Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

אז מישהו כאן שותה קפה?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3109 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בניו יורק סטארבאקס זה גם השירותים הציבוריים.

שתיתי סטארבאקס במקומות בהם הקפה גרוע כברירת מחדל - טוקיו, לונדון, אפילו בצרפת, שכבר הזכרתי כאן. לפחות זה הימור יותר בטוח למשקה חם עם קפאין, בהשוואה להרבה בתי קפה אקראיים בערים האלו.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
  • תגובות 85
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

• חברי המעגל הראשון
פורסם

סטארבאקס זה אחת מהתעלומות הכי גדולות מבחינתי-

מילא באמריקה, שם אוהבים את המים הדלוחים האלה, אבל מה התירוץ \ סיבה לפופולריות של סטארבאקס באערופה?

פורסם
...

אישית, אני דוגל בפולים שאני טוחן ומכין מהם או Wiener Melange במכונה ידנית, או (לרוב, בגלל קוצר זמן) קפוצ'ינו במכונה אוטומטית. אם אמצא את הזמן, אעלה תמונות.

...

אז מצאתי זמן לסרטון קצר. זו המכונה האוטומטית שמשתמשים בה בבית, אם כי ניתן לראות לשמאלה את הג'אג'יה שלפעמים אני מפעיל בשביל הכנה ידנית. הפולים הם של יוליוס, ואני "מייבא" אותם מאוסטריה (אחי גר שם).

בסרטון תראו אותי מחליף כוסות מתחת למקציף- זה מפני שלפני תחילת הקצפה ראשונה, המכונה מוציאה מים עד שהחלב שנשאב מגיע לפיה. אני לא אוהב את זה, אז את המים האלו אני קולט ומעיף הצידה, אבל רוב מוחלט מאלו שאני מכין עבורם קפה לא מרגישים בכלל. סה"כ מדובר במים חמים ותו לא.

למרות שהטעם נחות מזה של המכונה הידנית, אי אפשר להתעלם מיתרון ה"שגר ושכח" של המכונה האוטומטית. יש לה תוכנית לאספרסו קצר\ארוך (ניתן לתכנת את ה"אורך"), אפשר ללחוץ "דבל-קליק" ואז לקבל שתי מנות בבת אחת, יש רמות טחינה שונות וגם הגדרת ארומה, כפי שהם קוראים לזה. אם אתם רוצים לשתות קפה מפולים שונים מאלו שנמצאים במכונה, יש אפילו פתח עבורם (אבל צריך לטחון מראש), גם הניקוי היומי הוא מהיר, כשתי דקות שטיפה בכיור של המגש התחתון ומיכל שאריות הקפה, פלוס העברת מים בצינורית החלב לניקוי שאריות החלב. פעם בשבוע שטיפת יחידת החליטה (יחידה של גלגלי שינים שלתוכה נטחן הקפה) וניקוי מקציף החלב במים חמים. המכונה כבר מתריעה על ניקוי אבנית (שהוא תהליך אוטומטי).

איך שלא יהיה, לדעתי הטעם עדיף עשרות מונים על קפה נמס ו\או קפסולות.

[video=youtube;L-JV6UpOzPU]

פורסם

אני הבעלים של אותה מכונה בדיוק. אני גם מנסה למכור אותה בשלב זה.

סה"כ מדובר על מכונה טובה והתוצאות שלה בהתאם - טובות אבל לא מושלמות.

אני שותה רק אספרסו, ואני מרגיש שהאספרסו דלוח ביחס לאספרסו של בתי קפה. בגלל זה אני שוקל כרגע לרכוש מכונה ידנית ומקווה מאוד למכור במחיר נורמלי את המכונה שלי. אם לא אצליח למכור אותה במחיר נורמלי אחזיק אותה על השיש יחד עם הידנית - אחת שתעשה אספרסו מזורז, ואחת שתעשה אספרסו כמו שצריך :)

אז מצאתי זמן לסרטון קצר. זו המכונה האוטומטית שמשתמשים בה בבית, אם כי ניתן לראות לשמאלה את הג'אג'יה שלפעמים אני מפעיל בשביל הכנה ידנית. הפולים הם של יוליוס, ואני "מייבא" אותם מאוסטריה (אחי גר שם).

בסרטון תראו אותי מחליף כוסות מתחת למקציף- זה מפני שלפני תחילת הקצפה ראשונה, המכונה מוציאה מים עד שהחלב שנשאב מגיע לפיה. אני לא אוהב את זה, אז את המים האלו אני קולט ומעיף הצידה, אבל רוב מוחלט מאלו שאני מכין עבורם קפה לא מרגישים בכלל. סה"כ מדובר במים חמים ותו לא.

למרות שהטעם נחות מזה של המכונה הידנית, אי אפשר להתעלם מיתרון ה"שגר ושכח" של המכונה האוטומטית. יש לה תוכנית לאספרסו קצר\ארוך (ניתן לתכנת את ה"אורך"), אפשר ללחוץ "דבל-קליק" ואז לקבל שתי מנות בבת אחת, יש רמות טחינה שונות וגם הגדרת ארומה, כפי שהם קוראים לזה. אם אתם רוצים לשתות קפה מפולים שונים מאלו שנמצאים במכונה, יש אפילו פתח עבורם (אבל צריך לטחון מראש), גם הניקוי היומי הוא מהיר, כשתי דקות שטיפה בכיור של המגש התחתון ומיכל שאריות הקפה, פלוס העברת מים בצינורית החלב לניקוי שאריות החלב. פעם בשבוע שטיפת יחידת החליטה (יחידה של גלגלי שינים שלתוכה נטחן הקפה) וניקוי מקציף החלב במים חמים. המכונה כבר מתריעה על ניקוי אבנית (שהוא תהליך אוטומטי).

איך שלא יהיה, לדעתי הטעם עדיף עשרות מונים על קפה נמס ו\או קפסולות.

[video=youtube;L-JV6UpOzPU]

Time is never time at all, you can never ever leave without leaving a piece of youth

פורסם
מישהו יכול לומר לי מה זה הקפה הזה שאני תמיד רואה בסרטים של הוליווד בסצנות הדיינרס? מין קפה כזה שחור שמוזגים מתוך קומקום. הוא בהחלט נראה מסקרן, יש אפשרות לטעום כזה בארץ?

דבר מגעיל ברמות. עדיף את קפה נמס אבקה של עלית, ולא את זה.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם
אני הבעלים של אותה מכונה בדיוק. אני גם מנסה למכור אותה בשלב זה.

סה"כ מדובר על מכונה טובה והתוצאות שלה בהתאם - טובות אבל לא מושלמות.

אני שותה רק אספרסו, ואני מרגיש שהאספרסו דלוח ביחס לאספרסו של בתי קפה. בגלל זה אני שוקל כרגע לרכוש מכונה ידנית ומקווה מאוד למכור במחיר נורמלי את המכונה שלי. אם לא אצליח למכור אותה במחיר נורמלי אחזיק אותה על השיש יחד עם הידנית - אחת שתעשה אספרסו מזורז, ואחת שתעשה אספרסו כמו שצריך :)

האם ניתן להקציף בה גם באופן ידני? במידה וכן אני מעוניין

Sent from my SM-N9500 using Tapatalk

פורסם
הכל עניין של טעם.

שאני בחול/בתי מלון - שותה לכל השנה

Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk

לתגובה רצינית, ראה את הודעתו של gsi16v.
זה משפט שלא ציפיתי לראות בפורום הזה
פורסם

צחי , אם אתה רוצה לנסות: קנה בקבוק קריסטל קולה, מזוג את הקולה לספל והמתן עד שלא ישארו גזים, חמם לטמפרטוה של 25 מעלות. זה בערך הטעם.

יש צורך רק בחמש אצבעות כדי לנהל את הגלקסיה, ורק בשלוש־עשרה אצבעות על מנת לשלוט ביקום. -- דוד אבידן

פורסם
הייתי בסטארבאקס כמה פעמים בסן פרנסיסקו, בבוסטון ובניו יורק (לפני איזה 8-9 שנים) והזדעזעתי מכל כוס קפה ששתיתי, וניסיתי כל פעם משהו אחר. לא מבין את האוסטרים האלה.

בנסיעה לפני 9 שנים ישבתי בארומה בטורונטו (סניף של הרשת הישראלית) והיה שם מלא עד אפס מקום. הסטארבאקס השכן היה ריק לגמרי.

אני מתפלא, דווקא בגלל שרשמת שאתה מכין קפה פילטר בבית. בבית במצב הכי אידאלי, חבילת קפה חדשה (דאו אגברטס) והכמות המומלצת למכונה (ממליצים להכין משהו כמו 3 כוסות ומעלה, אני מכין לפעמים אחת ויוצא לא משהו) וכמובן ששתייה ללא המתנה על משטח החימום, יוצא בערך כמו הקפה של סטארבאקס (פחות טוב במעט).

פורסם

לגבי הפילטר - אם אני קונה אותו בארץ אני קונה יעקובס.

הרבה פעמים אני מביא את הקפה מחו"ל, ואז זה הימור. לפעמים מצליח, לפעמים לא. כמעט בכל נסיעה לאירופה אני קונה 1-2 ק"ג מהקפה המקומי, וכיון שאני לא חוזר לאותו מקום אנ גם לא חוזר לאותו קפה. החבילות בחו"ל גדולות (0.5-1 ק"ג, בניגוד ל-250 גר, שקונים בארץ), ואני לא חוסך בקפה, מה שמשפר אותו פלאים. כמובן שותה מיד לאחר שהקפה מוכן, אבל לפעמים נשאר בקנקן מספיק לעוד ספל אחד, ואז זה כבר פיש-ואסר.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• תוכן חדש...