Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

קרקע חקלאית

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3107 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• אחראי פורום
פורסם

לא רואה את הסתירה בזה, אבל כן התלבטתי הרבה בזמן התכנון.

מה שהכריע לטובת הסינתטי זה שזמן לטיפול בגינה אין לי

ושאנחנו מעוניינים בגינה קלה וזולה לתחזוקה.

ריצוף על הכל אני גם לא אוהב ואצלי מרוצף רק היכן שבאמת צריך.

עברנו את פתח תקווה, נעבור גם את זה.

• תגובות 70
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• חברי המעגל הראשון
פורסם

בגירה, בתכנון נכון אפשר לרצף ולשתול עצים שיעשו הרבה צל ושיהיה נח לניקיון ואחזקה. אישית אני נגעל מדשא סינתטי, אבל כל אחד וטעמו.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

עצי פרי שותים הרבה, זה נתון שקשה לשנות. מה שכן, בטיפול הנכון הם גם מניבים כמויות נאות של... ובכן... פרי, וזה נטו חיסכון בקניות, בעיקר בלימונים שהמחיר שלהם קופץ לעתים קרובות.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

מה שאתה אומר זה "אני לא מבין על מה הטירחה וההוצאה הכספית על ביף וולינגטון כשליד הבית יש מקדונלד".

לעולם האופציה התעשייתית וההמונית תהיה זולה משמעותית מהאופציה האורגנית והאיכותית.

כסף הוא בכלל לא שיקול בחצר שלי שגם נותנת לי תרפיה, וגם פירות, ירקות, עשבים וביצים אורגניים לרוב.

ועוד לא דיברתי על הסיפוק וההנאה.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

לא יודע כמה זה נכון, אבל מישהו הסביר לי פעם שהפירות בסופר הם בעצם מהשנה הקודמת, קוטפים אותם לפני שהם מבשילים ומרססים עליהם באחסנה איזה חומר שגורם להם להבשיל כשרוצים למכור לסופרים.

כל מה שאני יודע זה שהאשכולית שאכלתי ישירות מהעץ היתה טעימה פי מליון מכל אשכולית אחרת שיצא לי לאכול.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

כל פרי ישרות מהעץ טעים יותר, במיוחד מעץ בגינה פרטית.

חקלאים מגדלים לעיתים זנים בעלי מראה טוב או חיי מדף ארוכים מבלי להתחשב בטעם ובנוסף, יש להם אין ספור שיטות לנפח פרי לפני הקטיף מה שנותן להם משקל גדול יותר ולנו, טעם "דליל" יותר.

פורסם
לא יודע כמה זה נכון, אבל מישהו הסביר לי פעם שהפירות בסופר הם בעצם מהשנה הקודמת

ב-80 אחוז מהמקרים זה לא נכון. רוב הפירות לא מחזיקים מעמד היטב באחסנה,

ולכן מה שתקבל הוא לרוב בעונה, אבל לא בהכרח העונה בארץ כשמדובר ביבוא...

יש פירות שמחזיקים מעמד היטב באחסנה ושם אכן מבוצע פחות-או-יותר התהליך שתיארת.

בהמשך לבגירה, הפרי הכי ״מנופח״ (לא עם ריסוסים וחומרים, פשוט עם טכניקות גידול) הוא עגבנייה.

אי אפשר להשוות לעגבניות שגידלת לבד. הן יוצאות לרוב קטנות יותר,

אך ממש מתפצלחות בפה עם פריכות כזאת שכבר שכחנו מהי.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

מהמעט שאני יודע:

בננות קוטפים כשהן ירוקות ומאחסנים בקירור זמן רב. לפני השיווק הן עוברות "הבחלה" בגז, וטעמן בהתאם. מרגע ששמים אותן על המדף עד שהן משחירות ונרקבות עובר זמן קצר מאוד. יצא לי פעמיים השנה ליפול בפח ולקנות בננות שלא הבשילו כלל ונשארו בוסר.

תפוחים עוברים דינוג כבר שנים, כנראה בעיקר עניין אסתטי ופחות משפיע על הטעם. אם כי אין כמו תפוח טרי.

הבעיה הגדולה היא עם פירות הדר. פעם לקלמנטינות היה טעם, אבל בשנים האחרונות אני שם לב שלכולן טעם של חרא, ואחרי כמה ימים הן מתחילות לתסוס ולהתכסות עובש. לא הבנתי למה עד שיירד לי האסימון - התחילו לעשות דינוג גם לקלמנטינות. כנראה לא סתם הן מבריקות ויפות כאלה.

חזיר דיזל

פורסם

בהמשך לבגירה, הפרי הכי ״מנופח״ (לא עם ריסוסים וחומרים, פשוט עם טכניקות גידול) הוא עגבנייה.

אי אפשר להשוות לעגבניות שגידלת לבד. הן יוצאות לרוב קטנות יותר,

אך ממש מתפצלחות בפה עם פריכות כזאת שכבר שכחנו מהי.

נסה לגדל מלפפונים, ואללה, לא דומה בכלום לסחורה בסופר.

הבעיה הגדולה היא עם פירות הדר. פעם לקלמנטינות היה טעם, אבל בשנים האחרונות אני שם לב שלכולן טעם של חרא, ואחרי כמה ימים הן מתחילות לתסוס ולהתכסות עובש. לא הבנתי למה עד שיירד לי האסימון - התחילו לעשות דינוג גם לקלמנטינות. כנראה לא סתם הן מבריקות ויפות כאלה.

מאיפה אתה בארץ?

• תוכן חדש...