Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3328 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בוקי, הטנדרים ורכבי העבודה האמריקאיים של שנות ה-90 בצה'ל לא נרכשו מלכתחילה ע'י צה'ל/משהב'ט.

בשנות השמונים האמריקאיים בנו את בסיסי ח'א בנגב כתחליף לבסיסי סיני שפונו. הם הביאו קבלנים, כ'א, ציוד אמריקאי כולל כלי רכב. בסיום הפרויקט נמסרו לצה'ל ללא תמורה במסגרת ההסכם הכללי מאות טנדרים, וואנים ואף בלייזרים שהפכו לרכבי קצונת שטח בכירה.

• תגובות 58
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
בוקי, הטנדרים ורכבי העבודה האמריקאיים של שנות ה-90 בצה'ל לא נרכשו מלכתחילה ע'י צה'ל/משהב'ט.

בשנות השמונים האמריקאיים בנו את בסיסי ח'א בנגב כתחליף לבסיסי סיני שפונו. הם הביאו קבלנים, כ'א, ציוד אמריקאי כולל כלי רכב. בסיום הפרויקט נמסרו לצה'ל ללא תמורה במסגרת ההסכם הכללי מאות טנדרים, וואנים ואף בלייזרים שהפכו לרכבי קצונת שטח בכירה.

לא דיברתי על זה. היו גם וונדורות מודל 93-94, סונומות מודל 96 ועוד, כך שלא יכול להיות שזה מה שהשתתף בבניה בשנות ה 80...נהגתי במכוניות האלו בצבא, היו ספידומטרים בק"מ ולא במיילים מה שמחזק את ההנחה שהמכוניות נרכשו בארץ דרך יבואן GMC.

פורסם

הצבא בזמנו קנה את כל רכבי הGMC דרך היבואן UMI ובנוסף טיפל במוסכי UMI לצד טיפולים בסדנאות החימוש. אבא שלי היה איש קבע 27 שנים ובתור ילד זכורים לי הרכבים הבאים שהיה מקבל : GMC סונומה/ואנדורה/סאפארי , רנו מגאן, רנו קנגו, פיאט פונטו, פג`ו 205 , דייהטסו אפלאוז. כל הרכבים זכורים לי מאוד מהילדות (1995-2001) הוא התגייס ב1974 והשתחרר ב2001 היה קצין.

Sent from my LG-H815 using Tapatalk

<Kia Rio LX 1.4 4DR automatic 2014 <SOLD

TOYOTA COROLLA SUN 2011 automatic

פורסם

היתה לצבא תקופה גם עם פורד קונקט בצבע כחול עם לוחיות שחורות.

קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

פורסם

אני עד היום רואה פורד קונקט כחול לוחית שחורה(ניידת שירות) ואף יצא לי לראות פורד קונקט לבנה עם לוחית שחורה (רכב צמוד של רס’’ן?!)

פורסם
היתה לצבא תקופה גם עם פורד קונקט בצבע כחול עם לוחיות שחורות.

הרכבי שירות עברו מצבע ירוק לכחול בזמנו - בעבר הקנגו היו מגיעות לארץ ירוקות ונצבעות בירוק בצבא, הסתכלתי פעם מקרוב ואפילו רואים שלדוגמא איפה שהווישרים הצבע על הפח נשאר לבן.

כדי לחסוך את עלות הצביעה כנראה החליטו לשנות את הצבע של הרכבים לכחול שאפשר לקנות מהמפעל וזה התחיל עם הקונקטים,הברלינגו גם היו ככה.

Honda Civic Si Sedan 1.5 6MT 2019

פורסם

noknok נכון מאוד רק שהקנגו התבלבלת היא באה בצבע לבן ונצבעה בצבע ירוק חאקי צבאי

פורסם

כנראה שהסיבה למעבר לתיבה אוטומטית נעוץ במיתגייסים רבים שהוציאו רישיון שמוגבל למכוניות אוטומטיות בלבד.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם

קנגו שנצבעו בצבע האקי היו אבל ממש מעטות.

קנגו ראשונות הגעיו לצה"ל בשנת 1999. אז עוד לכל המכוניות הצבאיות בלי יוצא מן הכלל היו לוחיות שחורות. כל הקנגו האלו הוגדרו כמובן רכב לבן והיו בצבע לבן. בתחילת שנות ה 2000 צה"ל החליף לכל צי הרכב הלבן שלו לוחיות רישוי משחורות לצהובות רגילות - כל הקנגו האלו קיבלו לוחיות צהובות.

בהמשך, בשנים 2005-6 בערך נרכשה כמות לא גדולה של קנגו ששימשו כרכב חום, נצבעו בצבע האקי וקיבלו לוחיות שחורות.

פורסם

בוודאי שיש שיקולים שאנחנו לא מכירים, ואולי גם הם משפיעים על הבחירה. אני משער בזהירות שלא כמו עניין התקציב, אבל בכל זאת.

כמו מי חבר של מי, ואיזה מכרז תפרו בעבור איזה מקורב לצלחת, ומה יוצא למי מזה (ד"א, קשר ארוך טווח של צה"ל עם רנו זה חתיכת יחסי ציבור לקרסו). ככה זה כשאתה עם יד על הברז של תקציב פחות או יותר לא מוגבל.

כנראה שהסיבה למעבר לתיבה אוטומטית נעוץ במיתגייסים רבים שהוציאו רישיון שמוגבל למכוניות אוטומטיות בלבד.

או אנשי מילואים, שנגעו בגיר ידני פעם אחרונה כשעברו טסט.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

מקווה שהקנגו האלה יגרמו להוצאה של שאריות הקונקט המתפרקים שעדיין מקרטעים עם מאות אלפי קילומטרים.

ד'א בדימקס החדשות הפנסים פשוט נופלים מהרכב. אם תשימו לב לכאלה בכבישים תראו שיש להם איזו על הפנסים.

Sent from my A0001 using Tapatalk

קקטוסולר ידנית

פורסם

עקרונית הצבא לא נותן רישיון נהיגה צבאי לחיילים בשרות חובה, אלא אם תפקיד החייל מוגדר "נהג". לפחות בחיל האוויר זה היה ככה , אני חושב שגם בחיילות אחרים.

אני קבילתי רישיון ב' צבאי כשנכנסתי לקבע, בשרות חובה היה לי רק צבאי לטרקטור.

לעניין, אני לא בטוח שיש דבר כזה "נהג צבאי עם רישיון לאוטומטי בלבד". לצבא יש מערכת רישוי נפרדת, צבא יכול לתת לכל חייל שמשרת בצבא רישיון לנהוג על כל רכב צבאי, לפי דרישות המערכת.

פורסם

לא מדוייק.

כשאני הייתי בסדיר, 99-02, היו חיילים קרביים בעלי רישיון להאמר. המקצוע היה לוחם אך היה לנו גם רישיון נהיגה צבאי.

מכיוון שהאמר דורש רישיון למשאית קלה (אז זה היה עד 15 טון), הוצאנו רישיון אזרחי למשאית ואחכ השתלמות להאמר.

הרישיון הוא רישיון אזרחי תקף לכל דבר ועניין.

כיום אני מתאר לעצמי שמבחינת רישוי הצבא עדיין כפוף למדינה, ולא רשאי לתת לאדם לנהוג על כלי ש"באזרחות" אין לו רישיון מתאים.

סוזוקי ג'ימני His side- JLX-L 2006 [   ] [][][][][] [   ]

טויוטה קורולה Her side- GLI 2013

שימרו על מרחק בכביש ועל קירבה בלב

• תוכן חדש...