Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3226 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

כמעט כל הנסיעות קצרות ובתוך העיר.

כיום אני מחזיק מציבושי כריזמה אייר ששותה מחוץ לעיר 1/14 ובתוך העיר (עמוסה ופקוקה כל הזמן) פי 2 ויותר בגלל המשקל שלה והאצות ללא הפסקה בעיר העמוסה.

במחיר הזה אני אולי יכול לחסוך 50% בעלויות הדלק ולקנות משהו חדש יותר וחסכוני יותר.

רכב מיני לא מתאים לי כי אני צריך תא מטען נורמלי.

חשבתי על דיזל ישן, אפילו שאני נוסע רק 900 ק"מ בחודש ורוב הנסיעות לא יותר מ 7-8 דקות.

האם זה נכון לקנות סיטרואן ברלינגו או פאביה כשרוב הנסיעות שלי 7-8 דקות דבר שלא בריא לטורבו או שיש לכם רעיון למשהו אחר במחיר הזה חסכוני ואמין?

תודה לכם על האתר המיוחד! פשוט ממכר!

עריכה אחרונה על ידי GREEN.

עבר: מציבושי כריזמה אייר 2002

הווה: ניסן אלמרה 2002

עתיד: רכב יפני עתיק ואמין מודל 2023

פורסם

דיזל ישן יעלה לך הרבה מאד בתחזוקה שוטפת - אם הרכב שלך תקין, המשך לנסוע ואל תעשה שטויות שיגרמו לך לחור גדול בכיס.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם
דיזל ישן יעלה לך הרבה מאד בתחזוקה שוטפת - אם הרכב שלך תקין, המשך לנסוע ואל תעשה שטויות שיגרמו לך לחור גדול בכיס.

תודה על התשובה.

הרכב תקין ומטופל ביותר לכן אני מאוד מתלבט כי את הרכב שלי אני כבר מכיר ורכב אחר אני לא יודע למה אני נכנס.

אבל קשה לראות במסך צריכת הדלק את הספרה 20.

ברלינגו שנים 2007/8 עם פחות מ 200,000 ק"מ זה גם נקרא ישן?

פורסם

כן - ועלויות התחזוקה והתיקון גבוהות במיוחד כשמדובר בנסיעות בתוואי עירוני.

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

פורסם

ברלינגו שנים 2007/8 עם פחות מ 200,000 ק"מ זה גם נקרא ישן?

תלוי בבעלים הקודמים.

יכול להיות בין "כמו חדש" ללא בעיות בכלל לבין רכב שחוק ועייף לחלוטין. רוב המכוניות האלו מהשנים האלו מתקרבות לקטגוריה השניה.

הוא יהיה חסכוני גם בעיר, באיזר 1 ל 14 אבל כל תקלה "תאכל" לך את כל החיסכון לכמה שנים קדימה.

בנוסף דיזל מיועד יותר לכיסוי מרחקים, פחות לנסיעות קצרות. ב 7 דקות הוא אפילו לא יגיע לטמפ' עבודה. אם אתה לא תנצל את היכולות ה"מסחריות" שלו - נפח, כושר העמסה - לא ממליץ.

פורסם (נערך)

לפי סוג השימוש שלי עדיף לי בכלל לא לקנות דיזל גם לא חדש או שהבעיה היא רק ברכב ישן?

נ.ב. אני שואל כי אולי שווה לי רכב יותר חדש ולהחזיר סוג של הלוואה בכמה מאות שקלים לחודש שאני חוסך מהדלק.

שוב תודה לעונים היקרים

פורסם

יש לך רכב תקין שנוסע. בתקציב שיש בידך תוכל לרכוש בעיקר צרות של מישהו אחר. אם הפרוטה לא מצויה בכיסך, העצה הטובה ביותר שאוכל לתת לך זה להמשיך לנסוע ברכב שלך, ולשים כל חודש כסף בצד עד שיהיה לך תקציב נורמלי. תבין שבנסועה שלך אתה משלם עכשיו כ-600 ש"ח לחודש דלק. לא מחליפים רכב בשביל לחסוך 200 ש"ח בחודש כל כל מה שמסביב יעלה הרבה יותר, ותמצא את עצמך רק מוציא יותר כסף.

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

פורסם
לפי סוג השימוש שלי עדיף לי בכלל לא לקנות דיזל גם לא חדש או שהבעיה היא רק ברכב ישן?

יש פתגם (לא מוכר האמת אבל נראה אם זה יתפוס :lol: ) - דיזל ישן לא חוסך כסף, רק מלווה אותו בריבית.

דיזל צריך לנסוע. למרחקים. במיוחד דיזלים מודרניים עם מסנון חלקיקים "לא אוהבים" נסיעות קצרות. יש על זה מספיק מידע בפורום.

כמו שאמר zvit, בשביל לחסוך 200 ש"ח בחודש לא כדאי להחליף לדיזל משומש, זה לא ישתלם לך.

פורסם (נערך)

תודה תודה לכל העונים!

נרד מהאופציה של דיזל, מקסימום נוותר אולי על התא מטען המרווח ונעבור למיני 2010 בנזין מקווה שנתרגל, בשביל הנסיעות הקצרות זה גם טוב.

נ.ב. (בירור אחרון לפני שנרד למיני) אני מבין שגם רכב מנהלים לדוגמא סונטה ישנה ושמורה עד שנת 2004 ב10,000 ממונע בגז שזה גם גדול גם אמין יחסית וגם חסכוני לא בריא לו נסיעות קצרות ולא שווה הבלגן של הגז בשביל לכסות את המערכת רק אחרי שנה (זה יכול לחסוך לי כ400 ש"ח בחודש כפול 12) האם זה נכון?

פורסם

בא נשים את זה על השולחן - בנסועה שלך הדלק זאת ההוצאה הכי פחות משמעותית.

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

• תוכן חדש...