Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3297 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

הסיבה להחלפה היא שהוא כבר לא מה שהיה פעם, לא מקרר מי יודע מה

מדי פעם מקפיץ את הפיוז (למרות שהוחלפו הפיוז והקבל) והקש ששבר את גב הגמל היא שהשלט שלו לא תמיד קולט (ועברנו להפעלה ידנית בחלק מהמקרים)

אבקש המלצה למזגן עילי לקירור/חימום של סלון/מטבח בשטח של כ 42 מטר רבוע (גובה התקרה הוא כ 2.7 מטר) ובנוסף ישנו מסדרון בשטח של כ 5 מטר רבוע. הקומה הינה קומת ביניים בבניין.

מיקום המזגן הוא לצד שולחן האוכל כך שהוא ידע לתת גם אוויר ״נעים״ ולא רק מקפיא...

הצנרת (שמועברת בקיר היום) היא בקוטר של 5/8 ו 3/8 ואשמח לחסוך את ההחלפה שלה בצנרת חדשה (למיטב ידיעתי היא תקינה ואני ממש לא רוצה להתחיל לחצוב בקיר) אם יש אפשרות להתקין מזגן עם צנרת קטנה יותר בעזרת מתאם מבלי לפגוע באיכות ההתקנה - גם טוב מבחינתי. אורך הצנרת הוא כ 3 מטרים עד למעבה.

חוטי החשמל העוברים בקיר היום הם בקוטר של 2.5 מ״מ (חד פאזי) והפיוז הוא של 20 אמפר

איזה מזגן הייתם ממליצים לי לרכוש ? כמה הספק BTU יתאים לצורך שלי ?

אמינות, ויעילות אנרגטית הם פרמטרים חשובים בשבילי

כמובן שאבקש המלצות מניסיון כזה או אחר שלכם עם המזגנים שיומלצו

תודה!

עריכה אחרונה על ידי מרטין מקפליי
פורסם

אני לא מבין גדול בתחום, אבל אם אתה מחיפה והאיזור, אשמח לתת לך טלפון של מתקין (טכנאי) שמלווה אותי מהדירה הראשונה שלי. אמין בעיניי באופן מוחלט. אם תרצה, כמובן.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

אם המזגן הישן עובד על R22 אתה צריך באופן עקרוני צריך לוודא שעובי הדופן של הצנרת הישנה עומד בתקן עבור שימוש בגז R410A (הלחצים גבוהים יותר ויש צורך בצנרת שתעמוד בלחץ). בכל מקרה יש לבצע שטיפה לצנרת הישנה עם חומר ניקוי, ולאחר מכן לשטוף את החומר ניקוי עם חנקן או גז אחר.

פורסם

אם הגעתם להחלטה להחליף.. החליפו.

כאשר החלפנו למזגנים מהדור החדש, גם השקט ואיכות הקירור השתפרו.

הפער בצריכת החשמל אצלנו ירד כמעט ב 25% .

הצלחנו עם דגמים טובים של תדיראן.

אני לא מעודכן כיום בדגמי המזגנים - לכן אשאיר לאחרים לעזור

אייל.

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם

תודה רבה על התגובות

איך אוכל לדעת אם הצנרת של הגז הישן תתאים לגז החדש ?

אני יודע מה הקוטר שלה, אבל האם אכן הלחץ גבוה משמעותית ? מדובר בצנרת שעוברת בתוך קיר (בלוקים) ולכן אני לא שש להחליפה

איזה דגמים ספיציפים של מזגנים מומלצים לצורך שלי ? ועל כמה BTU ללכת ? אני מעוניין במזגן טוב שישרת אותי לשנים רבות...

וכמובן, אינטוורטר כן או לא ?

תודה מראש לכולם!

פורסם (נערך)

שוב.. בזה אני יכול לעזור

אצלנו במזגן אחד לא היה צריך להעביר צנרת, וב שני מזגנים העבירו צנרת חדשה.

לכן צריך לבדוק, הן את גודל הצנרת והן את מצבה.

מתקין טוב, יתקן יפה את הקיר אשר בו הועברה הצנרת .

כאשר המתקין מגיע להצעת העבודה לפני ההתקנה.

הוא מתמחר במידה וצריך להעביר צנרת חדשה.

הדגש ורשום , לבצע גימור עבודה טוב , כחלק מהעבודה.

אייל.

עריכה אחרונה על ידי ליין מן

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם
תודה רבה על התגובות

איך אוכל לדעת אם הצנרת של הגז הישן תתאים לגז החדש ?

אני יודע מה הקוטר שלה, אבל האם אכן הלחץ גבוה משמעותית ? מדובר בצנרת שעוברת בתוך קיר (בלוקים) ולכן אני לא שש להחליפה

איזה דגמים ספיציפים של מזגנים מומלצים לצורך שלי ? ועל כמה BTU ללכת ? אני מעוניין במזגן טוב שישרת אותי לשנים רבות...

וכמובן, אינטוורטר כן או לא ?

תודה מראש לכולם!

תאלץ למדוד את עובי הדופן של הצינור (קוטר חיצוני פחות פנימי ואז לחלק ל-2).

עבור צינור 3/8 נדרש עובי דופן של 0.81 או 0.91 ממ.

עבור צינור 5/8 נדרש עובי דופן של 1.01-1.02 ממ.

לגבי המזגנים שמתאימים, תדירן 35A מתאים בדיוק לצנרת שלך, במידה ועובי הדופן מספק, ובמידה ותבוצע שטיפה יסודית לצנרת.

פורסם

החישוב הבסיסי הוא 600BTU למ"ר, לכן רק על ה 42 מ"ר תצטרך 25000BTU ועל עוד 5 נוספים תזדקק למינימום עוד 3000BTU (סה"כ 28,000BTU), מה שמביא אותך למזגנים שבין 2.5 ל 3 כ"ס בקלות.

אורך הצנרת של 3 מטר - ברור שמחליפים, אין כאן עניין של שאלה בכלל.

אני התרשמתי לטובה מהפלטינום של אלקטרה ולכן הייתי ממליץ עליהם. בסה"כ הכללי אם תבחר באלקטרה או תדריאן לא נראה לי שתטעה. "פמלי" גם חזקים בשוק ו"טורנדו" גם כן. שני האחרים מציעים בחודשים האחרונים (ובכלל) טווח אחריות רחב יותר (5-7 שנים), מה שגרם לאחרונה גם להתעוררת של אלקטרה ותדיראן להעלות את תקופת האחריות של המזגנים שלהם.

חשוב לציין: בגדלים האלו של המזגנים - אל תצפה למזגן שקט.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

אנחנו בדיוק מחליפים מזגנים אצלנו בדירה. בגלל שרק מחר יגיע הטכנאי אוכל לתת המלצה רק בעוד כמה ימים אבל מבדיקה שערכתי (הן בחנויות והן באינטרנט) עולה שאלקטרה מסדרת הפלטינום היא המומלצת ביותר (וזה גם מה שרכשנו).

• תוכן חדש...