Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2878 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

אני כרגע לומד נהיגה רכב ידני והמורה אמר שבהתנעת רכב צריך קלאצ' פלוס ברקס. אז יש לי שני שאלות.

1) האם זה אפשרי להתניע את הרכב כאשר הרכב בניוטרל בתיבת הילוכים והמצמד כלומר הקלאצ' משוחרר(לא לחוץ) ואני לא לוחץ על הברקס?

2) מה יקרה במידה ואנסה להתניע את הרכב כאשר הרכב בהילוך?

בבקשה על תגידו לי פשוט ככה אלא תתנו לי הסבר הגיוני שאבין את ההיגיון מאוחרי...

3) נאמר לי שקלאצ' לחוץ מפריד בין הגלגלים למנוע וניוטרל זה הילוך סרק כלומר אין הילוך האם זה אומר שקלאצ' לחוץ זה בידיוק אחד לאחד כמו ניוטרל? אם יש הבדל הכי קטן אשמח לפירוט

עריכה אחרונה על ידי אסיף-יוסף תמם
פורסם
אני כרגע לומד נהיגה רכב ידני והמורה אמר שבהתנעת רכב צריך קלאצ' פלוס ברקס. אז יש לי שני שאלות.

1) האם זה אפשרי להתניע את הרכב כאשר הרכב בניוטרל בתיבת הילוכים והמצמד כלומר הקלאצ' משוחרר(לא לחוץ) ואני לא לוחץ על הברקס?

יש רכבים שלא מניעים כאשר נמצאים בהילוך והקלאץ לא לחוץ, בבלנו שהייתה לי הרכב כן היה מנסה להניע כשאר נמצא בהילוך והקלאץ לא לחוץ

Sent from my LG-H815 using Tapatalk

פורסם

ברגע שאתה לוחץ על דוושת הקלאץ׳ אתה מפריד בין המנוע לגיר, הגיר לא מקבל תנועה סיבובית מהמנוע ואתה יכול להעביר הילוכים.

במידה ואתה בהילוך ומנסה להניע ללא קלאץ׳ אז המנוע מעביר את הכוח לגיר שמעביר לגלגלים ונוצרת קפיצה קדימה והרכב כבה.

להניע עם קלאץ׳ לחוץ מבחינה בטיחותית זה נכון, במידה והשארת את הרכב בהילוך בכוונה או לא.

אני לא מניע עם קלאץ׳ לחוץ כשאני מוודא שידית ההילוכים על N ואין מולי רכב, הרי בסוף נסיעה אני מעביר לN ומשחרר את הקלאץ׳.

כשיש מולי רכב אני תמיד מניע עם קלאץ׳ לחוץ לכל מקרה.

פורסם

שאלות טובות!

יש (מעט) רכבים עם מנגנון אבטחה כך שחייבים ללחוץ קלאץ' וברקס.

הברקס לא קשור להתנעה, קשור לכך שהרכב לא יתדרדר בזמן התנעה.

כדאי ללחוץ על הקלאץ', כיוון שאז יש חלק בין הקלאץ' לגיר שהמנוע לא מסובב בזמן התנעה, והמתנע (סטרטר) עובד קצת פחות קשה. זה ההבדל הקל בין קלאץ' לחוץ להילוך סרק. לפעמים בודדות זה לא קריטי. אפשר להניע בעקרון עם עם הילוך כאשר הקלאץ' לחוץ, עקרונית זה לא משנה, אבל כדאי להתרגל להתניע תמיד עם קלאץ' לחוץ. גם למקרה שהרכב נכבה בזינוק בהילוך 1 ברמזור (תניע עם הילוך משולב וקלאץ' לחוץ, בכוונה או בטעות).

אם תנסה להתניע עם הילוך משולב, נניח הילוך 1, וקלאץ' לא לחוץ: המנוע לא יתניע, אבל הרכב כן יתחיל לזוז מהכוח של המתנע, וזה ממש לא טוב למתנע (עומס רב מדי בשבילו. הוא מנוע חשמלי קטן מאוד). זה טוב מאוד אם נתקעת בלי דלק על פסי רכבת ומתקרבת רכבת (אפשר לברוח ככה כמה מטרים).

יש עוד טכניקה של התנעה למקרה של מצבר גמור (חלקית) או תקלה במתנע:

מסובבים את המפתח למצב SWICH ON, קליק אחד לפני ההתנעה, עבור הזרקת דלק והצתה.

צוברים מהירות בדרדור הרכב בירידה, או דחיפה. כמה שיותר מהירות, רצוי מעל 12 קמ"ש.

בהתאם למהירות משלבים הילוך 2 או 3 ומשחררים את הקלאץ' עד לנקודה כך שהמנוע יסתובב מכוח הגלגלים.

פעם זה היה מאוד מקובל, היום ספר הרכב אוסר על כך (בין היתר בשל חשש לממיר הקטליטי, שינזק מדלק לא שרוף שעלול להגיע אליו) אבל כדאי להכיר את זה כדי להבין את התהליכים.

התהליך הזה הוא בדיוק הפוך לתהליך כיבוי הרכב בזריקת קלאץ'.

פורסם
שאלות טובות!

הברקס לא קשור להתנעה, קשור לכך שהרכב לא יתדרדר בזמן התנעה.

'.

כנ"ל אצלי בסיוויק 2013 אוטומטית, מה הקשר לחשש מהידרדרות הרכב ? הרי אם בלם יד למעלה לא יקרה כלום גם בהתנעה בעלייה/ירידה חזקה.

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

פורסם

לא מכיר שום רכב ידני בו צריך ללחוץ בו זמנית קלאץ' וברקס בשביל לניע. באיזה רכב זה כך?

פורסם
לא מכיר שום רכב ידני בו צריך ללחוץ בו זמנית קלאץ' וברקס בשביל לניע. באיזה רכב זה כך?

אם אני זוכר נכון ב i של יונדאי הידניות. קלאצ בוודאות חייב אבל ברקס לא זוכר.

פורסם
כנ"ל אצלי בסיוויק 2013 אוטומטית, מה הקשר לחשש מהידרדרות הרכב ? הרי אם בלם יד למעלה לא יקרה כלום גם בהתנעה בעלייה/ירידה חזקה.

יש בזה משהו, אבל נהג קל דעת שנכנס לרכב עלול ללחוץ על קלאץ' כשההילוך משולב ומחזיק את הרכב, ואז הרכב כן יתדרדר. יכול לחשוב על אפשרויות שמנגנון אבטחה כזה בעל הגיון מסוים, למרות שאני הייתי מוותר עליו.

יש דוגמה מעליך ברכב אוטומטי. מניח שזה קיים גם בידני. לא זוכר בוודאות.

פורסם

ב-VAG.

לא בטוח לגבי הברקס, אבל קלאצ' חובה.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

בהונדה סיביק EX (לבעלי הזכרון הארוך) זה היה בדיוק ככה. מכיוון שהיתה רכב צמוד שלי מהעבודה ומדי פעם פקידות היו משתמשות בה לנסיעות עבודה - כמה פעמים כמעט נגררה למוסך "כי היא לא מניעה".

(רק הבהרה - היה צריך ללחוץ על דוושת הבלם. לא זוכר אם היתה דרישה גם לדוושת הקלאץ').

פורסם

יש דוגמה מעליך ברכב אוטומטי. מניח שזה קיים גם בידני. לא זוכר בוודאות.

זה שצריך ללחוץ על בלם כדי להניע ברכב אוטומטי - מכיר.

זה שצריך ללחוץ על מצמד ברכב ידני כדי להניע - מכיר.

אבל בלם + מצמד ברכב ידני - לא מכיר :-)

מה קורה אם מניע קשה וצריך לעזור עם גז?

פורסם

3) נאמר לי שקלאצ' לחוץ מפריד בין הגלגלים למנוע וניוטרל זה הילוך סרק כלומר אין הילוך האם זה אומר שקלאצ' לחוץ זה בידיוק אחד לאחד כמו ניוטרל? אם יש הבדל הכי קטן אשמח לפירוט

1. בחלק מהדגמים יש מפסק קטן על דוושת המצמד. המספק הזה מנתק את הסטרטר כל עוד דוושת המצמד לא לחוצה. אם יש ברכב את המנגנון הזה, לא ניתן להניע ללא לחיצה על המצמד.

אם אין את המנגנון הזה, ניתן להניע ללא לחיצה על המצמד, כל עוד הגיר בניוטרל.

התנעה בהילוך ברכב ללא המנגנון הנ"ל וללא לחיצה על המצמד תגרול לרכב "לקפוץ" קצת קדימה עקב פעולת הסטרטר, הוא לא יניע.

ברכב עם המנגנון הנ"ל הסטרטר לא יעבוד, לא יקרה שום דבר. לא יתבצע ניסיון התנעה.

הילוך משולב וקלאץ' לחוץ - אפשר להניע בשני המקרים.

3. מבחינה פיזית זה אותו דבר - יש ניתוק פיזי בין המנוע לגלגלים.

פורסם

בI20 הידנית שלי אמרו לי בהתחלה שצריך בהתנעה ברקס וקלאצ', אבל צריך רק קלאצ' אין חובה לברקס.

כנראה בגלל שהייתי רגיל לברקס מרכב אוטומטי חשבתי שגם פה צריך...

פורסם

כל המפסקים האלה התחילו הרבה אחרי שכל הרכבים עברו להזרקת דלק. רכב תקין לא צריך עזרה עם הגז, חלק מתפקיד מחשב ההזרקה הוא להזריק את הכמות הנחוצה להתנעה, ויש הוראה לא לנגוע בדוושת הגז עד שהמנוע לא מתייצב על פעולה תקינה.

רכב שצריך עזרה עם הגז, זה רכב שהמצערת בו לא תקינה.

ברכב מודרני עוד יותר ההתנעה נעשית רק בלחיצת כפתור וללא התערבות הנהג.

יש כמו שציינתי הבדל קל מאוד בין ניוטרל לבין לחיצה על הקלאץ', כשהקלאץ' לחוץ, המתנע באופן תאורטי עובד מעט פחות קשה, ואולי זה זניח לחלוטין.

בכל אופן, לא מומלץ להחזיק קלאץ' לחוץ שלא לצורך למשך זמן ממושך מדי.

אני מאמין שניתן להתגבר על כל המנגנונים, למשל לצורך הנעת חירום של הרכב באמצעות המתנע: קלאץ' לחוץ חלקית, או להתחיל עם קלאץ' לחוץ ולשחרר תוך כדי ניסיון התנעה. כנ"ל גם על עזרה עם הגז, אם יש תקלה במצערת: עקב בצד אגודל ולנסוע מיד לניקוי מצערת, או להתחיל עם ברקס לחוץ, או להניח משהו על דוושת הברקס. זה לא מצב תקין בכל אופן, והמטרה של ההגבלות האלה היא להקנות הרגלים נכונים (אני אישית לא אוהב שאור ברקס דולק יחד עם פעולת הסטרטר, ובטח לא הפנסים הראשיים).

פורסם
1. בחלק מהדגמים יש מפסק קטן על דוושת המצמד. המספק הזה מנתק את הסטרטר כל עוד דוושת המצמד לא לחוצה. אם יש ברכב את המנגנון הזה, לא ניתן להניע ללא לחיצה על המצמד.

אם אין את המנגנון הזה, ניתן להניע ללא לחיצה על המצמד, כל עוד הגיר בניוטרל.

התנעה בהילוך ברכב ללא המנגנון הנ"ל וללא לחיצה על המצמד תגרול לרכב "לקפוץ" קצת קדימה עקב פעולת הסטרטר, הוא לא יניע.

ברכב עם המנגנון הנ"ל הסטרטר לא יעבוד, לא יקרה שום דבר. לא יתבצע ניסיון התנעה.

הילוך משולב וקלאץ' לחוץ - אפשר להניע בשני המקרים.

3. מבחינה פיזית זה אותו דבר - יש ניתוק פיזי בין המנוע לגלגלים.

תודה ענית בידיוק על השאלה שלי, אז לסיכום הבנתי שאפשר להתניע בניוטרל כשהקלאצ' משוחרר כל עוד ולא הותקן המנגנון המיוחד.

כמו שאמרת אפשר גם לנסות להתניע כאשר הרכב נמצא על הילוך וללא לחיצה על המצמד אבל התוצאה תהיה רק תזוזה כמה מטרים מהכוח של הסטרטר ואז הרכב יכבה.

אם יש את המנגנון אז אי אפשר להתניע ללא לחיצה על המצמד, ומכאן שאי אפשר גם להניע בהילוך ולא יתבצע אפילו הניסיון התנעה.

ולגבי הילוך משולב וקלאץ לחוץ - אפשר להניע בשני המקרים ללא קשר למנגנון(אבל חשוב לשים לב שמדובר על לשלב להילוך 1 בלבד מה שלא כתבת כי מהילוך 2 ומעלה הרכב יכבה ואין לו מסביך כוח להידלק...)

והבנתי שבקיצר קלאצ' לחוץ או ניוטרל מבחינה פיזית זה אותו דבר ויש ניתוק פיזי בין המנוע לגלגים

קיבלתי תשובה תודה לכולם

• תוכן חדש...