Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3226 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 39
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

לא יודע אם הוא oem.

האמת מסקרן אותי לדעת מה ההבדל באיכות בין התחליפי ב25₪ למקורי שעולה למיטב זכורני כ180₪.

פעם הבאה אקנה מקורי ואשווה.

Orles - מכאן השאלה שלי. מה עדיף לריאות שלנו?

פילטר תחליפי כל חצי שנה או מקורי כל שנתיים?

פורסם (נערך)

אני אישית קונה מקורי מ- EBAY באיזה 50-70 ש"ח מקורי ומחליף כל שנה/או בכל 15K.

הגישה אליו ברכב שלי מאד פשוטה, לא צריך לפרק כלום רק טיפה להתכופף.

מדי כמה חודשים מוציא את הפילטר החוצה ומנער אותו מעלים, אבק וכד'...

אתה יכול לנסות חליפי איכותי (כך אומרים)

https://catalog.mann-filter.com/EU/eng/vehicle/MANN-FILTER%20Katalog%20Europa/Vehicles/CARS%20%2B%20TRANSPORTERS/HYUNDAI/Getz/1.4%20(%20(TB))%20(T61820)

http://www.ebay.com/itm/Cabin-Air-Filter-Fits-HYUNDAI-Click-Getz-Tb-Hatchback-2002-2005-/322354542207?hash=item4b0dd3f67f:g:I38AAOSwA3dYSoyz&vxp=mtr

עריכה אחרונה על ידי Benor
פורסם
יש משמעות לפילטר מקורי או של יצרן OEM.

איכות נייר סינון, צפיפות נייר סינון, מידות מדוייקות והתאמה מושלמת למקום הרכבה, לפעמים שכבת פחם לסינון ריחות שיש בפילטר מזגן מקורי ואין בתחליפיים.

זה נכון, ובכל זאת, זה פילטר מזגן, פילטר שכלל לא היה קיים עד לפני עשור-שניים ברכבים. מדובר בפילטר עם מדיה דקיקה והאטימה שלו היא לא 100%.

אני לא רואה סיבה "להשקיע" בפילטר מקורי שעולה פי שלוש או ארבע מפילטר תחליפי.

מצטרף לשאלה - האם כדאי, או יש תועלת ברכישת פילטר פחם למזגן?

היה מזגניסט שאמר לי לעבוד רק עם סירקולציה פנימית, שסירקולציה חיצונית גורמת ללכלוך מוגבר של הפילטר...

קראתי לא מעט ממשתתפי הפורום שעובדים על מצב סירקולציה חיצונית מדוע?

הוא צודק. כאשר הסירקולציה כבוייה הפילטר מסנן את האוויר מבחוץ, עם כל הפיח, העלים והענפים שמצטברים בתעלת הניקוז הקדמית. אני נוהג לנסוע כאשר הבורר מכוון על אוויר חיצוני (למעט נסיעה עם מזגן) והפילטר יוצא שחור.

מצד שני, יכול להיות שזו אותה השפעה כמו זו של שטיפה על ביצועים.

פחחחח, עאלק אין.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

הוא צודק. כאשר הסירקולציה כבוייה הפילטר מסנן את האוויר מבחוץ, עם כל הפיח, העלים והענפים שמצטברים בתעלת הניקוז הקדמית. אני נוהג לנסוע כאשר הבורר מכוון על אוויר חיצוני (למעט נסיעה עם מזגן) והפילטר יוצא שחור.

אני נוסע תמיד עם מזגן, כל עונות השנה ותמיד על מצב יניקת אוויר מבחוץ.

את הפילטר מזגן מחליף בכל טיפול, זו הוראת היצרן בפיז'ו/סיטרואן. הוא יוצא מלוכלך אבל לא באופן מוגזם.

בדיוק בשביל זה הפילטר קיים. להפעיל סירקולציה פנימית ולמחזר את אותו האוויר שאני נושם 10 פעמים רק בשביל לשמור על הפילטר נקי נראה לי לא חכם.

לרכב שלי פילטר מקורי עולה 100 ש"ח בארץ, זה לא הכי זול אבל גם לא סופר יקר ולא מצדיק בעייני רכישה של תחליפיים ב 30-40 ש"ח.

פורסם
יש משמעות לפילטר מקורי או של יצרן OEM.

איכות נייר סינון, צפיפות נייר סינון, מידות מדוייקות והתאמה מושלמת למקום הרכבה, לפעמים שכבת פחם לסינון ריחות שיש בפילטר מזגן מקורי ואין בתחליפיים.

אכן הצדק איתך. בנוסף לדברים הנכונים שכתבת פילטר פחם פעיל מסנן גם גזים רעילים כגון: בנזן, חנקן דו-חמצני, אוזון ועוד מספר גזים רעילים לכן יש חשיבות גבוהה לאיכות הפילטר שמתקינים ברכב.

איזה כייף לי :)

פורסם (נערך)
זה נכון, ובכל זאת, זה פילטר מזגן, פילטר שכלל לא היה קיים עד לפני עשור-שניים ברכבים. מדובר בפילטר עם מדיה דקיקה והאטימה שלו היא לא 100%.

על סמך את כותב שהאטימה שלו לא 100 אחוז ? ברור שהאטימה לא דומה לפילטר שמן שמהודק במומנט XXX אבל האטימה מספיק טובה.

אם לא הייתה קיימת אטימה טובה היית כנראה שומע רעשים מוזרים כתוצאה מאוויר שנשאב מהמרווחים שכביכול ציינת שקיימים.

לא יודע למה אתה מתכוון לפילטר עם מדיה דקיקה והאם זה הפרמטר היחיד שקובע את איכות הפילטר. אצלי ברכב המדיה החיצונית יחסית דקה כלומר שכבה עליונה ותחתונה אבל עם שכבה עבה של פחם פעיל.

עובי המדיה נקבע גם על סמך סוג החומר אשר משמש בתור מסנן ומבנה הפילטר וכמובן דרישות הייצרן.

עריכה אחרונה על ידי מרק10

פורסם

אטימה בין פילטר מזגן למגירה בה הוא מורכב היא לא כמו בפילטר אוויר למנוע.

פילטר אוויר למנוע יושב בתיבה שנסגרת בלחץ עם קליפסים או ברגים ויש לו גומיית אטמיה שלא מאפשרת לאוויר להיכנס לא דרך הפילטר.

פילטר מזגן בכל המכוניות שאני ראיתי יושב באופן די חופשי במגירה שלו, בלי גומיית אטימה מסביב.

פורסם
פילטר מקורי לגטס דרך קוראפס יעלה כמו תחליפי בארץ ותוכל להלחיך אותו כמה פעמים שאתה רוצה.

ממש לא, מה שנמכר בקוראפס הינו ליחידה אחת מתוך השניים, ככה שאתה קונה כפול אתה מגיע לסכום גבוה. חליפי קוריאני בארץ (למשל ביונדאי שופס) יהיה סביב ה30 / 40 שח לזוג.

כשאתם מחפשים את המקומות המעניינים באמת!

👈 היסטוריה על המפה | :wave: פרוייקט טיגארט

פורסם

אני אישית, מעדיף למחזר את האוויר 10 פעם מאשר לנשום עשן של משאיות...

מדי פעם פותח חלון לחדש את תחלופת האוויר ואחכ סוגר...

פילטר פחם מצליח לסנן את כל הגזים הרעילים האלה?

פורסם
אטימה בין פילטר מזגן למגירה בה הוא מורכב היא לא כמו בפילטר אוויר למנוע.

פילטר אוויר למנוע יושב בתיבה שנסגרת בלחץ עם קליפסים או ברגים ויש לו גומיית אטמיה שלא מאפשרת לאוויר להיכנס לא דרך הפילטר.

פילטר מזגן בכל המכוניות שאני ראיתי יושב באופן די חופשי במגירה שלו, בלי גומיית אטימה מסביב.

כתבתי שהאטימה היא לא ברמה של פילטר אוויר אבל היא מספיק טובה ואינני רואה סיבה להתעכב על סוגייה זו. דרך אגב ברכבים מסויימים האטימה היא יחסית קרובה לאטימה של פילטר אוויר לדוגמא בגולף דור 4 הפילטר מותקן מתחת לטורפדו עם מסגרת חיצונית שלוחצת את הפילטר לתשובת בצורה יחסית הדוקה ואינני חושב שקיים מעבר אוויר מצידי הפילטר.

• תוכן חדש...