Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

אז מישהו כאן שותה קפה?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3118 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
בבקשה:

https://www.google.co.il/maps/place/You+Need+Coffee/@31.7850805,35.2143427,3a,75y,90t/data=!3m8!1e2!3m6!1sAF1QipPzWcW40ffkvO_XO-5841KRb0Ut0XUoPj1FADgQ!2e10!3e12!6shttps:%2F%2Flh5.googleusercontent.com%2Fp%2FAF1QipPzWcW40ffkvO_XO-5841KRb0Ut0XUoPj1FADgQ%3Dw86-h114-k-no!7i3120!8i4160!4m13!1m7!3m6!1s0x1502d7d634c1fc4b:0xd96f623e456ee1cb!2sJerusalem!3b1!8m2!3d31.768319!4d35.21371!3m4!1s0x1502d628044a563b:0xb22fb9e8f099e61c!8m2!3d31.7850804!4d35.2143426

יפו 78ֿ, 20 שניות הליכה מה״דווידקה״ לכיוון השוק.

מה שמקסים כאן זה שאפילו ב-google maps רואים את מכונת הקלייה (הישראלית! קופיטק / רם אבגי).

מקפיצה לאתר אני מגלה עכשיו שיש סניף נוסף ביפו 30 - לא ראיתי במו עיניי: http://youneedgoods.com/%D7%A6%D7%95%D7%A8-%D7%A7%D7%A9%D7%A8

לפי המחירים אני חושש לצערי שזה לא יחזיק מעמד - בעוד שבתי קפה למיניהם מתמחרים את הקפה הקלוי המקומי

בסביבות ה-200 ש״ח צפונה לק״ג, אצלם זה בכיוון של 100-150 ש״ח.

אגיע ליפו 30. זה גם תירוץ לקנות בורקס ממוסא.

תודה רבה!

• תגובות 85
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
ואדים, הם לא השתמשו בסאמובר?

או שזה לא היה נהוג בכל ברה"מ...

סאמובר זה בשביל תה.

ולא, לא היה לנו כזה בבית.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

אני קולה בכזה:

IMG_0043.JPG

טוחן בכזה:

IMG_0044.JPG

ומכין קפה בזה:

IMG_0045.JPG

האמת, מאז התאומים לפני חודש לקלות לבד אין לי זמן.

אז אני קונה קפה מנגרו:

https://negro.co.il

לדעתי בית הקלייה הטוב בארץ.

לאחרונה קיבלתי גם המלצה על בית הקלייה שעובד איתו קפליקס בקליות מעט בהירות יותר, אבל עדיין לא יצא לי לנסות.

פורסם

אחרי שעברתי הכל בקפה מיציתי לחלוטין את התחביב/חנויות הקפה/הטחינות/הטעמים והטכסים הפכתי לאדם של נס על חלב בבוקר-ערב (טסטרז צויס) וקפה טורקי עלית במהלך היום.

נפטרתי מהכל חוץ מאיזה 2 מקניטות בארגז הפרופס.

Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk

לתגובה רצינית, ראה את הודעתו של gsi16v.
זה משפט שלא ציפיתי לראות בפורום הזה
פורסם

נהג מתחיל, למה רק אותם אתה מזמין?

נמסיס, ניסית תערובות של חברות מוכרות שמוכרים בארץ? זה פחות טוב ממה שאתה קונה שם?

אני קצת מתלבט בנושא, כי מצד אחד בא לי לקנות גם מטחנה הביתה ולעבור לקנות פולים, מצד שני, אני באמת לא רוצה לייקר את התחביב הזה עוד ועוד

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם

לדעתי, בהינתן אותו מקור של קפה טרי, מטחנה משפרת משמעותית את המצב. עניין פשוט של התחמצנות ושטח פנים.

כמו כן, להבדיל משלל גדג'טים אחרים במטבח, אלה מכונות אמינות.

הקפה הטורקי של עלית הוא תערובת מוצלחת שקולעת בול לז'אנר של קפה מבושל/טורקי, והיתרון הגדול שלה זאת הטריות (היחסית) - לא נדיר להיתקל בסופר באריזות שיוצרו לפני שבועיים, להבדיל מכמה חודשים במקרה של קפה איטלקי מיובא. אבל מה? משעמם בשלב מסוים, ולדעתי לא מתאים לפילטר או אספרסו.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

נמסיס, ניסית תערובות של חברות מוכרות שמוכרים בארץ? זה פחות טוב ממה שאתה קונה שם?

אני קצת מתלבט בנושא, כי מצד אחד בא לי לקנות גם מטחנה הביתה ולעבור לקנות פולים, מצד שני, אני באמת לא רוצה לייקר את התחביב הזה עוד ועוד

בהחלט ניסיתי.

לרוב נפילה. כנראה פשוט ישן מדי מגדירים תוקף שנתיים, לדעתי אחרי חודשיים כבר אפשר לזרוק לפח. באיטליה בהחלט שתיתי אספרסו טוב, לרוב לא יודע מאיזה בית קליה. Tazza de oro שתיתי שם מצויין.

בתי הקלייה הגדולים בארץ לדעתי מייצרים קפה זול ולא טעים למרבית בתי הקפה.

פורסם
אני קולה בכזה:

[ATTACH]497124[/ATTACH]

טוחן בכזה:

[ATTACH]497125[/ATTACH]

ומכין קפה בזה:

[ATTACH]497126[/ATTACH]

מרשים. אני היחיד ככל הנראה שיסתפק כאן בקפה קר ומוגז (קולה).

פורסם

אכן למה רק אותם? :-)

אני בעד מפגש + טעימות עיוורות. שיהיה באמת מעניין :-)

ולנושא השרשור: לצערי בזמן האחרון אין לי מכונה, שותה לפעמים בבוקר נס קפה ומתבעס. שותה בעיקר בבתי קפה או בחוץ ומתבעס איך שבהרבה מקומות לא יודעים להכין קפה.

פורסם
אכן למה רק אותם? :-)

אני בעד מפגש + טעימות עיוורות. שיהיה באמת מעניין :-)

ולנושא השרשור: לצערי בזמן האחרון אין לי מכונה, שותה לפעמים בבוקר נס קפה ומתבעס. שותה בעיקר בבתי קפה או בחוץ ומתבעס איך שבהרבה מקומות לא יודעים להכין קפה.

אני הפכתי בחבורה למומחה הקפה, מדרג מקומות לפי האיכות. לצערי הרב אני כבר לא זוכר שום דבר מהדירוג (חוץ מזה שבקפה נטו ביהוד נהגו להגיש קפה מצוין, ובארקפה בפארק המדע רחובות יש את הקפה בין הגרועים ביותר ששתיתי)

אז: פיאט פונטו 1999 1.2 כ"ס (אוטו זה מטוס)

אז פחות ישן: רנו מגאן 1.6 16V (מכירים אותי במוסך)

אז הרבה יותר קרוב להיום: אופל אסטרה 1.4 טורבו ENJOY PLUS (מה זה סחירות?)

היום: בעיקר רכבת תחתית אבל גם קצת טראם.

פורסם

שותה בממוצע 4 כוסות קפה ביום. ובאופן פלוס מינוס קבוע עוד מגיל 6. בזמן שילדים בגילי היו שותים שוקו שקמו לבית הספר, אני הייתי שותה נס קפה עם אבא.

אגב, קפאין לא משפיע עליי. בכלל.

שותה בעיקר קפה מגורען ובשנה האחרונה קניתי גם נספרסו ואני מאד מרוצה. לנספרסו, ביחס לעלות - זמן - תועלת - אין מתחרים באיכות ובטעם.

“Mastering others is strength. Mastering oneself makes you fearless.”

Lao tzu

פורסם

גם עליי לא השפיע כלום עד גיל מסוים. לא אספר לך איזה, שתהיה במתח.

חכה חכה.

מוגבל כרגע ל-4 אספרסו כפול (או פילטר רגיל) ליום.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

• תוכן חדש...