Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2828 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפות"ש, מציע לך לבדוק היטב את הנושא של הריקול בגיר שנעשה לטענת מוכר הרכב כ-5 שנים לאחר עלייתו לכביש. 5 שנים זה מעבר לאחריות היצרן. אם הדבר מוכח בקבלות מהמוסך עם פירוט החלקים שהוחלפו, עדיף.

לגבי הקנייה של הרכב, לפי המשתמע היא נעשת בעיקר ממניעים רגשיים (אין שום בעיה עם כך) - אבל אני מבין שגם הפן הכלכלי חשוב לך. אם אתה מרגיש שלם לגבי הוצאה של סכום כזה לגבי רכב ראשון, אשריך.

קח בחשבון שרכב חזק בדרך כלל גם ננהג חזק (שוב, ללא הכרות את האקסמפלר שאתה מדבר עליו). ממליץ בחום לקחת את הרכב לבדיקה במוסך שמתמחה (לאו דווקא מורשה) בוואגיות.

תהנה מתהליך הקנייה!

תודה רבה אח. והאמת שאמרו לי המון אנשים דווקא ללכת על ה 1400 ולא 1800. מבחינת הגיר ושאר העניין מול הרכב הרלוונטי אני אבדוק את מה שאתה אומר וכמו שבחור פה אמר.. צריל למצוא את השילוב הכי מתאים וללכת עליו

פורסם
הבנתי. סגור אח הארת את עיני. לא שאני לא אקנה בסוף אוודי אבל טוב לדעת את התמונה הכוללת כמו שצריך.

לסיכום שיחתנו, במידה ומצאתי מנוע 1.8T עם מצב גיר מצוין כמו פה, אין מה להתלבט ללכת עליו?

סגור אח תודה על המידע.

חשבתי על לאון. לא מת על הצורה מה גם שאלה בערך אותם מחירים.. ולא הבנתי מה אמרת לגבי עניין ההספק?

לא הבנת את מה שאמרתי, נעשה סתם סלט מכל מה שאמרתי, ההכנסה שלי כיום עומדת על 9000. אפשר לומר שבמקרה הטוב מגיע ל 10000. ומדובר פה בנטו, לא ברוטו, אני עובד במקום שהמשכורת שם יכולה להגיע גם ל 12000. עכשיו נניח ואני מדבר על 9000 שזה המינימום שלי כרגע, אין לי בעיה של סכום שאני אשלם על הרכב, הכוונה שאם אני אמצא רכב ב 60000 או ב 80000 זה יעשה הבדל משמעותי ברכב עצמו, כמו לדוגמת המודעה שמצאתי עם מנוע 1800T ושהרכב עבר ב 2016 ריקול מוח גיר ומצמדים אז הגיר במצב מצויין וכידוע הגיר הוא המחלה הכי נפוצה באוודי. לעומת מנוע 1200 שאפשר למצוא גם ב 55000, ובמקרה כמו זה שה 1800T חזק משמעותית וגם עבר טיפול בגיר, אין לי בעיה להוסיף ל 80000 כי זה הבדל של 300 שקל כל חודש. אז נכון לטווח הרחוק הפסדתי פה כביכול 30000 אלף שקל כמעט אם הייתי בוחר ב 1200 אבל ופה נכנס האבל, זה שבטווח הרחוק אני לא דואג. המשכורת שלי תגדל בוודאות ולא תהיה לי בעיה להשלים את כל הסכום עוד הרבה לפני שהוא מסתיים. האם שווה לי להינות מאוודי שנתיים שלמות שאחרי כמה שנים אוכל להוסיף את ההפרש בקלות? כן. וזה מה שלא הובן נכון.

ועכשיו לגבי הוצאה חודשית שעליה ורק עליה אני מסתכל בעקבות המשכורת הגבוהה שתגיע בהמשך, אני מכניס 9000 מוציא בשנה 7000 ביטוח, 2500 שוטף, ו 3000 טסט? 1000 בחודש. פלוס דלק 600 שקל פלוס מינוס ועוד 1000 שקל על המימון שנעשה ל 100 תשלומים, אני עומד על 2600 שקל בחודש על הרכב. נוסיף לזה שכר דירה כולל הוצאות אני עומד על 6000 בחודש ונניח בחודש שהתפרעתי בקניות וסיגריות, הגעתי ל 7000. וכמו שאתה רואה אני עדיין לא מגרד את המינימום של המינימום שזה 9000 ומשם זה רק צומח.

מה אתה אומר עכשיו?

מה עם בלת"מים? מה עם הפתעות? אירוע, קניות, בגדים חדשים, צמיגים לרכב, פתאום תקלה קטנה, טיפול, ביטוח, דלק זה עוד בין 10-15 אלף ש"ח שנתי בממוצע,

קניות לבית (אם אתה גר לבד) אין מצב שזה 1000 ש"ח, איפה היציאות שלך? חברה יש? חברים יש? בירות / אלכוהול, בא לך להתפנק בחו"ל קצת זה עוד 5000 ממוצע לאירופה לכמה ימים.

שלא תחשוב, אנשים באים פה להציע לך דברים על סמך הגיון ונסיון, ביניהם גם אני.

אני מוציא על דירה 2700 ש"ח, תוסיף רכב, 1500 ש"ח, תוסיף דלק 600 בחודש, ביטוח (4000 מקיף וחובה בשנה זה 330 בחודש), תוסיף אוכל זה עוד 1000 ממוצע, תוסיף יציאות, זה עוד 500 לפחות, תוסיף חברה (מי יודע כמה זה השם ירחם לא סופר) אירועים (לבנתיים בחודשיים האחרונים יצאו לי 2000 ש"ח).

זה הוצאות, בקלות אתה מגיע ל 7-8.

לדעתי את הקניה של הרכב הזה תעשה לאחר ההעלאה במשכורת או שתלך על משהו קצת יותר נורמלי ואמין.

אני אישית לא הייתי הולך עם רכב עם רזומה בעייתי של גיר / מנוע (אלא אם המנוע בדגם הזה נחשב אמין), יותר מדי מקום להפתעות. במחיר כזה הייתי מעדיף לקחת רכב חדש ולא לדאוג מהפתעות ל 3 שנים לפחות, וזה מה שעשיתי.

Opel Adam S 2017

פורסם

אני מאוד מזדהה איתך כי גם אני מרוויח כמוך ומאוד הייתי רוצה לנסוע על אאודי. למזלי למדתי בהשכלתי גם איך לנהל ולהתנהל מבחינה עסקית וכלכלית. כמה כסף בשבוע אתה מוציא על אוכל? וכמה על חשמל מים ארנונה?

האם אתה מעוניין בכלל לחסוך כסף או לשפוך הכל על הרכב?

קח בחשבון שבמידה ואתה חי ממשכורת למשכורת, ולא נשאר לך כלום בצד לחסכון, אתה לא מתנהל נכון מבחינה כלכלית ועלול למצוא את עצמך לוקח הלוואות שאתה בכלל לא יכול להחזיר וגם לא תוכל להחזיר עוד 10 שנים עם משכורת של 9000 נטו.

לכן ממליץ לך לעשות כמוני ולקנות רכב פשוט יותר לאחזקה, כמו שעושים אנשים שמרוויחים אפילו 20,000 נטו+ ומעדיפים להשאר עם כסף בצד מאשר לשרוף הכל על איזה BMW או מרצדס שרק הביטוח שלה עולה 30,000 ש"ח בשנה.

פורסם

לא הבנת את מה שאמרתי, נעשה סתם סלט מכל מה שאמרתי, ההכנסה שלי כיום עומדת על 9000. אפשר לומר שבמקרה הטוב מגיע ל 10000. ומדובר פה בנטו, לא ברוטו, אני עובד במקום שהמשכורת שם יכולה להגיע גם ל 12000. עכשיו נניח ואני מדבר על 9000 שזה המינימום שלי כרגע, אין לי בעיה של סכום שאני אשלם על הרכב, הכוונה שאם אני אמצא רכב ב 60000 או ב 80000 זה יעשה הבדל משמעותי ברכב עצמו, כמו לדוגמת המודעה שמצאתי עם מנוע 1800T ושהרכב עבר ב 2016 ריקול מוח גיר ומצמדים אז הגיר במצב מצויין וכידוע הגיר הוא המחלה הכי נפוצה באוודי. לעומת מנוע 1200 שאפשר למצוא גם ב 55000, ובמקרה כמו זה שה 1800T חזק משמעותית וגם עבר טיפול בגיר, אין לי בעיה להוסיף ל 80000 כי זה הבדל של 300 שקל כל חודש. אז נכון לטווח הרחוק הפסדתי פה כביכול 30000 אלף שקל כמעט אם הייתי בוחר ב 1200 אבל ופה נכנס האבל, זה שבטווח הרחוק אני לא דואג. המשכורת שלי תגדל בוודאות ולא תהיה לי בעיה להשלים את כל הסכום עוד הרבה לפני שהוא מסתיים. האם שווה לי להינות מאוודי שנתיים שלמות שאחרי כמה שנים אוכל להוסיף את ההפרש בקלות? כן. וזה מה שלא הובן נכון.

ועכשיו לגבי הוצאה חודשית שעליה ורק עליה אני מסתכל בעקבות המשכורת הגבוהה שתגיע בהמשך, אני מכניס 9000 מוציא בשנה 7000 ביטוח, 2500 שוטף, ו 3000 טסט? 1000 בחודש. פלוס דלק 600 שקל פלוס מינוס ועוד 1000 שקל על המימון שנעשה ל 100 תשלומים, אני עומד על 2600 שקל בחודש על הרכב. נוסיף לזה שכר דירה כולל הוצאות אני עומד על 6000 בחודש ונניח בחודש שהתפרעתי בקניות וסיגריות, הגעתי ל 7000. וכמו שאתה רואה אני עדיין לא מגרד את המינימום של המינימום שזה 9000 ומשם זה רק צומח.

מה אתה אומר עכשיו?

אני אומר פחות או יותר מה שאמרתי קודם. שהדרך היחידה להצדיק את זה היא רק אם רכב בכלל והרכב הזה בפרט הוא בראש סדר העדיפויות שלך. ונראה שזה המצב. ציינת הוצאות רכב, דיור וסיגריות. והשארת 2000 לכל השאר....

עזוב חסכון. מה עם קצת בילויים? צימר? אוכל? קניה כבדה של מחשב/סלולר/טלויזיה/מכונת כביסה או אולי נופש ברודוס....

שיהיה לך בהצלחה. מקווה מאוד שתגדל לך ההכנסה לפני שיעלו לך ההוצאות

פורסם

להשקיע יותר מידי ברכב זה הפוך מלחיות את הרגע.

לחיות את הרגע זה מסיבות, טיולים, אלכוהול, סמים, בחורות, בילויים.

להשקיע יותר מידי ברכב זה לפספס את הרגע

פורסם

שלום

אם יש לך את היכולת הכלכלית לקנות רכב שאתה רוצה תקנה . רק אתה יודע מה ההוצאות שלך .

יכול להעיד על עצמי שקניתי רכב שגורם לי לחייך בכל נסיעה . יש דברים שהם מעבר לכסף , עניין של סדר עדיפויות .

• תוכן חדש...