Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2987 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

זה אכן משהו שעשיתי, ע"פ כל טבלאות השכר והנתונים שמצאתי, הסכום שאני מבקש בהתאם לנסיון שלי נופל בטווח הזה (15-18 ברוטו, לצורך העניין). בגלל זה ממש הופתעתי מהסכום שהיא ענתה לי (כאמור, תפקיד ונסיון זהים). We will see.

• תגובות 130
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
(זה קצת מצחיק כי אם היא מקבלת X אחוזים מהשכר אז האינטרס שלה הפוך מזה של המעסיק - שהשכר יהיה כמה שיותר גבוה. אבל אני לא יודע איך זה באמת עובד, יותר הגיוני שסכום קבוע על כל גיוס מוצלח).

זה לא מצחיק.

היא מקבלת שבועיים עד חודשיים של השכר שלך.

אבל הרעיון הוא ליצור מצב של WIN-WIN-WIN

משכנתא זה קל

פורסם
זה אכן משהו שעשיתי, ע"פ כל טבלאות השכר והנתונים שמצאתי, הסכום שאני מבקש בהתאם לנסיון שלי נופל בטווח הזה (15-18 ברוטו, לצורך העניין). בגלל זה ממש הופתעתי מהסכום שהיא ענתה לי (כאמור, תפקיד ונסיון זהים). We will see.

מהנסיון שלי, בתחום שלי, טבלאות השכר לא משקפות את השכר האמיתי בשוק, שהוא גבוה משמעותית ממה שמצוין בטבלאות.

לא יודע מה המצב בתחום שלך, אבל יכול שזה דומה.

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם

לצערי לסאגה אין סוף טוב.

כאמור לחברה א' אמרתי שאתן תשובה עד ראשון (שלשום), כשהסמנכ"ל של חברה ב' אמר שיתן תשובה תוך מקסימום 72 שעות (כלומר גם עד יום ראשון). בחמישי עדכנתי את רכזת הגיוס של חברה ב' שאני חייב תשובה בהקדם, היא אמרה שהסמנכ"ל לא נמצא ושתהיה תשובה ביום ראשון. יום ראשון עובר, אני לא מקבל תשובה, מנסה לתפוס אותה, לא עונה. בשלב הזה שולח לחברה א' מייל שאם עדיין רלוונטי, אשמח לקבל את החוזה העדכני ולחתום עליו.

ביום שני מתקשרת הבחורה מסלקום, מתנצלת על העיכוב כי הסמנכ"ל לא היה גם בראשון, אומרת שלמרות שהם (היא והמנהל המקצועי) מאוד התרשמו ממני ורצו אותי, הסמנכ"ל החליט שהוא רוצה מישהו עם יותר נסיון ולא "טרי" כמוני (וואלה, תודה. רפרוף של 5 שניות בקו"ח בתחילת/אמצע התהליך היה חוסך לשנינו את בזבוז הזמן הזה). מחברה א' בינתיים אין תשובה. מתקשר לקראת סוף היום (יום שני, אתמול) לרכזת הגיוס מחברה א' ושואל אם ראתה את המייל, אומרת שכן ושהיא "תעדכן אותי עד סוף היום או מקסימום מחר בבוקר" (הבוקר של היום. שכבר עבר.). כמובן שהכיוון ברור (אחרת לא היה צריך "לעדכן אותי"), ועד עכשיו היא אפילו לא טרחה לענות/לעדכן אותי (פעם שניה שהיא מתעלמת ממני, זה קרה גם בתחילת התהליך).

בסדר, לוקח את זה כשכר לימוד. אמנם כרגע הכל חכמה בדיעבד, אבל מבחינתי למדתי את הלקח. זה לא המקום להיות "נחמד" וישר. הדבר הנכון לעשות היה לחתום על החוזה עם חברה א', ובאם מגיע למצב של חוזה גם עם חברה ב' ובוחר בה, פשוט לעבור. בלי סנטימנטים (לגמרי עם דריש פה). זה הלקח שלי למי שנקלע למצב כזה. לראות רק את טובתכם האישית.

פורסם

נראה לי דווקא שדריש הוא זה שהפיל אותך.

כנראה שמסתבר שהמגייסת של חברה א' היתה כנה ואילו אתה, ודריש, שיחקתם משחקים.

הלקח שלך צריך להיות - א. להיות ישר, ב. להבין שרוב הפעמים גם מי שמולך הוא ישר, וג. להתקדם לפי הקלפים שיש לך ולשבור את הראש אח"כ מה לעשות אם נפתחת לך עוד יד.

“.You will never reach your destination if you stop and throw stones at every dog that barks"

Winston S. Churchill -

פורסם
מבחינתי למדתי את הלקח. זה לא המקום להיות "נחמד" וישר. הדבר הנכון לעשות היה לחתום על החוזה עם חברה א', ובאם מגיע למצב של חוזה גם עם חברה ב' ובוחר בה, פשוט לעבור. בלי סנטימנטים (לגמרי עם דריש פה). זה הלקח שלי למי שנקלע למצב כזה. לראות רק את טובתכם האישית.

זה לא בדיוק מה שדריש אמר, אבל לא נורא. התוצאה הסופית חיובית, גם אם כרגע זה לא נראה כך. בדרך למעסיק טוב צריך לעבור הרבה מעסיקים גרועים, ובסיבוב הנוכחי הצלחת לסנן שניים במכה אחת. אתה בכיוון הנכון. תתאזר בסבלנות, זה רק יביא אותך למקומות טובים יותר.

פורסם

"מעסיקים גרועים״? לפי מה החלטת את זה בנחרצות כזו?

הגישה הזו כאילו אם מישהו לא מקבל אותך לעבודה ==> ״ניצלת״ מ״מעסיק רע״ - אולי עוזרת לך לישון יותר טוב בלילה, אבל אין לה אחיזה של ממש במציאות.

פורסם

~

זה לא שהם רעים באופן חד-משמעי, וגם מעסיקים טובים אינם מושלמים, אבל ככלל אצבע - אלה ה'גרועים'. אלה שמבזבזים לך את הזמן, עושים עליך מניפולציות של טלמרקטינג, מורחים את התהליך, נעלבים כשאתה מבקש ארכה, וכו'. בסופו של דבר לבן אדם צריכים להיות סטנדרטים בחיים, וזה נכון גם לבני/בנות זוג ולמכוניות ולכל תחום אחר. ככה מגיעים בסוף למקומות טובים יותר ולחיים מעניינים יותר. לא ע"י התכופפות והתרפסות וכניעה לסטטוס קוו.

פורסם

מצב העמידה מול חתימה על חוזה הוא מצב רגיש במיוחד בחברות קטנות ובינוניות שמקפיאות תהליך גיוס קיים מול מועמדים אחרים כשמגיעים לשלב ככ מתקדם עם אחד (כשעובדים ביושר וכנות).

לדוגמא כרגע יש מצב שהחברה הראשונה עומדת מול מצב דומה עם מועמד ואתה כרגע מוקפא בגלל זה.

למשוך את כל הנושא וכו בשלב כזה מאוחר מניסיוני זה בעייתי ולא מקובל ככ.

בהצלחה

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם

לא התכוונתי ליטרלי לעניין של הבלי סנטימנטים, אלא מסכים בכלליות עם מה שכתבת כמה הודעות לפני. כמובן שזה חיובי והכל בסדר, מאמין שמה שצריך לקרות קורה.

אני לא חושב שע"פ המקרה הזה הם "מעסיקים גרועים", כמו שאני לא "עובד גרוע" בגלל שחיכיתי לתשובה מחברה אחרת (ואם בחברה א' כן חושבים ככה - אז הם מפגרים. הרי בסופו של דבר מבחינתם בחרתי בהם, הם לא יודעים מה קרה/לא קרה עם החברה השניה).

נראה לי דווקא שדריש הוא זה שהפיל אותך.

כנראה שמסתבר שהמגייסת של חברה א' היתה כנה ואילו אתה, ודריש, שיחקתם משחקים.

הלקח שלך צריך להיות - א. להיות ישר, ב. להבין שרוב הפעמים גם מי שמולך הוא ישר, וג. להתקדם לפי הקלפים שיש לך ולשבור את הראש אח"כ מה לעשות אם נפתחת לך עוד יד.

הוא לא "הפיל" אותי (לצורך העניין אף אחד לא "הפיל" אותי, אלו היו נטו החלטות שלי בסופו של דבר, לוקח את כל האחריות). הוא כתב פה את דעתו, למען האמת זה לא גרם לי להתנהל בצורה כלשהי (הוא בעצמו גם לא אמר "עשה/אל תעשה", אלא נתן את דעתו הכללית בעניין, עד כמה שזכור לי). זה מה שנראה היה לי נכון לעשות, הייתי תמים שבחברה א' יתנו את הזמן הזה (לצורך העניין התייעצתי בנושא עם מישהי שעבדה באמדוקס בתפקיד בכיר במשאבי אנוש, היא אמרה שאין שום בעיה לבקש ארכה של עוד כמה ימים כמו שעשיתי ושזה דבר מקובל). לא "שיחקתי משחקים", ההפך, שמתי את כל הקלפים על השולחן.

אשמח להבין איך הלקח שאתה הפקת מהמקרה הוא להיות ישר (אני בנאדם סופר ישר וכן, בגלל זה התנהלתי ככה וזה גם מה שכתבתי בהודעה הראשונה בשרשור), הרי אם הייתי מתנהל כמו שכתבתי הודעה אחת למעלה - במקרה הרע הייתי חתום במקום שפחות רציתי, ובמקרה הטוב במקום שרציתי יותר, אלו עובדות. ומצטער, קשה לי לקרוא לאדם שמולי "ישר" כשפעמיים במהלך התהליך הוא התעלם ממני בבוטות (ועוד אי-אילו דברים קטנים). נכון, הם לא חייבים לי כלום (האמת שכן, ע"פ חוק חובתם לעדכן אותי באי-קבלה), אבל גם אני לא להם (שוב, הכל במסגרת החוק), ולכן הלקח שלי לעיל. לגבי הסעיף האחרון - מסכים לחלוטין.

בנימה זו - אפשר לשנות את כותרת השרשור ל"תהליך גיוס מתקדם לשני מקומות עבודה - איך לא להתנהל" :lol:

פורסם
~

זה לא שהם רעים באופן חד-משמעי, וגם מעסיקים טובים אינם מושלמים, אבל ככלל אצבע - אלה ה'גרועים'. אלה שמבזבזים לך את הזמן, עושים עליך מניפולציות של טלמרקטינג, מורחים את התהליך, נעלבים כשאתה מבקש ארכה, וכו'. בסופו של דבר לבן אדם צריכים להיות סטנדרטים בחיים, וזה נכון גם לבני/בנות זוג ולמכוניות ולכל תחום אחר. ככה מגיעים בסוף למקומות טובים יותר ולחיים מעניינים יותר. לא ע"י התכופפות והתרפסות וכניעה לסטטוס קוו.

מבזבזים זמן? מניפולציות? התכופפות? התרפסות?

נראה לי שנסחפת קצת, בלשון המעטה.

פורסם

~

תיארתי מספר תכונות אופייניות של מעסיקים מהזן השלילי. חלקן התקיים גם במקרה הנ"ל, בין שתי החברות. אתה מוזמן לקרוא שוב את השרשור ולראות בדיוק היכן.

פורסם
מאמין שמה שצריך לקרות קורה.

אלא אם אתה חושב שיש איזה גורל כתוב מראש, או יד מכוונת מלמעלה, אז שום דבר לא *צריך* לקרות.

התפקיד שלך לחשוב מה אתה רוצה שיקרה, ולפעול כדי למקסם את הסיכויים שיקרה.

במקרה הזה, סיכנת את הציפור שביד, תמורת שתי ציפורים באוויר, ונשארת בלי כלום.

אני לא אומר את זה כדי לקנטר אותך, אלא כדי להבהיר שאתה צריך לחשוב אם היית מודע לסיכון, האם בחרת לקחת אותו במודע והאם אתה שלם עם התוצאות.

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם

תאמין לי שבכל מה שאני עושה אני נותן את המקסימום של המקסימום. הכוונה שלי היא שאני אופטימי שאם זה לא הצליח, יגיע משהו יותר טוב.

הייתי לגמרי מודע לסיכונים ולמצב שאני יכול לצאת קירח מכאן ומכאן. קרה מה שקרה. הכל טוב.

פורסם
אין לך ברירה אלא לספר לחברה א' על התהליך השני, כי מרגע שקיבלת חוזה הם ישבו עליך חזק כדי לחתום ולא יראו בעין יפה תרגילי חמיקה. אם מדובר בחברה גדולה הרי שהם יבינו מייד מדוע אתה מתעכב (לקרוא חוזה לוקח שעתיים).

^ הנה ציטוט של מה שהצעתי לך לעשות בתחילת השרשור. ברגע שהתחלת להתחמק מחברה א' הם הבינו מה מתרחש והתקררו.

במידת מה משעשע שהלקח שהחלטת לקחת מהסיפור הזה הפוך לחלוטין ממה שבאמת היית צריך ללמוד.

"Weyland Yutani Corp - "Building Better Worlds

Porsche GT4, Subaru BRZ, Audi A3

• תוכן חדש...