הרכב שבוע.

לך לפירוקיה ימכרו לך מאוורר ב300-600 שח. תריץ חיפוש בcarparts או גאנק יארד
פורסם
הי,

תודה

למה את רץ לרכוש מנוע או מאוורר חדש לפני שאתה בודק האם הבעיה באמת במאוורר ?

אולי הבעיה בממסר של המאוורר או בחיווט או בפיקוד מהמחשב.

פורסם
למה את רץ לרכוש מנוע או מאוורר חדש לפני שאתה בודק האם הבעיה באמת במאוורר ?

אולי הבעיה בממסר של המאוורר או בחיווט או בפיקוד מהמחשב.

אם המאוורר מתחיל להסתובב כשעוזרים לו, סביר מאוד שהבעיה במנוע שלו.

אבל בכל מקרה תחבר פשוט תנין מינוס ופלוס לקונקטור ותבדוק אם במתח ישיר הוא מסתובב.

פורסם (נערך)

לא בטוח במקרה הזה אבל לא פוסל. בכול מקרה רצוי לבצע את הבדיקה של סיבוב המאוורר כאשר המצבר מנותק או הקונקטור.

עריכה אחרונה על ידי מרק10

פורסם
הי,

תודה

מהו נפח המנוע של רכבך ? שים לב שיישנם כמה דגמים של מאווררים.

פורסם
לא בטוח במקרה הזה אבל לא פוסל. בכול מקרה רצוי לבצע את הבדיקה של סיבוב המאוורר כאשר המצבר מנותק או הקונקטור.

ייבדק היום, תודה.

אגב - ישנם שני קונקטורים למאוורר - אני מניח שאחד קשור למזגן והשני לחיישן הטמפ׳

אפשר לתת מתח לשניהם על מנת לבדוק?

פורסם
ייבדק היום, תודה.

אחד למתח והשני לנגד מהירויות, הוא מחובר על המאוורר עצמו, אתה תבין מה שייך למתח ברגע שתנתק.
פורסם
ייבדק היום, תודה.

האם מדובר על קונקטור בעל 4 פינים או שני קונקטורים נפרדים ?

פורסם
אחד למתח והשני לנגד מהירויות, הוא מחובר על המאוורר עצמו, אתה תבין מה שייך למתח ברגע שתנתק.

לא זוכר שראיתי בדגם הזה נגד מהירויות לדעתי השליטה על מהירות המאוורר נעשית על-ידי בקרת PWM כמו בהרבה רכבים יחסית חדשים.

פורסם (נערך)

יש שני קונקטורים

4 חוטים שיוצאים מהמנוע של המאוורר.

מנסה להעלות תמונות אבל מקבל הודעת שגיאה..

המאוורר מסתובב חופשי כששניהם מנותקים

עריכה אחרונה על ידי asypeer

• תוכן חדש...