Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

קרקע חקלאית

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3107 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
רון, בתור המדינה המובילה בעולם במחזור מים (ובהפרש עצום מהבאה אחריה - אאל"ט ספרד) נראה כי מחזור מים ביתי מיותר. מכוני הטיהור עושים זאת היטב. קרוב לודאי שמי שקבע את התקנים יודע היטב מה הוא עושה.

בטח ידע מה הוא עושה.

על איסוף הביוב אתה משלם, על המים הממוחזרים משלם החקלאי.

אחלה עסק שבעולם.

לגבי ניצול מים אפורים, מהמחקר ה"ממצה" אצלי בבית- השקיית הגינה היא השתיין העיקרי.

בחודשים בהם ההשקייה האוטומטית כבויה (כשיש חורף אמיתי, לא כמו השנה) החשבון הדו-חודשי יורד בכ-400 שקלים. (מ-800 ל-400, שזה 50%, )כלומר הגינה "שותה" כמו כל בני הבית, כולל מקלחות וחי***נים :-P

1.  MITSUBISHI  SPACE STAR 1.2 instyle 2018

2. CHEVROLET SPARK LS 1.0 2014

• תגובות 70
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

בדוק אם אין לך נזילות. הסכום נשמע גבוה מאד, גם כאשר אינך משקה את הגינה.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

:-P נבדקו נזילות. אפילו נשלח השעון לבדיקה בתאגיד המים. יש לי שני ילדים בזבזנים. לשם נוזל הכסף...

והרומנים נוהגים להוסיף- שאלו יהיו הצרות שלנו.

מה שניסיתי לומר, זה שבגינה פרטית ממוצעת (כמו שלי), מערכת מחזור מים אפורים הייתה יכולה לחסוך עוד כמה גרושים בחשבון.

במקום זה, גובים ממני כסף על פינוי אותם מים, ומוכרים אותם למישהו אחר בכסף (כמעט) מלא.

אין לי מושג מה העלות של מערכת כזו.

דווקא עבדתי עם קולגה, מהנדס אינסטלציה, שהרכיב דבר כזה אצלו בבית, עם חלקים שייבא בעצמו.

ניסה להסביר ולהלהיב גם אותי. לצערי יצא מהאוזן השניה.

• אחראי פורום
פורסם

ברוח השרשור, אתה גר בקרקע חקלאית? :wink:

כי זה חשבון גבוה לבית. גם אני משקה גינה עם הרבה צמחים ועצים (אבל לא דשא), עם שני ילדים קטנים ולא מגיע לזה.

עברנו את פתח תקווה, נעבור גם את זה.

פורסם

אתם מתחילים להכניס לי ספקות ורגשות אשם..

יש 75 מ"ר דשא. חמשהשה עצי פרי בוגרים. עוד קצת צמחיה מסביב.

הדשא מושקה 40 דקות פעם בשלושה ימים, עם שני האנטרים.

שאר הצמחיה עם טפטפות יום כן יום לא.

הכל נראה בסדר. לא יבש ולא סובל מעודף מים.

איך אני יכול לחסוך כאן?

פורסם

אצלי חצי דונם עם עצי פרי וגינת ירק, השקיה טובה (מערכת ממוחשבת, טפטפות, השקיה פעמיים ביום לשעה כל פעם) גם מגיע לרמות מחירים דומות מאוד.

הגינה בלבד גוזלת כ 400 ש"ח בכל חשבון.

ההמלצה לרצף בכדי לחסוך משולה בעיני להמליץ למישהוא להחליף את הכלב בבובה של כלב במקום וכך לחסוך את הכסף של האוכל שלו.

בטח ידע מה הוא עושה.

על איסוף הביוב אתה משלם, על המים הממוחזרים משלם החקלאי.

אחלה עסק שבעולם.

יאללה, לך על זה.

מכון טיהור על חשבונך, כן?

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

נאתקו - אצלי גינה כנראה בגודל די דומה. אבל בגינת החזית הדשא מלאכותי וסביבו עצי וצמחי נוי, מאחור טוף וכמה עצים. בבית גרים 5 מבוגרים שחלקם אוהבים מקלחות ארוכות, ולפעמים גם עוד בנות זוג של הבנים. וסה"כ אני מגיע ל-400 ש"ח לחודשיים.

דשא זה מנהג בריטי שמתאים למזג האויר הבריטי. לא לצחיחות הישראלית.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• אחראי פורום
פורסם

אצלי יש 6 עצים בוגרים ועוד 10-12 צמחים ותבלינים

שמחוברים כולם לטפטפות. ההשקייה עובדת 5 פעמים בשבוע למשך 1:45 שעות.

יש דשא סינתטי (לעיתים אני אוהב אותו ולעיתים שונא).

אין לי את החשבון אבל החיוב באשראי אומר 200₪ בנובמבר (דו חודשי אצל כולם, לא?)

מתקלחים כרגיל ואפילו בהגזמה (אמבטיה משותפת לילדים קבוע).

עברנו את פתח תקווה, נעבור גם את זה.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

על דשא סינתטי באמת עדיף ריצוף :)

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

איש הישר בעיניו יעשה, אני לא פוסל אף אחד אבל לטעמי האישי, אם אתה שם דשא סינטטי או גינה מלאת ריצוף, בשביל מה בכלל עברת מלכתחילה לבית עם גינה?

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם (נערך)

יאללה, לך על זה.

מכון טיהור על חשבונך, כן?

ברור לי שמט"ש זו לא יצירה של הטבע, וההשקעה בהקמתו היא עצומה.

אני לא מצוי במספרים, אבל אני מניח שהמט"ש אינו מלכ"ר, והרשות מרוויחה יפה מהפעלתו.

כל מה שאני טוען (וזוהי כמובן תיאורית קונספירציה ללא סימוכין) זה שהרשויות מונעות מאנשים פרטיים לנצל מים אפורים, כי זה פוגע להן בפרנסה, ולא כי זה "פוגע באיכות הסביבה".

לגבי דשא סינטטי וגינות מרוצפות, אני לגמרי איתך.

בתור מי שגדל כל חייו בעיר, המוטיבציה לעבור לבית פרטי (ולוותר על כל היתרונות שבלגור בלב איזור מסחרי/תעסוקה/תרבות) היתה הגינה הקטנה שאני מטפח, עם עצי הפרי (הדי-דלילים, יש להודות).

עריכה אחרונה על ידי natco

פורסם

בדירה קודמת היה לי דשא "אמיתי". הצריך הרבה עבודה, גרם לבית להתמלא בעש (נדמה לי שזה נקרא פרודניה, אבל יתקנו אותי המומחים) ומת אחרי 4 שנים. מבחיתי הגינה מיותרת, אבל, מה לעשות, היא צמודה לדירה שקנינו, אז בחרנו בדרך הקלה.

• תוכן חדש...