Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3215 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
אין שום דבר פתטי, זה סתם לא כייף. מי עושה קניות, מי משלם חשבונות, מי מנקה, מי שותף כלים, מי מגיע עם בת זוג או חברים שעושים רעש כל הלילה. אין לך פרטיות ואתה לא יכול לעשות מה שבא לך.

נסיתי את זה למשך שנה כשהייתי בגיל 28 בערך, די מהר חלטתי שזה לא שווה שום חיסכון כספי.

תלוי מי השותף. אני גרתי שנה (לפני יותר מעשור כשהייתי בן 25 בערך) עם שותפה מעולה, שום בעיה עם פרטיות, היחיד שהגיע לעיתים רחוקות היה החבר שלה וגם אז לא שמעתי כלום, אבל אחרי השנה הזאת כבר מצאתי לי מגורים לבד במחיר משתלם. כל העניין היה סוג של אילוץ כי לא היה לי סכום דרוש לשלם כל חודש על שכירות לבד..

• תגובות 71
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
אני באמת לא מבין מה רע כל כך במכונית בת 3-4 שנים ב-30 אלף שקל.

זה לא הדבר היחיד שאתה לא מבין

לא כולם אוהבים לזרוק כסף לאוויר.

עובדה שעשית את זה.

ועכשיו ברצינות.

במצבך לך על רכב כלכלי ככל שניתן. רכב פשוט ב 15000 נראה לי סביר.

אני מקבל את ההערכות כאן שאתה אופטימי לגבי מכירה ב 60 ואז הפער בין הנוכחי תחלופה ב 30,000 קטן ממה שאתה חושב.

פורסם

chem guy - א. לחזור לבית ריק זה הרבה יותר כיף, בהפרש ניכר משמעותית, ביחס ללחזור לבית שיש בו אדם זר שמתגורר איתך. אין שאלה בכלל.

ב. עם בת-זוג רבים, נכון אבל את בת-הזוג אתה אוהב, היא משפחה. השותף שלך לעומת זאת, אדם זר לחלוטין.

ג. יחסית לדפוס הודעות אנטי אתה אדם מאוד אופטימי. 1. האוטו שלך יימכר ב-60 רק באמצעות המון מזל. רוב הסיכויים שבפחות. 2. מה יכול להשתבש ברכב בן 3-4 שנים? למה, ברכב בן 4 שנים לא תצטרך להחליף טיימינג? לא יכול לעוף משהו במנוע? לא תידלק לך נורה? לא יכולים להיכנס בך או שאתה במישהו (אמרת שלא תעשה ביטוח). חלון חשמלי לא יכול פתאום לא לעבוד? באמת..

ד. אני אעבוד קשה כל חיי כדי שלא אצטרך לגור בבית אבות. לא עם שותף ולא לבד.

אם תביא בחורה הביתה בגיל 30 + לדעתי היא תראה את זה קצת מוזר. אם אתה מחפש לעשות צעדים ראשונים בעיר הגדולה כמו שקראת לזה, תתבסס כלכלית בזמן שאתה יכול ותעבור לשם כשיהיה לך כסף לשכור לבד.

בכל אופן, כפי שצוין, לזרוק כסף לא אוהבים אתה עשית זאת. לדעתי זו תהיה טעות עכשיו למכור את הרכב בגלל הסיבות שציינת. כל עוד אתה עומד בהוצאות החודשיות בלי לחנוק עצמך, אין סיבה שתחליף. את המכה כבר חטפת, עכשיו לפחות תהנה מזה.

פורסם
אם היית מקשיב לעצה של " החזר חודשי על הלוואה לא יעבור 10% מהכנסת משק בית (נטו)" זה לא היה קורה.

תגיד לי, אתה אמיתי?

אם אני מכניס למשק הבית נטו 5000 שקל אז זה בסדר להתחייב על 400 שקל לחודש ואם אני מכניס 500,000 זה לא בסדר להתחייב על 100,000?

זה עוד לפני הבלון שעושה לך צל כבד על העתיד.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
אני מכיר אדם שבנו משכיר את הרכב שלו לדיירי מלון דירות.

בעקרון זה לא חוקי אבל יחזיר לך חלק מהוצאות.

אתה תחת לחץ קצת ואוליי זה משפיע עליך,אבל אם אתה סגור על תל אביב אני אפילו לא הייתי מתאמץ לקנות אוטו אחריי שתמכור את זה.

אפשר להשכיר רכב מיני ב100 ש"ח ליום כשצריך.

אם כבר משהו לא חוקי (ולא חכם) אז כבר עדיף לשדוד בנק וזהו

פורסם

חברים, עשיתם קצת סלט.

אני לדוגמא לא מבין איזה כבר "מרכז עניינים" יש בתל-אביב, אבל פות"ש כנראה רואה יתרונות כלשהם בלגור בתל-אביב, לכן זה לגיטימי. אנחנו הרי לא יודעים בדיוק מה מצבו המשפחתי, לזה יש השפעה רבה.

הבחור ביקש יעוץ, לכן אנסה לעזור, ובגלל שאנחנו לא בפרלמנט של האיחוד האירופי, לא אלך סחור סחור אלא אהיה ישיר.

קנית פרייבט חדש. לא הסתדר מבחינה כלכלית, למכור כמה שיותר מהר ולכל המרבה במחיר. המכוניות כיום מאבדות ערך במהירות מפלצתית, וכל המבצעים על רכב חדש רק מאיצים את התהליך. אתה הרי לא הלכת לרכוש רכב זהה במחיר שאתה(!) רוצה לקבל, אז למה החלטת שמישהו אחר יקנה ממך? הוא יפרוס לתשלומים (כמו שאתה עשית) ויצא על רכב עם ג'נט 16" ואנדרואיד שקר כלשהו מקורי. אני מבין שפסיכולוגית קשה לך לאבד את הסכום הזה, אבל קבל את זה כשכר לימוד, אם תחכה תפסיד הרבה יותר ותמרוט את שערותיך למה לא מכרתי לפני. אני לא מומחה לשוק הרכב הישראלי, אבל ההגיון אומר לי שאם רכב חדש זהה אפשר לשים על הכביש ב70 אלף ₪, תקבל על שלך בסביבות ה55 אלף.

בקשר לרכב משומש, אתה תעשה בדיוק(!) את אותה הטעות! גם תשלם סכום מכובד, ותקבל רכב משומש, מה עשית בזה? לא הגיוני בעליל.

כפי שאמרתי, תמכור בכמה שתמכור ותקנה פנדה ידנית או משהו בסגנון עד 10,000₪, הוצאות תחזוקה מאד נמוכות. אם לא תהיה פזיז תוכל למצוא אקזמפלר שמור שפעם ב יסע כמו גדול, כי לפי מה שהבנתי מהשרדור אתה מתכוון לעבור למרכז, ושם כנראה לא תצטרך רכב על בסיס יומי.

מקווה שעזרתי.

אלפא, מעלה את הדופק

alfa 164 Super V6 96', alfa 33 1.7 I.E

alfasud Sprint QV ,alfa 159 JTDm

'Lincoln Navigator 5.4 V8, Volga GAZ-24 74

פורסם

אם נזרום עם הערכה הפאסימית שהרכב שלך שווה רק 60K למעשה יוצא שהפסדת 23K בחצי שנה שהוא אצלך.

סכום לא מבוטל אך גם מדובר על ה"כאפה" הכי משמעותית שהמחירון שלו יחטוף, מכאן זה רק יאט..

אם כבר שילמת לפחות תהנה מהרכב.

היום: ג'ימני 2024

בעבר: סיוויק 2002, פיקנטו 2011, בורה 2001, פאביה 2011, ייטי 2013, ג'ימני 2000, גטס 2008, ג'ימני 2008, סנדרו 2016, ג'ילי גיאומטרי C 2023

פורסם

נשמע שלא הבנת שהעלות הגדולה של אחזקת רכב חדש היא בירידת ערך.

בנוסף, ממה שקראתי בשרשור הזה לא הצלחתי להבין אם אתה צריך רכב לצרכי התניידות מנק' A לנק B או שאתה רואה ערך של הנאה מהרכב, ערך שאתה מוכן לשלם עליו.

אם אתה צריך רק התניידות הייתי ממליץ לך למכור למרבה במחיר בהקדם האפשרי, ערך הרכב רק הולך ונשחק עם הזמן. ולקנות רכב עבודה זול כמו שכבר המליצו לך.

אבל אם אתה רואה ערך של הנאה מהרכב לא הייתי ממהר למכור אלא רואה איך אתה מסתדר עם החזר החודשי וההוצאות הנלוות ונשאר עם הרכב לעוד כמה שנים.

הרי כבר הפסדת על הנייר באיזור ה20K ואולי שווה לך למזער נזקים על ידי כך שתמשיך עם הרכב ותשקול מעבר לעיר אחרת שהיא לא ת"א.

פורסם (נערך)

עריכה:

עכשיו אני רואה את האורך הודעה שיצאה:-D

אמ;לק

ברכב בסך 30-40 אלף תבטח במקיף

קראתי את כל השרשור ואין לי מה לחזור על מה שרוב חברי הפורום פה אמרו,

הנקודה היחידה שקפצה לי שאתה חייב לדעתי לחשוב עליה מחדש-עניין קניית רכב ב30-40 ללא מקיף.

הכל יחסי בעולם,כסף זה גם דבר יחסי -לאחד אלף שקל זה סכום גדול ולשני זה הוצאות של יומיים.

יש סיכון בקניית רכב ללא ביטוח שאותו חברת הביטוח מוכנה לקחת במקומך תמורת תשלום מסויים.

תקח בחשבון שאם אתה קונה רכב בסכום הנ"ל-שממה שאני מבין מדובר בסכום שהוא לא מבוטל בשבילך בכלל ועוד אתה הולך לקחת הלוואה עליו,אם יקרה משהו חלילה תספוג מכה קשה.

ואתן לך שתי דוגמאות:

1.מחר ירדת לכיוון הרכב ואין רכב,הוא נגנב

2.עשית תאונה ,נניח שלא באשמתך והרכב טוטאלוס והנהג הפוגע לא מודה באשמה שלו בתאונה.

עמדתי בסיטואציה השנייה לפני כשנתיים וחצי עם הרכב הקודם,בסוף הכל נפתר במשפט לפני כלודש(ויכל להיגרר גם יותר).

לא מיהרתי לשום מקום ולמען האמת לא כססתי אצבעות לקראת התביעה.

למה?

כי היה לי ביטוח מקיף,תוך כ30 יום קיבלתי את מלוא סכום הרכב במחירון וכל מה שנותר בשבילי להילחם עליו איתם זה הסכום של ההשתתפות עצמית(כ2500 שח).

עכשיו בוא נעמיד אותך באחד המצבים האלו...זאת תהיה פגיעה קשה לכיס.

גם עכשיו תצטרך להשלים את ההפרש בין המכירה להלוואה ושם או שתמשיך לשלם תשלומים על רכב שאין לך(המקרה הטוב),או שתצטרך לשלם את כל סכום ההלוואה במכה אחת-

במקרה היותר ריאלי שהרכב משועבד לבנק כנגד ההלוואה.

מסקנה-

או שתקנה רכב ב10-15 אלף ואל תבטח אותו,או שאם אתה משקיע יותר שווה להשקיע עוד כמה מאות בחודש במקיף.

המון בהצלחה.

עריכה אחרונה על ידי adir10
פורסם

לפי התגובות פה אפשר לחשוב התחייבת על הלוואה של 200 אלף שקל, אין לך עבודה, ואתה מתמודד עם הוצאה לפועל.

תקשיב אני לא אנסה לחנך אותך כי יש לי הרגשה שאתה לא בן אדם טיפש, ולא נעל בית, אתה נשמע כמו בן אדם נורמטיבי שעשה טעות כלכלית קטנה.

למיטב הבנתי אתה עם 208 ACCESS 2017 .

אין קשר בין הדגם הידני לדגם האוטומט לדגם האוטומט המטורבת.

הידני המשונמך שמוכרים ב40 ביד2 בכלל לא רלוונטי, הוא לא מתחרה איתך בשום אופן.

בן אדם שמחפש רכב אוטומט (הרוב המוחלט וסיבותיו עמו) לא יסתכל על ידני בכלל.

בלוחות אין הרבה כמו שלך, יש כמה מ0 קילומטר, יש כמה מסוחרים, פרטיים אין הרבה.

פרסם ב69, היום, לא מחר, היום - הראשון שמגיע עם מעל 62-63 זרוק עליו את הרכב.

מצבך טוב ואפילו טוב מאוד.

מרוב יאוש ועירבוב הרגש אני לא חושב שאתה אפילו רואה כמה הוא טוב.

הרכב שלך שווה כמעט כמו ההלוואה שנותרה לך - גם אם תמכור ב60 עדיין זה לא סיפור.

תעיף, קנה רכב מיני ידנית ב15-20. יש לך אינסוף C1 2012 בלוחות, בתקציב, לפני מיקוח.

ככל שתמכור מהר יותר, מצבך יהיה תותים יותר.

הפעם שכר הלימוד היה קטן יש לא מעט אנשים במדינה הזאתי שאין להם את המזל שלך.

אגב, בגיל 30-35, רווק, אין לך שום מחוייבות לאף אחד.

אם בא לך מחר לעבור לגור עם ההורים לחודשיים שלוש,

גם אם ההכנסה היא שכר מינימום אתה סוגר את הפרק הזה בחיים ואף אחד לא צריך לדעת.

חודשיים שלוש מתאפס וחוזר על הסוס.

• תוכן חדש...