Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

אז מישהו כאן שותה קפה?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3110 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 85
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

• חברי המעגל הראשון
פורסם

פעם היה את זה בבתי מלון בארוחת בוקר. היום כבר יש מכונות.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

קפה פילטר. איך אתה לא מכיר?

פילטר נייר שיושב בתוך משפך, מלא בקפה טחון, מים חמים מחלחלים למטה לאט לאט לתוך הקנקן שמתחת.

קליות בהירות מאוד יכולות ללכת לא רע עם קפה פילטר, להוציא את הטעמים העדינים של הקפה. אני אישית לא אוהב.

בטח בדיינרים כאלה זה סתמי.

delonghi-icm2b-10-cup-coffee-machine.jpg

פורסם
קפה פילטר. איך אתה לא מכיר?

פילטר נייר שיושב בתוך משפך, מלא בקפה טחון, מים חמים מחלחלים למטה לאט לאט לתוך הקנקן שמתחת.

קליות בהירות מאוד יכולות ללכת לא רע עם קפה פילטר, להוציא את הטעמים העדינים של הקפה. אני אישית לא אוהב.

בטח בדיינרים כאלה זה סתמי.

delonghi-icm2b-10-cup-coffee-machine.jpg

חח לא יודע, פשוט מעולם לא שמעתי על זה ולא טעמתי את זה. נשמע דווקא טוב. זה בטח מזכיר קצת טעם של קפה שחור, אני מניח? אני די סקרן לנסות את זה. השאלה, איך אני מכין דבר כזה אם אין לי את המכשיר הזה? או האם יש את זה בחלק מבתי הקפה בארץ?

המצחיק הוא שעשיתי קורס ברמנים וגם עבדתי כברמן בכמה בתי קפה שהשתחררתי. ומעולם לא נתקלתי בזה. או שאולי נתקלתי ולא הייתי מודע לכך..

“Mastering others is strength. Mastering oneself makes you fearless.”

Lao tzu

פורסם

מישהו יודע מה זה דוס (או דו"ס)?

Disk Operating System

לא. זה 5 שנים לפני ה-MSDOS/IBM DOS.

אלה ראשי תיבות "דתי וסבן"

הכינוי הודבק לבחור שהיה אתי באיזה קורס בצבא, חבש כיפה ושמר מצוות, אבל כאשר הצעתי עוגיות חלביות שאמא שלי אפתה מיד אחרי ארוחה בשרית מצא איזה פסק הלכה שהתיר לו לאכול אותם.

("סבן" = מסבן. לצעירים - בשפה מודרנית זה "תחמן")

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
חח לא יודע, פשוט מעולם לא שמעתי על זה ולא טעמתי את זה. נשמע דווקא טוב. זה בטח מזכיר קצת טעם של קפה שחור, אני מניח? אני די סקרן לנסות את זה. השאלה, איך אני מכין דבר כזה אם אין לי את המכשיר הזה? או האם יש את זה בחלק מבתי הקפה בארץ?

המצחיק הוא שעשיתי קורס ברמנים וגם עבדתי כברמן בכמה בתי קפה שהשתחררתי. ומעולם לא נתקלתי בזה. או שאולי נתקלתי ולא הייתי מודע לכך..

http://www.amigo-pt.co.il/Hario-Coffee-Dripper-V60-02-Clear.html

אולי יוכלו להכין לך בחנות להדגמה.

פורסם (נערך)

זה נקרא פרקולטור, או בעממיקו קפה פילטר. ולא, אין לך שום סיבה בעולם לטעום את הדבר הזה. זה עדיין נפוץ ואהוב על אמריקאים ונפוץ גם במדינות סקנדינביה ואולי גם בעוד מקומות. אם ממש בא לך, אתה יכול לקחת קצת מים עכורים מצינור המוצא של מכונת הכביסה, לערבב עם קצת חול, ו-voila!

למיטב זכרוני כילד, הדבר הזה ניסה לעשות עליה בשנות השמונים, אני חושב שהוריי קיבלו כזה במתנה אז, כמובן שמהר מאוד הוא מצא את מקומו בבוידעם יחד עם מסחטת גזר וכמובן - סיפולוקס.

עריכה אחרונה על ידי קורן בן אשר

חזיר דיזל

פורסם
זה נקרא פרקולטור, או בעממיקו קפה פילטר. ולא, אין לך שום סיבה בעולם לטעום את הדבר הזה. זה עדיין נפוץ ואהוב על אמריקאים ונפוץ גם במדינות סקנדינביה ואולי גם בעוד מקומות. אם ממש בא לך, אתה יכול לקחת קצת מים עכורים מצינור המוצא של מכונת הכביסה, לערבב עם קצת חול, ו-voila!

למיטב זכרוני כילד, הדבר הזה ניסה לעשות עליה בשנות השמונים, אני חושב שהוריי קיבלו כזה במתנה אז, כמובן שמהר מאוד הוא מצא את מקומו בבוידעם יחד עם מסחטת גזר וכמובן - סיפולוקס.

חח הרגת אותי עכשיו איש

“Mastering others is strength. Mastering oneself makes you fearless.”

Lao tzu

פורסם

סדר בדברים (לא שזה יעזור, פעם בשנתיים אני כותב את זה מהתחלה ואף אחד לא קורא חלילה או בודק בגוגל רחמנא ליצלן) - יש פילטר ויש פרקולטור.

פילטר זה מה שמוצג בתמונה, המים החמים מטפטפים מבעד לקפה הטחון בינוני-דק ומסוננים באיטיות דרך פילטר מנייר. יש מכונות כמו בתמונה, שגם מחממות את המים, ויש גם מתקן בלבד, שבו מניחים פילטר עם קפה ומוזגים ידנית את המים החמים. אני משתמש בכזה שמתאים לספל בודד, בעבודה. איכות הקפה נובעת ישירות מטריות הפולים עצמם, השמים הם הגבול ממש כמו התחתית. תשאיר את הקפה כל היום במכונה על מגש החימום האוטומטי - הוא יהיה זוועה. תמתין בדיוק לרגע שהמים סיימו לחלחל - הכול טוב.

לא נתקלת בזה בקורס ברמנים כמו עוד מיליון דברים שלא נתקלת בהם בקורס ברמנים, אז אל תשאל אותי כלום על וויסקי שלא תחטוף שבץ...

פילטר מאוד נפוץ בסקנדינביה, בבתים פרטיים, זה לא מוצר של בתי קפה (עם החרגה לארצות הברית).

פרקולטור זה מוצר אמריקאי בעליל שעובד שונה, אין אותו בארץ בכלל למרות שהבלבול עם הפילטר נפוץ בכל אתרי המכירה. בגדול, הוא גורם לקפה שכבר עבר חליטה להתבשל שוב ושוב, מה שהורג כל סיכוי ליצירת קפה טוב. זה הקפה האמריקאי המקורי הקלאסי, מהסוג ששומר נפשו ירחק. איך המכונה עובדת בדיוק? גוגל וויקיפדיה לשירותך.

משהו שעוד לא הוזכר כאן: תערובות המיועדות לפילטר שונות מתערובוץ המיועדות לאספרסו, לא כל תערובת מתאימה ל-2 שיטות ההכנה שהן שונות בתכלית. הלחץ שקיים במכונות אספרסו מוציא יותר שמנים ושאר חומרים מהקפה, לא בהכרח לטובת הטעם, אגס.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם (נערך)

הנס הסביר זאת היטב.

הפילטר הוא שיטה צפון אירופית, אני חושב שהמקור גרמני, ויכולה להפיק קפה מצויין. נתקלתי בו בבתי מלון (הקנקנים המוגשים לשולכן מלאים בקפה שהוכן בשיטה זו) - אישית אני אוהב קפה פילטר עם חלב. מה שמאפיין אותו שהוא מתקרר מהר מאד, ולפחות במכשירים שהיו לי פלטת החימום לא מצליחה לשמור על הטמפרטורה אפילו בקיץ הישראלי.

אישית אני נוהג להפעיל את מכונת הפילטר פעם בשבוע - בארוחת הבוקר של שבת. מכין 4 ספלי קפה טווב.

הפרקולטור הוא מכשיר שזמנו עבר. ואם מישהו מזכיר קפה אמריקאי - זו זוועה מוחלטת. קפה טוב יהיה איטלקי, גרמני או ישראלי. לא לשכוח - מסורת בתי הקפה בישראל הגיעה עם העליה החמישית (עליית הייקים) והיא נשמרת גם אחרי 80 שנה.

קוריוז קטן לגבי קפה ישראלי - אבא שלי למד באנגליה מ-1959 עד 1961. לפי מה שסיפר לי הקפה הטוב ביותר שניתן היה להשיג שם באותם ימים היה לא אחר מהקפה הנמס של עלית, שיוצר במפעל בצפת שהיה אז מהמתקדמים בעולם. לא יודע אם זו אגדה או אמת, אבל כך סיפרו לי. אני הייתי עדיין בגיל של הקקאו (לא שוקו נמס, אלא תערובת של קקאו וסוכר שהומסה במים רותחים, ועליה נוצק חלב רתוח עם קרום).

עריכה אחרונה על ידי sperial

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

לגבי הקפה "השחור" בארה"ב, אני באופן אישי מת עליו, בתנאי שהוא מוכן כמו שצריך. לדעתי, חלק מהסלידה פה כנראה מקורה בקפה שהוכן בשימוש במכונות פרקולטור מיושנות. בהרבה מקומות (כמעט בכולם אפילו) שאני הזמנתי בהם קפה השתמשו במכונות קפה מודרניות שלעתי עובדות על עיקרון של מכונת פילטר (drip coffee), לא יצא לי כמובן לחקור יותר לעומק.

יש נטייה לחלק מהמקומות להכין קפה גרוע או ששכב בחימום המון זמן, ואז הטעם שלו באמת מר שרוף ונוראי (גם אם משתמשים במכונה טוב). הקפה השחור בסטארבקס לדוגמא, מעולה לדעתי, הבעיה היא רק המחיר, שבחלק מהסניפים (באזורים מתויירים) יכול להגיע למחיר של קפוצ'ינו בארץ.

קפה "שחור אמריקאי" שעושוי טוב, קליל יותר לטעמי מאספרסו או עם תוספת של חלב ושמנת (half &half) מקפוצ'ינו, ואני יכול לשתות כמויות שלו בלי להרגיש תחושה ששתיתי יותר מדי.

פורסם (נערך)
...

איכות הקפה נובעת ישירות מטריות הפולים עצמם, השמים הם הגבול ממש כמו התחתית. תשאיר את הקפה כל היום במכונה על מגש החימום האוטומטי - הוא יהיה זוועה. תמתין בדיוק לרגע שהמים סיימו לחלחל - הכול טוב.....

...

הפילטר הוא שיטה צפון אירופית, אני חושב שהמקור גרמני, ויכולה להפיק קפה מצויין.

...

+1

יצא לי לשתות קפה פילטר מצויין, וזו אכן תלות של "חומרי הגלם" וההכנה. אישית, אני דוגל בפולים שאני טוחן ומכין מהם או Wiener Melange במכונה ידנית, או (לרוב, בגלל קוצר זמן) קפוצ'ינו במכונה אוטומטית. אם אמצא את הזמן, אעלה תמונות.

אגב sperial, בווינה עצמה, שמלאה בתי קפה עם מלאנג' ווינאי משובח, אחד המקומות האיניים הוא... הסניף המקומי של סטארבקס. לדעתי זה הקטע של "לשתות אמריקה" (אם אפשר לקרוא לזה כך). או שנמאס להם מהקפה המקומי. או שהם רוצים גם פרוסות שוקולד בין הסטייקים:

01_aussen.jpg

עריכה אחרונה על ידי yohai71
פורסם

איפה שאני גר בפלורידה יש רשת תחנות דלק בשם RaceTrac שבחלק מחנויות הנוחות שלהם קיימות מכונות פילטר שמכינות את הקפה on demand.

יש פולי קפה מעל המכונה, אתה בוחר איזה גודל כוס אתה הולך למלא, והמכונה תטחן את הקפה במקום ותעשה קפה פילטר (!).

אני חושב שזה הפיתרון האידיאלי לקפה פילטר כיוון שהכנת קפה פילטר לא ממש צריכה דיוק כמו אספרסו ואתה מקבל את הקפה הכי טרי שיש כאשר הוא נטחן במקום.

Time is never time at all, you can never ever leave without leaving a piece of youth

פורסם

הייתי בסטארבאקס כמה פעמים בסן פרנסיסקו, בבוסטון ובניו יורק (לפני איזה 8-9 שנים) והזדעזעתי מכל כוס קפה ששתיתי, וניסיתי כל פעם משהו אחר. לא מבין את האוסטרים האלה.

בנסיעה לפני 9 שנים ישבתי בארומה בטורונטו (סניף של הרשת הישראלית) והיה שם מלא עד אפס מקום. הסטארבאקס השכן היה ריק לגמרי.

• תוכן חדש...