Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

קרקע חקלאית

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3107 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
...מים אפורים אפשר לשפוך לפתח ביוב בכל כביש.

...

בת דודתי קיבוצניקית רצתה להיות "ירוקה" להועיל לסביבה וכדומה.

הייתה צריכה לעבור דירה והכינה מראש בדירה החדשה שהם בנו תשתית למיים אפורים, אך שוד ושבר ברגע שעלו על מעשה לא אפשרו לה להמשיך לבנות.

בארצנו רצון לחסוך במים ולהתשתמש במים אפורים להדחת אסלה לדוגמא נחשב כפשע.

• תגובות 70
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

רון, בתור המדינה המובילה בעולם במחזור מים (ובהפרש עצום מהבאה אחריה - אאל"ט ספרד) נראה כי מחזור מים ביתי מיותר. מכוני הטיהור עושים זאת היטב. קרוב לודאי שמי שקבע את התקנים יודע היטב מה הוא עושה.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

בנוגע לארנונה, משלמים על שימוש בשטח. אם אתה משתמש בו לחניית קראוון או אחסון מכולה או אנעארף, אתה צריך לשלם ארנונה.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

לא מדוייק

על פי רוב משלמים על שטח מקורה בלבד

חניה מקורה משלמים

חניה תחת כיפת השמים לא משלמים

ככה זה ב3 ערים שאני מכיר לפחות

ייתכן שבמקומות אחרים כללים אחרים

לא יודע

ציטוט

יבגניפ כתב:

אוף. למה אני מגיב פה? 

• חברי המעגל הראשון
פורסם

אתה מדבר על שטחים שמיועדים למגורים בתב"ע. זה תלוי בעיריה. יש מקומות שאתה תשלם ארנונה על השטח הפנימי של הדירה בלבד (כמו מה שרשום בטאבו) ויש שתשלם גם על החצר והחניה. למשל עכשיו בר"ג העיריה פצחה ב"מבצע מדידות" כדי לראות על איזה שטחים נוספים אפשר לחייב את התושבים בלאט.

בנוגע לשטחים חקלאיים, אני מכיר שמשלמים על שימוש. אם אתה משתמש בקרקע לגידולים חקלאיים, אתה צריך לשלם ארנונה.

הקרקע עומדת ללא שימוש - לא משלמים. בדומה לדירה שלא גרים בה.

אבל אם העמדת שם קראוון או עשית מזה חניון, למה שלא תשלם?

• אחראי פורום
פורסם

הקרקע עומדת ללא שימוש - לא משלמים. בדומה לדירה שלא גרים בה.

בדירה ארנונה משולמת תמיד גם אם תהיה דירת רפאים. לגבי שטח חקלאי, אני יכול לבדוק.

גם אצלנו יצאו במבצע "השחל את התושב", מדדו מחדש והתחילו לחייב על קרניזים בולטים, בין היתר.

השלב הבא, חיוב על הצל שעושים עצים.

עברנו את פתח תקווה, נעבור גם את זה.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

דירה שעומדת ריקה אפשר לקבל עליה פטור מארנונה ולחדש אותו כל חצי שנה, לפחות בר"ג.

זה שלכל עיריה או רשות יש חוקים שונים משלה, מראה כמה מעפן המצב.

פורסם

נראה לי מוזר שכתבת שפטור מארוננה על דירה ריקה מתחדש, לכן בדקתי באתר ר"ג ולא כתוב שם על אפשרות חידוש של הפטור.

אני מכיר שהפטור הוא חד פעמי, חד פעמי הכוונה היא פעם אחת בלבד לכל אורך "חיי הדירה" ז"א שכל זמן שהדירה בבעלות מישהו מסויים הוא יכול לבקש את הפטור פעם אחת בלבד.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

זה מה שאמרו לי אלה שקניתי מהם את הדירה, היא עמדה ריקה שנה. אישית לא בדקתי.

פורסם

מה שרון כתב הוא הנכון.

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם
לא מדוייק

על פי רוב משלמים על שטח מקורה בלבד

חניה מקורה משלמים

חניה תחת כיפת השמים לא משלמים

ככה זה ב3 ערים שאני מכיר לפחות

ייתכן שבמקומות אחרים כללים אחרים

לא יודע

אני גם מכיר שכל מה שיש לו גג משלמים, ואם אין אז לא.

סיקרנת אותי לגבי החניה, בבנין הקודם שגרתי הייתה חניה תת קרקעית וגם חניה קטנה צמודה לבניין. כל אחד קיבל חניה בהתאם ל״מזלו״.

האם יתכן שמי שקיבל חניה תת קרקעית צריך לשלם עליה ארנונה, וזה בעל חניה תחת כיפת שמיים לא?

שאלה נוספת - רכשתי לי בית חמוד בעיר אקראית בשכונה עם צמודי קרקע. יום אחד התחשק לי לשים בגינה מכולה ולעשות ממנה סטודיו לעבודה.

מה אומר החוק?

פורסם

שברגע ששכן ילשין, אתה תקבל צו הריסה, ובתלות ברשות גם הזמנה לדין פלילי על בנייה לא חוקית.

מה שאנשים רבים מאד בארץ מתעקשים לא להבין, הוא שדין בנייה קלה (קראוון,מחסן פח,בניה בפאנל מבודד,מכולה או כל קומבינה אחרת) - דינה כדין בנייה בבלוקים+טיח.

ישנה העלמת עין של הרשויות מעבירות פעוטות כמו מחסן לכלי גינה או איזה קראוונצ'יק בשטח החניה של הבית הפרטי (בתחום המגרש).

אבל זה עדיין לא חוקי, ואם שכן טוב לב ילשין, הרשות תאלץ לטפל בכך.

1.  MITSUBISHI  SPACE STAR 1.2 instyle 2018

2. CHEVROLET SPARK LS 1.0 2014

פורסם

קרקע חקלאית שעליה מגדלים גידולים חקלאיים בהחלט ממוסה בארנונה.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם
רון, בתור המדינה המובילה בעולם במחזור מים (ובהפרש עצום מהבאה אחריה - אאל"ט ספרד) נראה כי מחזור מים ביתי מיותר. מכוני הטיהור עושים זאת היטב. קרוב לודאי שמי שקבע את התקנים יודע היטב מה הוא עושה.
כמובן שהוא יודע, אילו תשתמש במים ממוחזרים משלך להדחת האסלה, תוכל לצרוך פחות מים "חדשים" ולחסוך בחשבון המים.

citroen c3 picasso 1.6 hdi mt

פורסם

ההגיון לא ברור לי.

צרכן המים הגדול ביותר בבית הוא הדחת האסלות. קרוב לודאי שאפילו אם היתה ממחזרת את כל מי המקלחת וכל המים ממכונת הכביסה זה לא היה מספיק בכדי להדיח את האסלות, שלא לדבר על עלות מערכת המחזור ביחס לחסכון. הייתי מדמה את זה להחלפת רכב כדי לחסוך 2 קמ"ל בנסועה שנתית של 15,000 ק"מ.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• תוכן חדש...