Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3179 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

המכונית מטופלת במוסך של היבואן . בטיפול 75,000ק"מ לפני שנה,הוחלף שמן הגיר בגלל צבעו הנוטה לאפור.

אומנם נוקז רק חלק מהשמן היות שהוצאת כל השמן כרוכה בפעולה מיוחדת ( אינפוזייה ) וגם המכונאי טען שהחלפת כן שמן הגיר עוללה לפגוע בגיר האוטומטי . אבל לאחר ההחלפה השמן לא שינה את צבעו האפור . לפני ימים אחדים המכונית טופלה במסגרת 100,000 ק"מ, לשאלתי ( הפעם מכונאי אחר ) לעניין שמן הגיר נאמר לי שאין מה לדאוג ככה זה בדגם זה ..בספר ההחזקה של הרכב אין כלל אזכור לשמן הגיר . מה דעתכם ?

פורסם

כאשר שמן הגיר מזדקן הוא משנה את צבעו מאדום לחום עד שחור. לא שמעתי על שמן גיר אפור. אולי הוטעת כי זה הצבע שראית על המדיד?

בכל מקרה, שמן גיר בתיבה אוטומטית פלנטרית כמו שיש בקורולה נוטה לשנות את תכונותיו עם השנים והוא הופך ונהיה צמיגי וסמיך יותר. מאחר ונוזל תיבת ההילוכים לא משמש רק לסיכוך וקירור אלא משמש גם כנוזל הידראולי, לאחר החלפת השמן לשמן חדש (שהוא דליל יותר) עלולות להיווצר בעיות לחצי שמן בתיבה, מה שיכול להוביל לפגיעה בתפקודה.

רכב שעובר החלפות שמן גיר סדירות ומשתמשים בשמן המתאים בתכונותיו לאלו שקבע היצרן לא אמור לחוות כשל בתיבה האוטומטית.

הבעיות קורות בדרך כלל (וגם זה לא תמיד) כאשר מחליפים שמן בתיבה שחוקה שעברה מאות אלפי קילומטרים ללא החלפת שמן בעברה.

החלפת נוזל תיבת ההילוכים ברכב עם תיבה פלנטרית בכל 60,000 ק"מ פלוס מינוס תעשה רק טוב.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

בדקתי שוב בספר הרכב BOOK_COROLLA_OM12B82H 2009-2013 ולא מצאתי כל אזכור לצורך להחלפת שמן ב

תיבת ההילוכים האוטומטית , יש רק אזכור לסוג השמן ATF WS בכמות של 6.4 ליטר . להבנתי השמן המקורי של יצרן הרכב הנו איכותי על בסיס סינתטי עם אורך חיים של לפחות 150,000 ק"מ . אבל כאמור אין הנחיה להחלפת השמן כלל . כי הנזק במילוי לא נכון או נוזל ממסרה לא מתאים יותר גבוהה .שאלתי לבעלי הניסיון בדגם זה טויוטה קורולה 2010 האם לאחר עשרות אלפי ק"מ צבע השמן בממסרה האוטומטית אמור לקבל גוון שחור ?

פורסם

זה גיר נפוץ של אייסין. בקורולה כמו בסוזוקי אאל"ט, אפשר לעשות "פלאש" מלא דרך צינור הכניסה של שמן הגיר לרדיאטור בקלות יחסית.

מה שעשו אצלך זו החלפה חלקית דרך פקק הריקון (כ 2.6 ליטר מתוך 6.8, כל השאר מתחבא בממיר.

פורסם

ידוע לי שנעשתה

החלפה חלקית של שמן תיבת ההילוכים האוטומטית כמחצית הכמות מתוך 6.4 ליטר .אבל כפי שציינתי אין הוראה בספר הרכב להחליף השמן כלל וגם כך נמסר לי במוסך המורשה של היבואן ,ואפילו צבעו משתנה קצת לשחור, זה טבעי בדגם זה כטענת המכונאי . שאלתי לבעלי הניסיון בדגם זה

טויוטה קורולה

2010 לאחר כמה ק"מ צבע השמן משתנה ? והאם להאמין למוסך המורשה שאין מה לדאוג ?

פורסם

http://www.paulstravelpictures.com/2009-2013-Toyota-Corolla-Transmission-Fluid-Change-Guide/

לא מאמין שיש מערכת גג"שים ופלנטות בעולם שלא תפיק תועלת משמן צעיר ורענן, הגיר הזה מותקן גם ברכבים אחרים ובהם היצרנים כן ממליצים להחליף מעת לעת. נתון לשיקול דעתך הבלעדי.

ידוע לי שנעשתה

החלפה חלקית של שמן תיבת ההילוכים האוטומטית כמחצית הכמות מתוך 6.4 ליטר .אבל כפי שציינתי אין הוראה בספר הרכב להחליף השמן כלל וגם כך נמסר לי במוסך המורשה של היבואן ,ואפילו צבעו משתנה קצת לשחור, זה טבעי בדגם זה כטענת המכונאי . שאלתי לבעלי הניסיון בדגם זה

טויוטה קורולה

2010 לאחר כמה ק"מ צבע השמן משתנה ? והאם להאמין למוסך המורשה שאין מה לדאוג ?

פורסם

שמן גיר מרעננים וכאשר מבצעים החלפה חלקית שלו הרוב הגדול לא מוחלף ולכן צבע כהה שניצבר עם הזמן בשמן הישן גובר על שמן בהיר ורענן שמוחלף. בקורולות אם זכור לי נכון כל 60 מומלץ לרענן. אז חכה לטיפול 120 ותרענן שוב. שמן בגוון אדום צח לא תזכה לראות מהתיבה הזו בהחלפות חלקיות אלא רק בהחלפה מלאה שלא הייתי ממהר לבצע כי מלכתחילה לא הוחלף השמן בזמן ולא הוחלף במלואו.

פורסם

אני עשיתי החלפה חלקית ב- 60 אלף ק"מ למרות שיצרן הרכב לא מבקש החלפת השמן כלל או כל טיפול אחר לתיבת הגיר האוטומטי .גם בדעתי להמתין לטיפול 120 ואז אבצע רענון נוסף . להבנתי כן ניתן לבצע החלפה מלאה אבל לאחר מילוי שמן חדש רצוי מאוד להסמיכו קלות עם התוסף ATC plus 310 בכמות של כ- 300 מ"ל . תוסף זה גם משפר עמידות השמן בפני התחמצנות . מונע הקצפת השמן כאשר התוצאה העברת הילוכים חלקה יותר ( לא שכיום יש לי בעייה כלשהי בהעברת ההילוכים ) אשמח לשמוע דעתכם !!

• תוכן חדש...