Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

קרקע חקלאית

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3107 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

זה הדבר הכי מטופש ששמעתי, ואני חי בישראל כבר 30 שנה

רגל וחצי, 4 כ"ס.

מדוע לא כדאי לקנות פרארי:

אין תא מטען (כן, כן).

פאקינג אביר בסיאט לבנה.
  • תגובות 70
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

מצפים שתגור בדירה עם משכנתא $$$ ל-30 שנה. קרקע חקלאית זה בשביל שלא תגור שם :-(

אני רק מנסה להבין איפה יציקו לי יותר, במידה ואני מתגורר לי בבית על גלגלים; בחניונים למיניהם או על שטח חקלאי משלי.

פורסם

איך תקים כפר אם לכל אחד יהיה את כל ה 200 דונם שלו מסביב לבית?

זה נהפך ללהתישבות יחידים.

יש אזור מגורים שזה הכפר/מושב/קיבוץ ומחוץ לו יש את הקרקעות החקלאיות שנמצאות במרחק נסיעה קצרה בטרקטור.

ככה זה בכל מקום בעולם וכאמור, אם זה לא ככה, זה התישבות יחידים מה שכמעט ולא קיים בארץ ומה שכן קיים, אתה באמת מעוניין לגור בפיזדיולוך באמצע שום מקום בערבה/נגב?

(ואגב, למרות שהם לא פולשים ולמרות שעלו לקרקע בעידוד המדינה, כולם בלי יוצא מהכלל סובלים מהצקות בילתי נפסקות מצד המדינה מסיבות שונות ומשונות).

מה שכן נתקלתי בו לאחרונה הוא אנשים שגרים בקרקע חקלאית ביורט (אוהל).

לטענתם אין בעיה עם אוהל אבל אסור חיבור לחשמל/מים/אינסטלציה, אסור אפילו גנרטור.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

• אחראי פורום
פורסם
זה הדבר הכי מטופש ששמעתי, ואני חי בישראל כבר 30 שנה

אני באמת מתקשה להבין למה.

עברנו את פתח תקווה, נעבור גם את זה.

פורסם

מי אמר שצריך כפר? קח קרקע, לך תגדל שם שזיפים ותגור באמצע הפרדס.

אני באמת מתקשה להבין למה.

כי במצב כזה כבר יש לך אדמה, אז לשלם על עוד אחת? במיוחד כשחקלאות דורשת שעות עבודה ארוכות ולא ממש 9-17

רגל וחצי, 4 כ"ס.

אין תא מטען (כן, כן).

פאקינג אביר בסיאט לבנה.
  • אחראי פורום
פורסם

אותם חוקים לגבי יעוד קרקע, אני דווקא מבסוט עליהם כי אחרת היה פה הפקר.

וגם יש ענייני תשתיות (כבישים, מים, ביוב, תח"צ), ניצול כל הקרקע ליבול/רווח. אני לא ממש רואה איך מערבבים את כל אלה

ועוד מייצרים איזור ראוי למגורים ולחיים נורמליים (תחשוב על להביא את הילדים למסגרות שלהם כשהם באמצע 100 דונם של עצים).

ההפרדה הזו הגיונית בעיניי. יש לי 230 מ"ר של מבנה תעשייתי, ממש לא הייתי רוצה לגור בו.

עברנו את פתח תקווה, נעבור גם את זה.

פורסם

קייזר,

אתה מדבר מפוזיציה של חוסר הבנה מוחלט.

אתה באמת רוצה לגור בלב גידולים שמרוססים נגד מחלות/קוטלי מזיקים/קוטלי עשבים פעם בחודש?

(שלא לדבר על זה שההתוויה של חלק מהחומרים אוסרת לרסס במקום שמרוחק מרחק מינימלי ממגורי אדם).

אף חקלאי לא גר בלב המטעים שלו, לא בארץ ולא בחול.

יש מה שנקרא חלקה ב שהיא קרקע חקלאית בצמוד לבית המגורים שבד"כ משמשת לציוד ומשק חי או גינת ירק.

חלקה ג' הם קרקעות חקלאיות מנותקות מהישוב ומסיבה טובה מאוד.

גם בעולם אוטופי של אין סוף קרקעות ובלי רגולציה מכבידה של המדינה, בא נגיד ארה"ב, חקלאים לא חיים בלב הגידולים שלהם.

פורסם

אם כבר להיות מציאותי, אז ה"חקלאי" לא ממש יוצא בבוקר לבד מהבית עם הטוריה על הכתף.

כמו שהסבירו, החלקות ממוקמות בתחום המושב. אוספים את התאילנדים על הטרקטור, מורידים אותם בשטח, וחוזרים הביתה לנמנם עד הצהרים...

זה לא ממש "לשלם על עוד אחת". במקור, כשהאגודות השיתופיות (מושבים) קמו, ובאמת עסקו בחקלאות, הכל היה מוסדר. קיבלת קרקע לבית, קרקעות לעיבוד, והאגודה כולה קיבלה עוד קרקעות למבני ציבור (דואר,צרכניה,בריכת שחייה,בית כנסת...). כחבר באגודה, היתה לך זכות קניינית בכל השטחים, ברמות שונות שרק שמאי מקרקעין מנוסה ידע לבאר (חלק זכויות פרטיות וספציפיות לחלקה מסויימת, וחלק כלליות, כמו בשטח משותף בבניין רב קומות).

יורט על שטח חקלאי, או קראוון בחניון של האיצטדיון. בשני המקרים, איך תקבל חשמל, מים ושירותים עירוניים (דואר,פינוי אשפה, חינוך וכד')?

השיטה הזו קיימת, אבל היא לגיבורים אמיתיים, שלא אכפת להם לחיות כמו נוודים. ממש לא "מעקף קטן" לשיטה הקונוונציונלית.

1.  MITSUBISHI  SPACE STAR 1.2 instyle 2018

2. CHEVROLET SPARK LS 1.0 2014

פורסם
אוספים את התאילנדים על הטרקטור, מורידים אותם בשטח, וחוזרים הביתה לנמנם עד הצהרים...

.

מבין שאתה ציני, אבל רק למען שידעו כולם, חקלאות, גם בעולם שיש בו תאילנדים ומיכון היא עדיין אחת מהעבודות הקשות ביותר והפחות מתגמלות שקיימות מקדמת דנא.

פורסם
its beyond stupid...

מצפים ממך לגור במיקום X אבל לעבד קרקאות במיקום Y? :|

יש לי שאלה אחרת - נגיד ואני רוצה לקנות קרקע ולהקים עליה חווה. וכמו בסרטים על הדרום הישן בארה"ב, לא בדיוק לסחור בעבדים, אלא לבנות בית בשטח החווה ולגור בו. האם דבר כזה אפשרי מבחינת החוק?

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

על קרקע חקלאית?

לא.

כמו שציינתי בשרשור, היה פעם לרגע חטוף בהיסטוריה, אישורים לחוות בודדים, שזה מה שאתה מדבר עליו.

כיום, לא רק שאין יותר אלא המדינה עושה כל מה שיכולה בכדי להוריד את אלה שבחוות הבודדים מהשטח.

פורסם

קח בחשבון שגם אם תהיה הפשרה לבניה למגורים, ריבוי הבעלויות על הקרקע אומר קרבות משפטיים וחילוקי דעות לא נגמרים. כי לך תאגד את כל עשרות ומאות בעלי החלקות כך שהם יסכימו על תוכנית בינוי משותפת ויפסיקו לריב בינהם.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

למי תשלם ארנונה בחווה הזאת? מי יביא לך דואר ויסלול דרך שתגיע עד לשם? לאן תשפוך את הביוב שלך?

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
למי תשלם ארנונה בחווה הזאת?

צריך לשלם ארנונה על קרקע חקלאית? שואל ברצינות.

מי יביא לך דואר ויסלול דרך שתגיע עד לשם?

אין צורך. בוחרים שטח שנוח לגישה / מרחק הליכה מכביש כלשהו. או נכנסים עם הג'יפ.

לאן תשפוך את הביוב שלך?

יש שירותים כימיים כמו בקמפרים. יש להם קסטה מתפרקת שצריך לרוקן פעם בכמה ימים/שבועות - תלוי בגודל המיכל ותלוי שימוש.

אפשר לרוקן לכל אסלה (תחנת דלק וכו'), ואין לזה ריח (צריך למלא חומר שמפרק את ההפרשות).

מים אפורים אפשר לשפוך לפתח ביוב בכל כביש.

בעיה קצת יותר גדולה זה למצוא מקור למים נקיים.

בגדול, זה פחות נוח ולא מתאים לכל אחד, אבל זה לגמרי אפשרי. רק נראה שהמדינה לא כל כך אוהבת את הרעיון הזה.

פורסם

אני חושב שאם מישהו חושב על חיים כאלה הוא לוקח בחשבון (או לפחות, אני רוצה להאמין שהוא לוקח בחשבון) שהשירותים האלו לא יהיו זמינים עבורו

רגל וחצי, 4 כ"ס.

אין תא מטען (כן, כן).

פאקינג אביר בסיאט לבנה.

• תוכן חדש...