Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

סיכום תקופה- פורד פוקוס האצ'בק TREND X

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3352 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

לאחר 5 שנים עם הרכב הנ"ל, הגיע הזמן לערוך סיכום תקופתי ממצה...

נתונים כללים:

מדובר בדגם ה TREND X מנוע 1600 100 כ"ס שכולל תוספת של:

חישוקים קלים וגדולים יותר – 16 אינץ וצמיגים רחבים יותר.

בקרת שיוט ובקרת אקלים למזגן.

כפתורי שליטה על המערכת ליד ההגה.

ציפוי עור להגה.

מערכת משודרגת של סוני עם 8 רמקולים.

נתונים על הרכב הספציפי:

מדובר ברכב בבעלות מקורית פרטית, מבציר נובמבר 2008 נקנה על ידי באפריל 2012 מטופ טרייד בשיטת הסוכן החכם. כלומר השארתי אצלם פרטים מדויקים וספציפים לגבי הרכב המבוקש עד שיום אחד קיבלתי מהם טלפון על הגעת הכלה המיועדת למגרש.

הרכב עבר בדיקה במכון חיצוני, ונקנה לאחר מכן, חווית הקניה הייתה בסה"כ בסדר גמור יחסית למגרש.

ק"מ בקנייה: 41000

ק"מ נוכחי: 105000

תחזוקה:

בסה"כ מדובר ברכב מאוד אמין, מעולם לא נתקלתי בתקלה מכאנית כלשהיא או הוצאה בלתי צפויה.

כיוון שהק"מ השנתי שלי הינו פחות מ 15 אלף, הרכב הוכנס לטיפול אחת לשנה במועד קבוע.

עד לשנה האחרונה, הרכב טופל אך ורק במוסכים מורשים מה שבא לידי ביטוי בעלויות. טווח

המחירים נע בין 700 ₪ לטיפול קטן ועד לקרוב ל 4000 ₪ לטיפול בשנה ה 6 שכלל גם טיימינג וברקסים.

תמיד הקפדתי על טיפול בחומרים איכותיים.

בסה"כ האסטרטגיה הזו די מוכיחה את עצמה ויתכן וזו הסיבה לשקט היחסי בתחזוקה...

מה שכן, מנגנון הנעילה המרכזית בצד הנוסע התקלקל- לאחר עיון בפורום הומלץ על התזת ספריי מגעים על הקונקטור שיושב בקורה A, הבעיה לא חזרה מאז.

צמיגים ומצבר:

ב 2013 החלפתי את צמיגי המישליין המקוריים ברביעיית גודייר אפישנט גריפ.

בחורף האחרון החלפתי את הצמיגים הקדמיים לצמיגי מישליין לאחר שהגודייר הקדמיים היו מפרפרים בתחילת כל נסיעה, כמעט.

מצבר הוחלף פעמיים. פעם ראשונה למצבר עלום שם כלשהו ממקום במושב בית עריף ופעם שניה למצבר ורטה מקורי נמוך - שגם יושב יפה בתא היעודי שלו.

תוספות שלי:

איזופיקס- כיוון שאני משתמש במושבי בטיחות וכיוון שהרכב הגיע בלי, רכשתי קיט ייעודי מאיביי שמתחבר לשלדת הרכב ונראה כתוספת אינטגרלית. דלק מוטורס מציעה את אותו קיט בעלות יקרה פי 4.

משענת יד קדמית – לאחר שיטוט ברשת צדה את עיני המשענת של ארמסטר 2 שמכילה בנוסף תא אחסון ונרתיק נשלף שניתן לאחסן בו את הנייד והארנק כשיוצאים למשל לקניות.

בנסיעה:

כיוון שנהרות של מלל כבר נכתבו על עגלתיותה של הפוקוס, אוסיף את הרושם האישי שלי.

תחילת הנסיעה איטית במעט, אין כאן יציאה נחושה כמו ברכבים מקבילים אבל לא כ"כ נוראה כפי שתיארו כאן. המנוע מכוייל לתת מומנט טוב יותר בהאצות ביניים ע"פ הספק בסל"ד גבוה וכרכב שמשמש לצרכים עירוניים ובינעירוניים בעיקר, החסרון אינו בולט כ"כ.

תיבת ההילוכים קצת מיושנת, בעלת 4 הילוכים, במצב הטיפטרוניק העברת ההילוכים די איטית, יש מן השהייה במעבר בין ההילוכים כאילו התיבה קולטת לאט שרצית לעבור הלאה. במצב הרגיל התיבה עובדת ממש חלק.

מה שכן, לרכב יש רייד מרשים והגה מדויק ועם משוב הולם. אחיזת הכביש מעולה , הרכב נוסך ביטחון רב בסיבובים. הרכב מוצק ובנוי בצורה מאסיבית. שום דבר לא מקרקש או מתפרק, הכל יושב במקומו כפי שיצא מהמפעל.

הרכב מעולם לא נשטף במכונה אלא תמיד על ידי בשטיפה ידנית, כולל טיפולי דיטיילנג תקופתיים.

לצערי, כאיש משפחה הרכב נשטף "רק" אחת לחודש....

לסיכום, על אף החסרונות , אני מאוד מרוצה מהרכב(כפי שתעיד גם החותמת שלי  ) .

זהו, נראה לי שעברתי על הכל, סליחה על החפירה..... מרגיש לי כמו קטורזה שיורד על הנשים שחופרות כי הצטבר להם מלל ....:)

עריכה אחרונה על ידי nath

נרכשה- וולבו s60  נפח 1600 T4

נמכרה- פורד פוקוס 1600 סמ"ק 2008  TREND X

פורסם

מניסיון אישי שלי עם פוקוס 2010 הרכב פשוט עגלה בכל מצב,יציאה מהמקום,האצת ביניים והמכה הכי גדולה זה עליות, שם בכלל הוא גורם להצטער על הרגע שבו הוא נרכש. כל זה גם מביא את הרכב לצריכת דלק לא טובה, אבל יאמר לטובת הרכב שיש לו מרווח מצויין,תא מטען ענק ואמינות מצויינת.

Sent from my ONEPLUS A3000 using Tapatalk

שברולט אופטרה 07 > קיה פורטה 10 > קיה פורטה 11 > ניסאן סנטרה 17 > קיה ריו 18 > סיאט איביזה 12 > סיאט ארונה 21

פורסם

בדיוק השבוע מכרתי את הפוקוס 2006(סדאן) שלי :(

מתאר לעצמי שההאצ'בק טיפה יותר זריזה, אבל מעבר לזה אני מצטרף לכל ה"תשבוחות" על עצלות המנוע.

חוץ מזה, באמת רכב מאוד אמין, נוח ומרווח ומאוד אהבתי אותו. אבל מה לעשות, לעליות של ירושלים צריך משהו פחות עגלתי.

פורסם

באמת רכב טוב, זול מהמאזדה 3 איתה הוא חולק מכלולים ונותן פייט לא רע.

להורים של ידידה טובה היה את הרכב (הוחלף ב-I30), נקרע להם כבל גיר (אם הבנתי נכון), ולכן היה צריך לגרור את האוטו למוסך ולהחליפו בעלות של 600 ש"ח. פרט לכך רכב אמין, מעט צפוף מאחורה ומנוע מעט רועש, אבל לא דיל ברייקר.

האם מדובר בגרסא מתוחת הפנים?

פורסם

לזוגתי יש פוקוס 2007 שנמצא אצלנו מ-2010

הרכב מפגין אמינות מוחלטת (0 תקלות ב-7 שנים)

הבעיה העיקרית שלו הוא שהוא עגלה.

צריכת דלק 1/10.

בקרוב יוחלף במשהו מחודש

פורסם
נקרע להם כבל גיר (אם הבנתי נכון), ולכן היה צריך לגרור את האוטו למוסך ולהחליפו בעלות של 600 ש"ח.

לכבל גיר יש תיקון, החלפת בוקסת פלסטיק בקצה הכבל בצד של הגיר. הבוקסה עולה 140 ש"ח וכל מי שיודע להחזיק פלייר ביד יכול להחליף אותה לבד. זמנית ניתן לקבע את הכבל עם אזיקון, זה יאפשר שילוב ל D.

שאלה לכל בעלי הפוקוסים דור 2 - האם יש באוטו שלכם נקישה קלה כשהגיר מוריד להלוך ראשון במהירות נמוכה מאוד לקראת עצירה? נקישה - הכוונה לא לרעש אלא לשילוב לא חלק של ההילוך.

פורסם (נערך)

אכן, מדובר בגרסא מתוחת הפנים.

אני זוכר בזמנו כמה זמן לקח לי למצוא את הדגם הנ"ל (שיעמוד בול בדרישות שלי): שיהיה גם האצבק, גם Trendx לפחות וגם לאחר מתיחת פנים....

לכן פניתי לטופ טרייד .... עד שהגיע הטלפון המיוחל.

לגבי הביצועים, אני מכיר את התחושה המתסכלת הזו שהרכב לא זז במיוחד אחרי שנוהגים ברכב אחר. כבר פזלתי לכיוון פורום השיפורים ולא מצאתי שידרוג מניח את הדעת....והחלטתי להניח לעניין.

כיום הפוקוס היא הרכב המשני שלנו,קיבלתי I25 מהעבודה והיא בתחושה גם יותר זריזה ומאיצה ועדיין כיף לי יותר בפורד, למרות הכל.

עריכה אחרונה על ידי nath

נרכשה- וולבו s60  נפח 1600 T4

נמכרה- פורד פוקוס 1600 סמ"ק 2008  TREND X

פורסם

שאלה לכל בעלי הפוקוסים דור 2 - האם יש באוטו שלכם נקישה קלה כשהגיר מוריד להלוך ראשון במהירות נמוכה מאוד לקראת עצירה? נקישה - הכוונה לא לרעש אלא לשילוב לא חלק של ההילוך.

אכן, היה לי את זה בעיקר בפקקים ופשוט התעלמתי מזה.

• תוכן חדש...