Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3219 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם ,

סוף סוף הגיע הזמן להחליף את הרמקולים המקוריים שנקרעו וכעת נמצאים בתהליכי גסיסה

כרגע ברכב מותקנים רמקולים מהמפעל PIONNER TS-G1615 ומחוברים לנגן KENWOOD KD-W3537

ישנם גם שני טוויטרים בחלקו העליון של הדש .

מאחר ומדובר ברכב מסחרי ישנם רמקולים רק בחלקו הקדמי של הרכב .

בגלל שבכל מקרה צריך להחליפם אשמח לקבל המלצה על רמקולים עם דגש על באס. ברור לי שזה לא יהיה ברמה של באס נפרד.

פורסם

שום רכב לא מגיע מהמפעל עם הרמקולים האלו. כלומר הם הותקנו ע"י הבעלים הקודמים של הרכב או ע"י היבואן כחלק מחבילת סאונד מקומית.

מה התקציב (כולל/לא כולל התקנה)?

באיזה רכב מדובר?

פורסם
שום רכב לא מגיע מהמפעל עם הרמקולים האלו. כלומר הם הותקנו ע"י הבעלים הקודמים של הרכב או ע"י היבואן כחלק מחבילת סאונד מקומית.

מה התקציב (כולל/לא כולל התקנה)?

באיזה רכב מדובר?

מדובר בברלינגו.

אוקיי חידשת לי בנוגע לעניין הזה . קשה לי להאמין שברלינגו מגיעה עם חבילת סאונד:-D, כנראה הבעלים הקודמים החליף .

את האמת אני לא כל כך מתמצא בנושא,חקרתי קצת באינטרנט וראיתי שאפשר פשוט לקנות זוג רמקולים ולהתקין אותם לבד. הסטנדרט שאליו אני שואף בנוגע למערכת ברכב זה אינו גבוה, אך בגלל שהרמקולים נפגעו וצריך להחליף אותם בכל מקרה אז הייתי שמח לקבל קצת יותר ממה שיש עכשיו עם דגש על באס ( מה שכמעט ולא קיים במערכת הנוכחית)

תקציב 200-300

פורסם
מדובר בברלינגו.

אוקיי חידשת לי בנוגע לעניין הזה . קשה לי להאמין שברלינגו מגיעה עם חבילת סאונד:-D, כנראה הבעלים הקודמים החליף .

את האמת אני לא כל כך מתמצא בנושא,חקרתי קצת באינטרנט וראיתי שאפשר פשוט לקנות זוג רמקולים ולהתקין אותם לבד. הסטנדרט שאליו אני שואף בנוגע למערכת ברכב זה אינו גבוה, אך בגלל שהרמקולים נפגעו וצריך להחליף אותם בכל מקרה אז הייתי שמח לקבל קצת יותר ממה שיש עכשיו עם דגש על באס ( מה שכמעט ולא קיים במערכת הנוכחית)

תקציב 200-300

ברמה העקרונית לא תוציא הרבה באס ללא סאב, שכן יש היום סאבים 8אינץ שיכולים לשבת מתחת למושב הנוסע ולא דרושה התעסקות רבה וגם העלויות יותר נמוכות.

אך מכיוון שהראש שלך לא בכיוון של להשקיע בזה, רוב הרמקולים הקואקסיאליים יתנו לך את אותו הבאס לרוב, לא ממליץ להשתמש בbass boost אם קיים ברכב.

לנושא, ידוע לך גודל רמקולים בפרונט? 6.5? 5.25? יש מצב לדחוף שם אולי 6x9?

hu: pioneer prs80

amp: celestra fa2300x, Zapco ST-2000XM II, hertz hdp4

front: hertz spl show ST44 + SV165L

sub: fi q15, psi recone

פורסם (נערך)

^ לו היית מבצע בדיקה לרמקולים שכבר מותקנים שם, כפי שצוין בהודעה הראשונה, היית מגלה שמדובר ב-"6.5.

לא רק שאין שם מקום ל-6X9, יש מצב שהחור בפח הוא בצורת משולש ונדרש שימוש בהגבהה(מקורי/תחליפי), לפחות לפי אי אלו תמונות ברשת (יש מצב שתלוי גם שנתון).

אפשרות 1 - רכישת רמקול קואקסלי או דומה לקיים היום. עלויות בין 100-300 ש"ח לדגמים בסיסיים מחברות מוכרות.

אפשרות 2 - רכישת קומפוננט בסיסי של אחת החברות המוכרות והחלפת הרמקולים בדלתות והטוויטרים. אפשרות עדיפה בגדול אך גם יותר יקרה (אזור ה-250 צפונה).

יתכן וניתן להשקיע מעט באיזו יריעת איטום/פיזור ישירות מאחורי כל רמקול. ענין של כ-100 ש"ח מינימום למשהו מוכר, אולי פחות עם חומרים תחליפיים/עודפים.

עריכה אחרונה על ידי Tom_22
פורסם
^ לו היית מבצע בדיקה לרמקולים שכבר מותקנים שם, כפי שצוין בהודעה הראשונה, היית מגלה שמדובר ב-"6.5.

לא רק שאין שם מקום ל-6X9, יש מצב שהחור בפח הוא בצורת משולש ונדרש שימוש בהגבהה(מקורי/תחליפי), לפחות לפי אי אלו תמונות ברשת (יש מצב שתלוי גם שנתון).

אפשרות 1 - רכישת רמקול קואקסלי או דומה לקיים היום. עלויות בין 100-300 ש"ח לדגמים בסיסיים מחברות מוכרות.

אפשרות 2 - רכישת קומפוננט בסיסי של אחת החברות המוכרות והחלפת הרמקולים בדלתות והטוויטרים. אפשרות עדיפה בגדול אך גם יותר יקרה (אזור ה-250 צפונה).

יתכן וניתן להשקיע מעט באיזו יריעת איטום/פיזור ישירות מאחורי כל רמקול. ענין של כ-100 ש"ח מינימום למשהו מוכר, אולי פחות עם חומרים תחליפיים/עודפים.

הגודל הוא "6.5 , החור הוא עגול בדיפון של הדלת , רוב הסיכויים שאצטרך הגבהה כי החלון נמצא קרוב מאוד כשהוא במצב פתוח.

השאלה עד כמה אני ארגיש את ההבדל באם אני אבחר באופציה הראשונה .

הסתכלתי קצת ברשת ומצאתי לא מעט רמקולים "רגילים" ולא קומפוננט שאמורים לספק באס בשיפור ניכר ביחס למקוריים ( על פי סקירות בחול ). לדוגמה JVC CS-J620 ,Rockford R165X3

בנוגע לאופציה השנייה חשבתי על קנייה של קומפוננט אך לא הצלחתי למצוא משהו בתקציב שהגדרתי לעצמי .

עד כמה עניין הבידוד פוגע באיכות השמע ? כשפירקתי את הרמקול ראיתי שיש מאחוריו פח חשוף ללא שום בידוד .

[h=1][/h]

• תוכן חדש...