Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

K&N Air Filter, Is it really that good...?

tPR
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7751 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
1. אסור לנקות K&N עם חומר ניקוי שלא יועד לנקות K&N.

3. ניתן לקנות חומרי ניקוי לפילטר ספוג רגיל, שהיו bio-degradable

ושוב R929 מרביץ בי תורה :lol: - והוא אכן צודק.

וכמובן שעכשיו אתה צריך להבטיח שמסוכניק שלך אכן מחזיק את החומרים הנ"ל וגם שהם BIO DEGRADABLE כמו שכל מוסכניק במדינת ישראל מחוייב בנפשו למיחזור. וכמובן לא תמצא כאלה שזורקים שמן ונפט למע' הביוב שלנו.

Machines need love too - Terminator I

פורסם
ושוב R929 מרביץ בי תורה :lol: - והוא אכן צודק.

וכמובן שעכשיו אתה צריך להבטיח שמסוכניק שלך אכן מחזיק את החומרים הנ"ל וגם שהם BIO DEGRADABLE כמו שכל מוסכניק במדינת ישראל מחוייב בנפשו למיחזור. וכמובן לא תמצא כאלה שזורקים שמן ונפט למע' הביוב שלנו.

תאמין לי שאני משתדל לעשות את זה בעדינות (השם שלך:wink: )

לגבי המוסכניקים של ארץ ישראל, שלא תחשוב שהחומר האנושי שבארה"ב הרבה יותר טוב:roll: .

דוגמא: בתחילת דרכו של R בארץ האפשרויות , חפשתי מקום להפתר מהשמן שנשאר בידי לאחר החלפת שמן באופנוע.

הסתובבתי בין 5 תחנות דלק, ו 8 מוסכים עד שאחד מהם הסכים לקבל את ה"חבילה" ומול עיני פשוט זרק את זה לפח.

חוץ מזה למה מוסך ?

להתקין פילטר אוויר, בהחלט משימה פשוטה שניתן לעשות בבית ב5 דקות. אולי 10 אם יש לך HONDA

פורסם

בתחילת דרכו של R בארץ האפשרויות , חפשתי מקום להפתר מהשמן שנשאר בידי לאחר החלפת שמן באופנוע.

1. R אתה ממש ילד טוב ח"ח :wave2: על ההשתדלות למען הסביבה.

2. תגיד חוץ מלנשום אופנועים ,לחלום אופנועים ,לחיות אופנועים ,להיות אופנוען לשחק ולתחזק אופנועים ,לגלוש אופנועים אתה עוד מספיק לעשות משהו ? :loco:

Machines need love too - Terminator I

פורסם

R פשוט עשה את העבודה בשבילי...

ודרך אגב... הפילטרים של K&N הם לא פילטרים מספוג...

הם עשויים מסיבי כותנה...

6 שכבות של החומר בין שתי שבכות אלומיניום...

ובניגוד להתייבשות השמן בספוג ובכך מונע את פעולתו כפילטר...,

הפילטרים של K&N פועלים כך שהחלקיקים שנתפסים בפילטר לא נתפסים רק בחזית

אלא נכנסים פנימה לפילטר ובכך נמנעת חסימת האוויר... ובנוסף החלקיקים עצמם מתפקדים כעוד

מדיום פילטור..., כך שבעצם הפילטר עובד יותר טוב אחרי זמן עבודה מסויים (כלומר אחרי שהוא תפס כמות מסויימת של חלקיקים)

תוכל לקרוא על כך בבדיקות המעבדה לפילטרים(בדיקות חיצוניות) בהם בתחילת הניסוי היה אחוז פילטור של 97% לעומת

99%-98% לאחר חשיפה מסויימת לחלקיקי אבק (כשהאחוזים האלו נשמרים לאורך הבדיקה).

בקיצור.., K&N..., מאוד ירוקים..., מאוד חכמים...

ואני בהחלט הולך להרכיב אצלי אחד... עניין של 5 דקות בעבודה עצמית... ו390ש"ח...

הם גם ממליצים לא לשנות דבר..., פשוט להחליף את הפילטר...

וjonathan..., אני לא מנסה לשכנע אף אחד...

אני פשוט בא לחשוף משהו שאולי אנשים אחרים לא מכירים... וליידע אותם...

-tPR:ReDesign

-"We Do Better at 45°"

פורסם
R פשוט עשה את העבודה בשבילי...

ודרך אגב... הפילטרים של K&N הם לא פילטרים מספוג...

הם עשויים מסיבי כותנה...

6 שכבות של החומר בין שתי שבכות אלומיניום...

ובניגוד להתייבשות השמן בספוג ובכך מונע את פעולתו כפילטר...,

הפילטרים של K&N פועלים כך שהחלקיקים שנתפסים בפילטר לא נתפסים רק בחזית

אלא נכנסים פנימה לפילטר ובכך נמנעת חסימת האוויר... ובנוסף החלקיקים עצמם מתפקדים כעוד

מדיום פילטור..., כך שבעצם הפילטר עובד יותר טוב אחרי זמן עבודה מסויים (כלומר אחרי שהוא תפס כמות מסויימת של חלקיקים)

תוכל לקרוא על כך בבדיקות המעבדה לפילטרים(בדיקות חיצוניות) בהם בתחילת הניסוי היה אחוז פילטור של 97% לעומת

99%-98% לאחר חשיפה מסויימת לחלקיקי אבק (כשהאחוזים האלו נשמרים לאורך הבדיקה).

בקיצור.., K&N..., מאוד ירוקים..., מאוד חכמים...

ואני בהחלט הולך להרכיב אצלי אחד... עניין של 5 דקות בעבודה עצמית... ו390ש"ח...

הם גם ממליצים לא לשנות דבר..., פשוט להחליף את הפילטר...

וjonathan..., אני לא מנסה לשכנע אף אחד...

אני פשוט בא לחשוף משהו שאולי אנשים אחרים לא מכירים... וליידע אותם...

כל מה שכתבת נכון, חוץ מהסעיף האחרון :-)

אתה צריך להיות מודע לעובדה שאתה מאפשר ליותר אוויר להיכנס למנוע, זאת אומרת שאתה מעלה את טמפ' הבעירה.

באופנועים עם הזרקה אין צורך לשנות (למרות שניתן לשנות מפה, בכדי לנצל את תוספת האוויר) באופנועים עם קרבורטור, לעיתים יש צורך בכיוון או החלפת JET.

פורסם
כל מה שכתבת נכון, חוץ מהסעיף האחרון :-)

אתה צריך להיות מודע לעובדה שאתה מאפשר ליותר אוויר להיכנס למנוע, זאת אומרת שאתה מעלה את טמפ' הבעירה.

באופנועים עם הזרקה אין צורך לשנות (למרות שניתן לשנות מפה, בכדי לנצל את תוספת האוויר) באופנועים עם קרבורטור, לעיתים יש צורך בכיוון או החלפת JET.

הגיוני ביותר..., לפחות לגבי כיוון...

בגלל זה אני ארכיב את הפילטר ביחד עם הטיפול בעוד 500ק"מ...

-"We Do Better at 45°"

פורסם

לא בטוח שהתקנת מסנני K & N אכן מטיבה עם הסביבה. כפי שציינו כאן, אתה מנקה במקום אחד בכדי ללכלך באחר. אבל מבחינת ביצועים וחסכון בכסף לטווח הארוך, רכישת המסננים כדאית מאוד. יש לי ניסיון מאוד מוצלח אתם, הן עם הסופר-טנרה שהיה ברשותי לפני שנים ספורות והן עם הפייזר 1000 עליו אני רוכב כעת.

למרות האזהרות שהושמעו כאן, כבר יצא לי (מחמת אי-זמינות האמצעים) לנקות את המסננים עם מים וסבון ואפילו, רחמנא לצלן, למרוח אותם בשמן מנוע רגיל. ואתם יודעים מה, האופנוע נוסע נפלא והשריקה החרישית שמשמיעים המסננים עדיין ערבה לאוזן.

הקיצור, למרות שניכר עלייך שאתה יותר ממשוכנע לקנותם, קבל המלצה חמה נוספת.

פורסם
לא בטוח שהתקנת מסנני K & N אכן מטיבה עם הסביבה. כפי שציינו כאן, אתה מנקה במקום אחד בכדי ללכלך באחר. אבל מבחינת ביצועים וחסכון בכסף לטווח הארוך, רכישת המסננים כדאית מאוד. יש לי ניסיון מאוד מוצלח אתם, הן עם הסופר-טנרה שהיה ברשותי לפני שנים ספורות והן עם הפייזר 1000 עליו אני רוכב כעת.

למרות האזהרות שהושמעו כאן, כבר יצא לי (מחמת אי-זמינות האמצעים) לנקות את המסננים עם מים וסבון ואפילו, רחמנא לצלן, למרוח אותם בשמן מנוע רגיל. ואתם יודעים מה, האופנוע נוסע נפלא והשריקה החרישית שמשמיעים המסננים עדיין ערבה לאוזן.

לא נורא, לומדים בדרך הקשה :wink:

למה בכלל לשים שמן ? ניקיון זה דבר אחד, אבל לשמן עם שמן מנוע :roll:

בכלל לא צריך לגעת במסנן לפני 50,000 ק"מ, כבר עברת את זה ?

פורסם

כמו שכבר צויין בשרשור.., חומרי הניקוי המיועדים לפילטר הם חומרים מתכלים אשר לא מזיקים לסביבה

(חומרי ניקוי ייעודיים של K&N לפילטרים מתוצרתם)

עדיין לא נתקלתי בסיבה אשר מהווה משקל רציני נגד התקנתם של הפילטרים הנ"ל...

עוד סיבה להרכיב את הפילטר!

-"We Do Better at 45°"

• תוכן חדש...