Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3034 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

רכשתי את הרכב לפני קצת יותר משנה וכבר מהרגע הראשון רציתי לבצע בו התקנה של מערכת. חלק מהרכיבים כבר היו לי והרכב הגיע עם רדיו טייפ ובלי דיבורית אז הייתה לזה גם הצדקה : ).

רכיבים:

סאב - סאב 10 אינצ' הבסיסי של DLS בתיבה קטנה וקומפקטית, היה לי כבר בבית.

מגבר - Sony XM4S. זה מגבר מאוד קומפקטי, אומנם לא חזק אבל מתאים בול לצרכים שלי וכבר שימש אותי נאמנה בעבר.

רדיו דיסק - רכשתי חדש, פיוניר בסיסי עם קישוריות טובה לאייפון מדגם S4050.

חיווט - רכשתי חיווט 8 גייג' של KnuKonceptz, יחד עם RCA שלהם, בית פיוז ופיוז, החיווט לרמקולים רכשתי באומגה אודיו פה בארץ.

סט קומפוננט - בסיסי של מורל מדגם מקסימו.

כל הרכיבים שכבו אצלי בבית לא מעט זמן, אמרתי לעצמי שאני לא מוכן לעשות שוב פעם התקנה בעצמי. אם רוצים לעשות את זה כמו שצריך זה לוקח המון זמן ועצבים והעדפתי לשלם לבעל מקצוע. בסופו של דבר מסיבות שונות זה לא יצא לפועל, ושוב פעם מצאתי את עצמי יחד עם חבר טוב עם ידיים טובות מאוד מבצע את ההתקנה. לאחר קרוב ל-10 שעות של עבודה סיימנו עם הסאגה. אני מאוד מרוצה מהתוצאה, ישנם כמה דברים לשיפור ואני צריך עזרה בכיוונים, אבל סך הכל אני חושב שיצא לא רע גם ברמת ההתקנה.

השתדלנו לשמור על המראה המקורי עד כמה שניתן, המגבר הותקן מתחת לכיסא ולאחר שאסיים עם הכיוונים הוא יהיה נסתר לחלוטין. החוטים עברו בחורים קיימים ברכב, לא נקדח אף חור לא בקיר האש ולא בדלתות.

החוטים גם נסתרים ולאחר שאסיים עם הכיוונים ואמקם את המגבר לא יראו גם אותם.

דברים לשיפור שרשמתי לעצמי:

- מיקום טוב יותר של הטוויטרים, רציתי למקם אותם על הדשבורד, אבל הדשבורד ברכב הזה הוא די בעייתי ואין ממש משטח ישר להניח אותם עליו בצורה יציבה (לא רוצה לקדוח בו). מה שחשבתי לעשות זה לקרוא קצת ולראות סרטונים ולנסות לבנות לו תושבת יפה יותר כך שהוא השתלב טוב יותר והזווית שלו תהיה טובה יותר.

- קניה של גרומט לקיר האש. אנסה לקפוץ לכמה מתקינים באזור מגורי ולהשיג אחד אם לא נזמין מחו"ל.

- סופיות לכבל הפלוס והמינוס בצד של המגבר.

כמובן הסתרה של המגבר וקיבוע שלו והתקנה חזרה של הכיסא לאחר סיום הכיוונים.

לגבי הכיוונים אני זקוק לעזרה.

לפי מה שאני זוכר מבחינת הגיין אם רוצים לכוון לפי האוזן צריך לעלות ל80% ווליום ברדיו דיסק להעלות לאט לאט את הגיין וכאר שומעים קליפינג להוריד קצת. האם אני צודק? בנוסף איך אני יודע כמה לכוון את הגיין של הסאב?

לגבי שאר הכיוונים, על המגבר יש אופציה להדליק את הHPF והLPF, כרגע הדלקתי רק את הHPF.

בנוסף ברדיודיסק יש גם קרוס עם שני ערכים שניתן לשחק איתם, 80HZ ו120HZ, כרגע רק ה80HZ דולק ואז יש שם ערך נוסף בDB שאפשר לשחק איתו.

אני לא ממש מבין בזה ואשמח להסבר מה זה אומר ואיך ומה לכוון. שוב מדובר ברדיו דיסק של פיוניר אם זה עוזר.

מצרף מעט תמונות

העברת החייוט בדלתות, ניתן לראות שעברנו דרך חור קיים שכוסה במכסה גומי, ניקוונו חור קטן במכסה והעברנו את החוט, ומשם נכנסנו דרך הצמה הקיימת.

2z3w5ub.jpg5arzb5.jpg

החיבורים למגבר ולקרוססים, כמובן שהכל יוסתר ברגע שאסיים עם הכיוונים.

1zv7evd.jpg68snzn.jpg

טוויטר, כפי שאמרתי ישופר בעתיד.

2aeuyoy.jpg

תובנות שלי:

- המחירים של רכיבי אודיו לרכב בארץ הם מאוד תחרותיים, אני יכול להביא רכיבים מארה"ב בקלות וללא עלויות משלוח ועדיין לא ראיתי בזה צורך למרות שזה היה הכיוון ההתחלתי שלי.

בנושא חיווט אני אוהב מאוד את כבלי המתח של KnuKonceptz אז לא בדקתי יותר מדי מה יש בארץ. אני רק יכול להגיד שבביקור שלי אצל אומגה אודיו ראיתי גם את כבלי הRCA שהוא מוכר והם נראו והרגישו מעולה והמחיר שהוא גובה עליהם מצויין. בפעם הבאה ארכוש ממנו גם את הRCA.

- כשעושים התקנה טובה זה קשה ולוקח זמן כך שלדעתי התשלום שגובים מתקינים טובים לחלוטין שווה את זה, ואני ממליץ לעצמי כמו בפעם הקודמת ללכת למתקין בפעם הבאה.

כפי שאמרתי את העבודה לא עשיתי לבד, ובלי עזרה מאותו חבר שיש לו ידיים טובות מאוד ונסיון קודם לא הייתי מגיע לתוצאה הזו. אני לא יודע אם הוא יסכים להתקין תמורת תשלום אבל אם מישהו ירצה את הפרטים שלו אשמח לתת אותם בפרטי.

בנוסף אשמח להצעות לשיפור וכפי שהזכרתי קודם אשמח לעזרה עם הכיוונים.

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

פורסם

תודה על השיתוף.

אם לא יהיה מי שיעזור בינתיים, אתפנה אולי לכך בסופ"ש.

בינתיים תריץ חיפוש בפורום לשרשורים עדכניים יחסית הנוגעים לכיוון מערכות, בליווי של חוברות ההפעלה של הרדיו והמגבר.

פורסם (נערך)

תודה.

קראתי קצת על כיוונים ויש לי כמה שאלות.

קודם כל דגם הסאב שלי הוא DLS KW10 אם זה עוזר.

עכשיו במגבר יש אופציה לחתוך את הרמקולים הקדמיים (קומפוננט מורל מקסימו) עם HPF, ואת הסאב עם LPF.

מדובר רק בזוג כפתורים והחיתוך הוא כנראה לפי ערך שקבע יצרן המגבר. עכשיו בחוברת ההוראות רשום שעם סטאפ כמו שלי (סט קדמי+סאב בגישור) יש להדליק גם את הHPF וגם את הLPF וכך עשיתי.

לגבי הרדיו דיסק. לפי מה קראתי יש 3 ערכים שניתן לקבוע עבור הקדמיים ועבור הסאב.

ערך ראשון האם LPF או HPF כשההבדל שהראשון יחתוך את כל מה שמעל והשני את כל מה שמתחת.

ערך שני באיזה תדר לחתוך שאצלי בHU הערכים נעים בין 50 עד "לא זוכר" בקפיצות קבועות.

ערך שלישי הבנתי אותו כשיפוע של החיתוך, כלומר כאשר החיתוך נכנס לפעולה עד כמה מהר הוא ינחית.

קודם כל האם הבנתי נכון?

אם כן כמה שאלות:

1. זה לא קצת מיותר להשתמש גם בקרוס של המגבר וגם בקרוס של הרדיו דיסק? אי אפשר להסתפק באחד מהם או שיש משהו שאני מפספס?

2. על אילו ערכים כדאי לי לחתוך? לאחר שקראתי בכמה מקומות כיוונתי את חיתוך הסאב כLPF ב63K והשיפוע 18DB-, את הקומפוננט קבעתי על HPF ב80K והשיפוע 12DB-.

מה שכן אין לי מושג אם זה אופטימלי לציוד שלי, סאב 10 אינצ' בתיבה קטנה ואטומה וקומפוננט 5.25 מותקנים ברכב קטן במרכב האצ'בק, והמידים ממוקמים יחסית גבוה בדלת ולא קרוב לרצפה כמו ברוב הרכבים.

מה דעתכם?

יש עוד כל מני פונקציות ברדיו דיסק כמו time correction ואקולייזר, כרגע האקולייזר על FLAT, ככה אני שומע בדרך כלל. עם הtime correction לא שיחקתי אלה השתמשתי באופציה האוטומטית של בחירת מיקום השומע וקבעתי אותו על Front Left, לפי חוברת ההוראות זה משפיע על הBalance והTime correction. אולי בעתיד אנסה לבצע כיוון ידני גם לזה אבל קודם נתחיל מהבסיס.

עריכה אחרונה על ידי farkash7

פורסם

אין דבר כזה אופטימלי.

זה דבר שצריך לשמוע. לנסות את כל האופציות (פחות או יותר) ולהחליט מה נשמע הכי טוב.

חיתוך של סאב סביב ה 60HZ. וקדמיים סביב ה80HZ זה פחות או יותר כיוון נכון.

השאלה איך הקדמיים שלך מתמודדים עם ה80HZ ואין מהם רעשים.

אז אולי להעלות ל100 או 120HZ.

גם חשוב. מה אתה שומע?

ואיזה ווליום?

במידה ואתה שומע יחסית חלש. ומחפש יותר SQ. תנסה להביא את הקדמיים כמה שיותר נמוך 60HZ. לקבל במה מקדימה.

ואת הסאב גם לכיוון הזה.

במידה ואתה שומע חזק.

אין סיכוי שהקמיים ישרדו בחיתוך כזה. ואז צריך להתחיל להעלות עד שישמע סבבה.

לכן כיוון על דף פורום זה מעוד מעוד קשה.

גלגלצ: דיווחי תנועה ביציאה ממצרים. עומס תנועה ענקי ממחלף סיני עד מחלף ים סוף, משה תיזמן 40 שנה. תודה לך משה.

מודעת מכירה ................ פרויקט איטום על הרכב שלי

פורסם

היי תודה.

לא שמעתי רעשים מהקדמיים כרגע.

לפי מה שכתבת אני מבין שהבנתי את הרעיון והכיוון שלי נכון. מכאן ניסוי וטעייה.

אני בעיקר שומע רוק קלאסי/מטאל/גראנג'/ג'אז

ווליום זה תלוי במצב הרוח...

מה לגבי השאלה שלי על החיתוכים במגבר בשילוב עם החיתוכים דרך הHU. האם לא מיותר לחתוך גם וגם וניתן להסתפק רק בHU?

פורסם

בקטנה בינתיים:

מתמונות ברשת נראה שבמגבר, גם ה-HPF וגם ה-LPF הם פיקס על 80 הרץ כאשר פעילים.

מאחר שכך, הייתי מציע באופן ראשוני לפחות להשתמש רק בקרוס של הר"ד, מאחר והוא גמיש יותר ויתן לך יותר משחק.

אבל להתחיל בווליום נמוך עד שאתה מכוון משהו בסיסי, כדי להימנע מנזק.

אם תמצא בשלב מאוחר יותר שנקודת ה-HPF שלך בר"ד גבוהה יותר מ-80 הרץ ו/או אם תמצא בשלב מאוחר יותר שנקודת ה-LPF שלך בר"ד נמוכה יותר מ-80 הרץ, אפשר להפעיל גם את אלו שבמגבר בהתאמה, כדי שיהוו הגנה במידה והר"ד מתאפס. אפקטיבית זה עשוי לשנות מעט את סלופ החיתוך אאל"ט.

כאשר אתה מבצע את הכיוונים, נתק את הסאב והרמקולים לסירוגין כדי שתוכל להאזין להם בנפרד, ואח"כ תעשה כיוון נוסף כשהם ביחד.

אגב, לגבי הגיין, מכשירים מודרניים, ביציאות הקדם הגברה שלהם (RCA) מתחילים לעוות בווליום הרבה יותר גבוה, סביב 90% פלוס. אבל בלי ציוד ייעודי לא תוכל לדעת בדיוק, למעט אולי אם אתה יודע מה לחפש ומסוגל לשמוע את זה.

חפש גם את המדריך לאודיופיל המתחיל של אדי (lanosforce), ושאר פרוייקטים שלו. יש שם פירוט רב גם לגבי שאר הכיוונים.

• תוכן חדש...