Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מובילאיי או איווקס

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2845 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אישתי רוצה להרכיב ברכב שלה כמובן שזה לא בא להוריד מהאחריות שלה בזמן נהיגה .היא רוצה עוד משהוא לעזר .איזה מהמערכות מומלצת ומה החסרונות שלו

פורסם

שניהם ווירוסים שמצפצפים ומשגעים.

עדיף שתיקנה רכב עם מערכת "אקטיבית" מובנית ולא רעשן שרק מבלבל ולך תבין על מה מצפצץ (דעתי שלי לפחות)

קובי

:-)

פורסם

לשאלה שלך, יש גם שחקן שלישי בשוק, ושמו MOVON.

השחקנים בשוק :

הראשונים היו מובילאיי, עם המערכת המבוססת על מצלמה יחידה ואלגוריתם פענוח מהפכני.

בתחילת הדרך, חברת AWACS הישראלית שימשה בתור המפיץ של מובילאיי לשוק המקומי, ובהמשך דרכיהם התפצלו.

איוואקס פנו ליצרן מערכת מחו"ל, מערכת המבוססת רדאר ולא מצלמה, אולם הדור הנוכחי שלהם כבר כולל מצלמה, ולמעשה הולך בעקבות מובילאיי.

לפני מספר חודשים נכנס שחקן חדש לשוק - MOVON המיובא על ידי אדי מערכות, למיטב זכרוני מטיוואן המערכת פועלת באותו עקרון של מצלמה ואלגוריתם ניתוח, ובנוסף מציעה אפשרות הקלטה.

שיטות:

המצלמה רואה הכל כמו עין אנשית בודדת, והמערכת הממוחשבת מבצעת את הפענוח. היתרון הגדול הוא ביכולת לזהות גם הולכי רגל ותמרורי מהירות

מנגד, לרדאר יהיה יתרון בזיהוי כלי רכב בתנאי ערפל.

המערכות השונות יודעות להתחבר לכלי רכב מהשנים האחרונות באמצעות קריאת הנתונים ממערכות התקשורת הדיגיטליות ברכב, ואלו הם: מהירות הנסיעה, איתות לימין, איתות לשמאל, הפעלת מגבים (חשוב למצלמה,) לחיצה על דוושת הבלמים, הפעלת אור גבוה ואולי שכחתי נתון אחד או שניים נוספים.

ישנם כלי רכב שפרוטוקול התקשורת שלהם שונה מאלו שהמערכות יודעות לקרוא. אינני יודע האם איוואקס ומובון יכולים להתחבר לכלי רכב בצורה "אנלוגית" - כל האותות ישירות ממקורותיהם, אבל מניסיון של מערכות שהתקנתי מובילאיי מתחבר.

לעניין הצפצופים והתאורה המטרידה רבים, גם כאן יש לי ניסיון מעשי רק עם מובילאיי. ניתן לקבל את המערכת עם מכשיר ריטוט או שניים. מאפיין זה נולד בעת הפיתוח של התקנת טכנולוגיות מובילאיי בקו הייצור של כלי רכב שונים, ואני נתקלתי בה לראשונה באירופה בעת נהיגה באוטובוס מתוצרת VANHOOL בלגיה, שם המערכת מוטמעת. זה הגיע גם לארץ, לדעתי בדגמים היקרים ביותר של סיטרואן, ואולי גם עם יצרנים אחרים. כיום ניתן לקבל מובילאיי עם רטטים להתקנה במושב הנהג, כאשר הריטוט פועל בצד הרלוונטי לסטייה ובשני הצדדים במקרה של אי שמירת רווח. במצב זה, וכך התקנתי כבר במספר מכוניות, לוח התצוגה המצפצף מושתק לחלוטין ומוחבא במקום נסתר. אני מכנה זאת : "התקנה דסקרטית."

כמו שהזכרתי בפסקה הקודמת, מובילאיי עובד עם יצרני רכב רבים, ונמצא בחזית הפיתוח של טכנולוגיות לכלי רכב אוטונומיים. טנולוגיית מובילאיי משולבת כבר היום במערכות סיוע לבלימה, בלימה אוטונומית ותיקון היגוי אקטיבי אצל יצרנים רבים כולל במכוניות, משאיות ואוטובוסים הנמכרים בארץ.

לחובת מובילאיי אציין, שהיה לי כסאח עם השירות שלהם בשנה שעברה.

למרות בעיית השירות בה נתקלתי, אני מעדיף את מובילאיי על פני האחרים. הם המקור והאחרים בעקבותיהם, והם משלנו.

​מועדון סאאב ישראל - ברצף משנת 1983

משתי פעימות ועד לטורבו

[email protected]

פורסם (נערך)

יש בעיה. המערכת מסתנורת בשמש ישירה ואז חדלה לתפקד אבל אלו מצבי קיצון. כמו כל מצלמה שתכוון לשמש.

כנ"ל במקרה ההפוך : חושך מוחלט בלי אורות . למעט הרדאר אין פתרון מצב כזה.

עריכה אחרונה על ידי save
פורסם

אמליץ לך לשכור לה לכמה ימים רכב עם המערכות הללו, כדי שתבין מהן בכלל.

לדעתי, אין אדם שהתנסה בהן והוא מבין משהו אפילו בסיסי בנהיגה שיגיד שהן עוזרות למשהו. אולי רק אם הנהג נרדם ואולי הצפצוף יעיר אותו, אבל גם זה רוב הסיכויים יהיה מאוחר מדיי.

אולי עוד כמה שנים שיעברו עליהן כמה עדכונים. נכון להיום הייתי מוותר.

• שנה מאוחר יותר...
פורסם

נסעתי בשניהם, קודם יצא לי להתנסות עם מוביליי למשך חודש והמערכת מגיבה מהר לאזהרות התנגשות והולכי רגל, גם סטייה מנתיב היה מאוד יעיל אבל עם פספוסים מידי פעם. הצלילים שלו ברורים מאוד ובעוצמתם הגבוהה ואינם נבלעים ברקע של מוזיקה בקול גבוהה מהרמקולים.

AWACS מותקנת היום ברכבי (דגם עם המצלמה בלבד - ללא רדאר) ולעומתו של המוביליי הוא מגיב עם תגובה מאוחרת יחסית (delay) ולעיתים נדמה שהוא יודיע לי על רכב ממול רק אם אני יכנס בטמבון של הרכב מלפנים אם בכלל זיהה רכב ממול. הסטייה מהנתיב טוב מידי אם כי ניתן לשחק עם רמת הרגישות. הצלילים שלו חלשים גם בעוצמה הגבוהה ונבלעים במוזיקה בעצמה גבוהה. הזיהוי שלו בלילה מניח את הדעת אם כי טוב יותר מבמוביליי.

לסיכום אני ממליץ מבין שניהם על המוביליי ומעדיף כלום על פני AWACS.

מקווה שעזרתי למישהו להחליט

פורסם
נסעתי בשניהם, קודם יצא לי להתנסות עם מוביליי למשך חודש והמערכת מגיבה מהר לאזהרות התנגשות והולכי רגל, גם סטייה מנתיב היה מאוד יעיל אבל עם פספוסים מידי פעם. הצלילים שלו ברורים מאוד ובעוצמתם הגבוהה ואינם נבלעים ברקע של מוזיקה בקול גבוהה מהרמקולים.

AWACS מותקנת היום ברכבי (דגם עם המצלמה בלבד - ללא רדאר) ולעומתו של המוביליי הוא מגיב עם תגובה מאוחרת יחסית (delay) ולעיתים נדמה שהוא יודיע לי על רכב ממול רק אם אני יכנס בטמבון של הרכב מלפנים אם בכלל זיהה רכב ממול. הסטייה מהנתיב טוב מידי אם כי ניתן לשחק עם רמת הרגישות. הצלילים שלו חלשים גם בעוצמה הגבוהה ונבלעים במוזיקה בעצמה גבוהה. הזיהוי שלו בלילה מניח את הדעת אם כי טוב יותר מבמוביליי.

רמת אמינות: אני אמא של חיים

לכל הצדקנים שלא מכירים מקרוב וממשיכים לשכנע אנשים שאין תקלות .

בסוף מאחוריי הייעוץ יש בן אדם שיפגע.

פורסם

אם כבר עלה אחרי שנה... נהגתי על שני המערכות.

איוואקס מזהיר יותר טוב מפני הולכי רגל.

מובילאיי מזהה יותר טוב שלטי המהירות, אך הצפצוף קצרצר ובקושי נקלט.

מובלאיי "קפא" לי כבר פעמים אחרי שהרכב חנה בשמש, לא פניתי לחברה לקבלת הסברים.

בעיניי שניהם שווים, מי שמקפיד לאותת ושומר על המרחק, לא מקבל התרעות מיותרות.

פורסם

יש אצלי מובילאיי בשני רכבים, גרסא ישנה ללא תמרורים וכו' - בגדול עושה עבודה לא רעה, אם יש ערפל, גשם או שמש ישירה אפשר ואפילו עדיף לכבות את המערכת כי היא פשוט מצפצפת בלי סיבה באופן רנדומלי על התראות רנדומליות, שמעתי מהרבה אנשים שבחום קיצוני מפסיקה לעבוד אבל אישית לא נתקלתי, אולי בגרסא החדשה יותר זה קורה (זאת עם מסך הLCD וזיהוי התמרורים שלי אין)

מחבר שהתקין את המערכת של אוויקס לטענתו עובדת לו פיקס גם בחושך, גשם וערפל, אחרי נסיעה אצלי ברכב הוא אומר שגם אין התראות שווא כמעט כמו שלי יש לעיתים עם המובילאיי.

לגבי מובון, שמעתי דעות חלוקות, לא תמיד מזהה כשצריך ואיכות ההקלטה של מצלמת הדרך ממוצעת מינוס מינוס ועדיף לא לבנות עליה.

Chevrolet Cavalier 1999 - 2012-2015 | Citroen C5 2003 - 2015-2017 | Oldsmobile Alero 2002 - 2017-2017 | Chevrolet Sonic R S2015 - 2017-2024

BYD Dolphin 2024 Design 2024-Unknown

BYD Atto 3 2024 Design 2024-Unknown

פורסם

דרוש לחברת אינטל ישראל - טוקבקיסט

ניסיון בהפצת מסרים מטעם - חובה

תיק עבודות בטמקא - יתרון

נכונות לבצע רישום לאתרים, ראש גדול, הפצת דברי בלע שיעזרו לאנשים לבחור נבלה על פני טריפה.

משכורת - טוב כנראה פר מילה, אחרת אין איך להסביר את המגילה הזו.

פורסם
יש אצלי מובילאיי בשני רכבים, גרסא ישנה ללא תמרורים וכו' - בגדול עושה עבודה לא רעה, אם יש ערפל, גשם או שמש ישירה אפשר ואפילו עדיף לכבות את המערכת כי היא פשוט מצפצפת בלי סיבה באופן רנדומלי על התראות רנדומליות, שמעתי מהרבה אנשים שבחום קיצוני מפסיקה לעבוד אבל אישית לא נתקלתי, אולי בגרסא החדשה יותר זה קורה (זאת עם מסך הLCD וזיהוי התמרורים שלי אין)

מחבר שהתקין את המערכת של אוויקס לטענתו עובדת לו פיקס גם בחושך, גשם וערפל, אחרי נסיעה אצלי ברכב הוא אומר שגם אין התראות שווא כמעט כמו שלי יש לעיתים עם המובילאיי.

לגבי מובון, שמעתי דעות חלוקות, לא תמיד מזהה כשצריך ואיכות ההקלטה של מצלמת הדרך ממוצעת מינוס מינוס ועדיף לא לבנות עליה.

לי יש את המערכת עם הצג וזיהוי תמרורים. לא מקבל כמעט בכלל התראות שווא ולא נתקלתי בתופעה שהוא קופא (למרות שקראתי על זה).

לאבא של זוגתי יש את אחד הדגמים הראשונים של מובילאיי ושם יש מלא התרעות שווא, מערכת היסטרית מאוד ובכללי התחושה היא שזה לא מוסיף לבטחון. כל דור הם משפרים את המערכת שלהם וזה מורגש מאוד.

זה הניסיון שלי.

פורסם

^ האמת שמאוד רציתי לשדרג למערכת העדכנית שלהם אחרי שראיתי אותה כמה פעמים בפעולה היא בהחלט נראת מעודנת יותר בהתראות שלה בעיקר בתנאי מזג אוויר שאינם אופטימלים שבמקרה שלי היא מתחרפנת לגמרי, אבל אין להם שום מודל של טריידאין או אפשרות להזדכות באיזשהו אופן על הישנה לטובת שדרוג, אז ויתרתי על התענוג - לא מוצדק מבחינתי להוציא 2500 שקל על זה חח.

Chevrolet Cavalier 1999 - 2012-2015 | Citroen C5 2003 - 2015-2017 | Oldsmobile Alero 2002 - 2017-2017 | Chevrolet Sonic R S2015 - 2017-2024

BYD Dolphin 2024 Design 2024-Unknown

BYD Atto 3 2024 Design 2024-Unknown

פורסם

אבי החליט לעשות אחרי שאחי הוציא רישיון נהיגה. וכי יש החזר של 1500 שקל באגרות (לא הייתה מותקנת מערכת לפני, אז אנחנו זכאים). לו יצא שווה, אותך אני מבין ואני מסכים איתך שלא שווה לך.

• תוכן חדש...