Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

CIVIC Type R מחשבות ותהיות

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2981 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני חושב שאולי זה לא הגיע מהמקום הכי נכון שיש (בעיקר רצון של חלק מהנהגים פה להראות כמה ענק האיבר שלהם בהתבסס על איך שהם יודעים לנהוג) אבל זה אחד השרשורים הטובים שהיו פה לדעתי ואני הולך לקרוא אותו לפחות עוד כמה פעמים כדי ללמוד קצת מכל הידע שנשפך פה (ולא כמו שכתבו, לקרוא ולצאת ליישם, אני בטוח שזה מתכון לאסון. מספיק חוסר הבנה קטן והתוצאה על הכביש יכולה להיות הפוכה לחלוטין ומסוכנת).

מה שכן הייתי שמח להבין ממך, חן, זה את ההתנגדות שלך להרפייה חלקית מהגז כדי להיכנס לפנייה. יש רצפי פניות עוקבות שמעבר לברקס בניהן מרגיש לי חד מדי ואני לא מוצא (ברמת הנהיגה שלי) דרך נכונה יותר לעבור בניהן חוץ מממשחק עדין של הרפייה וחזרה לגז (לא מגיע למצב של "שיוט" לתוך פנייה אלא רק מוריד ומעלה מינון). למרות שאמרת שהרפייה מהגז לא "מכניסה את האף" לפנייה טוב יותר זה מה שמרגיש לי שקורה בפועל. הייתי שמח לדעת אם זה בגלל שרמת הנהיגה שלי לא גבוהה מספיק כדי שאוכל לנהוג לפי הכללים האלה או שיש מקרים מסויימים שבהם זה הדבר הנכון לעשות בכל זאת.

208GTi, 206XS, BRZ- SOLD

Mx5 Nc Prht- SOLD

פורסם

הייתי שמח להבין ממך, חן, את ההתנגדות שלך להרפייה חלקית מהגז כדי להיכנס לפנייה. יש רצפי פניות עוקבות שמעבר לברקס בניהן מרגיש לי חד מדי ואני לא מוצא (ברמת הנהיגה שלי) דרך נכונה יותר לעבור בניהן חוץ מממשחק עדין של הרפייה וחזרה לגז (לא מגיע למצב של "שיוט" לתוך פנייה אלא רק מוריד ומעלה מינון).

זה משהו שקשה לדעת בלי לראות, אבל מה שאתה מתאר נשמע כמו מודולציה של הגז, שזו כמובן טכניקה לגיטימית, וכך גם כתבתי.

להרפות לגמרי מהגז זו טעות, בעקרון, אבל קורה שלאחר שנכנסת לפניה גילית שאתה מהיר מדי וצריך להאט קצת, וסגירה חלקית של הגז לא מספיקה. זה עדיין אומר שבמורד הדרך עשית טעות כלשהי, אבל אף אחד לא מושלם ובדיעבד עדיף לסגור גז מאשר לפגוש קיר...

כמו שאמרתי, עדיף להישאר על הגז ולגעת בבלם ברגל שמאל, אבל ברכב כביש ללא רתמות זה יכול להיות קשה...

למרות שאמרת שהרפייה מהגז לא "מכניסה את האף" לפנייה טוב יותר זה מה שמרגיש לי שקורה בפועל. הייתי שמח לדעת אם זה בגלל שרמת הנהיגה שלי לא גבוהה מספיק כדי שאוכל לנהוג לפי הכללים האלה או שיש מקרים מסויימים שבהם זה הדבר הנכון לעשות בכל זאת.

זה כן "מכניס את האף" אבל זה לא אומר שזה גורם למכונית לפנות יותר טוב! בפניה, המכונית עושה שני דברים נפרדים: א) פעולה סיבובית - הפניית החרטום לכיוון הכללי של הפניה, ב) פעולה אופקית - דחיפת הגלגלים הצדה ולתוך הפניה.

אלו שתי פעולות נפרדות, והאחת אינה חשובה כמו האחרת: כמעט ולעולם אין זה חוסר היכולת של הרכב "להכניס את האף" בזמן אשר מגביל את יכולתו לצלוח פניה בהצלחה.

ככל שאתה נכנס עם יותר משקל על הקדמיים ו/או עם פעולת הגה מהירה יותר, אתה מקבל יותר מ-א' ופחות מ-ב'.

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

• תוכן חדש...