Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2864 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

אז הגיע הזמן להחליף את הטלוויזיה בסלון.

ההחלטה התקבלה על גודל של 65 אינץ'.

קראתי קצת ברחבי האינטרנט, והבנתי שיש קצת הבדלים בין הסטנדרטים של HDR בין החברות.

הסטנדרט זה HDR10, לסמסונג ו-LG יש עוד איזה סטנדרט שלהם, דולבי הוציאו את Dolby Vision ועוד.

מעבר לזה, הבנתי שיש עניין עם קצב הרענון, שפחות מ-120 הרץ זה לא לעניין.

קראתי גם שיש טלוויזיות שלמרות שהם 120 הרץ, הם עלולות לגרום לצפייה להיראות קצת מאולצת ויכולות להפוך את הצפייה כך שתיראה כאילו זה אופרת סבון עם תאורה חלשה.

התחלתי קצת לקרוא על דגמים ולחפש מחירים, ונראה שבתקציב של עד 5,000 ש"ח אפשר לקבל טלוויזיה איכותית.

מה שכולם אומרים זה שהטופ היום זה סמסונג ו-LG, לפחות ברמת מחיר שאני מכוון אליה. ראיתי גם סוני OLED ב-17K ש"ח, שזה כמובן לא רלוונטי אליי. האיכות שלה היה מטמטמת, אבל המחיר בהתאם.

קיבלתי המלצה מחבר על מותג שנקרא TCL, מותג סיני שמייצר באיכות גבוהה. מביקורות בארה"ב נראה שהם בהחלט איכותיים.

מישהו שמע? מכיר? למישהו יש אחת כזאת?

מחפש לשמוע הסברים על הסטנדרטים השונים והפונקציות השונות, מה לחפש, ממה להיזהר וכו'.

בעיקר רוצה לשמוע המלצות על דגמים ספציפיים וכמובן מקומות שבהם כדאי ללכת לראות את המסכים וכמובן איפה לרכוש (אזור המרכז).

יאללה, תרביצו בי תורה!

עריכה אחרונה על ידי GhostBuster

A good drive is measured with G's, not KMH

Always go sideways

• תגובות 30
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

מה לגבי OLED של LG ב6K ל55"?

האם 10 אינץ נוספים עדיפים על חווית OLED? שואל ברצינות כי יש לי היתלבטות דומה.

Peugeot 508 2019 1.6L 180 HP - כי ליקראת משבר גיל ה40 רציתי להחזיר את הריגוש לחיים בכל התנעה 🙃

פורסם

6K זה מעל לתקציב, ואני בספק שאצליח להבחין בהבדל. מעדיף טלוויזית LED רגילה ולהרוויח עוד 10 אינץ'.

מעבר לזה, מקריאה באינטרנט, גם טלוויזיות OLED לא חפות מחסרונות. העיקרי שבהם זה המחיר.

Always go sideways

פורסם

אני באותה דילמה כמוך. גם רוצה לקנות 65".

על OLED ויתרתי בגלל המחיר (9.5K לאחת של LG).

מתלבט בין דגמים שונים בעיקר של LG.

יש גם את הסוני שבמבצע של יס (ב-5590).

מתכנן ללכת לראות ביום שלישי בחנויות מה יש בתצוגות ואיך זה נראה.

פורסם
מה לגבי OLED של LG ב6K ל55"?

האם 10 אינץ נוספים עדיפים על חווית OLED? שואל ברצינות כי יש לי היתלבטות דומה.

חד וחלק כן.

היתה לי 55 לפני שעברתי ו65 פה - ההבדל בעין משמעותי.

לטעמי מיתר מoled

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם

לגבי TCL:

https://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?653635-%D7%9E%D7%99%D7%A9%D7%94%D7%95-%D7%94%D7%AA%D7%A0%D7%A1%D7%94-%D7%91%D7%98%D7%9C%D7%95%D7%95%D7%99%D7%96%D7%99%D7%94-%D7%A9%D7%9C-TCL&highlight=TCL

אין שום הצדקה לשלם עלייה מחיר זהה ל-LG וסמסונג (בארה"ב TCL עפים כי המחיר כנראה זול יותר משמעותית).

ההתלבטות שלי הוכרעה לאחר שיצא לי לתקן טלוויזית LCD ישנה אצל אדם שחי את כל המותגים המובילים והפחות מובילים ביום יום,

לטענתו " לשימוש רגיל הכל אותו חרא, כך את המסך עם האחריות הארוכה ביותר מיבואן רשמי"

ה-65" ממותגים מובילים שאינם OLED,QLED וכו נעות סביב 4200-5000.

לגבי "

קראתי גם שיש טלוויזיות שלמרות שהם 120 הרץ, הם עלולות לגרום לצפייה להיראות קצת מאולצת ויכולות להפוך את הצפייה כך שתיראה כאילו זה אופרת סבון עם תאורה חלשה.",

מדובר על פונקציית TrueMotion או משהו בסגנון שניתן לבטל דרך ההגדרות בכל המותגים.

HU:PIONEER 5850MP,COMP:RAINBOW DREAM LINE SLX265,AMP1:JBL 75.4,AMP2:BAZOOKA ELA60.2

פורסם

גם למעבד צריך לשים לב, היום מרכיב ה Smart נמצא בשימוש כמעט תמידי כאשר משתמשים באפליקציות כמוPlex, Netflix, YT וכד', מניסיון, המעבדים של סמסונג בשילוב עם מערכת ההפעלה שלהם נותנים תוצאה מעולה, ללא lag ואיטיות בין תפריטים ומעבר בין אפליקציות.

פורסם

לא הכל אותו חרא!!!

לסוני היה מבצע מונדיאל של 4 שנות אחריות. תבדוק אם עדיין בתוקף.

גם לסוני וגם לסמסונג אותו נותן שרות אלקטרוניקס פרו שיש עליהם המוןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןן תלונות.

בסמסונג לא הייתי נוגע עם מקל בגלל האמינות המזעזעת של המוצרים שלהם.

ל LG יש שרות טוב ואחריות של 3 שנים.

TLC הייתי לוקח אם יש הפרש רציני במחיר ושלוש שנות אחריות מלאות.

פנסוניק היו טובים, עם 5 שנות אחריות אבל אין יבוא שלהם יותר.

כל שאר המותגים.... הם באמת פחות או יותר אותו הדבר.

קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
פורסם

לגבי TCL, יש לי אופציה לקנות אותה במחיר משמעותית נמוך יותר ממה שרואים בזאפ - בערך 50 אחוז.

עדיין אני לא בטוח לגביה, פשוט כי אני לא מכיר.

דני, תודה על הקישור.

יש לי LCD ישנה של סמסונג, בת 11, עדיין עובדת כמו חדשה, לעולם לא נזקקה לקבלת שירות. מצד שני, יש לי ניסיון ממש רע עם השירות שלהם בגזרת הסמארטפונים. לא יודע כמה זה קשור.

LG מאוד מושכת אותי כי לא רק שמדובר ביצרן מומלץ עם ביקורות מעולות ואיכות צפייה, גם האחריות, בלי מבצעים מיוחדים, היא 3 שנים לעומת שנה אחת בסמסונג.

Always go sideways

פורסם
לגבי TCL, יש לי אופציה לקנות אותה במחיר משמעותית נמוך יותר ממה שרואים בזאפ - בערך 50 אחוז.

עדיין אני לא בטוח לגביה, פשוט כי אני לא מכיר.

דני, תודה על הקישור.

יש לי LCD ישנה של סמסונג, בת 11, עדיין עובדת כמו חדשה, לעולם לא נזקקה לקבלת שירות. מצד שני, יש לי ניסיון ממש רע עם השירות שלהם בגזרת הסמארטפונים. לא יודע כמה זה קשור.

LG מאוד מושכת אותי כי לא רק שמדובר ביצרן מומלץ עם ביקורות מעולות ואיכות צפייה, גם האחריות, בלי מבצעים מיוחדים, היא 3 שנים לעומת שנה אחת בסמסונג.

המחיר של ה-TCL בזאפ לא מחובר למציאות, המחיר האמיתי שלה (חבר שמנהל באחד הסניפים של הרשתות) זהה כמעט למותגים המובילים ולכן אני וויתרתי,

אם יש לך באמת הנחה משמעותית כדאי לשקול.

HU:PIONEER 5850MP,COMP:RAINBOW DREAM LINE SLX265,AMP1:JBL 75.4,AMP2:BAZOOKA ELA60.2

פורסם
באשר ל OLED vs. LCD - הקונטרסט/חדות (שלא לדבר על היכולת להציג שחור מושלם, כמו בימי הפלזמות Kuro של ביוניר) לא מגמדים את ה LCD?

בכל מה שקשור לחדות/ניגודיות, בכל מקום שקראתי הוסבר לא להתייחס לנתון הזה כי יש מספר שיטות למדוד את הנתון הזה וכל יצרן מציג את זה איך שמתאים לו כך שזה הופך לנתון לא רלוונטי.

לא לקנות כרגע דגמי 2018 עולים למדפים .

זה נחמד, המחירים של דגמי 2018 כנראה יהיו גבוהים, והמחירים של דגמי 2017 ירדו, אלא אם דגמי 2018 יושקו במחירים מעולים.

Always go sideways

פורסם

סמסונג / סוני / הייסנס = שירות ע"י אלקטרוניקס פרו. חיפוש באינטרנט ייתן מספיק מידע למה כדאי להתרחק.

פנסוניק מצויינים - אבל כרגע לא נמכרים. ח.י. רכשו מיורוקום המתפרקות את הפעילות והמלאים ולאחר התארגנות השיווק יתחדש.

מה שמשאיר אותנו עם LG שנהנית מאחריות של 3 שנים ושירות מצויין של ח.י.

ממליץ לך לבדוק את אתר המכירות של ח.י. באיביי - הם מוכרים שם את הטלויזיות ישירות וללא פערי תיווך. המחירים המוצגים שם לפעמים גבוהים אבל אפשר להגיש הצעה ע"י לחצן MAKE OFFER והם יאשרו או יחזרו עם הצעה נגדית.

2 טלויזיות נרכשו שם בחודש האחרון - כאשר מחיר הסגירה היה כ- 10% נמוך מהמחיר בזאפ או באתרי הסחר באינטרנט.

החסרון - לא ניתן לחלק לתשלומים.

טווח מחירים עבור LG 65 סמארט לסגירה היה כ- 3700-3800 ש"ח.

פורסם

טוב, אחרי עוד קריאה, מה שקרה זה שעכשיו יש המון מידע שהצליח גם קצת לבלבל אותי.

קצב ריענון, טרו מושן, HDR, HDR פלוס, דולבי ויז'ן, נאנו סל, קוואנטום דוט, סמארט, אנדרואיד, ועוד מלא שכולכם בטח מכירים אבל אני כבר חטפתי חום.

ב-tom's hardware היה מדריך לקניית טלוויזיה שאומר לקנות לא פחות מ120 הרץ, אבל או שאין כאלה או שהנתון בכלל לא מפורט, גם באינטרנט (לפחות בחלק מהטלוויזיות). ואז היה משהו עם PMI או PQI או משהו כזה, שזה "מדד איכות תמונה" נראה לי, אבל זה לא אומר לי מה קצב הריענון.

זה כמובן המשיך לעוד מלא מלא מלא נתונים ומדריכים.

ואז גם יש כאלה שהם אנדרואיד TV ויש כאלה שהם רק סמארט. מה זה אומר לעזאזל? מה עדיף?

בקיצור, התחרפנתי כבר!!

החלטתי שאני פשוט אלך לחנויות ואתחיל לשמוע מחירים ודגמים, אז היום עשיתי סיבוב בכמה חנויות וקיבלתי כל מיני הצעות.

LG SK7900 ב5350 ש"ח

LG 6100 ב4600 ש"ח

סמסונג 7003 ב4200 ש"ח

טושיבה 9750 ב4900 ש"ח

הכי נראה לי זה הSK7900, אבל אז ראיתי שזה 50 הרץ שזה כנראה לא משהו? נכון?

אז הלכתי לRTINGS.COM, ואין שם בכלל את הדגם הזה.

איבדתי את זה סופית.

אין לי מושג מה לקנות.

אני רואה סרטים לעיתים רחוקות, בעיקר סדרות, נטפליקס, ערוצי עידן+, פלייסטיישן (כרגע PS3 עם סימולטור נהיגה, בקרוב יהפוך לPS4) ויש שיאומי MI BOX.

האם ה7900 שווה את הסכום הזה? התקציב המקורי היה 4500, החלטתי לעלות ל5000 וכשראיתי את הנאנוסל ובמחיר הזה, אמרתי יאללה, שיהיה. מעדיף לא לעבור את התקציב הזה.

בינתיים לא קניתי כלום, בגלל הOVER מידע שרץ לי במוח כרגע.

למישהו יש סבלנות להסביר קצת או לשפוך יותר אור על כל המידע הזה?

Always go sideways

• תוכן חדש...