Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

בעית היגוי סובארו dl

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7787 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

טוב אז ככה , הבעיה שלי היא מן חופש מוזר בהגה , קודם כל כאשר הרכב עומד אני יכול להזיז את ההגה מספר מעלות לכל כיוון מבלי לקבל תגובה בגלגלים, אני עשיתי כיוון פרונט וחזרתי לבחור אז הוא אמר לי שהבעיה היא במפרק של מוט ההגה שיש שם איזה גומיה שנשחקה, בנוסף ואני לא יודע אם זה מאותה הסיבה ,היום למשל נסעתי בכביש מהיר ואני כל הזמן משנה את המצב של ההגה מן נגיעות קטנות לכל צד כלומר אין שום דיוק בהגה אני מרגיש שכאילו אני נותן פקודה והיא עוברת דרך מכלולים נוספים (אין הגה כוח), בקיצור לפי מה שהבחור מהפרונט אמר באמת זה לא קשור אליו וזה בעיה אחרת , האמת שאכן אין לי שו ם רעידות בהגה והרכב לא מושך לצדדים , הענין הוא שלפי תרשימים של מערכת ההיגוי שמצאתי באינטרנט אין ברכב הזה מפרקים במוט של ההגה , זה מו אחיד שנכנס ישר למסרק.

השאלה מופנת בעיקר לבעלי הסובארו האם גם אצלם יש את החופש הנ"ל וזה פאק ביצור או שזה באמת רק אצלי .

ועוד דבר שנתקלתי בו היום מן נקישה מוזרה בזמן שאני בולם את הרכב כאילו משהוא שם משוחרר אני מקווה שזה לא הציריה כי בסיבובים אני לא שומע נקישות אלא רק בזמן בלימה ממש על סף עצירה.

אני יודע שזה קצת לא קשור אבל אני רוצה להתחלק בהרגשה של אחרי החלפת בולמים.

האמת יש שיפור אבל משום מה אני חש קצת מאוכזב יכול להיות שציפיתי יותר מידי וזה הרכב הזה פשוט לא נועד לנוחות.

או שאולי הייתי צריך להחליף גם את הקפיצים?

אני הרכבתי בולמים תוצרת kyb האם לא טעיתי שלא הלכתי על מונרו כי אולי בגלל זה הצרפתיות יותר נוחות? אני אומר את זה כי לפני כמה ימים נסעתי על הונדה סיביק מודל 99 בערך אולי 98 בקיצור זה עולם אחר לגמרי ואני שואל מה ההבדל הרי המכללים הם דומים מאוד מה יש לו בהונדה שאין בסוברו? האם יש עוד משהו שניתן לעשות בשביל הנוחות (חוץ מלהחליף את האוטו כי אני אוהב אותו)?

פורסם
לפני כמה ימים נסעתי על הונדה סיביק מודל 99 בערך אולי 98 בקיצור זה עולם אחר לגמרי ואני שואל מה ההבדל הרי המכללים הם דומים מאוד מה יש לו בהונדה שאין בסוברו? האם יש עוד משהו שניתן לעשות בשביל הנוחות (חוץ מלהחליף את האוטו כי אני אוהב אותו)?

מה?! איך אתה משווה בכלל בין DL לסיביק 99-8??? :shock:

לגבי החופש בהגה - ברוב הרכבים ישנו \ מותר שיהיה חופש מסויים בהגה (אם אני לא טועה, בספר רכב של סוזוקי בלנו מותר אפילו 3 ס"מ של תזוזה (1.5 לכל צד) חופשית. כמובן שאם זה משהו ממש ממש חופשי ואתה מרגיש שההגה לא מחובר לשומקום - זאת בעייה.

לגבי הנקישות - יכול להיות תושבות מנוע \ גיר פגומות. אפשרות נוספת היא שבאמת יש משהו משוחרר במערכת המתלים.

לגבי החלפת הבולמים ושינוי באיכות הנסיעה, אז שינוי יש, הבעייה שיש לך סובארו ("פחנוע", וסליחה איציק) שלא כל כך מצטיינת (בלשון המעטה) בנימוסי כביש ורכות, ובטח שבטח אין להשוותה להונדה סיביק 98...

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

אני לא בא להשוות בין הרכבים עצמם אלא המכלולים המכניים , זה שזה הונדה סיביק 98 בסדר אבל תכלס אם תפשיט אותה תגלה את אותו הבולם את אותם המתלים אז מה קובע פה?

פורסם
אני לא בא להשוות בין הרכבים עצמם אלא המכלולים המכניים , זה שזה הונדה סיביק 98 בסדר אבל תכלס אם תפשיט אותה תגלה את אותו הבולם את אותם המתלים אז מה קובע פה?

קשיחות ותכנון השילדה, רכות הבולמים, תכנון המתלה ועוד רבים וטובים שקובעים איך יתנהג הרכב ועד כמה יהיה נוח.

אני היית מאוד מרוצה מ KYB על ה-DL. הקדמיים היו KYB PREMIUM (אריזה כחולה) והאחוריים KYB PREMIUM באריזה אדומה (משולב גז).

האוטו היה מגהץ פסי האטה בצורה מעולה והנוחות היתה טובה יחסית.

בנוגע לנוחות - שים לב: המלצת היצרן בנוגע ללחץ האויר היא 28 PSI בעומס קל ו 30 PSI בעומס מלא (!), מרכיב קריטי ביחס למי שממליץ 30-32PSI בכל הגלגלים ונוסע לבד ברכב...

בנוגע לחופש שיש לך בהגה, ההגה ב DL גם ככה מאוד ארוך (הרבה סיבובים מנעילה לנעילה) כך שאין מה לצפות לתגובה מיידית במילימטרים הראשונים של הסטת ההגה. מה שכן, כדאי באמת לבדוק את המפרק המקשר בין מוט ההגה למסרק. אם יש בו נקישות, סימן שיש בו חופש (נקישות אפשר לבדוק כשהרכב עומד במקום תוך כדי הזזת ההגה ימינה/שמאלה בתנועות קצרות ומהירות). כמו כן לבדוק גם את הגומיות המאבטחות את המסרק הגה לרכב עצמו.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם
מה?! איך אתה משווה בכלל בין DL לסיביק 99-8??? :shock:

לגבי החופש בהגה - ברוב הרכבים ישנו \ מותר שיהיה חופש מסויים בהגה (אם אני לא טועה, בספר רכב של סוזוקי בלנו מותר אפילו 3 ס"מ של תזוזה (1.5 לכל צד) חופשית. כמובן שאם זה משהו ממש ממש חופשי ואתה מרגיש שההגה לא מחובר לשומקום - זאת בעייה.

לגבי הנקישות - יכול להיות תושבות מנוע \ גיר פגומות. אפשרות נוספת היא שבאמת יש משהו משוחרר במערכת המתלים.

לגבי החלפת הבולמים ושינוי באיכות הנסיעה, אז שינוי יש, הבעייה שיש לך סובארו ("פחנוע", וסליחה איציק) שלא כל כך מצטיינת (בלשון המעטה) בנימוסי כביש ורכות, ובטח שבטח אין להשוותה להונדה סיביק 98...

איתמר.

שלום.

אסור שיהיו נקישות ואסור שיהיה שום חופש לצדדים!

גם לא בסוזוקי.

מכוניות היחידות שחייב להיות חופש לצדדים זה במכוניות

ישנות כמו פורד מבריק או מוסטנג ששם ההגה הוא

סלקטור.

לבעל הסוברו איזה שנה האוטו אים מודל ישן אז יש לך חלק שקוראים לו "קופלונג" מעיין גומיה

עגולה המחברת את מוט ההגה למסרק ויתכן שהיא קרועה. משנת 1984 יש לך מיפרק מתכת

(קרדן) ויתכן שהוא הרוס לתשומת ליבך קשה להשיג אוטו. כמו כן יתכן שהגומיות שמחברות את

מסרק ההגה לשילדה הרוסות ואז כול המסרק מטיל על הגשר. את הדבר צריך לבדוק מכונאי מיומן.

בברכה בני ל.

מילים כמו: שטויות, אהבל,טיפש,תלמד, זה לא קללות אז לא להעלב!!!

:multi::onfire:

פורסם

הרכב שנת 88.

לגבי הקופלונג זה בדיוק מה שהאיש מהפרונטים אמר לי, אם אפשר טיפה יותר הסבר על זה.

לגבי הגומיות שמחזיקות את המסרק האם הכוונה לגומיות חובקים?

לדעתי אם הבעיה הייתה כזאת אז זה שעשה את הכיוון פרונט היה אומר לי משהו?

פורסם

את כל ההסברים נשמח לתת לך אחרי שתיגש למוסך ותחליף את הקופלונג הנ"ל.

המשך נסיעה במצב הזה מסכן אותך ואת הסובבים אותך בכביש.

גש והחלף את הנ"ל (באותה הזדמנות תוכל לבקש מהמוסכניק להראות ולהסביר לך על החלק) ואם יהיו עוד שאלות נשמח לענות.

• תוכן חדש...