Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3223 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היום הלכתי לחנות חלפים כדי לקנות פילטר מזגן.

המוכר נתן לי פילטר סיני, וכששאלתי אותו האם יש לו יצרן מוכר הוא אמר שבפילטר מזגן או אוויר אין מותגים ואין הבדלים באיכות כי זה בסך הכל נייר מיקרוני שמסנן אויר וכולם אותו דבר.

הוא צודק? אין משמעות למותג בפילטר מזגן\אוויר?

• תגובות 39
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

יש משמעות לפילטר מקורי או של יצרן OEM.

איכות נייר סינון, צפיפות נייר סינון, מידות מדוייקות והתאמה מושלמת למקום הרכבה, לפעמים שכבת פחם לסינון ריחות שיש בפילטר מזגן מקורי ואין בתחליפיים.

פורסם
היום הלכתי לחנות חלפים כדי לקנות פילטר מזגן.

המוכר נתן לי פילטר סיני, וכששאלתי אותו האם יש לו יצרן מוכר הוא אמר שבפילטר מזגן או אוויר אין מותגים ואין הבדלים באיכות כי זה בסך הכל נייר מיקרוני שמסנן אויר וכולם אותו דבר.

הוא צודק? אין משמעות למותג בפילטר מזגן\אוויר?

הוא לא צודק בדיוק כמו שכל המכוניות נוסעות אבל מרצדס זה מרצדס ופיאט זה פיאט.

הזול עולה ביוקר

פורסם

כמו שבוקעי אמר יש לפעמים לאותו דגם של רכב כמה פילטרים מקוריים: אחד עם פעם אחד רגיל ויש גם חלק מהרכבים אם אני לא טועה שלושה רמות סינון.

לגבי יצרן הפילטר אני לא חושב שיצרן סיני שמייצר פילטר עם רמת סינון אחת יש את הטכנולגיה לייצר פילטר עם כמה רמת סינון כמו MANN לדוגמא.

פורסם
מרצדס זה מרצדס ופיאט זה פיאט.

לא הבנתי את ההשוואה. מה ההבדל...?

לשאלה המקורית, לא יודע אם יש או אין הבדל בין מותג ללא מותג, אני מניח שיש. אבל גם עם זה, תזמין מאיביי מותג במחיר של סיני בארץ. ממש ביום שבת האחרון התקנתי באוטו שלי פילטר עם פחם של ולאו שעלה לי 104 שקל. הגיע תוך שבועיים בערך מפולניה או צ'כיה או משהו כזה, לא זוכר בדיוק.

Ford Focus estate ; Subaru XV

פורסם

לפי התגובות פה אני מבין שעדיף לי לחפש משהו יותר איכותי..

איזה מותגים נחשבים טובים?

תודה לעונים.

פורסם

אני אקשה קצת על השאלה.

עמדתי באותה דילמה. פילטר מזגן מקורי לגטס עולה לא מעט - אבל התדירות החלפה שלו לפי הנחיות יצרן היא בפעם בכמה שנים.

לעומת זאת חליפי עולה 20-25 ש"ח ואני יכול להחליף אותו מצידי כל חצי שנה.

עדיי ן עדיף לקנות פילטר ולסחוב איתו הרבה שנים למרות שאין ספק שעם האבק והחול שיש בארץ הפילטרים עובדים קשה מאוד?

או לקנות סיני ולהחליף כל פרק זמן קצר?

פורסם

מצטרף לשאלה - האם כדאי, או יש תועלת ברכישת פילטר פחם למזגן?

היה מזגניסט שאמר לי לעבוד רק עם סירקולציה פנימית, שסירקולציה חיצונית גורמת ללכלוך מוגבר של הפילטר...

קראתי לא מעט ממשתתפי הפורום שעובדים על מצב סירקולציה חיצונית מדוע?

פורסם
אני אקשה קצת על השאלה.

עמדתי באותה דילמה. פילטר מזגן מקורי לגטס עולה לא מעט - אבל התדירות החלפה שלו לפי הנחיות יצרן היא בפעם בכמה שנים.

עדיי ן עדיף לקנות פילטר ולסחוב איתו הרבה שנים למרות שאין ספק שעם האבק והחול שיש בארץ הפילטרים עובדים קשה מאוד?

פילטר מקורי לגטס דרך קוראפס יעלה כמו תחליפי בארץ ותוכל להלחיך אותו כמה פעמים שאתה רוצה.

פורסם

לא יודע להגיד אם יש טעם, או מה היה יכול להיות ההבדל בין פילטר פחם לאחד רגיל חדש (הקודם היה באוטו לפחות שנתיים וחצי). אבל אני יכול להגיד שאני מרגיש שיפור משמעותי בתפוקת המיזוג - גם בטפמ' של האוויר שיוצא מהפתחים וגם בספיקת האוויר. לצורך העניין לפני ההחלפה הייתי נוסע עם בקרת האקלים על 16 מעלות והיא הייתה קובעת את המאוורר במהירות כמעט הכי גבוהה. היום אני נוסע עם הבקרה על 20 מעלות והמאוורר מתחת לאמצע. אני גם מרגיש שהאוויר יותר "רענן", יותר נעים ויותר יבש ממה שהיה לפני זה.

מצד שני, יכול להיות שזו אותה השפעה כמו זו של שטיפה על ביצועים.

פורסם

^ לא הבנתי, לפני כן היה לך פילטר פשוט ועכשיו החלפת לאחד פחמי?

השיפור בתפוקה ככל הנראה בגלל היותו חדש, ולא בגלל שהוא פחמי...

לגבי הריח - אף פעם לא הפריע לי, כל עוד המזגן עובד על סירקולציה פנימית.

פורסם

אין לי מושג מה היה ללפני זה, לא החלפתי פילטר מזגן מאז שקניתי את הרכב. אני יכול רק להגיד שהוא היה מלוכלך כשהוצאתי אותו :lol:

ברור שהשיפור בתפוקה הוא בגלל החדש ולא בגלל הפחם, לרגע לא אמרתי אחרת. פשוט ציינתי שהוא פחמי.

מה שאני חושד שכן קשור לפחם זה ה"נעימות" של האוויר, שמרגיש יבש יותר ויותר כמו ברכב חדש, ולא כמו באוטו עם כמעט 120 אלף ק"מ. קצת קשה להסביר לי להסביר את זה. תחשוב על ההבדל בין המיזוג בחנות נוחות של תחנת דלק לבין זה של בית של זקנים עם מזגן שתקוע בחלון.

פורסם

מה רע בסיני? מעדיף להחליף כל חצי שנה לסיני מאשר מקורי פעם בכמה שנים.

כל פעם לאחר ההחלפה יש את אפקט ה"וואו".

ניתן לנקות את היחידה הפנימית בדומה למזגן בבית? בשברולט סוואנה למשל עשיתי את זה עצמאי דרך הטרמוסטט (צינור בלחץ גבוה והמעבה יושב במנוע ולא בפנים הרכב וללא פילטר...) ההבדל היה שמים וארץ.

פורסם
אני אקשה קצת על השאלה.

שמתי כזה, עלה 50 ש"ח ביונדאי שופ. 437149afa6bac20773e4549d32a6e98a.jpgd2479b99f414c07a8aa8d1e53685917d.jpg2142d67fb1a0a5453e1f1714c1037605.jpg

פורסם

אני מחליף בכל שנה את הפילטר בגטס ועד כמה שזכור לי האחרון, הוא כמו של בוקי מיונדאי שופ.

בגולף אני גם מחליף כל שנה, לפילטר מקורי (עם פחם) של יצרן OEM שמייצר לפולקסווגן.

• תוכן חדש...