Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2830 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני רוכש בקרוב קיה פיקנטו 2014 מחירון סביב ה40 אלף ש"ח. אני (נהג עיקרי) כרגע בן 21 ואני נהג חדש (יש לי רשיון חודש), ובנוסף גם אמי לא ממש מנוסה בנהיגה (יש לה רשיון שנים אך היא מעולם לא החזיקה ברכב, ולכן היא גם סוג של נהגת חדשה)

אני מתלבט אם לרכוש ביטוח מקיף או להסתפק בצד ג. אני שוקל לרכוש מקיף בעיקר כי אני חושש שאני והיא נדפוק את הרכב פה ושם (חניות, מכות פח, טמבון וכו..)

אני לא גר באיזור שבו גונבים רכבים אם זה משנה.

ההפרש הוא די גבוה. בשביל לשדרג למקיף (8500) אצטרך להוסיף 4 אלף יותר ממה שאני אשלם בכל מקרה על חובה+צד ג (4500).

אני מתלבט ממש זה כפול במחיר.

האם לדעתכם יהיה יותר משתלם להסתפק בצד ג בלבד? (הרי אם ההפרש הוא 4 אלף, ובהתחשב בעובדה שהשתתפות עצמית תעלה באיזור ה1000 שח לתיקונים כמו מכות פח ופגיעות חיצונית, אז כבר מדובר בעסק של 5 אלף שח - כמה הסיכוי באמת גבוה שבגלל היותי נהג חדש (אך זהיר, וגם אמי אינה מנוסה בנהיגה) אגיע למצב שבו אוציא יותר מ5 אלף שח בשנה על תיקונים חיצוניים?

מה דעתכם בנושא?

פורסם

מקיף זה גם אם יש תאונה באשמתך על נזקים לרכב שלך.

זה תלוי גם במידה ונניח הרכב נשרף מה המשמעות הכספית מבחינתך, ז"א שבקלות תוכל לקנות רכב אחר הוא שתצרך להיות בלי רכב שנתיים.

לפי הנסיון שלך ואמא שלך תעשה.

פורסם

מקיף זה גם אם יש תאונה באשמתך על נזקים לרכב שלך.

זה תלוי גם במידה ונניח הרכב נשרף מה המשמעות הכספית מבחינתך, ז"א שבקלות תוכל לקנות רכב אחר הוא שתצרך להיות בלי רכב שנתיים.

לפי הנסיון שלך ואמא שלך תעשה.

מה זאת אומרת הרכב נשרף

פורסם

השאלה שאתה צריך לשאול את עצמך היא מה ההשלכות עבורך אם הרכב הולך (תאונה, גניבה, לא ממש משנה איך). אם זה קטסטרופה שלא תוכל להתמודד איתה - תעשה מקיף. אם לא - אז אפשר לחשוב על צד ג' בלבד.

בכל אופן, לא עולים על הכביש בלי ביטוח צד ג'.

For I am a bear of very little brain, and long words bother me

לפני 25 דקות, m3x7r3m3 כתב:

אני מסכים איתך

פורסם

קח בחשבון שעבור מכות קטנות וקילופי צבע בכל מקרה לא תפעיל מקיף כי זה לא משתלם (השתתפות עצמית כמה אלפים ואז עליית פרמייה בשנה הבאה עוד כמה אלפים).

תצטרך להפעיל את המקיף רק אם יש נזק כבד או טוטלוס.

הסיפור די גבולי עם הפרמייה המבוקשת (10% מערך הרכב). אני נראה לי היתי לוקח את הסיכון של צד ג' בלבד, או לרדת שנה - שנתיים בשנתון ולקחת צד ג' בלי התלבטות.

פורסם

רכשת רכב ב40 אלף שח, במידה ויהיה טוטאלוסט באשמתך (תאונה) או הרכב נשרף (יש מקרים, דוגמה הפרארי שנשרפה בכביש 6) / גניבה, האם ה40 אלף האלו משמעותיים בשבילך? אם לא אל תעשה, דרך אגב נסה את ביטוח ישיר לבנתיים מתוך 4 רכבים (חברים) הם תמיד נתנו את ההצעה הכי זולה לתמורה הכי טובה.

פורסם

הערך בכלל לא גבולי. הייתי עושה מקיף בלי לחשוב פעמיים (אלא אם 40000 ₪ הם סכום לא משמעותי עבורך)

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

כולם פה כבר הספידו את הרכב וקבעו על בטוח שיהיה טוטלוס בשנה הקרובה. זה ממש לא המצב.

אם למישהו פה מהגולשים יש מספרים מדויקים ויכול לחלוק - כמה תביעות לביטוח מקיף הוגשו מתוך סך הכל המבוטחים הצעירים?

פורסם
כולם פה כבר הספידו את הרכב וקבעו על בטוח שיהיה טוטלוס בשנה הקרובה. זה ממש לא המצב.

אם למישהו פה מהגולשים יש מספרים מדויקים ויכול לחלוק - כמה תביעות לביטוח מקיף הוגשו מתוך סך הכל המבוטחים הצעירים?

שאלת הסבירות לטוטאלוס לא רלוונטית.

ברור שרוב הרכבים לא עושים טוטאלוס, גם לא מקרב נהגים צעירים.

ועדיין, בשביל האחד שכן עשה טוטאלוס- העובדה שהרוב לא עושים לא רלוונטית כלל וכלל.

השאלה היא אחת ופשוטה- מה היכולת של בעל הרכב הספציפי לספוג את הנזק במקרה של טוטאלוס ללא ביטוח מקיף.

אם מדובר במכה קלה בכנף מבחינה כלכלית- שיוותר על המקיף.

אם מדובר במכה משמעותית (ובלי להכנס לכיס של פות״ש- בשביל רוב האנשים אובדן של 40 א שח במכה זו מכה די גדולה) - הייתי עושה מקיף.

פורסם

תשובתו של דולב מצויינת.

שאל את עצמך שאלה פשוטה: אם יש אבדן שלם של הרכב, מה תהיה היכולת שלך לרכוש חדש בלי לקבל פיצויי ביטוח ובלי לגרום קושי כלכלי עתידי.

ההנחה שלי היא שמי שקונה רכב שערכו 40,000 ש"ח (לשים לב, מבחינת הביטוח חשוב המחירון המשוקלל, לא התשלום בפועל למוכר) כנראה אינו בעל חשבון בנק מרופד, ולכן קרוב לדואי שהוא זקוק לביטוח מקיף.

עם זאת תוכל, למשל, לנסות להקטין את הפרמיה על ידי הגדלת ההשתתפות העצמית. המחיר הוא הגדלת הסיכון, אבל, נניח, הגדלת השתתפות עצמית מ-1000 ל-3000 ש"ח מסכנת אותך ב-2000 ש"ח, סכום לא גדול. אם זה מפחית את הפרמיה בכמה מאות ש"ח יתכן שזה כדאי לך.

חוץ מזה, כדאי לבקש הצעות מחיר מספר חברות\סוכנויות. ההבדלים יכולים להיות משמעותיים מאד.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

אי אפשר לנבא תאונה, זה יכול לקרות אחרי 2 מטר ויכול ביכלל לא.

מחירון הרכב לא נמוך אך גם הביטוח לא זול. אני אישית לא חושב שהייתי לוקח סיכון.

פורסם

צריך לזכור שלעתיים יש אפשרות שחס וחלילה תהיה תאונה עם צד ג', שאין לו ביטוח ואין לו את האפשרות לשלם.

בית המשפט אחרי ריצות שלך כמובן יכול להורות על תשלום על הנזק, אך צד ג' יכול להתנער וזה יכול להיות סחבת, ואתה עדיין צריך לתקן את הרכב במידה ומדובר בעניין לא קוסמטי המונע ממך לתפעל את הרכב, מקיף במקרה הזה מעניק לך שקט בדבר.

אני אישית הייתי בודק מחיר בחברות ביטוח אחרות, כגון הפניקס שלהם יש אפשרות של "נציג דיגיטלי" שמוזיל עלויות.

תבדוק את השווי המדוייק של הרכב, ותחשב עלות מול הפסד.

• תוכן חדש...