Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3074 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם!

אז כמו שרשום בכותרת,

אני מתעניין ברכישת רכב חדש... bmw 118i

בלינק הזה, המודעה המדוברת מודגשת בזהב (רחובות - נס ציונה, דוידי מוטורס)

http://www.yad2.co.il/Cars/Car.php?AreaID=&ModelID=7&SubModelID=1269&FromYear=2018&UntilYear=2018&Auto=&fromPrice=&untilPrice=&Info=

בטלפון הוסבר בפירוש שהרכב יד 00 ואני אהיה יד01, עם ק"מ אפסי.. כנראה שינוע בלבד.

על פניו נראת אחלה עסקה... אבל למה משהו מרגיש לי מוזר?

אשמח לעצתכם ודעתכם..

תודה מראש! :lol:

פורסם

זה מאוד נהוג, אין פה משהו מוזר.

ממליץ גם לגשת לסוכנות של היבואן לקבל הצעת מחיר.

בגלל שנהוג לתת הנחות בסגמנט הפרימיום, אולי יפתיעו ויתנו הנחה יפה שתגרום לך להעדיף רכישה ישירות מהיבואן.

A good drive is measured with G's, not KMH

Always go sideways

פורסם

ממליצה לך לבדוק כמה דברים:

1. שהמפרט זהה למפרט אצל היבואן ולא מדובר בדגם נחות יותר מבחינת אבזור (נוחות ובטיחות).

2. לבדוק את הרישיון פיזית ולוודא שהרכב עלה לכביש ב2018.

3. שאכן מדובר בדגם אחרי מתיחת הפנים.

בהצלחה :)

Mini Cooper S R56 - לכיף

פורסם

אני חושב שהמחיר מאוד אטרקטיבי - מראה לך רק על שולי הרווח של היבואן בד"כ - קח את העצות של שני המגיבים מעלי, הם מכירים קצת BMW, ואחרי שביררת הכל ושלא מדובר נניח ברכב אחרי תאונה וכו' שיהיה במזל :-)

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

פורסם
שלום לכולם!

אז כמו שרשום בכותרת,

אני מתעניין ברכישת רכב חדש... bmw 118i

בלינק הזה, המודעה המדוברת מודגשת בזהב (רחובות - נס ציונה, דוידי מוטורס)

http://www.yad2.co.il/Cars/Car.php?AreaID=&ModelID=7&SubModelID=1269&FromYear=2018&UntilYear=2018&Auto=&fromPrice=&untilPrice=&Info=

בטלפון הוסבר בפירוש שהרכב יד 00 ואני אהיה יד01, עם ק"מ אפסי.. כנראה שינוע בלבד.

על פניו נראת אחלה עסקה... אבל למה משהו מרגיש לי מוזר?

אשמח לעצתכם ודעתכם..

תודה מראש! [emoji38]

שים לב, אם הרכב יד 00 ואתה תהיה 01 - אתה תחשב יד שניה.

Sent from my ZTE B2017G using Tapatalk

פורסם

מדובר על רכב חדש 2018 שמחיר המחירון שלו 175K ונמכר עכשיו ב-0 ק"מ ב-135K! ועל זה מרוויחים גם הדילר, וגם חברת הליסינג - וגם היבואן שמכר לחברת הליסינג בהרבה פחות מזה.

אז אם אתם חושבים שמחירי הרכבים בישראל יקרים בגלל המיסים הגבוהים - תחשבו שוב.

פורסם

זה רכב ברמת איבזור מופחתת, עם טאסות, מובייליי במקום אקטיביות, מזגן רגיל, מושבים פשוטים.

בעבר: אלפא GT 06, אלפא 159, אלפא GT 10, אינפיניטי EX37;אלפא גולייטה, לקסוס IS300H,lexus nx200t

בהווה:ALFA ROMEO STELVIO 280

פורסם
מדובר על רכב חדש 2018 שמחיר המחירון שלו 175K ונמכר עכשיו ב-0 ק"מ ב-135K! ועל זה מרוויחים גם הדילר, וגם חברת הליסינג - וגם היבואן שמכר לחברת הליסינג בהרבה פחות מזה.

אז אם אתם חושבים שמחירי הרכבים בישראל יקרים בגלל המיסים הגבוהים - תחשבו שוב.

איזה דילר? איזו חברת ליסינג?

לפעמים עדיף לשתות כוס מים ולחשוב לפני שפולטים דברים על המקלדת.

היבואן מייבא את הרכבים ישירות מהיצרן, כל סוחר יכול לרכוש ישירות מהיבואן רכבים ולרשום אותם על שם העסק שלו ולמכור כ0 קמ.

היבואן ממש לא מפסיד עליו, אבל הוא סוגר עסקה ישירה של *עשרות* רכבים ללא עלויות מימון, טרייד אין, סוכני מכירות, אולמות תצוגה ונסיעות מבחן כמו שמשקיעים.

שנית, רמת הגימור של הרכב אינה ברורה עדיין.

שלישית, תנוח דעתך, אף אחד לא משלם מחירון על סדרה 1 בסיסית בסוכנות יבואן.

ולבסוף, אל תדאג, גם בחו"ל הדילרים לא צדיקים ופילנטרופים, גם הם מרווחים יפה מאוד מהתחום, שזה לגיטימי לגמרי כי אם אתה תשקיע בהקמת עסק גם תרצה להרוויח ממנו, רק ששם המדינה לוקחת נתח קטן יותר מהעוגה.

Sent from my SM-G930F using Tapatalk

Mini Cooper S R56 - לכיף

פורסם

מורזילקה, זה רק חצי נכון.

במדינת ישראל נעדרת הרגולציה, כשירד מחיר האירו ביותר מ- 20% (!!!!!!!), המחירים לא זזו.

פה, אפילו אם יורו יעלה פחות ממה שירד - יעלו לך את המחירים. כי אין תחרות אמיתית (יבואן יחיד לכל מותג - והיבואנים פועלים בצורה מאוד מחשידה כמתואמת), וכי אין רגולציה. אז אולי באולם אפשר לקבל הנחה כזו או אחרת. אבל כל מה שכתבת - לא מצדיק את הפער העצום הזה. תנסי לראות בכמה אפשר לקנות ג'ולייטה תלתן עם אפס ק"מ. אני נחנקתי קצת כששמעתי. ואלה רכבים חדשים, לא כאלה של 12 חודשים אצל היבואן. והמוכר המתווך לא מפסיד עליהם... ולא חסרות כמובן דוגמאות אחרות באתרי ה- אפס ק"מ.

אז אני מתמקח, רוכש ושותק. כי אין לי ברירה. אבל זה רק כי המחוקקים חלשים (או מפחדים) מול היבואנים. ומה עם מי שלא יודע שאפשר להתמקח? שיידפק כי היבואנים עושים מה שבא להם?

פורסם

בר72, אתה כמובן צודק. אבל כרגיל שוכח או מדלג על כמה דברים.

כשאתה רוכש רכב מהיבואן:

1.אתה מגיע לאולם תצוגה מכובד ולא למגרש ליסינג\סוחר עם מבנה נייד שעולה לא מעט כסף לבנות ולתחזק.

2.אתה מקבל מפרטים מפורטים שעולה כסף לעצב ולהדפיס שלרוב לא יהיו זמינים במגרש משומשות.

3.אתה מצפה לרכב הדגמה זמין לבצע עליו נסיעת מבחן. גם כשאתה רוצה לרכוש 0 ק"מ אתה הולך לאולם תצוגה הקרוב לביתך ומצפה לקבל שרות מלא + נסיעת מבחן מנציג מכירות שאין לך כל כוונה לרכוש ממנו שום דבר, ואם זה לא קורה אתה אף מגדיל ומתלונן בציבור. גם לא מעט רוכשי יד שנייה קיבלו כאן באתר המלצה לגשת ליבואן לנסיעת מבחן טרם הרכישה.

4.כמובן שציי רכבי ההדגמה משרת גם את כתבי הרכב הרשמיים (חלק מעלויות השיווק) וגם את הלא רשמיים שמגיעים לנסיעת התרשמות כדי לכתוב עליה אחר כך או סתם כי בא להם לעשות סיבוב על רכב חדש ומעניין, התחזוקה עולה כסף.

5.אתה מצפה לטרייד אין הוגן - פעם אחת מתוך סקרנות נכנסתי לבדוק הצעת טרייד אין באתר שמשווק 0 ק"מ, דבר ראשון היה כתוב שכל העסקאות מתבצעות על בסיס הצעות מסוחרים ועם הפחתה של 20% לפחות ממחיר מחירון, כמובן ללא שקלול תוספות אם ישנן. ואם זה לא מתאים אז אין מה למלא את הפרטים (משמע שזה טרייד אין שווה ערך ללהכנס למגרש מזדמן ולשאול את הסוחר בכמה הוא לוקח את הרכב שלך בלי שתקנה ממנו משהו). בעוד שהיבואן כן ממן את עסקאות הטרייד אין.

כל זה אלו עלו לי לראש ככה בשלוף, מאמינה שישנם עוד גורמים שמעלים את המחיר של העסקה ללקוח הפרטי אל מול עסקה גדולה עם גוף מסחרי.

לגבי ג'ולייטה תלתן בפרט, האמת שאני בכלל לא זוכרת ג'ולייטה ב0 ק"מ שאינה הקומפטציונה הבסיסית. אשמח שתחלוק איתנו את המחיר ומאיפה לך הביטחון שמדובר ברכב חדש ולא רכב בן 12 חודשים מיום ייצורו?

לגבי מיקוח, לא פגשתי עדיין ישראלי שהולך לרכוש רכב ולא מתמקח. דווקא בשוק הרכב המשומש נושא המיקוח קיצוני יותר כיוון ששם נהוגים מודלים של תגמול לפי גובה מחיר שבו הנציג הצליח למכור את הרכב מעל הסף התחתון שהוגדר.

Mini Cooper S R56 - לכיף

פורסם

לגבי שינוי מחיר בעקבות שינוי שערי מטבע:

מטבע זה דבר תזזיתי שערכו משתנה מספר פעמים ביום. יבואן לא ישנה את מחיר הרכבים שלו בכל שינוי של המטבע.

גם כשהמטבע עולה יבואנים לא ממהרים להעלות מחירים ולרוב סופגים עלייה בשערים לתקופה מסוימת. אם התקופה מתארכת ורואים שזאת מגמה שלא הולכת להיעצר, אז יש מצב לעליית מחירים.

מעבר לכך, גם כשהשערים יורדים, יש הפחתות, רק שאתה לא תמיד רואה אותם, ולפעמים גם לא רוצים לזכור אותם כי אז יהיה לנו קשה יותר לרדת על היבואנים ולקרוא להם חזירים.

ברוב הפעמים שהיו ירידות שערים משמעותיות (שהראו מגמה, בדיוק כמו בעליות שערים ממקודם) אז את המחיר המופחת קיבלת בצורה של הנחה גדולה יותר. יש לזה גם סיבה מצוינת - כשמורידים את המחירון הרשמי של הרכב, זה משפיע על ערכם גם של הרכבים המשומשים שכבר נמכרו כי לוי יצחק יודע הכל ומיודע על שינוי מחירים שכזה, מה שאומר שזה גם משפיע על עוד דברים מסביב. בקיצור, לא ממהרים לשנות מחירים, לטוב ולרע.

מעבר לכך תמיד צריך לזכור שרכב שכבר נמצא בארץ, יכול להיות שנקנה על ידי היבואן עוד כששערי המטבע הנחמדים שלנו עדיין לא ירדו, ובזמן שהרכב עומד במגרש הבונדד של היבואן, המטבע כבר ירד קצת, אבל הרכב נקנה ושולם כבר. מה אז?

ודבר אחד אחרון, שנכון לפחות ליבואן של הרכב המדובר בשרשור (ואני מאמין שלעוד הרבה יבואני רכבים בארץ).

את הרכבים היבואן מזמין לשנה שלמה מראש, בסוף השנה שלפני. הרכבים ל2018 הוזמנו עוד בסוף 2017. אני לא מתכוון לזה שההזמנה בוצעה בסוף 2017, אלא שבסוף 2017 היבואן אמר ליצרן - "בשנת 2018 אני קונה ממך X רכבים, בהתחייבות". הוא גם משלם לפי ההתחייבות הזאת סכום נכבד מראש ולא רק פר רכב שעולה על האוניה לארץ.

אז שוב שינוי בשערי מטבע לא בהכרח מביא לשינוי מחיר, לטוב ולרע, מה שמחזיר אותי להתחלה שיבואן לא ממהר לשנות מחירים בגלל שערי מטבע כי זה דבר שזז כל הזמן.

שורה תחתונה, כרגיל, אנשים אוהבים להתבכיין על היבואנים בארץ כי זה הכי קל והכי כיף, וכמובן שמתבלים את זה בהשוואה לחו"ל שחוץ מלהבין ששם יותר זול לקנות רכב, לא באמת תורמת לנו שום דבר כי יש כל כך הרבה משתנים במשוואה הזאת ולאף אחד מאיתנו אין שום סיכוי לדעת את המשתנים האלה על מנת שהתגובה שלו תהיה נכונה במאת האחוזים ללא צל של ספק.

כל אחד שחושב שהיבואנים חזירים ודופקים אותנו ושאין קשר למיסים, מוזמן להקים יבואן רכב ולמכור לנו רכבים עם רווחים קטנים מאוד או בלי רווח בכלל.

כמובן שדבר כזה לא יקרה כי ברגע שמישהו יקים חברה כזאת הוא ירצה להרוויח כסף וכמה שיותר, בין אם בשבילו ובין אם בגלל שבעלי המניות יכריחו אותו.

פשוט ברגע שזה חברה של מישהו אחר, אז למה שהוא לא יפסיד? אני חושב שהוא דופק אותי בלי שיש לי מושג קלוש על עלויות של חברה כזאת ולא מעניין אותי בכלל אם אני צודק או טועה, שיוריד מחירים וגם אם יפסיד, בעיה שלו!

A good drive is measured with G's, not KMH

Always go sideways

פורסם
איזה דילר? איזו חברת ליסינג?

לפעמים עדיף לשתות כוס מים ולחשוב לפני שפולטים דברים על המקלדת.

היבואן מייבא את הרכבים ישירות מהיצרן, כל סוחר יכול לרכוש ישירות מהיבואן רכבים ולרשום אותם על שם העסק שלו ולמכור כ0 קמ.

היבואן ממש לא מפסיד עליו, אבל הוא סוגר עסקה ישירה של *עשרות* רכבים ללא עלויות מימון, טרייד אין, סוכני מכירות, אולמות תצוגה ונסיעות מבחן כמו שמשקיעים.

שנית, רמת הגימור של הרכב אינה ברורה עדיין.

שלישית, תנוח דעתך, אף אחד לא משלם מחירון על סדרה 1 בסיסית בסוכנות יבואן.

ולבסוף, אל תדאג, גם בחו"ל הדילרים לא צדיקים ופילנטרופים, גם הם מרווחים יפה מאוד מהתחום, שזה לגיטימי לגמרי כי אם אתה תשקיע בהקמת עסק גם תרצה להרוויח ממנו, רק ששם המדינה לוקחת נתח קטן יותר מהעוגה.

Sent from my SM-G930F using Tapatalk

לפעמים עדיף לשתות כוס מים לפני שסתם משתלחים.

מחיר המחירון של הרכב הנ"ל הינו 175K.

את הרכב רוכשים מחברת ליסינג דרך דילר (קארקוסט וכו') ב-135K.

ככה זה ברוב העיסקאות של ה-0 ק"מ, מה שצורם פה הוא שגובה ההנחה ממחיר המחירון גבוה מאוד ומעיד כפי שהגיבו פה לפני, על שולי הרווח של היבואן.

אם ב-135K עדיין כולם מרוויחים אז כמה חברת הליסינג שילמה על הרכב? 125K? אולי אפילו פחות מזה. זה רק מוכיח עד כמה מחיר המחירון מופרך, וזה שאת טוענת ש-"אף אחד לא משלם מחירון" רק מחזק את טענתי. למה לפרסם מחיר מחירון פיקטיבי ולא למכור מראש במחיר אטרקטיבי?

פורסם

מורזילקה וגוסטבאסטר - שניכם עבדתם אצל יבואני רכב שונים - והרעילו אתכם יופי...

אני טענתי שהם לא צריכים להרוויח? אמרתי ששולי הרווח לא נורמאליים כי אין תחרות. כשניסו לעשות תחרות רצינית ליבואן פורד - שגריר ארה"ב (או מישהו רשמי אחר, לא זוכר מי) התערב. ומה זאת אומרת לך תקים יבואן? איזה יבואן אני יכול להיות? של רכבי 1:18? היבואנים פה הם בלעדיים וכבר קיימים עשרות שנים. מי ייתן לי בדיוק למכור רנו מהיצרן? או מיני? או פיאט? או VAG? אף אחד. יגידו לי: לך תקנה מדילרים בחו"ל ותביא לארץ. זה כבר באמת שולי מבחינת הכדאיות... אבל זה לא דוגמא לכלום.

ולגבי שערי המטח - בחיאת הם נפלו לפני ארבע שנם כבר, ובקנ"מ הנוכחי כבר מאז אמצע 2015... היבואן הוא לא שחקן FOREX, ולפי התיזה שלך עצמך כבר שלוש שנים לא הוריד מחירים אבל כן נהנה מ- 20% הפחתה במחיר הרכישה... די זמן לתכנן אפילו ליבואן ישראלי...

הכי אתם מזכירים לי תועמלניות רפואיות :-) [נו אופנס, גם אחותי היתה כזו...]

פורסם
זה רק מוכיח עד כמה מחיר המחירון מופרך, וזה שאת טוענת ש-"אף אחד לא משלם מחירון" רק מחזק את טענתי. למה לפרסם מחיר מחירון פיקטיבי ולא למכור מראש במחיר אטרקטיבי?

כי ככה עובד שוק הפרימיום, כי ככה עובדים לקוחות של שוק הפרימיום. הלקוחות הורגלו לקנות לא רק רכב, אלא גם הנחות.

סוכנות ב.מ.וו (או כל מותג פרימיום אחר) היא לא סוכנות קיה שצריכה לחלק מספרים בכניסה ורק למלא בטופס אם ספורטאז' או פינקטו ובאיזה צבע, כל לקוח רוצה את היחס האישי ותהליך מו"מ. לא אתה ולא אני לא נשנה את זה.

לגבי פער התמחורים בין חדש בסוכנות (אחרי ההנחות) ל0 ק"מ פירטתי כמה סיבות מובנות מאליו בהודעה הקודמת שלי. הן תופסות לגבי כל המותגים ולא רק פרימיום, אתה יכול להמשיך להתעלם מהעובדות ולהצטרף לכל מי ששולח אנשים לקבל הסברים, מפרטים ונסיעות מבחן באולמות יבואן ולאחר מכן לרכוש ב0 ק"מ תוך כדי קריאות גנאי לעבר היבואנים.

בשורה התחתונה, כמו שכתבתי בהתחלה וגוסטבסטר סיכם, יבוא רכב זה עסק. גם אננס אצלנו עולה פי 10 יותר מגרמניה.

Mini Cooper S R56 - לכיף

פורסם
כי ככה עובד שוק הפרימיום, כי ככה עובדים לקוחות של שוק הפרימיום. הלקוחות הורגלו לקנות לא רק רכב, אלא גם הנחות.

סוכנות ב.מ.וו (או כל מותג פרימיום אחר) היא לא סוכנות קיה שצריכה לחלק מספרים בכניסה ורק למלא בטופס אם ספורטאז' או פינקטו ובאיזה צבע, כל לקוח רוצה את היחס האישי ותהליך מו"מ. לא אתה ולא אני לא נשנה את זה.

למה בסובארו אין הנחות אם את מתמקחת? בסיאט אין? באלפא אין?

לגבי פער התמחורים בין חדש בסוכנות (אחרי ההנחות) ל0 ק"מ פירטתי כמה סיבות מובנות מאליו בהודעה הקודמת שלי. הן תופסות לגבי כל המותגים ולא רק פרימיום, אתה יכול להמשיך להתעלם מהעובדות ולהצטרף לכל מי ששולח אנשים לקבל הסברים, מפרטים ונסיעות מבחן באולמות יבואן ולאחר מכן לרכוש ב0 ק"מ תוך כדי קריאות גנאי לעבר היבואנים.

את מבינה אבל, שאם התמחור מראש היה סביר יותר כנראה לא היה מתקיים שוק אפס ק"מ אצל צדדים שלישיים? [וברור לי שלחולה הזו שנקראת שוק הליסינג יש השפעה]

בשורה התחתונה, כמו שכתבתי בהתחלה וגוסטבסטר סיכם, יבוא רכב זה עסק. גם אננס אצלנו עולה פי 10 יותר מגרמניה.

נכון, כי שם יש שוק גדול יותר בכלל ושוק גדול יותר לאננס בפרט. ואין מגבלות על יבוא. אין בלעדיות. איך זה קשור לשוק הרכב במדינת ישראל שמזכיר יותר מכל שוק יבוא נשק באפריקה? [לא רוצה? אל תקנה. לך תמצא אצל "יבואן" אחר או יד2]

• תוכן חדש...