Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2956 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

צמיגאי - "לא מעבירים את האחורים קדימה. אתה רוצה שהטובים יהיו מאחורה כי אין לך שליטה כמו מקדימה עם ההגה.."

ספר רכב: להעביר אחוריים קדימה וקדמים אחורה, בלי להצליב.

אחרים אומרים להעביר קדמיים כמו שהם אחורה ואחוריים קדימה בהצלבה.

מי צודק?

קורולה.

לפני 8 שעות, זבובון כתב:

המוסכניק שלי באמת נראה שעובד בניסוי והטעיה

פורסם

תלוי תלוי תלוי...

אם ההצלבה נעשית כל 10,000 ק"מ, אז השחיקה בין האחורים הטובים לקדמיים הפחות טובים תהיה מזערית, ולכן כדאי לשים את הקדמיים מאחור כדי לשמור על רמת שחיקה אחידה, ואין מה לחשוש מפערי אחיזה כי ההבדל באחיזת 2 הסרנים לא משמעותי.

לעומת זאת, אם יש פער משמעותי לטובת האחורים - עדיף להשאיר אותם שם, ולא לייצר מצב שהאחיזה בסרן הקדמי טובה משמעותית לעומת האחורי ואז בקלות אפשר להגיע למצב לא בטיחותי של היגוי יתר.

פורסם

את ספר הרכב כותבת מחלקת התיעוד של היצרן, ועוברים על זה עשרות מהנדסים שמבינים יותר טוב מכל צמיגאי או חבר פורום. אם ספר הרכב אומר משהו - זה מה שצריך לעשות.

"Weyland Yutani Corp - "Building Better Worlds

Porsche GT4, Subaru BRZ, Audi A3

פורסם

מעניין אם יש ספר רכב שלא ממליץ על "רוטציה" מעת לעת, ההגיון אומר שכל רכב עם הנעה 2X4 צריך הצלבה.

את ספר הרכב כותבת מחלקת התיעוד של היצרן, ועוברים על זה עשרות מהנדסים שמבינים יותר טוב מכל צמיגאי או חבר פורום. אם ספר הרכב אומר משהו - זה מה שצריך לעשות.
פורסם

זה רק אני ?

בהרבה מהצמיגים החדשים יש כיוון סיבוב

אסור להצליב

הצלבה ללא הפיכת הצמיג על הג'אנט תגרום לנסיעה נגד כיוון הסיבוב שלו

עפר.

גילוי נאות - לא מבין כלום בכלום

פורסם

צמיגים עם כיוון הגלגול באמת אסור להצליב ( ולשנות להם כיוון הגלגול ).

אני בפעם האחרונה נתקלתי בפנצ'ריה בסירוב לעשות רוטציה ( קדימה/ אחורה באותו צד ) של גלגלים עם חיישני לחץ אוויר, בטענה שזה עלול לשגע את מחשב הרכב.

אני מאמין שלפנצ'רמאכר פשוט לא התחשק לעשות רוטציה.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

הם מתייחסים לצמיגים זהים וחדשים,כמו שהרכב מגיע מהיצרן, ללא כיוון סיבוב מוגדר.

באף מקום לא רשום שאת הצמיגים המוזנחים שים מאחורה, או מקדימה.

צמיג משומש שנסע חלק גדול מחייב בכיוון מסויים, לא הייתי הופך בלי שום קשר.

my2c

לפני כ 4 שנים יצרתי קשר עם מחלקה טכנית של Continental,

לגבי ContiPremum2

קבלתי המלצה הבא:

לאחר התקנת 4 צמיגים חדשים, סע 5K.(הפיכת כיוון)

החלף בין צד ימין לשמאל,ללא הצלבה וסע 50% מחיי הצמיג.

החלף בין קדמי לאחור ללא הצלבה ב 50% הנותרים,

צמיגים הוחלפו לאחר כ 80K שחוקים עד 2 מ"מ בצורה אחידה ביותר.

פורסם

באתר של קונטיננטל כתוב:

קודם כל לך לפי ההוראות בספר הרכב.

לאחר מכן באמת ממליצים על החלפה באותו ציר (לי זה מוזר).

וגם ישנה ההערה על צמיגים עם חיישני אוויר.

https://www.continental-tyres.com.my/car/technology/tire-knowledge/tirelexikon-3-3

לפני כן היה דפוס מומלץ להצלבת ציר אחד, לפי סוג ההנאה.

יש גם סבב מומלץ ל- 5 צמיגים, שהוא משמעותית שוחק פחות את הצמיגים. כנראה רק לרכב חדש שנוסע הרבה.

• תוכן חדש...