Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2887 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם. מצטער על היותי חסר הבנה אך התרגלתי לרכבים אוטומטיים בעלי תיבת הילוכים אחרת(עם d1 d2) ובקיה ריו 2015 שלי יש d עם פלוס ומינוס. עכשיו, יש לי ירידה מאוד חדה באחת הנסיעות שדורשת ממני לחיצה ממושכת על הבלמים וזה גרוע, ורציתי לדעת מה אני אמור לשים במהלך ירידה כדי שהאוטו יעזור לי לבלום. האם d+ או d-

פורסם

ברגע שאתה מסיט את ידית ההילוכים ימינה אתה למעשה לוקח שליטה על העברת ההילוכים. במצב הזה משיכה קלה של הידית לכיוון המינוס תוריד הילוך, ומשיכה קלה של הידית לכיוון הפלוס תעלה הילוך. כשתרצה לחזור למצב אוטומטי מלא, תחזיר את הידית שמאלה.

את המידע הזה, ומידע נוסף על תפעול הרכב שלך, תמצא בספר לנהג שמסופק על ידי יצרן הרכב. מומלץ לקרוא.

יום טוב גם לך

פורסם
ברגע שאתה מסיט את ידית ההילוכים ימינה אתה למעשה לוקח שליטה על העברת ההילוכים. במצב הזה משיכה קלה של הידית לכיוון המינוס תוריד הילוך, ומשיכה קלה של הידית לכיוון הפלוס תעלה הילוך. כשתרצה לחזור למצב אוטומטי מלא, תחזיר את הידית שמאלה.

את המידע הזה, ומידע נוסף על תפעול הרכב שלך, תמצא בספר לנהג שמסופק על ידי יצרן הרכב. מומלץ לקרוא.

אני בהחלט אסתכל בספר הרכב, תודה. בכל מקרה אשמח אם תוכל לעזור לי, כי התחלתי לקרוא על זה קצת בגוגל באמת שלא היה לי מושג על זה, ואני אחד שעשה רישיון על אוטומט כך שאין לי ניסיון בידני. איך אני יודע מתי אני אמור להעביר להילוך מינוס בירידה, ומתי אני אמור לחזור מהמינוס לרגיל?

פורסם

בדיוק באותם מצבים שהייתה בתיבה הישנה משתמש בכפתור O/D off או במצבים 3, 2.

מסיט את הידית למסילה עם +/-.

בתצוגת מצב הילוך בלוח שעונים במקום D יופיע הילוך שמשולב כרגע. כל קליק לכיוון מינוס מוריד הילוך, לכיוון פלוס מעלה.

הילוך 3 מקביל למצב O/D off או מצב 3 או D3. הילוך 2 מקביל למצב 2, D2 או מצב L בתיבות הילוכים הישנות.

לחזור ל D כשאין צורך יותר בבלימת מנוע, גם זה כמו בתיבות הילוכים הישנות.

פורסם

מוסיף על דברי בוקי

בהרבה תיבות L זה הילוך ראשון

2 או s זה הילוך שני

לפי מספר ההילוכים שיש לך בידית, תדע איזה אחד יש שם.

תסתכל על הסלד שלך, תתאים בירידה את ההילוך שהמנוע יבלום בערך על 3000 סלד

פורסם

חבר, נראה שאתה לא ממש יודע מה התפקיד של תיבת הילוכים ברכב ולא מבין איך היא עובדת וכיצד משתמשים - במידה וזה נכון, נשמח להסביר.

רק שזה לא נושא טכני, אז אולי מקומו בפורום הכללי?

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם
חבר, נראה שאתה לא ממש יודע מה התפקיד של תיבת הילוכים ברכב ולא מבין איך היא עובדת וכיצד משתמשים - במידה וזה נכון, נשמח להסביר.

רק שזה לא נושא טכני, אז אולי מקומו בפורום הכללי?

אני לא אתבייש להודות בזה שבאמת אין לי הבנה בנושא, ויותר מאשמח אם תוכל/ו להסביר לי קצת יותר. זו גם הסיבה בתכלס שעשיתי על אוטומט, כי זה אמור לחסוך לי ידע על הילוכים. אבל באמת שאני מעוניין לדעת, זה חשוב לי כדי לא לפגוע בבלמים

פורסם

אם אתה רוצה לבחון זאת ולהבין מעשית גש לבעל מקצוע שיעשה איתך סיבוב ויסביר לך יותר לעומק לא ייגבו ממך אגורה זה כמו שירות. גם חברים פה בפורום יכולים לעשות איתך סיבוב להסביר לך אם תאמר רק מהיכן אתה.

פורסם

אני אנסה לתת הסבר קצר - אבל את השאר תצטרך ללמוד ממישהו - אין לי בעיה להסביר אם אתה באיזור חיפה.

בגדול - המנוע מסתובב במהירות אחת והגלגלים במהירות אחרת, ביניהן צריך משהו שיתאם בין המהירויות וזה נקרא תיבת הילוכים.

ככל שההילוך בו אתה נמצא גבוה יותר, כך מהירות הסיבוב של הגלגלים ביחס למהירות הסיבוב של המנוע עולה, כלומר - אתה נוסע מהר יותר.

למה צריך את זה? למנוע יש טווח עבודה, בשביל להישאר מונע הוא צריך להסתובב במהירות מינימום מסויימת (נניח 700 סיבובים לדקה) והוא מתוכנן להגיע למהירות מקס' מסויימת ומוגבל אליה כדי שלא יהרס (וגם כי מעבר לזה הוא כבר לא יעיל) (נניח כ7000 סיבובים לדקה).

התחום הזה לא מספיק כדי להאיץ את האוטו בקצב סביר וגם לאפשר לו מהירות מירבית מספקת ובשביל זה יש תיבת הילוכים. התיבה היא כמו X במשווה שכל פעם שההילוך מתחלף מציבים בו מספר אחר וכך התוצאה של המשוואה, שהיא מהירות הנסיעה, גדלה.

איך זה מתבטא בנהיגה עצמה:

גם בריו שלך, אם תזיז את ידית ההילוכים לצד ממצב D בזמן שאתה עומד תראה שהרכב נמצא בהילוך ראשון, כאשר תתחיל להאיץ תראה שבאיזשהו שלב המנוע ממש צועק למרות שאתה נוסע לאט. תעלה הילוך (בעזרת דחיפת הידית לכיוון ה+) והמנוע כאילו יתחיל מהתחלה עד ששוב תצטרך להעלות הילוך - כלומר ככל שההילוך נמוך יותר - המהירות שהאוטו יכול להגיע אליה נמוכה יותר, אבל התאוצה חזקה יותר. או במילים אחרות - כח על חשבון מהירות.

מה עושים בירידות ארוכות? זוכרים כלל - בלמים נועדו כדי להאט את הרכב, המנוע ותיבת ההילוכים נועדו כדי למנוע מהרכב להאיץ בירידה.

ובתכל'ס? תאט עם הבלמים למהירות הרצויה ותוריד הילוך בעזרת ה(-) כך שמהירות המנוע תעלה והוא לא יתן לאוטו להאיץ יותר.

אין מה לפחד מזה שהמנוע יהיה ב4000 סל"ד או ב5000 לתקופות קצרות, ובטח בירידה. הוא בנוי לזה.

אני מקווה שלא סיבכתי יותר מדי, בכל מקרה - YOUTUBE הוא חבר טוב ומורה נהדר, הוא גם מלא בהמון סרטונים שמסבירים דברים לאמריקאים טיפשים שלא באמת מלמדים אותם לנהוג - אז אתה יכול בכיף למצוא שם הסברים בכל הרמות, ועדיין ממליץ לך ליישם את ההמלצה של מאור, אתה נוסע בטון וחצי פלדה שיכול להרוג ויודע עליו פחות מעל השואב אבק בבית - זה לא מצב תקין.

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם
אני אנסה לתת הסבר קצר - אבל את השאר תצטרך ללמוד ממישהו - אין לי בעיה להסביר אם אתה באיזור חיפה.

בגדול - המנוע מסתובב במהירות אחת והגלגלים במהירות אחרת, ביניהן צריך משהו שיתאם בין המהירויות וזה נקרא תיבת הילוכים.

ככל שההילוך בו אתה נמצא גבוה יותר, כך מהירות הסיבוב של הגלגלים ביחס למהירות הסיבוב של המנוע עולה, כלומר - אתה נוסע מהר יותר.

למה צריך את זה? למנוע יש טווח עבודה, בשביל להישאר מונע הוא צריך להסתובב במהירות מינימום מסויימת (נניח 700 סיבובים לדקה) והוא מתוכנן להגיע למהירות מקס' מסויימת ומוגבל אליה כדי שלא יהרס (וגם כי מעבר לזה הוא כבר לא יעיל) (נניח כ7000 סיבובים לדקה).

התחום הזה לא מספיק כדי להאיץ את האוטו בקצב סביר וגם לאפשר לו מהירות מירבית מספקת ובשביל זה יש תיבת הילוכים. התיבה היא כמו X במשווה שכל פעם שההילוך מתחלף מציבים בו מספר אחר וכך התוצאה של המשוואה, שהיא מהירות הנסיעה, גדלה.

איך זה מתבטא בנהיגה עצמה:

גם בריו שלך, אם תזיז את ידית ההילוכים לצד ממצב D בזמן שאתה עומד תראה שהרכב נמצא בהילוך ראשון, כאשר תתחיל להאיץ תראה שבאיזשהו שלב המנוע ממש צועק למרות שאתה נוסע לאט. תעלה הילוך (בעזרת דחיפת הידית לכיוון ה+) והמנוע כאילו יתחיל מהתחלה עד ששוב תצטרך להעלות הילוך - כלומר ככל שההילוך נמוך יותר - המהירות שהאוטו יכול להגיע אליה נמוכה יותר, אבל התאוצה חזקה יותר. או במילים אחרות - כח על חשבון מהירות.

מה עושים בירידות ארוכות? זוכרים כלל - בלמים נועדו כדי להאט את הרכב, המנוע ותיבת ההילוכים נועדו כדי למנוע מהרכב להאיץ בירידה.

ובתכל'ס? תאט עם הבלמים למהירות הרצויה ותוריד הילוך בעזרת ה(-) כך שמהירות המנוע תעלה והוא לא יתן לאוטו להאיץ יותר.

אין מה לפחד מזה שהמנוע יהיה ב4000 סל"ד או ב5000 לתקופות קצרות, ובטח בירידה. הוא בנוי לזה.

אני מקווה שלא סיבכתי יותר מדי, בכל מקרה - YOUTUBE הוא חבר טוב ומורה נהדר, הוא גם מלא בהמון סרטונים שמסבירים דברים לאמריקאים טיפשים שלא באמת מלמדים אותם לנהוג - אז אתה יכול בכיף למצוא שם הסברים בכל הרמות, ועדיין ממליץ לך ליישם את ההמלצה של מאור, אתה נוסע בטון וחצי פלדה שיכול להרוג ויודע עליו פחות מעל השואב אבק בבית - זה לא מצב תקין.

האמת אני מאיזור הקריות. הירידה שאני מדבר עליה היא מאיזור סביוני דניה לכיון מטה, נשר אם אני לא טועה. אתה בטוח מכיר את האיזור אם אתה מחיפה לא?

אם אתה רוצה לבחון זאת ולהבין מעשית גש לבעל מקצוע שיעשה איתך סיבוב ויסביר לך יותר לעומק לא ייגבו ממך אגורה זה כמו שירות. גם חברים פה בפורום יכולים לעשות איתך סיבוב להסביר לך אם תאמר רק מהיכן אתה.

אבדוק את זה, תודה!

פורסם

אני אצרף הסבר חזותי גם, שיוכל לשפוך עוד קצת אור.

יש דבר שנקרא 'יחס העברה' כלומר, היחס בין סיבובי המנוע (למשל 1000 לדקה) לבין סיבובי הגלגל (למשל 500 לדקה) במצב כזה היחס יהיה 2, למשל בריו היחסים הם כאלו (תראה במפרט טכני של כל רכב):

shiftratio.jpg

ככל שההילוך יותר גבוה כך היחס יורד, כלומר - על כל סיבוב גלגל בהילוך ראשון, המנוע עושה 4 סיבובים, אבל בהילוך השישי, על כל סיבוב גלגל המנוע עושה רק 0.774 סיבובים.

זאת אומרת שב4000 סל"ד בראשון, הגלגלים יסתובבו רק 1000 פעם, לעומת הילוך שישי בו הם יסתובבו מעל 5000 פעמים, פי 5 יותר מהר באותו מאמץ של המנוע.

באופן מהותי גלגלי שיניים דומים באופן פעולתם לגלגלי השיניים באופניים, לכן אדגים לפיהם:

ככל שגלגל שיניים המחובר לחלק המונע (גלגל במקרה שלנו) יותר גדול - כך ההילוך יותר נמוך, מאחר והגלגל שיניים עושה סיבוב יותר גדול בעצמו, על מנת להזיז את הגלגל בסהכ סיבוב אחד.

ככל שגלגל שיניים יותר קטן, כך ההילוך יותר גבוה, מאחר וסיבוב אחד של גלגל קטן, נדרש לעבור הרבה פחות מרחק ו'מאמץ' על מנת לסובב את הגלגל סיבוב שלם.

How-to-Adjust-Bicycle-Gears.jpg

ברכב בכל אופן תיבה סטנדרטית תראה כך:

Gear-Ratio-1-e1491415667137.jpg

והנה סרטון שמסביר על ידי איור ואנימציה

• תוכן חדש...