Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3252 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
ממש לא לגיטימי. זה מצב של חוסר תרבות נהיגה קלאסי ומדהים שגולשי הפורום הנ"ל שאוהבים להלין על הישראלי המכוער בכביש מעודדים את ההתנהגות הנ"ל.

הנתיב השמאלי הוא נתיב עקיפה,לא נתיב "אני נוסעת 10 קמ"ש מעל זה שבימין".

לפי החוק עליך לשמור על הימין. ז"א שכן אתה יוצא שמאלה כל פעם כשאתה מתקרב לרכב אטי ממך וחוזר לימין עם השלמת העקיפה כדי להשאיר את השמאלי פנוי לאלו שמהירים ממך.

אם אתה חושש ממעבר נתיב תוך כדי נהיגה בתנועה זורמת, עדיף שתפנה את הכביש כלל.

כמה שאתה צודק, לצערי זה לא קורה שחוזרים.

כל הזמן אני נתקל באנשים שבשמאלי ובגללם אתה רואה עקיפות מימין בלי הכרה

הנתיב הימני באמת מהיר יותר בדרך כלל עד שאתה מגיע למשאית אבל לא יכול לעקוף כי המפגר בנתיב האמצעי מחליט להשוות מהירות.

אז אתה מאט, עובר לאמצעי מאחורי אותו מפגר, מנסה לעקוף אותו מהשמאלי אבל אז שחר187 נוסע שם במהירות המותרת ולא נותן לך להיכנס, אתה מסמן לו עם האורות אבל זה לא מזיז לו.

מפה לשם אתה מגיע הביתה, מצית לשכנים את הפח זבל, נכנס לבלוגים של ניאו נאצים, מגלח את הראש, לובש מדי ב' שגנבת מהמילואים האחרונים, קונה רובה סער וקוק מנציג משפחת הפשע הקרובה לאזור מגוריך, עולה על הגשר איפה שההוא מהשרשור של לוחיות רישוי מיוחדות מצלם ומתחיל לרסס מכוניות חולפות עד שהליקופטר של המשטרה מוריד אותך.

GTA אמרת

קובי

:-)

• תגובות 127
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

SLOWRIDE גיחגחתי בקול XDXD

בכל אופן לנושא:

בתוך העיר אני מרבה לנסוע בנתיב השמאלי, למה כי כל התחבורה הציבורית תקועה בימני(לעצור כל 100 מטר כי אוטובוס עוצר לעלות/להוריד נוסעים לא כיף והעצירות לא מסתכמות בסך הכל במצטבר של דקה או שניים אלה בכיף רבע שעה מהכניסה לעיר ועד הגעה לחניה בבית).

לגבי כבישים ראשיים, גם מרבה לנסוע בשמאל(תוך כדי הקפדה להביט הרבה במראה האחורית), בדרך כלל אני נוסע מעל למהירות של הימני לכן אין לי טעם להשתלב לימין, אך כשאר אני מזהה מרחוק רכב שמתקדם אליי בשמאלי אני משתבל ונותן לו לעבור לנפשו וכן הלאה.

פורסם (נערך)

לפי החוק עליך לשמור על הימין. ז"א שכן אתה יוצא שמאלה כל פעם כשאתה מתקרב לרכב אטי ממך וחוזר לימין עם השלמת העקיפה כדי להשאיר את השמאלי פנוי לאלו שמהירים ממך.

כן, אבל אפשר לעקוף גם שיירת רכבים אטית, לא רק רכב בודד, בוודאי אם אין בין הרכבים בשיירה רווחים שבטוח להיכנס אליהם. כנ״ל אם הנתיב הימני באופן כללי עמוס ואטי ואני נוסע מהר יותר. זה שיש מי שנוסע עוד יותר מהר לא אמור למנוע ממני להשתמש בנתיב השמאלי.

ואם אני באמצע עקיפה כזו, אין לנהג המהיר שמאחורי ברירה אלא להמתין שאשלים אותה. אני לא צריך לחזור ימינה כל פעם.

כמו שאמרת, זה נתיב עקיפה, לא ״נתיב מהיר.״

תכלס החראות האמיתיים לרוב נמצאים באמצעי. ואני הרבה, הרבה יותר מתעב את אלו שיושבים על 90.00 עגול באמצעי, כשגם מימין וגם משמאל עוקפים אותם.

נכון. במובנים רבים זה חמור יותר כי עצם הרעיון בשמירה על הימין הוא שהתנועה המהירה יותר תעקוף אותך רק משמאל, היכן ששדה הראיה טוב יותר. כשאתה בשמאלי הקיצון, עוקפים אותך רק מימין אבל כשאתה בנתיב השמאלי הראשון (״אמצעי״) אתה נעקף משני הצדדים. לפחות בשמאל הקיצוני יש לך את שטח ההפרדה כאזור מילוט. באמצע - כלום.

עוד סיבה היא שאתה מונע מרכב כבד כל אפשרות לעקיפה חוקית כי לעקוף מימין אסור, ולעקוף בשמאל הקיצוני אסור לו גם כן.

עריכה אחרונה על ידי חן ג.
הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

• חברי המעגל הראשון
פורסם

מדברים על זה שאחרי עקיפת השיירה אתה מחליט להישאר בנתיב השמאלי כי ככה.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם (נערך)

למיטב הבנתי, לא על כך דיבר שחר. אבל שוב, אלו דברים שקשה יותר למדוד מהתכתבות, כי יש כאן מרכיבים של אומדנים.

דוגמה: אני נוסע מאה ועשר קילומטרים לשעה. בימני יש רכב שנוסע תשעים, ורק שמונים מטר לפניו יש רכב נוסף שנוסע בערך באותה מהירות, האם לעקוף את שניהם בבת אחת או אחד אחרי השני כדי לפנות מקום לנהגים מהירים עוד יותר ממני?

תנו דעתכם שלפי הנתונים אין מספיק מקום בין שני הנהגים כדי להיכנס ביניהם ולשמור על רווח סביר משניהם, אבל זה יחסית גבולי אז בחיים האמתיים זה יהיה עניין של אמדן.

פורסם

^^80 מטר אני ממשיך בשמאל כל עוד אין משהו שמתקרב אליי מאחור במהירות גבוהה ממני, המקרה שאני מזהה אחד כזה אשתלב לימין ואחזור לשמאל על מנת לעקוף את הבא בתור

פורסם

איזה כיף, עוד שרשור "עופו לי מהשמאלי" :)

נפלת למלכודת מוצלחת של חן. 80 מטר בין שתי מכוניות, 90 קמ"ש זה לא הרבה יותר מ-3 שניות. אין לך לאן להיכנס כך שתשמור על 2 שניות מינימליות נדרשות על פי חוק (רצוי יותר) בין 2 המכוניות, יחד עם ארבעת המטרים של מכוניתך, כך שישמר מרווח מספק בין כל המכוניות. אז זה לא ה-500 מטר שהוזכר פה מקודם, ובכל מקרה אין לנהג כלים להעריך ברמת דיוק כזאת את המרווח בין המכוניות.

כך או כך, כדי לצאת לעקיפה צריך לוודא היטב שהנתיב משמאל פנוי, ולהיות מסוגל לפתח מהירות עקיפה סבירה (מה זה סבירה? כל אחד יגדיר אחרת, ותלוי בכביש. כנראה מעל 15 קמ"ש מהרכב הנעקף, ולא 2-3 קמ"ש). ואז ולחזור לנתיב ימין ברגע שמתאפשר (ולא כשיש 80 מטר בין שתי מכוניות במהירות 90 קמ"ש). אפשר גם להאיץ קצת כדי לזרז את החזרה הבטוחה לנתיב הימני.

פורסם
למיטב הבנתי, לא על כך דיבר שחר. אבל שוב, אלו דברים שקשה יותר למדוד מהתכתבות, כי יש כאן מרכיבים של אומדנים.

דוגמה: אני נוסע מאה ועשר קילומטרים לשעה. בימני יש רכב שנוסע תשעים, ורק שמונים מטר לפניו יש רכב נוסף שנוסע בערך באותה מהירות, האם לעקוף את שניהם בבת אחת או אחד אחרי השני כדי לפנות מקום לנהגים מהירים עוד יותר ממני?

תנו דעתכם שלפי הנתונים אין מספיק מקום בין שני הנהגים כדי להיכנס ביניהם ולשמור על רווח סביר משניהם, אבל זה יחסית גבולי אז בחיים האמתיים זה יהיה עניין של אמדן.

צדיק אחד בסדום שמבין על מה אני מדבר.

תתעלמו מזה שכתבתי שאני תמיד מקפיד לנסוע על הימין ותתייחסו רק למשפט אחד ותעופו לסיפורים למחוזות על ניאו נאצים.

חשבתי לתומי שזה פורום עם אנשים שיודעים לנהל דיון נורמלי, אבל מסתבר שלא.

יורדים למקומות נמוכים מאוד שמזכיר דיון של בבונים בפייסבוק.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

אל תתעצבן, שלא תגמור בסוף על הגשר ההוא.

הבעת הזדהות עם התנהגות אנוכית ולא מתחשבת בכביש, טבעי שאנשים שסובלים מהתופעה כל יום יגידו מה הם חושבים על זה.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
איזה כיף, עוד שרשור "עופו לי מהשמאלי" :)

נפלת למלכודת מוצלחת של חן. 80 מטר בין שתי מכוניות, 90 קמ"ש זה לא הרבה יותר מ-3 שניות. אין לך לאן להיכנס כך שתשמור על 2 שניות מינימליות נדרשות על פי חוק (רצוי יותר) בין 2 המכוניות, יחד עם ארבעת המטרים של מכוניתך, כך שישמר מרווח מספק בין כל המכוניות. אז זה לא ה-500 מטר שהוזכר פה מקודם, ובכל מקרה אין לנהג כלים להעריך ברמת דיוק כזאת את המרווח בין המכוניות.

כך או כך, כדי לצאת לעקיפה צריך לוודא היטב שהנתיב משמאל פנוי, ולהיות מסוגל לפתח מהירות עקיפה סבירה (מה זה סבירה? כל אחד יגדיר אחרת, ותלוי בכביש. כנראה מעל 15 קמ"ש מהרכב הנעקף, ולא 2-3 קמ"ש). ואז ולחזור לנתיב ימין ברגע שמתאפשר (ולא כשיש 80 מטר בין שתי מכוניות במהירות 90 קמ"ש). אפשר גם להאיץ קצת כדי לזרז את החזרה הבטוחה לנתיב הימני.

אכן זה לא המצב הכי בטוח אבל כשמישהו פותח עלייך דיסקוטק (בזמן שאתה על ~110, ולו כניראה בוער משהו בישבן) אז 80 מטר בין רכב לרכב בשילוב בלימה עדינה אכן לא השתלבות הכי נחמדה אבל אפשר לחיות איתה.

ושחר כפרה, קח את השירשור באיזי,כמו כן תוריד תקיפות קצת:wink:

פורסם (נערך)
אכן זה לא המצב הכי בטוח אבל כשמישהו פותח עלייך דיסקוטק[...]אז 80 מטר בין רכב לרכב בשילוב בלימה עדינה אכן לא השתלבות הכי נחמדה אבל אפשר לחיות איתה.

בהנחה והכביש לפניך פנוי, עדיף שיהיה נהג צמוד אליך מאחורה, מאשר לעבור ימינה וליצור מצב שבו אתה גם צמוד (לנהג שמאחורה) וגם נצמד (לנהג שלפניך). וכמו שאלי אמר, בכביש עצמו אתה לא עושה ולא יכול לעשות חשבון, ולכן זה עניין של אמדנים.

סדר עדיפויות זה דבר חשוב ומה לעשות ששמירת רווח חשובה יותר (שלא לומר, הרבה הרבה יותר) מאשר משמעת נתיבים.

פורסם
חייב חוק כזה בארץ עם קנס של 1000 שקל התחלה לפחות, וגם אלה שעומדים ראשונים ברמזור בשמאלי ומאיצים לאט ואז קורה שכולם עוקפים מימין, נהגים איטים מטומטמים נמאסתם.

סליחה באמת שיש לי רק 90 כ"ס ותינוק באוטו.

הייתי צריך להתחשב בהוד רוממותו הקיסר כשקניתי את האוטו ולא לקנות משהו שיפריע לך חס וחלילה.

אם אתה בצד ימין, אתה לא מפריע לאף אחד גם אם תיסע 80 כל הדרך.

תתפלא.

כשאני נוסע על 80-90 בימין בכביש 70, אני מקבל הבהובים וצפירות ממשאיות לפעמים.

ממש לא לגיטימי. זה מצב של חוסר תרבות נהיגה קלאסי ומדהים שגולשי הפורום הנ"ל שאוהבים להלין על הישראלי המכוער בכביש מעודדים את ההתנהגות הנ"ל.

הנתיב השמאלי הוא נתיב עקיפה,לא נתיב "אני נוסעת 10 קמ"ש מעל זה שבימין".

אם אתה חושש ממעבר נתיב תוך כדי נהיגה בתנועה זורמת, עדיף שתפנה את הכביש כלל.

לפעמים אתה על 120 ובימין יש טור שנוסע על 90, ואז יש הפרש של 30 קמ"ש.

העניין הוא שאתה יכול או להמשיך לעקוף טור של רכבים על 120 תוך שאתה מקבל הבהובים או לבלום ל90 ולהשתחל בין רכבים שצמודים אחד לשני בימין רק כדי שהאידיוט התורן שמאחוריך יוכל לנסוע על 125.

למיטב הבנתי, לא על כך דיבר שחר.

בדיוק.

הרבה פעמים נכנסים פה בפורום באנשים שפשוט נוסעים בצורה סבירה לחלוטין ולא מפריעים למי שנוהג כחוק ובצורה מתחשבת.

אם אתה עוקף טור של 20 מכוניות עם הפרש מהירות גדול, אין לאף אחד זכות להבהב לך שתעבור נתיב.

אגב, הרבה פעמים יוצא לי לראות שמאחורי האידיוט שמהבהב כדי שאני אעבור נתיב, יש עוד אידיוט שמהבהב לו, ומאחורי עוד אחד.

בקיצור, כולם רוצים לנסוע יותר מהר ושתפנה להם את הדרך, גם כשאי אפשר.

צדיק אחד בסדום שמבין על מה אני מדבר.

תתעלמו מזה שכתבתי שאני תמיד מקפיד לנסוע על הימין ותתייחסו רק למשפט אחד ותעופו לסיפורים למחוזות על ניאו נאצים.

חשבתי לתומי שזה פורום עם אנשים שיודעים לנהל דיון נורמלי, אבל מסתבר שלא.

יורדים למקומות נמוכים מאוד שמזכיר דיון של בבונים בפייסבוק.

יש אנשים שיכולים להבין את זה, ויש כאלו שהם "גבר-גבר" שחייבים להיות הדומיננטיים ולהראות שיש להם יותר גדול, גם בפורום וגם בכביש.

פורסם
לפעמים אתה על 120 ובימין יש טור שנוסע על 90, ואז יש הפרש של 30 קמ"ש.

העניין הוא שאתה יכול או להמשיך לעקוף טור של רכבים על 120 תוך שאתה מקבל הבהובים או לבלום ל90 ולהשתחל בין רכבים שצמודים אחד לשני בימין רק כדי שהאידיוט התורן שמאחוריך יוכל לנסוע על 125.

במקרים כאלו בדיוק אני מנצל את שארית מהלך המצערת, שה 109 סוסי הפוני הקוריאנים שלי יעבדו קצת שעות נוספות. כשטור המזדחלים מימין נגמר, אני חוזר לימין ונותן לסוסים לחזור ללגום מהשוקת ברגוע.

פורסם (נערך)

כן, אבל:

אתה לא יכול לקבוע לזולתך כמה מהר לסיים עקיפה, כל עוד הם נוהגים בקצב סביר.

אתה לא רוצה שלא אתה ולא נהג אחר יבצע עקיפה בהפרש מהירויות גדול מדי מהרכב הנעקף.

תחשוב מה קורה אם אתה עוקף שיירה בהפרש של חמשים קילומטרים לשעה (כי "צריך להשלים עקיפה במינימום זמן") ואחד מהנעקפים מחליט פתאום לעבור נתיב. הסיכוי ל"מפגש" מהסוג הכואב - גדול.

• תוכן חדש...