Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2934 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום, אני מתכנן טיפול רחב לאוטו של אמא שלי, הרכב המדובר בכותרת, הרכב אצלנו מאז שהוא נקנה חדש מהחברה לפני בערך 18 שנים, נקנה שלושה חודשים לפני שאבא שלי נפטר.. לכן לרכב הזה יש ערך רב מאוד עבורנו ואני משקיע כל מאמץ בשביל לתחזק אותו, הרכב מאוד אמין ועושה את עבודתו מצויין! המנוע הוא 1300 אוטומט עבר 190 אלף, שנה שעברה עשיתי לו טיפול לבד בפעם הראשונה שכלל החלפות רגילות של שמנים ,פילטרים למיניהם ופלאגים כמובן החלפים מקוריים. כמו כן החלפתי השנה גם תושבות מנוע שהוזמנו במיוחד מיפן-גם כן חלקים מקוריים כי על זה אני לא מתפשר... את העבודות הנל הצלחתי לעשות לבד ,יש לי את הציוד המתאים . לכן הטיפול הזה החלטתי לעשות עוד קצת וראיתי שיש הזעות שמן מאטם מכסה שסתומים ומאטם אגן השמן והחלפים כבר הוזמנו מחו"ל והם בדרכם ארצה.. כל מה שכתבתי כאן עכשיו זה לא בשביל לחפור או משהו בסגנון אלא להראות לכל אלה שיגידו לי שלא שווה להשקיע ברכב הזה כמה הרכב הזה חשוב לי וזאת יותר אהבה לטפל באוטו, ניסיתי למצוא חומר שיעזור לי בעבודה באינטרנט ולא מצאתי לכן אני פונה לעזרתכם השאלות שלי הן:

1.מסביב למפלג הצתה יש הזעות שמן או השפרצות שמן שנדבקו ולכן הזמנתי אטמים למפלג עצמו, למכסה ולחיבור שלו למנוע, לפי כמה דברים שקראתי אם אני מפרק אותו אני אצטרך לכוון אותו מחדש . השאלה איך עושים את זה וכמה זה קשה? כמו כן אני מצרף תמונות של המפלג ושל חוטי ההצתה, באחת התמונות רואים את האטם של המפלג כאילו לחצו את הברגים יותר מידי והוא נזל קצת החוצה (בצבע כחול)

2. שאלה שניה זה כאשר אני מפרק את המכסה שסתומים אם אני אגלה שצריך להחליף את האטם של הראש מנוע כמה זה מסובך והאם יש סרטון הדרכה שיכול להועיל?

3. לא זכור לי מתי החליפו חוטי הצתה , האם כדאי להחליף אותם או שכל עוד שהם בסדר להשאיר אותם במצבם?

עשיתי פרוייקטים על היונדאי שהייתה לי ולכן אני אומר (וממש לא מתוך שחצנות כי אני לא בנאדם כזה) שאני מאמין שאת הידיים לעשות את זה יש לי ..

מצרף תמונות של המפלג, תודה רבה לכם!ברגע שאעשה את הטיפול אעלה תמונות והסברים של מה שעשיתי (בתקווה ואצליח), כדי שיהיו לאנשים הבאים שמתקשים בדיוק כמוני...

6877268.jpg

5206329.jpg

85646516.jpg

83509083.jpg

פורסם

מלבד אטמי המפלג שמזיעים יש לך גם הזעה מאטם מיכסה השסתומים. על האטם של מיכסה השסתומים כדי שתהיה אטימה טובה שים שיכבה עדינה של סיליקון מסוג ויקטור ריינז. בעניין המפלג תסמן בדיוק את המיקום שלו ביחד לראש המנוע עצמו ואז תוכל לפרק כמה שאתה רוצה. גם אם תאבד את המיקום לא תהיה בעיה להכווין אותך אותך למצוא אותו שוב...אבל תסמן בכל מצב עם טיפקס או עם שריטה קטנה של מברג על האלומניום. לגבי חוטי ההצתה אם אין חיתוכים של המנוע והוא עובד עגול בסרק וסחיבה חלקה ותקינה אין מה לגעת בחוטים.

פורסם

תודה רבה, ציינתי שאני מחליף את אטם מכסה שסתומים, יש לי אטם מקורי למכסה.. כמו כן מה לגבי האטם ראש מנוע? אם אמצא הזעה..

פורסם

לפי מה שקצת ראיתי ושכחתי לבדוק לפני, בשביל להחליף אטם ראש מנוע אצטרך לפרק את הטיימינג אז אני מאוד מקווה שלא אצטרך להחליפו..

פורסם

קודם כל כבוד על הרצון והנחישות !

יש לך ספר רכב מלא לדגם הספציפי ?

אם לא, תתחיל מזה. ידע בסיסי יש לך וזה יקל עליך מאוד בהמשך.

בהצלחה.

פורסם

אני לא מאמין שתיתקל בהזעה מאטם ראש המנוע. גם תעקוב אחרי הצריכת שמן לאחר התיקון שתעשה. אם תגיע למצב של ראש מנוע אז ברכב הזה הוא פשוט מאוד גם הטיימינג פשוט.

פורסם

אטם ראש מנוע זו עבודה כבדה יחסית, ולא מחליפים אותו בגלל הזעה קטנה, אלא בגלל בעיה אקוטית כמו בריחת קומפרסיה או פריצה בין מעברי השמן למים וכדומה.

לכן כל עוד הרכב תקין, לא הייתי חושב על זה בכלל

יום טוב גם לך

פורסם

תודה רבה על כל התגובות, אשרי לשאלתך יש ספר רכב אני זוכר שהשתמשתי בו לבחירת השמן מנוע והגיר שנה שעברה, לגבי המפלג הצתה תוכלו לפרט לי קצת יותר על הפירוק וההרכבה שלו ? והכיוון שלו למקרה ואצטרך לפי מה שאני רואה הוא מחובר עם שני ברגים לסוג של ציר שאפשר לסובב אותו כרבע סיבוב עד קצה מהלך (רואים את זה בתמונה), דבר שני כשהזמנתי את האטמים למפלג ראיתי שהמכסה מפלג עולה גרושים לכן צירפתי אותו להזמנה , וכשאני אומר גרושים הוא עלה 4 דולר שאני בטוח שעדיף שיהיה בבית מאשר לחפש אחד כזה ובטוח לא במחיר כזה, אני מצרף את שני השרטוטים עם המפלג וחיבורו למנוע ומספרי החלקים שהזמנתי:

https://partsouq.com/tesseract//assets/global/SUZUKI201402/source/254/25411.gif

אטם- מספר 4

https://partsouq.com/tesseract//assets/global/SUZUKI201402/source/256/25645.gif

מכסה- מספר 1

אטם למכסה - מספר 2

אטם רינג - מספר 7

פורסם

הובנתי לא נכון כנראה, אין לי ספר לרכב הספציפי ואני לא יודע. (מה דגם המנוע ? אולי אמצא משהו..)

מצד שני המפלג הזה לא זר לי, "לפי מה שאני רואה הוא מחובר עם שני ברגים לסוג של ציר...", דרך הציר הזה, מכוונים את ההצתה, בד"כ, עד כמה שאני יודע, למעט פירוק והרכבה של חוטי ההצתה לפי הסדר הנכון וכיוון ההצתה דרך אותו ציר, אין כל כך עם מה להסתבך בהחלפת מפלג מהסוג הזה. קבל עוד חוות דעת מבעל מקצוע מתחום המכונאות כי אני לא...אני כן ממליץ לך על הדרך, להחליף סט חוטי הצתה בחדשים.

תודה רבה על כל התגובות, אשרי לשאלתך יש ספר רכב אני זוכר שהשתמשתי בו לבחירת השמן מנוע והגיר שנה שעברה, לגבי המפלג הצתה תוכלו לפרט לי קצת יותר על הפירוק וההרכבה שלו ? והכיוון שלו למקרה ואצטרך לפי מה שאני רואה הוא מחובר עם שני ברגים לסוג של ציר שאפשר לסובב אותו כרבע סיבוב עד קצה מהלך (רואים את זה בתמונה), דבר שני כשהזמנתי את האטמים למפלג ראיתי שהמכסה מפלג עולה גרושים לכן צירפתי אותו להזמנה , וכשאני אומר גרושים הוא עלה 4 דולר שאני בטוח שעדיף שיהיה בבית מאשר לחפש אחד כזה ובטוח לא במחיר כזה, אני מצרף את שני השרטוטים עם המפלג וחיבורו למנוע ומספרי החלקים שהזמנתי:

https://partsouq.com/tesseract//assets/global/SUZUKI201402/source/254/25411.gif

אטם- מספר 4

https://partsouq.com/tesseract//assets/global/SUZUKI201402/source/256/25645.gif

מכסה- מספר 1

אטם למכסה - מספר 2

אטם רינג - מספר 7

פורסם

כיוון המפלג פשוט מאוד...תסמן אותו עם טיפקס במקביל לסימון שתעשה גם על ראש המנוע ואז תוכל לפרקו בלי לחשוש. שים לב רק לסדר חוטי ההצתה עליו זה חשוב מאוד כדי להחזיר לאותו סדר הצתה.

פורסם

הדגם מנוע הוא G13BA , מודה לכם מאוד על הכל ללא ספק עלה הבטחון בטיפול הקרוב, מה אתם אומרים לגבי ההחלפה של המכסה מפלג, האם כדאי לעשות את זה על הדרך? לפי מה שאני יודע במכסה עצמו קיימים סוג של מוליכים שכאשר הסליל בפנים מסתובב הוא מעביר את הפקודה לאיזה מצת לעבוד ..

פורסם

אם יש הזעה משם וכבר קנית את האורינג המתאים אז בהחלט כדאי להחליף. על הדרך כבר תבדוק את המוליכים של המיכסה שבאים במגע עם הרוטור ייתכן ואפילו תשקול להחליף כבר את המיכסה במיכסה החדש שהזמנת.

פורסם

יש כאן משהו: https://www.manualslib.com/download/804802/Suzuki-Swift.html

מתאים למספרי השלדה הנ"ל

TSMMAA44S00600001 (SF310 3 door H/B 2WD)

TSMMAB44S00600001 (SF310 5 door H/B 2WD)

TSMMAA35S00600001 (SF413 3 door H/B 2WD)

TSMMAB35S00600001 (SF413 5 door H/B 2WD)

TSMMAB35S10600001 (SF413 5 door H/B 2WD)

TSMMSF35S00600001 (SF413 3 door H/B 4WD)

TSMMSG35S00600001 (SF413 5 door H/B 4WD)

TSMMAH35S00600001 (SF413 4 door N/B 2WD)

TSMMAH35S10600001 (SF413 4 door N/B 2WD)

• תוכן חדש...