Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2826 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן חברים. רציתי לקנות אודי A3 ואחרי שדיברתי עם כמה חברים וחיפשתי הגעתי למצב שאני צריך הסבר חד וחלק מאנשים שבאמת מבינים ברכב. אומנם יש לי 2 חברים שהיה להם אודי אבל הם לא מבינים ברמה גבוהה באמת ברכב מבחינת חלקים, המלצות כל גיר וכו ובגלל זה רציתי באמת להגיע למקום שכנראה יתן לי תשובות חותכות לכאן ולכאן לגבי הרכב. אז דבר ראשון, מבחינת הנפח מנוע. קיבלתי מצד אחד המלצות על מנוע 1400 שהוא לא חלש מדי כמו ה 1200, לא חזק מדי כמו ה 1.8T והוא יהיה מתאים לצרכים שלי והכי חשוב, יהיה חסכוני. (נסיעות בתוך ירושלים לעבודה וחזרה, מדי פעם יציאות מחוץ לעיר אבל לא משהו קבוע. לרוב בתוך העיר) ובאמת התחלתי לחפש רכב בנפחים האלה ולא באמת מצאתי. ואז הגיע בחור שאמר לי משהו מעניין, ופה אני צריך את עזרתכם. הוא אמר שעדיף לי ואפילו מאוד עדיף לי לקחת מנוע 1800T מסיבה שהשילדה של הרכב עם מנוע 1200 לא תהיה חכמה. כי הרכב יתאמץ יותר ובכך יוכל להיות פחות חסכוני באמת.. ואם יהיה לי מנוע 1800T אני יהנה ממנו הרבה יותר וכל לחיצה קטנה תורגש עם הרכב. מה דעתכם על הטענה הזו?

שאלה שניה, שאלת השאלות באודי בשנתונים האלו.. הגיר. קיבלתי המלצות חמות ל DSG6 ושאם אני אצליח למצוא גיר כזה אני אחסוך לעצמי הרבה כאבי ראש וכסף, מצד שני ה DSG6 מגיע עם מנוע 1800T ומעלה, ואני לא אצליח למצוא מנועים של 1.2/4/6 עם DSG6 אלא עם DSG7 בלבד שכל מי שסיפר לי עליו, אמר שהוא גיר גרוע עם סיכוי להרבה יותר כמו שריפת מוח גיר וכו, בקיצור המחלה העיקרית של האודי.

אז כמו שאתם מבינים אני מבולבל, מבחינת שאר הדברים הם מובנים מאליהם כמו לקחת רכב לבדיקה מקיפה, לעשוץ נסיעה ולבדוק בלמים, נסיעה במהירות גבוהה ולבדוק אם ההגה רוטט ובמידה וכן אצטרך פרונט וכו.. שאלה דברים שגרתיים. מה גם יישור קו לאחר קניה. הבעיה (גיר) והדילמה (נפח מנוע) הם אלה שמבלבלים אותי ורציתי לקבל תשובות מאנשים קצת יותר מבינים ממני.

תודה רבה וחג שמח.

פורסם

אני קניתי לפני שנה אאודי A3 יד שנייה, מודל 2013 עם מנוע 1.4. אני אישית לא ראיתי אחת עם 1.2, אבל יכול להיות שאני טועה. בכל אופן, הרכב שלי נקנה ממגרש שביצע לו בדיקה מקיפה וגם נתנו לי אחריות לשלושה חודשים על המנוע והגיר. בהיסטוריית טיפולים של הרכב הוחלף המוח גיר כשנה וחצי לאחר הקנייה אצל הבעלים הקודמים אז פחות "דאגתי". מלבד זה, חוץ מטיפולים שוטפים לא היה משהו חריג.

כרגע אני נמצא עם בעיה שאני עוד לא יודע לאבחן אותה, כנראה מצמדים אבל מחר אני הולך למוסך לברר מה היא. הרכב התחיל לרעוד בעמידה ולגמגם קצת בהעברת הילוכים. אם תחפש בפורום תוכל למצוא המון נושאים של אנשים שסבלו מבעיות גיר ברכבים האלו. כמו כן (מניח שאתה יודע) הייתה תביעה ייצוגית מול צ'מפיו מוטורוס בנושא. עם השנים כמובן הדבר השתפר והבעיות תוקנו.

האוטו נורא מפנק, יפה ומאובזר. אני יכול להגיד שאמנם גילי הצעיר נהגתי על המון רכבים ותמיד האיכות הגרמנית מפתיעה מחדש כשאתה עובר מרכב מתוצרת אחרת. ה"נוכחות" בכביש, הנוחות בתפעול וכל המכלולים שעובדים ביחד פשוט גורמים לך להנות מחווית הנסיעה כל פעם מחדש וזה מדהים בעיניי.

מבחינת המנוע, אני כמו שאמרתי כרגע עם ה-1.4 (122 כ"ס) ובתור מי שאוהב לנסוע מהר חסר לי כוח. למרות זאת, אם הייתי עם ה-1.8 כנראה שהייתי מתרסק תוך שבוע... כי יש לו המון כוח. אם אתה אוהב לנסוע רגוע, לך על ה-1.4. הוא ממש לא יאכזב אותך וייתן לך את הכוח הנדרש. 1.8 לדעתי יהיה מוגזם מדי אלא אם כן אתה באמת אוהב מהירות ויכול לשלוט עליו.

מבחינת נתוני דלק... אני נוסע די הרבה ביום (כ~60 ק"מ) והצריכה שלי היא 1:10. כן, מזעזע, אני יודע, אבל אין לי ברירה. גם האופי נהיגה שלי נורא וגם המרחקים האלו נוראיים.

בשורה תחתונה, אחלה אוטו, ממליץ ביותר במידה ותמצא אחד טוב ויש לך את הכסף לתחזק אותו כמו שצריך.

2016 BMW M235i.

פורסם

את הגיר הטוב יותר, עם 6 הילוכים, אפשר למצוא ברכבים עם מנוע 2000 סמ"ק. רכבים עם 1800 סמ"ק מקבלים את הגיר עם ה-7 הילוכים.

מה התקציב שלך?

"Weyland Yutani Corp - "Building Better Worlds

Porsche GT4, Subaru BRZ, Audi A3

פורסם
את הגיר הטוב יותר, עם 6 הילוכים, אפשר למצוא ברכבים עם מנוע 2000 סמ"ק. רכבים עם 1800 סמ"ק מקבלים את הגיר עם ה-7 הילוכים.

מה התקציב שלך?

התקציב פה פחות רלוונטי, אני לוקח מימון, אז ככה שאם שהמנוע של ה 1800 עדיף מבחינת דלק אפילו על ה 1200/1400 אני אוסיף את ההפרש. השאלות העיקריות שלי הם על הגיק וכל הנפח. אני צודק ש 1800T יכול להיות יותר חסכוני מ 1200? זה הגיוני בגלל כובד שלדה ומנוע 1200 מתאמץ ומתבלה יותר מהר?

ולגבי הגיר. ביררתי על הרכב האופציונלי שדיברתי עליו ומדובר ב DSG7 כמו שחשבתי, למרות שהחלק המעניין הוא שהוא עבר ריקול מצמדים ומוח גיר. אני יכול להיות רגוע בעניין הגיר? אם כן נשאר לנו לדון על הנפח מנוע לעומת הצרכים שלי. ההכנסה החודשית שלי אחרי תשלום שכר דירה עומדת על 6000 בערך. אולי 5000 אחרי הוצאות לדירה.

אני קניתי לפני שנה אאודי A3 יד שנייה, מודל 2013 עם מנוע 1.4. אני אישית לא ראיתי אחת עם 1.2, אבל יכול להיות שאני טועה. בכל אופן, הרכב שלי נקנה ממגרש שביצע לו בדיקה מקיפה וגם נתנו לי אחריות לשלושה חודשים על המנוע והגיר. בהיסטוריית טיפולים של הרכב הוחלף המוח גיר כשנה וחצי לאחר הקנייה אצל הבעלים הקודמים אז פחות "דאגתי". מלבד זה, חוץ מטיפולים שוטפים לא היה משהו חריג.

כרגע אני נמצא עם בעיה שאני עוד לא יודע לאבחן אותה, כנראה מצמדים אבל מחר אני הולך למוסך לברר מה היא. הרכב התחיל לרעוד בעמידה ולגמגם קצת בהעברת הילוכים. אם תחפש בפורום תוכל למצוא המון נושאים של אנשים שסבלו מבעיות גיר ברכבים האלו. כמו כן (מניח שאתה יודע) הייתה תביעה ייצוגית מול צ'מפיו מוטורוס בנושא. עם השנים כמובן הדבר השתפר והבעיות תוקנו.

האוטו נורא מפנק, יפה ומאובזר. אני יכול להגיד שאמנם גילי הצעיר נהגתי על המון רכבים ותמיד האיכות הגרמנית מפתיעה מחדש כשאתה עובר מרכב מתוצרת אחרת. ה"נוכחות" בכביש, הנוחות בתפעול וכל המכלולים שעובדים ביחד פשוט גורמים לך להנות מחווית הנסיעה כל פעם מחדש וזה מדהים בעיניי.

מבחינת המנוע, אני כמו שאמרתי כרגע עם ה-1.4 (122 כ"ס) ובתור מי שאוהב לנסוע מהר חסר לי כוח. למרות זאת, אם הייתי עם ה-1.8 כנראה שהייתי מתרסק תוך שבוע... כי יש לו המון כוח. אם אתה אוהב לנסוע רגוע, לך על ה-1.4. הוא ממש לא יאכזב אותך וייתן לך את הכוח הנדרש. 1.8 לדעתי יהיה מוגזם מדי אלא אם כן אתה באמת אוהב מהירות ויכול לשלוט עליו.

מבחינת נתוני דלק... אני נוסע די הרבה ביום (כ~60 ק"מ) והצריכה שלי היא 1:10. כן, מזעזע, אני יודע, אבל אין לי ברירה. גם האופי נהיגה שלי נורא וגם המרחקים האלו נוראיים.

בשורה תחתונה, אחלה אוטו, ממליץ ביותר במידה ותמצא אחד טוב ויש לך את הכסף לתחזק אותו כמו שצריך.

הבנתי אח. תודה על התגובה, וכמו שאמרתי אני באמת בדילמה על הגיר והנפח. יש לי כרגע רכב אופציונלי עם 100 אלף קילומטר שנת 11 מצב מכני מעולה על פניו, מה שכן מדובר במנוע 1800T וכמו שאתה אומר הוא עוצמתי מאוד. זה רכב ראשון שלי האמת.. אני יודע ואני גם אנהג זהיר. לא מאמין שיעבור את ה 160 במצבי כביש מהיר. מעבר לעניין הנפח, מה אתה אומר כל מה שאמרתי לבחור מעליי בעניין הגיר? מדובר ב DSG7 אבל לפי מה שהמוכר אומר הגיר עבר ריקול מצמדים ומוח גיר שזה בעצם עבודה שהחברה עושה ומה שזה עוד יותר אומר זה שאת החלקים הבעייתיים באמת בגיר הזה אני מקבל יחסית חדשים. מה דעתך?

פורסם

אין שום סיכוי שה-1800 יהיה יותר חסכוני מהמנועים הקטנים יותר.

אם אתה מחפש חסכון בדלק, תקנה רכב אחר: ההוצאות שלך על ביטוח, טסט, אחזקה שוטפת וירידת ערך יהיו משמעותית יותר גדולות מכל סכום שתצליח לחסוך על דלק. מדובר כאן ברכב פרימיום שמתאים לכיס עמוק או לפחות לכיס בעומק בינוני, במיוחד אם הולכים על רכב שנת ייצור 2011 בו בהחלט יכולות להתגלות תקלות לא זולות בשל בלאי טבעי.

פורסם

יש לי שתי חברים שיש להם ניסיון עם מנוע ה1800 טורבו לאחד הייתה סקודה סופרב 2011 שהמנוע שלה התחיל לאכול המון שמן ולשבוק חיים לקראת 63 אלף ק"מ ונמכר במחיר הפסד גדול. השני קנה את הסופרב שלו לא מזמן לא ידוע לי יותר מידי פרטים על הרכב בכללי רק ידוע לי שהוא החליף מנוע בעלות כוללת של 18K זמן קצר לאחר הקניה.

נקודה שניה היא לגבי הגיר אמנם לא היו להם בעיות גיר (יכול להיות בגלל שהחזיקו את הרכבים למשך זמן קצר מאוד) אך חבר שמחזיק אוקטביה 2011 עם גיר DSG חיי איתה שנה בשלום (עבר 20 אלף ק"מ בשנה האחרונה סה"כ הרכב עומד על 211 אלף ק"מ) אך לפני שהוא רכש את הרכב הגיר עבר שיפוץ כולל.

סה"כ מופיעות בעיות גם בגירים חדשים משנות 2017-2018 והריקול הרשמי היחיד ששמעתי עליו הוא ריקול להחלפת מצמדים לסט מצמדים משופר כאשר גם הסט המשופר על פי עדויות לא מחזיק הרבה יותר בנוסף יש בעיות במכלולים אחרים של הגיר שלא עברו ריקולים או שיפור רשמי (סה"כ הצהרות עפופות עשן)

בקצרה הייתי ממליץ לך לברר אם זה אותו המנוע שיש בסופרב ואם כן להתרחק ממנו בתוקף במיוחד כשהוא מוצמד לגיר שמוכח כגיר בעייתי ובמיוחד כשההכנסה שלך עומדת על 5-6 אלף שקל אחרי תשלום שכ"ד כי עלויות התחזוקה של הרכב הנ"ל (מימון + טסט + תיקונים + טיפולים + ביטוח) בקלות יכולות לחצות 5-6 אלף שקל לחודש.

בכללי עלות האחזקה של רכב משפחתי סטנדרטי ואמין יד2 היא בסביבות ה2500 שקל (תלוי בנסועה שלך וכו..) וזה מה שהייתי ממליץ לך לחפש כי לדעתי עדיף מאזדה שאתה יכול להרשות לעצמך לנסוע איתה לנתב"ג לטיסה לחו"ל או לאיזו חופשה לאילת או אפילו סתם ליציאות עם חברים מאשר אאודי שתסתכל עליה עומדת בחניה ומעלה אבק.

פורסם

המנוע 1.8 טורבו יושב טוב על הרכב הזה,הוא זריז אבל לא משהו יוצא דופן.

לטעמי,המנוע 1.4 ואם יש 1.2 קטנים מידי והרכב מרגיש חסר.

בלי קשר לזה שהA3 זה רכב מאוד פרווה ולא הרגשתי בו "פרמיום".

אני לא רוצה להכנס לך לכיס,אבל אם אחרי השכר דירה נשאר לך 5, אחרי מימון בטח יישאר לך 3.

ביטוח,דלק,טסט,טיפולים שוטפים ויש לך אפס ספייר לתחזוקה שעלולה לצוץ.

אתה מגיע פה למצב שהרכב מנהל אותך ואת ההתנהלות הכלכלית שלך,ברמה של אפס מרווח לבלתמים.

מצמדים עולים 4-5 אלף,מוח גיר יותר.

יש עוד המון חלקים עם פוטנציאל לכשל,אמנם לא גבוה אבל עדיין,תקלה בטורבו תעלה הון(לאופל אסטרה הסיפור הזה עלה 6 אלף) לרכב פרמיום.

תחשוב,האם זה סיכון שבאמת כדאי לך לקחת?

יש רכבים בתקציב יותר נמוך עם הרבה פחות פוטנציאל לנזק שתהנה מהם.

מאזדה 3 ספיריט,פוקוס טיטניום וכו'.

Ford Fiesta 2014- Manual 1.25

פורסם
יש לי שתי חברים שיש להם ניסיון עם מנוע ה1800 טורבו לאחד הייתה סקודה סופרב 2011 שהמנוע שלה התחיל לאכול המון שמן ולשבוק חיים לקראת 63 אלף ק"מ ונמכר במחיר הפסד גדול. השני קנה את הסופרב שלו לא מזמן לא ידוע לי יותר מידי פרטים על הרכב בכללי רק ידוע לי שהוא החליף מנוע בעלות כוללת של 18K זמן קצר לאחר הקניה.

נקודה שניה היא לגבי הגיר אמנם לא היו להם בעיות גיר (יכול להיות בגלל שהחזיקו את הרכבים למשך זמן קצר מאוד) אך חבר שמחזיק אוקטביה 2011 עם גיר DSG חיי איתה שנה בשלום (עבר 20 אלף ק"מ בשנה האחרונה סה"כ הרכב עומד על 211 אלף ק"מ) אך לפני שהוא רכש את הרכב הגיר עבר שיפוץ כולל.

סה"כ מופיעות בעיות גם בגירים חדשים משנות 2017-2018 והריקול הרשמי היחיד ששמעתי עליו הוא ריקול להחלפת מצמדים לסט מצמדים משופר כאשר גם הסט המשופר על פי עדויות לא מחזיק הרבה יותר בנוסף יש בעיות במכלולים אחרים של הגיר שלא עברו ריקולים או שיפור רשמי (סה"כ הצהרות עפופות עשן)

בקצרה הייתי ממליץ לך לברר אם זה אותו המנוע שיש בסופרב ואם כן להתרחק ממנו בתוקף במיוחד כשהוא מוצמד לגיר שמוכח כגיר בעייתי ובמיוחד כשההכנסה שלך עומדת על 5-6 אלף שקל אחרי תשלום שכ"ד כי עלויות התחזוקה של הרכב הנ"ל (מימון + טסט + תיקונים + טיפולים + ביטוח) בקלות יכולות לחצות 5-6 אלף שקל לחודש.

בכללי עלות האחזקה של רכב משפחתי סטנדרטי ואמין יד2 היא בסביבות ה2500 שקל (תלוי בנסועה שלך וכו..) וזה מה שהייתי ממליץ לך לחפש כי לדעתי עדיף מאזדה שאתה יכול להרשות לעצמך לנסוע איתה לנתב"ג לטיסה לחו"ל או לאיזו חופשה לאילת או אפילו סתם ליציאות עם חברים מאשר אאודי שתסתכל עליה עומדת בחניה ומעלה אבק.

אין שום סיכוי שה-1800 יהיה יותר חסכוני מהמנועים הקטנים יותר.

אם אתה מחפש חסכון בדלק, תקנה רכב אחר: ההוצאות שלך על ביטוח, טסט, אחזקה שוטפת וירידת ערך יהיו משמעותית יותר גדולות מכל סכום שתצליח לחסוך על דלק. מדובר כאן ברכב פרימיום שמתאים לכיס עמוק או לפחות לכיס בעומק בינוני, במיוחד אם הולכים על רכב שנת ייצור 2011 בו בהחלט יכולות להתגלות תקלות לא זולות בשל בלאי טבעי.

תראו, אני יודע שיכול להיות שאני אפסיד על הרכב כסף בעתיד אבל אני מוכן לזה. אני כרגע בסוג של סטנד ביי מבחינת כסף שזה אומר שהמשכורת שלי כרגע עומדת על 9000, אבל בעוד שנה שנתיים אני כבר משתדרג משמעותית בעניין הזה. מבחינת חלקים יש לי חבר שמזמין לי חלפי אוודי מקוריים מעבר לקו הירוק ואני רק נותן אותם למוסך שירכיב לי. שגם שם אני מכיר בחור. אז בעניין החלקים אני אסתדר ללא בעיה. לגבי עניין הירידת ערך, ידוע, ידוע שאני צריך למצוא רכב בלפחות 7000 פחות ממחיר מחירון כדי לצמצם נזקי ערך בעתיד. וגם אם אפסיד 10000 אלף בעתיד או 15000. אני מוכן, רק בגלל שאני יודע שתהיה לי הכנסה גדולה בעתיד ואני רוצה לחיות באוודי. שזה מבחינתי הטופ. ועל הכמה שנים האלה שאני אחיה ברמה הכי גבוהה אני מוכן לאבד 2 חודשי עבודה.

העניין הוא התחזוקה השוטפת. אני מנסה למצוא את התשובה כל הנפח מנוע ועל סוג הגיר כי המסביב ידוע לי, מבחינת תחזוקה שוטפת של דלק אני לא רוצה להגיע ל 1000 שקל דלק בחודש כי לא עשיתי בזה כלום. אגב גם לגבי ביטוח יש לי אדם פרטי שיעשה לי מחיר טוב ברגע שאני אביא את הרכב. כל הדילמה שלי היא האם ה 1.8 באמת יותר חסכוני? כי קראתי בשעה האחרונה לא מעט פוסטים עם אנשים שחושבים ככה. וכמובן לגבי הגיר. כי אם אני הולך על ה 1.8T המוכר עשה ריקול למוח גיר ולמצמדים בינואר 2016. שזה אומר שאני מקבל גיר חדש מ 2016 אפשר לומר. רוב הבעיוץ בגיר הם אכן מוח ומצמדים. לא כולן אבל הנפוצות והעיקריות. השאלה אם התחזוקה השוטפת בדלק תהיה סבירה או מופרזת.

פורסם

תקרא את מה שכתבתי לבחורים מעליך.

ואגב כמו שאמרתי, יש לי כרגע רכב אופציונלי עם נפח מנוע 1.8T שעבר בינואר 2016 ריקול מצמדים מוח גיר. שזה מאוד משמעותי אז מבחינת הגיר שלו אני רגוע. הוא מאוד מאוד שמור גם הרצתי לו בדיקה טלפונית עד שאגיע לראות בעצמי, בלמים נקיים, צמיגים הוחלפו לא מזמן, השאלה שלי שוב פעם, היא האם הגיוני ש 1.8T חסכוני יותר מ 1.2? ואם לא. מה ההבדלי דלק ביניהם? אם רוב הנסיעות שלי קצרות בתוך העיר ואחת ל.. נוסע למרכז. עם מנוע של 1.8T סכום של 600 שקל בחודש יספיק?

ולמימון אני מחזיר 900 בחודש ולא 2000 ברור שאני לא הייתי הולך על מימון מעל 1000 ש"ח. גם בביטוח יש לי הנחה ממבטח פרטי וחלפים אני מביא מקוריים של אוודי מעבר לקו הירוק עם בחור שיעביר לי אותם. רק ההרכבה במוסך. פתרתי פה 2 בעיות שאם היו כמו כל אחד לא הייתי הולך על אוודי. שהם חלפים וביטוח. ועכשיו נותר להבין אם הנפח תואם? מעבר לדלק, אני לא יודע איך מרגיש 1.8 ואני לא רוצה שהוא ירגיש לי חזק מדי. ברמה שבכל לחיצה אני ארגיש שאני עף. זו ההרגשה על 1.8 או לא?

פורסם (נערך)

שחרר מצריכת הדלק.

ה300 שקל הפרש האלה זה לא הבעיה, והסיבה האחרונה להעדיף מנוע כלשהו על אחד אחר.

תמצא את השילוב הכי אמין ולך עליו.

מצמדים וטורבו אתה לא תביא מהשטחים וגם לא כל מוסך יודע להתעסק עם זה.

תברר לגבי ביטוח,מחיר טוב לרכב כזה יכול להיות גם 6-7 אלף שקל.

כמה בערך יעלה?

טסט-3000 בשנה.

ביטוח-6500 בשנה.

טיפולים(כולל רפידות ובלאי מצטבר)-2500 בשנה.

זה יוצא 1000 שקל בחודש בהנחה והרכב מפגין אמינות מופתית והביטוח אכן זול.

תוסיף עוד דלק כמה שלא ייצא לך.

כל הטיפולים הזולים האלה יעלו לך ביוקר,יהיה קשה מאוד למכור רכב כזה ללא ספר טיפולים ותיעוד של ההחלפות.

אלא אם כן אתה נגד במסלול קבע מובהק לא הייתי מסתסך על העלאות שכר עתידיות ומחשב לפי שכר נוכחי.

מוסיף: אני לא הייתי קונה רכב כזה עם מנוע 1.4,לדעתי מאבד מהקטע של הרכב.

עם מנוע 1.8 הרכב יהיה זריז,לא תעוף איתו לשום מקום ובטוח שהוא לא חזק מידי.

זו לא פרארי,אחרי חודש שהוא מרגיש לך זריז אתה מתרגל.

צריכת דלק סבירה,במנועים האלה מאוד תלוי בסגנון נסיעה.

עריכה אחרונה על ידי halperin96

Ford Fiesta 2014- Manual 1.25

פורסם
אני לא יודע איך מרגיש 1.8 ואני לא רוצה שהוא ירגיש לי חזק מדי. ברמה שבכל לחיצה אני ארגיש שאני עף. זו ההרגשה על 1.8 או לא?

בנסיעה עירונית הרכב מרגיש כמו כל רכב אחר. כדי להאיץ מהר צריך ללחוץ חזק על הדוושה.

בנסיעה בינעירונית אפשר להגיע בקלות למהירות לא חוקית בעליל.

פורסם

אתה יותר מידי מעלה את עניין הדלק-בסופו של דבר זה הפרש זניח, ולפי איך שזה משתמע ממך אתה תתחרט אם תיקח 1.4 במקום 1.8 במיוחד שב1.4 בשנתונים האלו ההספק נמוך יותר.

מה עם לאון?

פורסם

השכר שלך 9000 (אני מניח שנטו)

לדבריך הוצאות על הדירה 3000 שכ"ד ועוד 1000 הוצאות.

משאיר לך, לדבריך, ביד 5000 לחודש. ואתה אשכרה שוקל לקחת מימון לאודי משומשת? עם גישה מפוקפקת של "

התקציב פה פחות רלוונטי, אני לוקח מימון".....

זה נשמע לי כמו שיקול דעת לקוי. הדרך להצדיק את זה היא, אולי אולי אולי, אם רכב בכלל והרכב הזה הוא בראש סדר העדיפויות שלך.

לך על משהו צנוע יותר

פורסם
שחרר מצריכת הדלק.

ה300 שקל הפרש האלה זה לא הבעיה, והסיבה האחרונה להעדיף מנוע כלשהו על אחד אחר.

תמצא את השילוב הכי אמין ולך עליו.

מצמדים וטורבו אתה לא תביא מהשטחים וגם לא כל מוסך יודע להתעסק עם זה.

תברר לגבי ביטוח,מחיר טוב לרכב כזה יכול להיות גם 6-7 אלף שקל.

כמה בערך יעלה?

טסט-3000 בשנה.

ביטוח-6500 בשנה.

טיפולים(כולל רפידות ובלאי מצטבר)-2500 בשנה.

זה יוצא 1000 שקל בחודש בהנחה והרכב מפגין אמינות מופתית והביטוח אכן זול.

תוסיף עוד דלק כמה שלא ייצא לך.

כל הטיפולים הזולים האלה יעלו לך ביוקר,יהיה קשה מאוד למכור רכב כזה ללא ספר טיפולים ותיעוד של ההחלפות.

אלא אם כן אתה נגד במסלול קבע מובהק לא הייתי מסתסך על העלאות שכר עתידיות ומחשב לפי שכר נוכחי.

מוסיף: אני לא הייתי קונה רכב כזה עם מנוע 1.4,לדעתי מאבד מהקטע של הרכב.

עם מנוע 1.8 הרכב יהיה זריז,לא תעוף איתו לשום מקום ובטוח שהוא לא חזק מידי.

זו לא פרארי,אחרי חודש שהוא מרגיש לך זריז אתה מתרגל.

צריכת דלק סבירה,במנועים האלה מאוד תלוי בסגנון נסיעה.

הבנתי. סגור אח הארת את עיני. לא שאני לא אקנה בסוף אוודי אבל טוב לדעת את התמונה הכוללת כמו שצריך.

לסיכום שיחתנו, במידה ומצאתי מנוע 1.8T עם מצב גיר מצוין כמו פה, אין מה להתלבט ללכת עליו?

בנסיעה עירונית הרכב מרגיש כמו כל רכב אחר. כדי להאיץ מהר צריך ללחוץ חזק על הדוושה.

בנסיעה בינעירונית אפשר להגיע בקלות למהירות לא חוקית בעליל.

סגור אח תודה על המידע.

אתה יותר מידי מעלה את עניין הדלק-בסופו של דבר זה הפרש זניח, ולפי איך שזה משתמע ממך אתה תתחרט אם תיקח 1.4 במקום 1.8 במיוחד שב1.4 בשנתונים האלו ההספק נמוך יותר.

מה עם לאון?

חשבתי על לאון. לא מת על הצורה מה גם שאלה בערך אותם מחירים.. ולא הבנתי מה אמרת לגבי עניין ההספק?

השכר שלך 9000 (אני מניח שנטו)

לדבריך הוצאות על הדירה 3000 שכ"ד ועוד 1000 הוצאות.

משאיר לך, לדבריך, ביד 5000 לחודש. ואתה אשכרה שוקל לקחת מימון לאודי משומשת? עם גישה מפוקפקת של "

התקציב פה פחות רלוונטי, אני לוקח מימון".....

זה נשמע לי כמו שיקול דעת לקוי. הדרך להצדיק את זה היא, אולי אולי אולי, אם רכב בכלל והרכב הזה הוא בראש סדר העדיפויות שלך.

לך על משהו צנוע יותר

לא הבנת את מה שאמרתי, נעשה סתם סלט מכל מה שאמרתי, ההכנסה שלי כיום עומדת על 9000. אפשר לומר שבמקרה הטוב מגיע ל 10000. ומדובר פה בנטו, לא ברוטו, אני עובד במקום שהמשכורת שם יכולה להגיע גם ל 12000. עכשיו נניח ואני מדבר על 9000 שזה המינימום שלי כרגע, אין לי בעיה של סכום שאני אשלם על הרכב, הכוונה שאם אני אמצא רכב ב 60000 או ב 80000 זה יעשה הבדל משמעותי ברכב עצמו, כמו לדוגמת המודעה שמצאתי עם מנוע 1800T ושהרכב עבר ב 2016 ריקול מוח גיר ומצמדים אז הגיר במצב מצויין וכידוע הגיר הוא המחלה הכי נפוצה באוודי. לעומת מנוע 1200 שאפשר למצוא גם ב 55000, ובמקרה כמו זה שה 1800T חזק משמעותית וגם עבר טיפול בגיר, אין לי בעיה להוסיף ל 80000 כי זה הבדל של 300 שקל כל חודש. אז נכון לטווח הרחוק הפסדתי פה כביכול 30000 אלף שקל כמעט אם הייתי בוחר ב 1200 אבל ופה נכנס האבל, זה שבטווח הרחוק אני לא דואג. המשכורת שלי תגדל בוודאות ולא תהיה לי בעיה להשלים את כל הסכום עוד הרבה לפני שהוא מסתיים. האם שווה לי להינות מאוודי שנתיים שלמות שאחרי כמה שנים אוכל להוסיף את ההפרש בקלות? כן. וזה מה שלא הובן נכון.

ועכשיו לגבי הוצאה חודשית שעליה ורק עליה אני מסתכל בעקבות המשכורת הגבוהה שתגיע בהמשך, אני מכניס 9000 מוציא בשנה 7000 ביטוח, 2500 שוטף, ו 3000 טסט? 1000 בחודש. פלוס דלק 600 שקל פלוס מינוס ועוד 1000 שקל על המימון שנעשה ל 100 תשלומים, אני עומד על 2600 שקל בחודש על הרכב. נוסיף לזה שכר דירה כולל הוצאות אני עומד על 6000 בחודש ונניח בחודש שהתפרעתי בקניות וסיגריות, הגעתי ל 7000. וכמו שאתה רואה אני עדיין לא מגרד את המינימום של המינימום שזה 9000 ומשם זה רק צומח.

מה אתה אומר עכשיו?

פורסם

לפות"ש, מציע לך לבדוק היטב את הנושא של הריקול בגיר שנעשה לטענת מוכר הרכב כ-5 שנים לאחר עלייתו לכביש. 5 שנים זה מעבר לאחריות היצרן. אם הדבר מוכח בקבלות מהמוסך עם פירוט החלקים שהוחלפו, עדיף.

לגבי הקנייה של הרכב, לפי המשתמע היא נעשת בעיקר ממניעים רגשיים (אין שום בעיה עם כך) - אבל אני מבין שגם הפן הכלכלי חשוב לך. אם אתה מרגיש שלם לגבי הוצאה של סכום כזה לגבי רכב ראשון, אשריך.

קח בחשבון שרכב חזק בדרך כלל גם ננהג חזק (שוב, ללא הכרות את האקסמפלר שאתה מדבר עליו). ממליץ בחום לקחת את הרכב לבדיקה במוסך שמתמחה (לאו דווקא מורשה) בוואגיות.

תהנה מתהליך הקנייה!

היום: Fiat Bravo Tjet

בעבר: Ford Focus Mk3 2.0 Titanium, BMW Z4 E85 3.0, BMW 118i F20
בעבר הרחוק: האיטלקיה האדומה - Fiat Punto Evo MultiAir Turbo 135 HP

• תוכן חדש...