Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

ATF 3317 vs 3309 מינרלי\סינטטי\מקורי ?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3207 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום חברים,

מתעתד לבצע החלפה חלקית של נוזל ת"ה ב SX4 2010 עם נוזל ת"ה מקורי, היצרן ממליץ על נוזל שעומד בתקנים 3317 או 3309, לא מצויין בשום מקום אם יש העדפה לסינטטי או מינרלי, התיבה היא פלנטרית 4 ה' של Aisin Warner, תיבה נפוצה מאוד ובהמון רכבים, סביר להניח שבתיבה יש נוזל סוזוקי מקורי Suzuki AT-OIL 3317, הייתי שמח למצוא אותו, היה חוסך לי ולכם "חפירות" אבל זה קשה אז ירדתי מזה, הבא אחריו מקורי של Aisin ויעודי לתיבה המדוברת, בר השגה רק מעבר לים. שימו לב ששני השמנים לא סינטטיים. Aisin מציינים במפורש ועל הנוזל של סוזוקי ממידע שליקטתי. בגלל שזו החלפה חלקית, חשבתי שיהיה נכון להשתמש באותו נוזל שהשתמש היצרן או קרוב בתכונותיו, אבל אני לא מוצא. חושש ואולי לא בצדק מתמהיל של נוזל סינטטי עם מינרלי ?

נוזל ת"ה Aisin - ATF OT4:

https://www.wpdusa.com/products/26557/122082-Automatic-Transmission-Fluid-Type-T-IV-ATF-0T4-JWS3309-for-Aisin-Warner-Transmissions-04954514999885-1161540-ATF0T4CS.aspx

- כרגע על הפרק, מהאיכותיים יותר Mobil atf 3309, סינטטי, מגיע במיכל קטן ודי יקר.

- 3317 3309 Royal purple סינטטי ויקר מאוד.

- Dextron Transmax IV, סינטטי, מגיע בגלון, המחיר סביר והוא היחיד שנתקלתי בו ושתומך בכל התקנים JWS Aisin 3317 JWS 3309 . זה הנוזל שאני מעדיף כרגע.

מצד שלישי אומרים שכל נוזל שתומך בתקן Toyota atf type IV מתאים וזה בעצם כל הנ"ל...

באמת שהתבלבלתי ולא הבנתי לאן אני מכניס את עצמי..

פשוט לבחור אחד מהם שעומד בתקנים ? זה משנה בכלל ?

עדיף לעשות Flush מלא עם שמן חדש וזהו ?

אם היצרן היה חושב שקריטי לא לערבב לדוגמא נוזל ת"ה סינטטי עם מינרלי, לא היה מציין זאת במפורש ? או שלא בהכרח ?

תודה רבה וסליחה על החפירה.

פורסם

לדעתי במחסן החלפים של היבואן יש שמן מקורי עם חפצה נפשך.

קודם כל תחליט איזה תקן מתאים לך ומשם תבחר את החברה.

לדעתי כל חברה ממותג איכותי תעשה את העבודה.

ובמקרה שלך להיעדף את סיננטי מלא אם אפשר.

האם את מחליף גם פילטר גיר או שמן גיר.

בכל מקרה אפשר לעשות החלפה בחלקים זה יעשה סוג של פלאש.

על מנת לעשות פלאש לפי הגדרה הנכונה צריך מכונה שיש המוסכים או לנתק את הצינור שמתחבר לרדיאטור ונקז גם ממנו,בקיצור תהליך מורכב.

פורסם

למיטב ידיעתי החל משנת 2000 +- כל היצרניות העושות שימוש בתיבות פלנטריות של אייסין, עברו להשתמש בנוזלי ממסרה סינטטים.

מוזר לי שהחלטת שהנוזל שנמצא כרגע בתיבה מינראלי..

אני הייתי עושה החלפה חלקית עם נוזל סינטטי בראש שקט

יום טוב גם לך

פורסם

לדעתי - מאחר ולאחר בדיקה הבנתה שני דברים.

א - הממסרה מופיעה בגרסאות דומות, אצל יצרנים נוספים.

ב - תקן נוזל הממסרה - מופיע גם בתקני נוזל הממסרה של טויוטה TIV .

לכן - כל שמן / נוזל ממסרה אשר עומד בתקן טויוטה, יהיה מתאים.

נ.ב - לפי בדיקתי זה כך, במקומות אשר מופיע תקן טויוטה ותקן יונדאי ומאזדה M-5 .

הנוזלים הללו מתאימים גם לסובארו מיצובישי .. ושאר היצרנים היפנים.

כאשר נכנסים לדף המפרט הטכני של יצרן נוזל הממסרה - ירשמו כל שאר היצרנים.

אני מצרף נוזל / שמן ממסרה טוב, אשר בשימוש אצל חברים שלי במוסך..

הוא מתאים לטויוטה יונדאי.. ומאזדה.. וסוזוקי ספיישל..- בדוק אולי מתאים לך.

שמן גיר GS Oil Kixx ATF Multi 4L

http://www.autostore.co.il/%D7%A9%D7%9E%D7%9F-%D7%92%D7%99%D7%A8-GS-Oil-Kixx-ATF-Multi.html

בד"כ שמני הממסרה הם חצי-סינטטיים גם היום - על אך ההתקדמות הטכנולוגית עם שמנים סינטטיים.

אולי במטרה להוזיל, ואולי בגלל כי הם המתאימים.

(ידוע לנו כי VAG לדוגמה ביצעה שינוי - וחזרה לעבוד עם שמני ממסרה חצי-סינטטיים.

במקום הסינטטיים.) -

לכן לדעתי אין בעיה עם שמנים חצי סינטטיים, החשוב הם התקנים.

ולבצע החלפות נכונות כל כ 4-5 שנים וכ 60.000 ק"מ.

אייל.

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם

יגאל, תסתכל בבקשה על המפרט הטכני של הנוזל של Aisin בקישור :

https://www.wpdusa.com/products/26557/122082-Automatic-Transmission-Fluid-Type-T-IV-ATF-0T4-JWS3309-for-Aisin-Warner-Transmissions-04954514999885-1161540-ATF0T4CS.aspx

Aisin הוא גם יצרן התיבה ומציין במפורש: Note: This is not synthetic fluid, it is conventional ATF with an anti-foaming agent additives

Aisin מציין שהנוזל אינו סינטטי אלא "קונבנציונלי" ומכיל תוספים נגד הקצפה.

את המפרט הרשמי של Suzuki AT-OIL 3317 לא הצלחתי למצוא אבל מתרגום פורומים ביפנית דווקא, מצאתי שהמפרט זהה לזה של Aisin ומדובר בשמן מינרלי וזו הסיבה לחשש מערבוב.

למיטב ידיעתי החל משנת 2000 +- כל היצרניות העושות שימוש בתיבות פלנטריות של אייסין, עברו להשתמש בנוזלי ממסרה סינטטים.

מוזר לי שהחלטת שהנוזל שנמצא כרגע בתיבה מינראלי..

אני הייתי עושה החלפה חלקית עם נוזל סינטטי בראש שקט

פורסם

תודה על התגובה המפורטת !

אתמול המליצו לי עליו באוטו מודיעין, חיפשתי את מספרי הקסם 3317 ו 3309 ולא מצאתי, עכשיו אני רואה שהוא מכסה גם את סוזוקי והמחיר סופר סביר. עוד לא חפרתי בגןגל..האם kixx זה יצרן מוכר ? יש יצרן שמשתמש בו כ"שמן הבית" ?

לדעתי - מאחר ולאחר בדיקה הבנתה שני דברים.

א - הממסרה מופיעה בגרסאות דומות, אצל יצרנים נוספים.

ב - תקן נוזל הממסרה - מופיע גם בתקני נוזל הממסרה של טויוטה TIV .

לכן - כל שמן / נוזל ממסרה אשר עומד בתקן טויוטה, יהיה מתאים.

נ.ב - לפי בדיקתי זה כך, במקומות אשר מופיע תקן טויוטה ותקן יונדאי ומאזדה M-5 .

הנוזלים הללו מתאימים גם לסובארו מיצובישי .. ושאר היצרנים היפנים.

כאשר נכנסים לדף המפרט הטכני של יצרן נוזל הממסרה - ירשמו כל שאר היצרנים.

אני מצרף נוזל / שמן ממסרה טוב, אשר בשימוש אצל חברים שלי במוסך..

הוא מתאים לטויוטה יונדאי.. ומאזדה.. וסוזוקי ספיישל..- בדוק אולי מתאים לך.

שמן גיר GS Oil Kixx ATF Multi 4L

http://www.autostore.co.il/%D7%A9%D7%9E%D7%9F-%D7%92%D7%99%D7%A8-GS-Oil-Kixx-ATF-Multi.html

בד"כ שמני הממסרה הם חצי-סינטטיים גם היום - על אך ההתקדמות הטכנולוגית עם שמנים סינטטיים.

אולי במטרה להוזיל, ואולי בגלל כי הם המתאימים.

(ידוע לנו כי VAG לדוגמה ביצעה שינוי - וחזרה לעבוד עם שמני ממסרה חצי-סינטטיים.

במקום הסינטטיים.) -

לכן לדעתי אין בעיה עם שמנים חצי סינטטיים, החשוב הם התקנים.

ולבצע החלפות נכונות כל כ 4-5 שנים וכ 60.000 ק"מ.

אייל.

פורסם

אני מתכוון לבצע מספר החלפות חלקיות, בהפרשי זמן קצרים כחלק מ"ישור קו", ריקון\מילוי של כ-2.6 ליטר מתוך 5.8, בין שלוש לארבע פעמים סה"כ. פילטר אני לא מתכוון להחליף ולא בטוח שגם יש. חיפשתי במחירוני חלקי חילוף שמפרסמת סוזוקי ישראל ובשום מקום לא מצאתי את השמן הזה. גם אוטו מודיעין וגם פרוחזאד אמרו שלא נתקלו בו בארץ אף פעם.

תודה.

לדעתי במחסן החלפים של היבואן יש שמן מקורי עם חפצה נפשך.

קודם כל תחליט איזה תקן מתאים לך ומשם תבחר את החברה.

לדעתי כל חברה ממותג איכותי תעשה את העבודה.

ובמקרה שלך להיעדף את סיננטי מלא אם אפשר.

האם את מחליף גם פילטר גיר או שמן גיר.

בכל מקרה אפשר לעשות החלפה בחלקים זה יעשה סוג של פלאש.

על מנת לעשות פלאש לפי הגדרה הנכונה צריך מכונה שיש המוסכים או לנתק את הצינור שמתחבר לרדיאטור ונקז גם ממנו,בקיצור תהליך מורכב.

פורסם

על חלק מהאריזות של מיכלי השמנים, רשום כי הם משמשים

(שמן מנוע איכותי, המיוצר בקוריאה וממולא כשמן מקורי ברכבי יונדאי וקיה (מצויין על גבי האריזה!))

כשמן היצרן - עבור קאיה ויונדאי בקוריאה.

כנס לקישורים - או נסה להכנס לאתר היצרן.

אפשר גם לבדוק רישום על אריזות המיכלים.

א - http://www.autostore.co.il/site/Shop/manufacture/manufactureCat.asp?depart_id=151426&manufacture_id=14595

ב - http://www.autostore.co.il/%D7%A9%D7%9E%D7%9F-Kixx-PAO-5W40-4L.html

אייל.

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם

תודה אייל, סה"כ נראה מוצר טוב ובטוח שעונה על כל הדרישות (אני פוחד ממוצרי "מדבקה"..).

אם לומר את האמת, המפרטים של כל הנוזלים די דומים, כמעט זהים. צמיגות, טמפ' קפיאה ורתיחה וכו', הבדלים מינוריים לכאן ולכאן. למדתי משהו, תודה לכולם !

• תוכן חדש...