Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

קרקע חקלאית

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3107 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

בהמשך לשרשור המקביל, צצו לי מספר שאלות בנוגע לקרקע חקלאית.

אני מבין שקרקע זו מיועדת לעיסוקי חקלאות בלבד, אבל גם אחרי גיגול קצר אני עדיין לא מבין מה מותר ומה אסור לעשות עם הקרקע.

נניח ורכשתי פיסת קרקע חקלאית ליד כנרת ב 100K, בתקווה שאולי יום אחד היא תעבור הפשרה והערך שלה יעלה.

האם בינתיים בזמן שאני ממתין בסבלנות אני יכול:

לגדר את השטח ולשים שלטים "שטח פרטי הכניסה אסורה"?

לשתול 2 שורות של עצי הדר?

לחנות ביניהם קרוואן על גלגלים שמחובר לרכב ולהעביר בו סופ"ש ולשמור על היבול?

להעביר בו חודשיים?

לשים צליה שאוכל לעשות תחתיה אתנחתות קצרות בזמן שאני מטפח את עצי הפרי?

תודה.

עריכה אחרונה על ידי iluxxxa
  • תגובות 70
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

יש לך מספר גוש וחלקה?

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

איתמר הוא רק שואל שאלה היפוטתית

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

• אחראי פורום
פורסם

טבריה עצמה מתחרדת ומוזנחת. לא סתם יש בריחה ממנה לקיבוצים בסביבה, למשל.

לגבי שטח, מכיר כמה שעשו את זה, לאו דווקא עם מטרה להרוויח,

אלא ליהנות משטח חקלאי שאליו מביאים כמו שאמרת, קרוואן, אוהלים וכו'.

בעיקרון כל מה שמחובר לאדמה, עשוי להדליק פקחים שיבואו להציק לך.

עברנו את פתח תקווה, נעבור גם את זה.

פורסם

תבדוק גם את כפר תבור ומושבים ליד הכנרת כמו פוריה למשל - הנוף מקסים.

הבעיות הן מוסדות חינוך, תחבורה אבל אם אתה מוכן לזה ואתה מחפש סגנון חיים שקט יותר - לדעתי אתה תהנה.

אם פעם הית שואל אותי איפה אני הכי הייתי רוצה להקים בית פרטי התשובות הן -

1. זכרון יעקב.

2. כפר תבור.

3. ניר דוד ואזור גלבוע.

והסדר בינם לא חשוב.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

לא למטרת מגורים ממה שידוע לי - אתה לא תקבל אישור של אף ועדה מחוזית, שירותי כיבוי והצלה וכך הלאה.

אבל קרקע חקלאית מה שחשוב לברר לגביה זה האם היא ניתנת להפשרה ואם כן תוך כמה זמן - ממה שידוע לי זה בד"כ תהליך של מספר שנים בודדות במינימום ואם מאיזושהיא סיבה השתנו תכניות התוואי\מתאר לאותו השטח אתה יכול למצוא את עצמך תקוע עם הקרקע הזו.

והרבה פעמים זה מה שקורה - אתה צריך לעשות את שיעורי הבית שלך היטב ולברר אם יש בעיות שמונעות היתר בניה לאחר מכן על אותה הקרקע בגלל רשויות התעופה, אי יכולת לסלול תשתיות וכך הלאה וכך הלאה.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם (נערך)

אנחנו קצת סוטים מנושא השרשור, אבל בכל בנוגע לשינוי יעוד, העניינים מורכבים הרבה יותר ממה שנהוג לחשוב (וממה שהחברות שעוסקות בשיווק קרקעות כאלה אוהבות לפמפם כדי למשוך קונים).

צריך למשל, לקחת בחשבון שעם שינוי היעוד והפקדת תכנית פיתוח באיזור החלקה, תהיה הפקעה של 40% מהקרקע ללא תמורה או פיצוי. עכשיו, תלוי איזה חלק מהמגרש (גיאומטרית) הופקע. לפעמים זה יוצר מצב בו ה"שארית" שנותרה לא תאפשר מימוש זכויות. במקרה כזה, אמנם יהיה פיצוי (רצוי בדמות קרקע חליפית, כי על פיצוי כספי ישלם הבעלים מס כמו בעסקת מכירה).

כל הפקעה לצרכי כבישים, גנים, ומוסדות ציבור היא חוקית ללא פיצוי, וצריך לקחת אותה בחשבון . למה? כי זה מותר לרשות שבשטחה הקרקע, והיא, כמובן תנצל זאת.

הכי הזויים הם אלה שמשווקים "זכות לדירה". לרוב הם מתבססים על ספקולציות בנוגע לזכויות בניה הנגזרות מחלקות ומתבע"ות סמוכות, שעלולות להתברר כלא רלוונטיות לחלקה המדוברת, ומוכרים לך זכות משותפת על קרקע לפי מס' היחידות שהם מהמרים שיתקבל בה לאחר השינוי. כך שאם בסוף יהיו פחות יח"ד ליחידת שטח, תשאר עם זכות לחצי או רבע דירה...

צריך גם להבין, שעם שינוי היעוד יאלץ בעל הקרקע לשלם היטלי השבחה שיכולים להיות כפולים ומשולשים מערך הקרקע.

וזה באמת רק על קצה המזלג, יש עוד המון פרמטרים שצריכים להלקח בחשבון בעסקה כזו.

לשאלת פות"ש:

אין להציב כל מבנה על קרקע חקלאית. בטח שלא תקבל חיבור חשמל ביוב לחלקה כזו, ואם יוכח (ע"י תצאו"ת או סתם פקח חרוץ שיתעד מעקב) שאתה מתגורר בחלקה דרך קבע, אתה תתבע פלילית.

תשאל את לוזון ונמרודי. להם עוד היה היתר שימוש חורג חתום...

עריכה אחרונה על ידי natco

1.  MITSUBISHI  SPACE STAR 1.2 instyle 2018

2. CHEVROLET SPARK LS 1.0 2014

פורסם

עם טוויסט קטן: ומה אם אני רוצה חלקה חקלאית כדי לעסוק בחקלאות? האם אז מותר לי לבנות על הקרקע (אולי יש יחס בית:עצים)?

רגל וחצי, 4 כ"ס.

מדוע לא כדאי לקנות פרארי:

אין תא מטען (כן, כן).

פאקינג אביר בסיאט לבנה.
פורסם

אין חיה כזו.

אם אתה מכוון למה שמכונה (בעיקר במושבים) "נחלה", הרי שזו מוגדרת מראש ככזו. ואז אכן יש חלוקה של השטח (חלקה א', ב' ו-ג'. תאמין לי, אתה לא רוצה להכנס לדקויות המשפטיות שם. אני בכל מקרה, איני בקיא בהן, פרט לכך שאת הבתים בונים ב-א'. תשאל את ניר לוי. הוא וודאי ידע להסביר זאת)

בחלקות המוגדרות "חקלאיות", אין זכות לבנייה כלל.

1.  MITSUBISHI  SPACE STAR 1.2 instyle 2018

2. CHEVROLET SPARK LS 1.0 2014

פורסם

its beyond stupid...

מצפים ממך לגור במיקום X אבל לעבד קרקאות במיקום Y? :|

רגל וחצי, 4 כ"ס.

מדוע לא כדאי לקנות פרארי:

אין תא מטען (כן, כן).

פאקינג אביר בסיאט לבנה.

• תוכן חדש...