Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3072 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

בדירה שבה אני גר ישנה נזילה כבר במשך שנה מהדירה מלמעלה. הבניין בן 4 שנים, כך שהוא עדיין באחריות הקבלן/יזם. כל פעם שאני מזמין את הקבלן, הוא עושה רושם שהוא עושה משהו, אך בפועל הנזילה לא נעלמת. עכשיו אני חושב לעצמי איך לפעול, האם לתבוע את השכן שלא אשם בכלל בנזילה או לתבוע את היזם על כך שהוא לא מסדר את התקלה. אני לא רוצה להכנס להתליכים משפטיים של שנים מול הקבלן/יזם והאופציה שנראת לי הכי נכונה זה לתבוע את השכן ושהוא יתעסק עם הקבלן.

מה דעתכם בעניין? יש למישהו ניסיון בדבר דומה?

תודה.

פורסם
אני לא רוצה להכנס להתליכים משפטיים של שנים מול הקבלן/יזם והאופציה שנראת לי הכי נכונה זה לתבוע את השכן ושהוא יתעסק עם הקבלן.

תיראה, אתה לא יכול לאחוז את המקל בשני הקצוות.

כרגע יש לך נזילה בדירה שעדיין במסגרת האחריות; מה אכפת לך - סלח לי על השפה - האם הנזילה מגיעה מהשכן או מהירח?

יש אחריות - שנותן האחריות ייתן את הדין/פתרון.

אם אתה רוצה פתרון - תבע את הקבלן. קח עו"ד מהתחום ויאללה.

תאמין לי יותר נוח לתבוע את הקבלן - וגם יותר נכון - מאשר מישהו שאתה הולך לגור לידו (מתחתיו) בשנים הבאות.

פורסם

פנית לשכן? הוא משתף פעולה?

נזקים לדירתך הנובעים מנזילה בצנרת\דירה שלו הם באחריותו. יואיל לתקן את התקלה. אתה צריך לדרוש תיקון התקלה, ולשתף פעולה באיתור מקורה ובתיקון אם יש צורך בגישה לדירה שלך. בחירת בעל המקצוע - יהיה זה השרברב של הקבלן, שרברב מטעם ביטוח הדירה של השכן או שרברב פרטי - זו בחירה שלו.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

הסיבה שאני נוטה לתבוע את השכן (במידה ולא יפעל לסלק את הנזילה) היא שיותר קל לתבוע ולקבל מענה מאדם מסוים, מאשר מגוף גדול, כמו יזם בנייה. ליזמים יש עורכי דין וכו' והעסק יכול להמשך שנים ואני צריך פתרון מיידי. אני מניח שהבית דין יפסוק לכך שהשכן חייב לסדר את הנזילה (אולי אפילו מכספו) ויהיה לו את האפשרות אח"כ לתבוע את הקבלן.

ככה אני רואה את העניין ומקווה שלא טועה, אבל אני לא בעל ניסיון בנושא.

פורסם

לעניות דעתי טעות לתבוע את השכן, ואני מקווה שאתה קורא את

התגובה שלי בזמן.

ראוי לעדכן את השכן ולתבוע יחד אך לפני תביעה לפנות בכתב בצורה

מסודרת ליזם.

תנסחו מכתב ליזם יחד ברוח טובה אתה והשכן למעלה.

קח בחשבון שיחסים תקינים עם שכן ושכנות טובה זה אינטרס ענק שלך,

שכן קרוב עדיף מאח רחוק אמרו חכמינו ז''ל ובצדק.

פורסם

הגשת תביעה היא צעד אחרון. הרבה לפני הגשת תביעה צריך לדבר עם השכן. אם אני קורא נכון בין השורות הוא משתף פעולה. עליו להבין שאם התקלה נובעת מהצנרת שלו או מפגם כלשהו בדירתו הוא עלול לשלם תמורת תיקון הנזקים בדירה שלך. אם מקור הרטיבות ברכוש המשותף (למשל צינור מים או ביוב משותף) האחריות מתחלקת בין כל בעלי הדירות בהתאם לתקנון. אני מקוה אד שיש לכם ביטוח ועד בית, זה יכול לחסוך הרבה צרות. לתבוע את כל השכנים וכל אחד לחוד זה סיפור מההפטרה.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• תוכן חדש...