Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3352 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אם אתה כבר עוסק במקצוע היחיד שהתנ"ך אוסר(ועןד עם שם תנכי כמו שלך) תוכל להגיד לי מה היהי מספריי הלוטו של שבוע הבאה?

מדפדוף מהיר ביד2 קיה פורטה ופיג'ו 308 משנתון 2015 נמכרות באותו מחיר לכן אין לי מושג איך קבעת שפיג'ו תאבד כל כך מהר את ערכה .

מציעה לעדכן את כלפיי הטרה שלך

הפיקאסו 5 מקומות תרגיש במכירה חור ענק בכיס מול כל דגם קוריאני מקביל.

אין בה כלום חוץ מכעת 5 מקומות מאוד מרווחים אבל בעתיד אף אחד לא ישלם על זה מחירון ואף לא קרוב למחירון.

• תגובות 121
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

לגבי סוג התיבה ברכבים של פולקסווגן, אני חושב שככלל אצבע, אם המומנט המוצהר הוא 25.5 ומטה אפשר להניח שזו תיבת dq200 (יכולים לראות שכמעט כל הרכבים עם נתון המומנט הזה...) שזו המגבלה שלה. היצרן דואג לסרס את המנועים כדי שיתאימו למומנט המרבי שהתיבה תומכת, בלאון FR אפילו מנוע ה 1.8 עם 25.5 קג"מ.

Fiat Uno 1994 - Mazda 3 2005 - Volkswagen Jetta 2011 - Seat Leon 2013 - Subaru XV 2018

פורסם (נערך)
Farkash, היצרן לא ישלח לישראל DQ200 ולאירופה DQ380 (למשל). הוא כן עושה הפרדה בין רמות האיבזור ושינויי תוכנה (הרי אנחנו מדינה חמה...).

לפי קופרנט ועוד כמה פורומים גדולים של סיאט / וואג בבריטניה וגרמניה, הדגמים עם יצור 17 לא מצויידים ב-DQ200. את היבואן אפשר לשאול, אבל הוא בעצמו לרב לא מודע לשינויים ומידע טכני מעמיק. לפחות זה ניסיון העבר עם צ'מפיון.

ההנחה שלך ממש מוצקה אם כך. אתה מתבסס על כך שאף פעם לא שווק בארץ דגם במפרט ישראלי, גם אם שיווקו הופסק בעולם ובדרך כלל משיקולי מחיר. זה כמובן רחוק מהמציאות.

אתה מתעלם מהעובדה שמדובר בשתי תיבות שונות שדורשות גם טיפול שונה, ואם החליטו לייבא רכב כזה לארץ שיימכר בכמויות יחסית גדולות יש לזה משמעויות גם מבחינת החלפים, הטיפולים וכו'. אין שום סיכוי שנציגים ומוסכים של היבואן לא יודעים על זה.

מה גם ששוב כאשר הם משווקים את התיבה הרטובה הם דואגים לציין זאת, ובטח גם הנציגים מקבלים על כך סקירה ומנחים אותם שאם יש לקוח שמפחד מהDSG להגיד לו שזו ה"תיבה הטובה".

מקווה בשבילך שאתה צודק. אני נוטה להאמין שאתה טועה, בטח בהנחת הבסיס שלך.

בכל מקרה לא הייתי מציין זאת בפורום ייעוץ בלי מקור רשמי. זה עלול סתם להטעות אנשים.

עריכה אחרונה על ידי farkash7

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

פורסם

לגבי מכירה עתידית אף אחד לא יודע מה יהיה. נכון להיום תכנסו ליד2 לקיה ספורטאז או יונדאי טוסון ותיראו כמה מהם מפורסמים למכירה... לדעתי עשרות רבות וזה רק מיד פרטית. גם ה 1.6 וגם ה 2.0. לא בטוח שלכולם יהיה קונה ובטח לא במחירון. דבר נוסף שקורה פה בארץ זה תופעת העדר... אחד קונה כולם אחריו. לא בטוח שמה שטוב לאחד טוב גם לשני. אני הרגשתי את זה על האאוטלנדר שלי. הקיצור תקנה מה שבאמת מתאים לך.

Sent from my SM-N915F using Tapatalk

ערן EMT-P

NISSAN X-trial 2017.

VW GOLF Mk7.5 150 HP

פורסם

אפשר לחטט בכל מיני מקורות, אבל הכל פשוט מאוד: עד עכשיו, dsg7 חדש עם מצמדים רטובים יש רק באודי ובדגמי דגל (היקרים ביותר) של סקודיאק וטיגואן. דגם כניסה של זקודיאק תבוא עם dsg6. כמו גם דגמים בסופרב ובפאסאט. כל השאר - dsg7 יבש.

RS, welcome to the club

וסליחה אם בייסתי אותך.

' (1997) past: Honda Civic 1.4 SE

2016 now: Skoda Yeti 1.2 TSI

פורסם (נערך)

למי שטוען שהספורטג' (או לצורך העניין טוסון שנמכר בכמות דומה) לא יימכרו במחיר מחירון, בגלל הכמות הגדולה שהם נמכרו כחדשים, לא מבין את המושגים של היצע וביקוש.

ראשית דבר נתחיל בכך ששני הרכבים הנ"ל הם מהשומרים ביותר על מחירם במדינת ישראל. כלומר מחיר המחירון שלהם יהיה גבוה יותר מלכתחילה מרכבים מתחרים שנמכרו כחדשים במחיר דומה.

שנית זה שנמכרו הרבה רכבים כאלו חדשים מצביע על ביקוש ברמה מסויימת, אין סיבה שאותו ביקוש ולמעשה ביקוש גדול יותר לא יהיה לרכבים הנ"ל כמשומשים (הביקוש לרכבי יד שניה גדול יותר מהביקוש לרכבים חדשים). אילו הביקוש היה נמוך מההיצע אז המחירון היה יורד והעסקאות גם היו נסגרות מתחת למחירון.

לכן לא רק שרכבים אלו לא יימכרו מתחת למחירון אלא אולי אפילא מעל המחירון.

יש גורם אחר כמובן שיכול להביא למכירה מתחת למחיר המחירון והוא מכירת הרכבים הנ"ל כחדשים יד ראשונה אפס קילומטרים במחיר מוזל וכיד שניה מליסינג משומשים במחיר מוזל.

ואולם לגבי מרבית הרכבים כיום קיימת התופעה הנ"ל ולא רק לגבי שני הרכבים הנ"ל. לקוח חכם ירכוש את הרכבים הנ"ל בעצמו כאמור כיד ראשונה אפס ק"מ (כמובן לאחר בדיקה כמה הנחה והטבות הוא יכול לקבל ברכישה ישירה מהיבואן).

עריכה אחרונה על ידי green
בתאריך 12.1.2025 בשעה 14:51, Shmelov כתב:

בשורה התחתונה כנראה שגם אתה תקנה טסלה בשלב מסוים ותתאהב.

כרגע אתה משחק אותה קשה להשגה אבל ככה זה בתחילת כל קשר טוב וארוך טווח.

פורסם
למי שטוען שהספורטג' (או לצורך העניין טוסון שנמכר בכמות דומה) לא יימכרו במחיר מחירון, בגלל הכמות הגדולה שהם נמכרו כחדשים, לא מבין את המושגים של היצע וביקוש.

או שאתה נאיבי או שיש לך זכרון קצר, ראה כאן תזכורת:

http://www.globes.co.il/news/article.aspx?did=1000561968

זאת תובנה שחזרה על עצמה במיוחד לרבות מכר אשר אחוז גדול מהן נמכר לציי רכב - מחיר המכירה בפועל נמוך משמעותית מהמחירון הלאומי, אשר מי שאינו תמים יודע שהוא משת"פ של כל אותם ציי רכב לטובת שמירה על שווי הערך של אותם ציים (הרי הוא משפיע השפעה קרדינלית על שווי הנכסים של אותן חברות).

בפועל החברות יכלו להראות הנחות באחוזים דו-ספרתיים במכירה ללקוחות פרטיים (יד 2) ומנהלי הכספים מרוצים, ורק הנאיבים נדפקים.

Subaru BRZ 2.4 6MT | Ford Focus 1.5 ST_Line  

פורסם

"למי שטוען שהספורטג' (או לצורך העניין טוסון שנמכר בכמות דומה) לא יימכרו במחיר מחירון, בגלל הכמות הגדולה שהם נמכרו כחדשים, לא מבין את המושגים של היצע וביקוש".

נכון אני לא מבין את המושגים אבל אני יודע לעקוב אחרי יד 2 וזה שרושמים מחיר מנופח זה לא אומר שיקבלו אותו. שיש כמה אנשים שמעונינים למכור אותו מוצר כל אחד והסיבה שלו אז הם ינסו למכור ולא יעמדו על המחיר עד להודעה חדשה כי כניראה מישהו יקנו ממשהו אחר. ולכן שיש כל כך הרבה אופציות ואפשר להתמקח על המחיר אז המחיר ירד. אולי התאוריה הזאת טובה בכלכלה אבל לא במכירת רכב נפוץ. ושוב אני לא מבין בכלכלה, זו עובדה מהשטח.

Sent from my SM-N915F using Tapatalk

ערן EMT-P

NISSAN X-trial 2017.

VW GOLF Mk7.5 150 HP

פורסם

חבר מהעבודה מכר קיה פיקנטו ex משנת 2012 עם ק"מ נמוך ומטופלת רק בחברה הרבה פחות ממחיר מחירון ולקח הרבה זמן (קרוב לחודש) לכן לקנות קיה פיקנטו מאובזרת מהיבואן לא מחייב שביום המכירה תרוויח מכך זה תקף גם לסופרטאז'.

המותג היחיד שבאמת הרכב נמכר קרוב למחירון זה טיוטה אבל לא מחייב שאתה באמת נהנה מהרכב.

פורסם
אני לא מאמין על עצמי שעוד לפני רכישת המאזדה cx5 שנת 2012 שלי, עוד שקלתי לרכוש פיז׳ו 3008, 5008, לאיזה בור שרצים הייתי נופל, רכבים אלו מתומחרים עשרות אלפי ₪ פחות מהמאזדה שלי כעת (לא אלפי ₪- עשרות אלפי ₪) ועם הרבה בעיות אמינות בדרך. .... כיום היצרן עבר למחירון נמוך יותר והנחות והטבות קטנות יותר ממחיר המחירון ומי שמבין (חברות הליסינג) יודע שמה שחשוב הוא גובה ההנחה ולא המחיר עצמו.

שוב, כל מקרה לגופו - הדגמים הספציפיים הללו אכן סבלו מבעיות אמינות קולוסאליות לאור מנוע כושל, היבואן/יצרן הגיבו באיטיות משוועת לבעיות הנ"ל מה שפגע אנושות במוניטין ומחירי המשומשות צנחו. המנוע בתצורה הספציפית אינו משווק יותר, יצאה גרסה מעודכנת אשר כללה רוויזיה מקיפה של כל המכלולים העיקריים (טורבו, משאבת דלק, משאבת מים, מנגנון תזמון ועוד), אז מה? מבחינתך היצרן הזה פסול לעולמים? דווקא הפיקאסו הנוכחית יכולה להוות רכישה מאד מוצלחת לאור מחיר רכישה מאד נמוך (ביחס למכוניות מקבילות עם אותם ביצועים) המגלם כאמור את הירידה במוניטין (היא גם לא משווקת לציי רכב, כך שאיבוד הערך שלה יכול להפתיע לטובה).

Subaru BRZ 2.4 6MT | Ford Focus 1.5 ST_Line  

פורסם (נערך)
אפשר לחטט בכל מיני מקורות, אבל הכל פשוט מאוד: עד עכשיו, dsg7 חדש עם מצמדים רטובים יש רק באודי ובדגמי דגל (היקרים ביותר) של סקודיאק וטיגואן. דגם כניסה של זקודיאק תבוא עם dsg6. כמו גם דגמים בסופרב ובפאסאט. כל השאר - dsg7 יבש.

RS, welcome to the club

וסליחה אם בייסתי אותך.

אתה רחוק מלבאס אותי, אני נאמן לעקרב הידני שלי.

מבאס אותי שסיאט לא מייבאים אטקה ידנית, כמו ששקודה עוד שומרים על יבוא היטי בוורסיה ידנית.

בכל מקרה, אעזר בחבר ואבדוק את העניין לעומקו של דבר - ואעדכן. אם האירופאים טוענים שהיה שינוי, אני נוטה להאמין.

עריכה אחרונה על ידי RS

Renault Megane RS 300 Trophy 2021

Renault Catpur 155 2021 

פורסם
שוב, כל מקרה לגופו - הדגמים הספציפיים הללו אכן סבלו מבעיות אמינות קולוסאליות לאור מנוע כושל, היבואן/יצרן הגיבו באיטיות משוועת לבעיות הנ"ל מה שפגע אנושות במוניטין ומחירי המשומשות צנחו. המנוע בתצורה הספציפית אינו משווק יותר, יצאה גרסה מעודכנת אשר כללה רוויזיה מקיפה של כל המכלולים העיקריים (טורבו, משאבת דלק, משאבת מים, מנגנון תזמון ועוד), אז מה? מבחינתך היצרן הזה פסול לעולמים? דווקא הפיקאסו הנוכחית יכולה להוות רכישה מאד מוצלחת לאור מחיר רכישה מאד נמוך (ביחס למכוניות מקבילות עם אותם ביצועים) המגלם כאמור את הירידה במוניטין (היא גם לא משווקת לציי רכב, כך שאיבוד הערך שלה יכול להפתיע לטובה).

אני הראשון שיגיד שהפיקאסו הקצר הוא הרכב המשפחתי האולטימטיבי למשפחה עם 3 ילדים (כאשר היתרון העיקרי הוא שיש 3 מושבים נפרדים בשורת המושבים השנייה) וגם התמחור מצויין ובוודאי שבמסגרת מבצעים.

למשפחה עם 2 ילדים הרכבים העדיפים לדעתי הם ג׳יפונים (שני הילדים יושבים יותר במרכז הרכב, נהנים ממרווח צד עדיף ובטיחות צד עדיפה על פני מיניוואנים עם שלושה מושבים) ומבחינת הטעם האישי שלי (ללא דקדוק בפרטים למשל של העדר אביזרי בטיחות שחשובים לי ולא הייתי רוכש רכב חדש בלעדיהם) האטקה היא המועדפת עליי בקטגוריה (ולאחריה הטיגואן).

אבל אני לא מתכוון ״להכניס ראש בריא למיטה חולה״, ״מי שנכווה ברותחין נזהר בצוננין״ וכל פתגם אחר רלבנטי, מדובר כאן בהרבה כסף ומבחינתי צריך להתפשר.

מאחר ויש לי רק 2 ילדות הג׳יפונים הם הרלבנטיים בשבילי, אבל בינתיים אני לא רואה ג׳יפון שמבחינת הטעם האישי שלי והפשרות שהחלטתי לקחת, יכול להוות תחליף למאזדה cx5 שלי, את המאזדה cx5 החדשה אני כנראה לא ארכוש, אין בה התקדמות לעומת המאזדה שלי. בינתיים אני מחכה.

בתאריך 12.1.2025 בשעה 14:51, Shmelov כתב:

בשורה התחתונה כנראה שגם אתה תקנה טסלה בשלב מסוים ותתאהב.

כרגע אתה משחק אותה קשה להשגה אבל ככה זה בתחילת כל קשר טוב וארוך טווח.

• תוכן חדש...