Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3282 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מדובר על ברלינגו שנת 2009 נפח מנוע 1600 טורבו,

האוטו עבר 135000 קילומטר לא ראה מוסך מעבר לטיפולים שוטפים.

לפני כשבועים נדלקת נורת שמן לפרקים ונכבתה, למרות שלא נדלקה נורה שהורתה על עצירה עצרתי בצד בדקתי שמן ולא נראה שחסר או ששמן השפריץ בתוך התא מנוע,

המשכתי לנסוע ופתאום נדלקה נורה אדומה של הסטופ. הזמנתי גרר למוסך (הגרירה בוצעה יום למחרת) אחרי שהאוטו הגיע למוסך שום נורה לא נדקלה לאחר ההנעה אבל מהסתכלות ויזואלית של המכונאי הוא אמר שיש שקע בעוקת שמן ויש לישר אותו (עבד על זה שש שעות, 650 ש"ח) שאלתי אותו אם יש בעיות נוספות והוא אמר שלא. לפני שיצאתי מהמוסך נדלקה נורת צק אייגנט (בדוק מנוע צהובה) הערתי למכונאי והוא בדק את זה במחשב רכב ואמר שזה המחממים וזה בעיה ידועה ותכלס אין בעיה.

יצאתי מהמוסך (שבדיוק נסגר) ויצאתי מהעיר אחרי עשרה קילומטר האוטו לא הצליח לעבור את ה90 בהילוך חמישי, התקשרתי למוסכניק והוא אמר שאין בעיה שאני יבוא מחר ונבדוק את זה.,

הגעתי למחרת בנסיעה למחרת ואז הוא העביר אותי למוסך אחר לידו שמומחה באבחון ממוחשב (כי לו אין מחשב לבדיקה) המוסך האחר אמר לי שהלכה צינורית החזר שמן בעוקה+ טורבו + EGR (נזק של כ3000 שקל)

לא היה לי יותר מדי ברירות ואמרתי לו לתקן את הרכב.

עכשיו אחרי התיקון האוטו כביכול חזר לתקינות.

שני דברים שמתי לב אחד האוטו לא מגיע לאותה מהירות שהגיע בעבר (150 במקום 170)(פחות קריטי, האוטו ננהג 97% מהזמן ב 110 .פשוט רציתי לבדוק אם הוא חזר לעצמו)

דבר שני וזה המטריד ובגללו חששות רבים זה מין תחושה שבזמן שלוחצים על הגז בהילוכים שונים לפתע יש נתק של חצי שניה ואז הגז חוזר לעצמו.,

האם יכול להיות קשר לתקלות שתוקנו באוטו או שזה מעיד על בעיה חדשה באופק?

פורסם

מניסיון עם הדגם הזה, ברגע שהמנוע הזה רעב לשמן והטורבו הולך, זה סימן שהמנוע בעצמו בדרך.

המלצה חמה: תתחיל לחסוך כסף להחלפת מנוע.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

בלי קשר לתקלות,

מה שאני ממליץ במידה ולא בוצע עדיין.

להשתמש אך ורק בשמן מנוע 5-30 או 0-30 בתקן ACEA C2. זה שמן עם כמות מופחתת של תוספים LOW SUP. בעיקרון מיועד לדיזלים מתקדמים יותר עם מסנן חלקיקים (שאין באוטו הזה) אבל רק עם השמן הזה המנוע יכול לעבוד כמו שצריך. להחליף כל 15.000 ק"מ. ופילטר שמן מקורי שעולה סביבות 40 ש"ח.

שוב, אם לא בוצע עדיין.

לפרק את הצינור המסומן, בבורג שסימנתי יש רשתית סינון. להעיף אותה מהמקום ולהרכיב את הצינור בלעדיה. לפני כן לבדוק שהצינור נקי ופתוח לגמרי. אם לא, להחליף גם את הצניור. זו אגב הוראת יצרן.

לבדוק שכך צנרת ינקה מפילטר אוויר לטורבו אטומה לגמרי - בנד על חיישן MAF, בנד על הטורבו, חיבור לנשם מנוע, שלמות תיבת פילטר אוויר. כל העסק הזה לא מהודק טוב, יושב על תושבות גמישות ועם הזמן מתפרק עקב רעידות.

1111.jpg

פורסם

שמתם לב שהאגן שלו היה דפוק? זה מקטין את יכולת הקיבולת של המנוע מבחינת שמן וגורם למנוע לעבוד בחוסר שמן. קווה שהכל יסתדר לאחר ההחלפה ואל תשחק עם המהירות ברכב הזה.

כנס למוסך מתמחה שיש לו ציוד דיאגנוסטיקה מתאים ואל תחסוך שקל בטיפולים.

אני יכול מהניסיון להמליץ על מוסך גבע בתל אביב.

אלעד

צביעות היא נגע רע! היזהרו מאלו שיחייכו אליכם היום ומחר יתקעו לכם סכין בגב

מחפש רכב פיג'ו עם מנוע 1.5 דיזל תקול למכירה

פורסם

אתמול נדלקת נורת אזהרה של המצבר,

הלך האלטרנטור + הפולי שעף מהאוטו + רצועה, ההתקינו אחד משופץ (לא מצליח להתנער מהתחושה שהעבודה במוסך הקודם גרמה נזק).,

מה שכן חסר חלק פלסטיק שמוציא את האוויר (או מכניס) לפילטר + תושבת מרובעת צד ימין יוצא מאזור המונע אמור להתחבר לפני המצבר (מקווה שהייתי ברור) (מתברר שהמוסך הקודם לא החזיר אחרי העבודה שלו) האם מישהו יודע מה המקט של החלק כדי שאני יכול למצוא אותו ולרכוש אותו?

שאלה נוספת היא על המזגן, מתחת לתא כפפות איפה שיושב הפילטר אמור להיות מין חתיכת פלסטיק שתמנע מאוויר לצאת, היא חסרה, גם לחלק הזה אני מחפש מקט או לחלופין כתובת היכן לקנות.

פורסם

פולי אלטרנטור מתפרק זו תופעה מוכרת רק שזה קורה בדרך כלל בקילומטרז' הרבה יותר גבוה, 250-300 אלף ק"מ. לפני שהוא מתפרק הוא (לפעמים) משמיע נקישות.

אפשר להחליף את הפולי ולהשאיר את האלטרנטור הקיים, למשפצי אלטרנטורים יש את הכלי המיוחד לזה. אבל בשביל זה צריך להגיע עם אלטרנטור למשפץ ולבקש ספציפית החלפה של הפולי.

בהמחה שיש לך את הדגם הישן של השנים 2003-2011 עם מנוע 1.6HDI, בהספק 75 או 92 כ"ס, כזה:

S7-modele--citroen-berlingo-multispace.jpg

זה תרשים של צנרת יניקת אוויר:

Air Supply Berlingo M59 1.6HDI.JPG

מניח שחסרים אצלך חלקים 6, 7,9.

לצינור יניקה מס' 9 צריך גם תושבת גומי שיושבת על משאבת וואקום, זה כפתור גומי כזה שלא רואים אותו בתרשים, לדעתי אותו מק"ט כמו תושבת תיבת אוויר מספר 15. אם תחליט להשלים את הצינורות האלו, תקשור אותם עם אזיקון לצינור גדישה, תעביר את האזיקון באיזור יציאת נשם מנוע. אחרת כל העסק הזה רועד ומרעיש.

אגב אם חלק מספר 7 חסר, זה אומר שקופסת ממסרים שאמורה להיות מחוברת אליו, סתם זרוקה שם.

לגבי חלק שמכסה את הפילטר מזגן, לא הבנתי על מה אתה מדבר בדיוק.

פה זה מגן רעש, סוג של בד.

חלק מספר 4.

Sound Proofing Berlingo M59.JPG

ופה זה מכסה של פילטר מזגן עצמו, חלק מספר 10.

Air entry module Berlingo M59.JPG

אני את כל החלקים קונה אצל ג'אן ברחוב המסגר בתל לאביב.

• תוכן חדש...