Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7773 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מעוניין בכלי אמין דלק שמן וזהו לדרך...

בסביבות 20 אלף+-

יש מומלצים?

אגב אפשר גם מחירים של אחזקה ?

צמיגים... טיפולים ...

תודה

פורסם

אחזקה שוטפת (ללא בלתמי"ם):

טיפול רגיל בין 400-600 (או כ-150 שקלים לחומרים אם תבצע בעצמך).

צמיגים כ-1000 לסט איכותי, בכל אחוז כביש/שטח שתבחר.

שרשרת+גלגל"ש+עבודה כ-1000, פעם בעשרים ומשהו אלף ק"מ בכפוף לאופי הרכיבה.

צריכת דלק 18-20 ק"מ/ל' לכלי תקין (בכפוף לאופי הרכיבה וכו')

דלק 95 5.09 שקלים/15 אגורות פחות בתדלוק עצמי

רוצה יותר?

חישובים העלו שאחזקת ה-DR650 בחמשת שנותיו אצלי (כולל ה-כ-ל: חלפים מקוריים, דלק, ביטוח, הכל חוץ מירידת ערך) גבתה ממני 600-700 שקלים בחודש, וזאת לכלי שראה לא מעט שטח.

שורה תחתונה: כלכלי, מומלץ וכיף יותר מכל קטנוע.

בג??ל?ב??ה כבר ביקרת?

www.gleba.co.il

פורסם
חישובים העלו שאחזקת ה-DR650 בחמשת שנותיו אצלי (כולל ה-כ-ל: חלפים מקוריים, דלק, ביטוח, הכל חוץ מירידת ערך) גבתה ממני 600-700 שקלים בחודש, וזאת לכלי שראה לא מעט שטח.

החישוב מוזר לי קצת. מהו הקילומטרז' החודשי שלך?

ראבאק, רק חלפים לDR600 עלו לי 600 ש"ח לחודש, ואני טיפלתי בו,לא מוסך. הקילומטרז' היה 25K ק"מ לשנה. הוא אצלי משנת 93 .

שני סטים של צמיגים ומצמדים פעמיים בשנה, שרשרת וגג"שים, מסננים, שמנים, שיפוץ גיר/מנוע פעם ב60K ק"מ .

פורסם
החישוב מוזר לי קצת. מהו הקילומטרז' החודשי שלך?

ראבאק, רק חלפים לDR600 עלו לי 600 ש"ח לחודש, ואני טיפלתי בו,לא מוסך. הקילומטרז' היה 25K ק"מ לשנה. הוא אצלי משנת 93 .

שני סטים של צמיגים ומצמדים פעמיים בשנה, שרשרת וגג"שים, מסננים, שמנים, שיפוץ גיר/מנוע פעם ב60K ק"מ .

עוד נתונים:

האופנוע נקנה עם 700 ק"מ על השעון (בהרצה)

12K ק"מ לשנה בממוצע

נמכר עם 56K על השעון

סט צמיגים כל 10-14K

שרשרת+גלגלשי"ם כל 20-25K, שני סטים אחרי הסט המקורי

טיפולים במוסך, חלפים מקוריים

מצמד לא הוחלף מעולם ונמכר במצב תקין

ב-40K הוחלפו כבלי גז+מצמד למקוריים

לא היה שום כשל במנוע/גיר שהצריך טיפול יקר

העלות שציינתי (לא יותר מ-700 לחודש) כללה גם תוספות ואבזורים:

מגיני ידיים, מגן גחון, שיפור מושב, אזעקה יקרה ועוד פיצ'יפקס

הערכת דלק לפי צריכה ממוצעת + קילומטראז'

זהו, זה הכל. כפי שציינתי, בלי בלתמי"ם/כשלי מנוע, מה שיכול לשנות את המאזן די משמעותית.

אתה מוזמן לראות מעקב ע"פ חשבוניות.

בג??ל?ב??ה כבר ביקרת?

www.gleba.co.il

פורסם

נשמע סביר, עם קילומטרז' נמוך כזה, שנתי וכללי.

אבל לקחת אופנוע חדש, ומכרת אותו עם רכיבים עיקריים שקרובים לסוף חייהם, בלי ששילמת על כך את המחיר (והדרך שלך היא הדרך הכי טובה-זו לא ביקורת חס וחלילה) , וזה לא המצב שאני מתאר של שמירת אופנוע לאורך תקופה באותו מצב מכני, או המצב שנכון לתאר בו עלות תחזוקה של אופנוע לאורך שנים.

פורסם
נשמע סביר, עם קילומטרז' נמוך כזה, שנתי וכללי.

אבל לקחת אופנוע חדש, ומכרת אותו עם רכיבים עיקריים שקרובים לסוף חייהם, בלי ששילמת על כך את המחיר (והדרך שלך היא הדרך הכי טובה-זו לא ביקורת חס וחלילה) , וזה לא המצב שאני מתאר של שמירת אופנוע לאורך תקופה באותו מצב מכני, או המצב שנכון לתאר בו עלות תחזוקה של אופנוע לאורך שנים.

עם הרוב אני מסכים.

אבל:

ב-56K המנוע לא היה בסוף דרכו לדעתי, רחוק מכך (הוא לא צרך שמן כלל ונתוני הבדיקה היו מצויינים). לא מעט אקזמפלרים חוגגים 100K בלי תקלה. המצמד כנראה היה קרוב להחלפה.

12K שנתי לדעתי הוא ק"מ ממוצע סביר לאופנוע כזה וקרוב לשימוש שרוב הבעלים עושים בו. 25K לשנה זה מעט חריג הלא כן?

יכולתי לחסוך הרבה מעות ע"י שימוש בחלקים חליפיים וטיפולים עצמיים, אני מניח שהרוכש הממוצע של כלי משומש כזה יעשה כן.

אני עדיין מחזיק בדעה שבעלים של אופנוע כזה תקין ומטופל יוכל להצביע על עלויות אחזקה דומות לאלה שציינתי - כל עוד לא קרתה קטסטרופה מנועית/תאונתית/מערכת חשמלית. 20K שקלים יספיקו לרכישת DR 98, נגיד עם פחות מ-40K ק"מ (ולא חסרים כאלה בשוק), מה שיתן כמה שנים טובות של שימוש ממוצע עם סיכוי טוב לשקט נפשי.

בברכה

בג??ל?ב??ה כבר ביקרת?

www.gleba.co.il

פורסם

הנסיון שלי לימד אותי, שלפחות בDR600 , ואני יודע על לפחות עוד מקרה אחד בDR650 של מוות מוקדם של הגיר, לא המנוע הוא הגורם לפתיחת קייס מנוע, אלא הגיר:

הילוכים קופצים, גלג"שים עם פני שטח מחוררים בגיר, יתכן שהיית 100 ק"מ לפני אירוע כזה ולא ידעת מזה.

ואם כבר אתה פותח קייס כדי להגיע אל הגיר, לא תעשה הונינג למנוע? לא תחליף רינגים ואולי גם בוכנה? לא תחליף שרשרת טיימינג ושרשרת משקולות איזון על הדרך? מיסבי קרנק וטלטל? ואז המנוע שורד לעוד 60K בלי בעיה.

בכל מקרה, חוץ מהכיף שבדיון, אין באמת חילוקי דעות מהותיים בינינו.

פורסם
גבתה ממני 600-700 שקלים בחודש, וזאת לכלי שראה לא מעט שטח.

שורה תחתונה: כלכלי, מומלץ וכיף יותר מכל קטנוע.

זה ממש ממש מעט!

תגיד ג'ורג'יו

גם XT500 בערך בסדר גודל אחזקה כזה?

רונין-רוכב ללא אופנוע

• תוכן חדש...