Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2918 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 33
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ימים פופולרים

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

לא יכול ללמוד לבד, חייב מסגרת

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם (נערך)

לא רק עניין של מסגרת. בפתוחה לא תסיים את התואר לפני 2028.

השאלה היא האם השקעה בתואר מצדיקה את הדלתא במשכורת. קח בחשבון שגם במכללה יקח לך לפחות 5 שנים לסיים את התואר.

עריכה אחרונה על ידי ChemGuy85
פורסם

בעניין הפתוחה - ניסיתי לשלב תואר במדמ"ח עם עבודה במשרה כמעט מלאה (90-95%) וזה פשוט היה שואב את כל הזמן הפנוי שלי רק בשביל לשמור את הראש מעל המים.

בעניין הפסיכומטרי - ממליץ לפני הכל לקחת בחינה אמיתית (אחת מהשנים האחרונות, כולל חיבור והכל), להבין איך מתנהל המבחן מבחינת זמנים, ולשבת במשך 3 שעות בחדר סגור ולפתור לפי כללי המשחק. אם תראה שאתה איפשהו באזור הציון שאתה צריך - הרשם לבחינה הקרובה בלי להסס. את הזמן שיישאר לך עד הבחינה תשקיע בתרגול שאלות מהפרק הכמותי וסימולציות. מקסימום תעשה מועד נוסף, היום כבר אין תקופת צינון בין מועדים.

בעניין ההנחה שבבחינה תקבל פחות מבסימולציות - אם תפתור את המבחנים מהשנים האחרונות כפי שמתנהל מבחן אמיתי, יותר סיכויים שהציונים ישקפו את הציון שתקבל במבחן. את כל הסימולציות שלי עשיתי במתכונת הזו, ואכן בפסיכומטרי קיבלתי ציון שקרוב לרף העליון של טווח ציוני הסימולציות שלי.

אם תרצה לשמוע עוד פרטים מוזמן בפרטי.

נ.ב, גם אני למדתי לבד, ובעזרתו של ניקו שייעץ ועזר קיבלתי את הציון שרציתי.

פורסם (נערך)

אני בסוף סמסטר שני בפתוחה.

1. מסתבר שכל מי שניסה ולא ניסה יודע בידיוק איך הלימודים שם מרגישים, אל תקשיב לאף אחד חוץ ממי שאשכרה למד שם(ובמיוחד לא לכאלה שנרשמו והשלימו רק חצי מדרישות הקורס)

2. אתה לא באמת לבד, 90% מהקורסים מוקלטים וזמינים + הספרים אצלך בבית(במקום להלחם עליהם בספריה או לחפש גרסאת PDF ברשת)

3. באקדמיה אין באמת מסגרת שמחזיקה אותך קצר כמו בבית ספר, לדעתי דווקא הכמות עבודות הגשה בפתוחה שומרת אותך עם אצבע על הדופק כולל פידבק חי לגבי המצב שלך בחומר.

4. לכל קורס היום יש קבוצות ווטסאפ וטלגרם שבהן סטודנטים עוזרים אחד לשני.

5. אם יש שאלות לגבי המוסד, בשמחה

עריכה אחרונה על ידי kookoo
פורסם

התיק בפתוחה הוא לא "ללמוד לבד"- יש שיעור כל שבוע עם מרצה, אלא הממ"נים, שכל אחד מהם זה עבודת סיכום של 3-4 שיעורים, וצריך להגיש לפחות 3 בסמסטר, והם מהווים 20 אחוז בערך מהציון הסופי...

וואחד צינור :cry:

למדתי שני סמסטרים ו4 קורסים באו"פ, וזה הספיק לי.

למדתי בסוף מנעס ברופין, ללא פסיכומטרי.

ואדים, אתה חייב תואר מהנדס?

סוזוקי ג'ימני His side- JLX-L 2006 [   ] [][][][][] [   ]

טויוטה קורולה Her side- GLI 2013

שימרו על מרחק בכביש ועל קירבה בלב

פורסם

לא תמיד, אם יש הרבה ממנים, זה מתחלק לבערך ממן ממן פר שיעור.

יש כמות ממנים שחייב להגיש, מעבר לזה משמשים כמעין מגן לציון.

הממנים משאירים אותל עם אצבע על הדופק לא להרדן במהלך הסמסטר+פידבק לגבי המצב שלך פר פרק. תראה לי מקביל לזה במוסד אחר. לדעתי הממנים הם יתרון ולא חיסרון.

קורס עם 7 ממנים בד''כ חובה להגיש 3-4, קורס עם 5 ממנים חובה להגיש 2.

פורסם

בלי קשר לפסיכומטרי, נשמע לי קצת פספוס לעשות תואר במשך כמה שנים טובות במשהו שהוא פשוט המינימום האולימפי שאתה חושב שאתה צריך לתפקיד הבא, בלי שום עניין בתחום או מחשבה על משהו מעבר.

אם אתה כבר נכנס להשקעה מסיבית כזו, לפחות הייתי מנסה להבין מה ההבדל (מבחינת השקעה ותמורה) למשהו מעבר למינימום הנדרש (נניח, מדמ"ח), וגם מה מעניין אותך ומה היית רוצה לעשות כשתהיה גדול.

For I am a bear of very little brain, and long words bother me

לפני 25 דקות, m3x7r3m3 כתב:

אני מסכים איתך

פורסם

מסכים לגמרי עם זה שמעלי.

ואדים - מה בעצם המטרה שלך? לאיזה סוג של משרה אתה מכוון שאתה לא יכול להשיג כרגע, שתואר בתעו״ן כן יתן לך?

פורסם

אישית בכל הנוגע לחלק הכמותי, אני חושב שעדיף לבוא עם בסיס שפשוט יעזור לך בכל מקרה שלא יהיה, ולא לנסות "לכסות את כל המקרים".

גיאומטריה- "גיאומטריה של המישור" של בני גורן.

אלגברה וחשבון- אפשר את הספרים של בני גורן לרמת 3 יחידות, יספיק, או שאפשר שלל ספרי פסיכומטרי למיניהם- אבל זה ילמד אותך נטו איך לענות על שאלות של פסיכומטרי, לא יותר.

פורסם

אני מסכים עם הנאמר לגביי החלק הכמותי - זה נטו תרגול.

השקעתי די הרבה בפרק הכמותי בפסיכומטרי, תרגלתי המון פרקים, כולל פרקים ישנים - זה השתלם לי מאוד. קיבלתי ציון שהספיק לי ללימודים, בין היתר בזכות הסעיף הזה.

אני לא מהאנשים שאומרים "העיקר הכמותי והפטור באנגלית", אני כן חושב שכדי לקבל ציון סופי טוב, כדאי להשקיע גם בפרק המילולי. אני לא יודע באיזה מוסד אתה תלמד בסוף, אבל לכל מוסד יש חישוב אחר של סכם, חלק נותנים דגש גדול יותר לכמותי, חלק מסתכלים על הציון הכללי.

לגביי הסימולציות - אני יכול להגיד לך שהסימולציות שלי היו מאוד טובות, עשיתי אותן עם סטופר, ניסיתי לדמות את תנאי הבחינה ככל הניתן (הלכתי לאוניברסיטה ועשיתי את הבחינה בכיתה כמו הכיתה שנבחנתי בה), ועדיין בפועל הסימולציות שלי היו יותר טובות מהמבחן עצמו. (אם כי לרוב לא בפער גדול מאוד), אך זה אולי גם בגלל שאני לא יכול לשקלל לעצמי את ציון מטלת הכתיבה. ובינינו, אין בסימולציה את אפקט הלחץ שיש בבחינה אמיתית.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם
אם אתה כבר נכנס להשקעה מסיבית כזו, לפחות הייתי מנסה להבין מה ההבדל (מבחינת השקעה ותמורה) למשהו מעבר למינימום הנדרש (נניח, מדמ"ח), וגם מה מעניין אותך ומה היית רוצה לעשות כשתהיה גדול.

את האמת - אני רוצה לעשות תואר בשביל שיהיה תואר, שתהיה השכלה פורמלית. אם היה אפשר ללמוד משהו סופר קל, כמו הדברים האלה שקצינים בצבא עושים בשביל סא"ל, הייתי עושה את זה. אבל זה באמת יהיה לתת גז בניוטרל, כי זה לא יביא אותי לשום מקום בתחום שלי. מה שמסתכלים עליו זה או מדמ"ח או הנדסה.

תמורה מעבר לזה - לא יודע. מדמ"ח אני לא רוצה ללמוד, בגלל שזה לא מעניין אותי, ובתעו"נ דווקא יש דברים כמו פיתוח תהליכים בתעשייה, שזה כן נשמע לי מעניין, אפילו מאוד (אני מתעניין בתעשייה מגיל קטן). בעבודה שלי יש מקום להתפתח בכיוון הזה (חברה שיש לה מרכזי פיתוח וייצור בכל העולם).

ללמוד משהו קשה יותר - כמו מכונות/חשמל/אלקטרוניקה - כנראה יהיה מאוד קשה, וכנראה שלא אעבוד בתחום.

גם אני לא יכול לקחת הפסקה מהעבודה וללכת ללמוד. חייב לשלב את הלימודים עם עבודה במשרה מלאה, לכן לא יכול ללמוד משהו יותר מדי קשה.

ואדים - מה בעצם המטרה שלך? לאיזה סוג של משרה אתה מכוון שאתה לא יכול להשיג כרגע, שתואר בתעו״ן כן יתן לך?

האמת, למרות מה שכתבתי למעלה - לא יודע. מעדיף משהו שהוא לא לכתוב קוד כל היום.

מעדיף לחלק את המטרות שלי למשימות קטנות. תן לי קודם לסיים ואז לחשוב על כיוון.

כל התחום הזה של השכלה גבוהה זה עולם זר בשבילי, אני לא הולך לספר פה את סיפור חיי, אבל זה צעד ענק בשבילי. אני מעדיף להתמקד במטרה שמולי כרגע, ולא במשהו אי שם מעבר לאופק.

מצב שתשב עם אושריקו?

אני משרשור אחר...

אם כבר, אם לפי מה שהוא מספר, כל מה שהוא למד הוא סיים בהצטיינות, אולי הוא מהאנשים האלה שטובים בללמוד.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

יש פסיכומטרי בספטמבר.

ההרשמה נגמרת עוד 3 שבועות.

תירשם.

תלמד קצת ממה שתמצא לנכון ותיגש. אין לך מה להפסיד.

אם בהדמייה קיבלת 600, אתה בכיוון טוב להוציא 560.

תבדוק אם יש קורס שמתאים לך בשעות.

פורסם

להירשם למבחן כבר נרשמתי

ההתלבטות שלי זה לגבי קורס, אם אין דרישה לציון גבוה, זה נראה לי מיותר.

• תוכן חדש...