Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

דלת פנימית בממ"ד

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3367 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

אנחנו לאחר רכישת דירה חדשה מקבלן, בשלב בחירת הספקים. הקבלן נותן הכנה לדלת פנימית בממד, ולא מסכים שנתקין אותה לפני טופס 4. עקב כך יוצא שספק הדלתות רוצה 500 שח על התקנת דלת זו כשעלות הדלת עצמה היא בקירוב 1000 שח. מה צריכה להיות עלות התקנה של דלת כזו? האם זה לא פשוט לבוא ולהניח את הדלת על הצירים? הרי משקוף והכנה כבר יש.

אשמח להערות ועצות. יודע שהסכום זניח יחסית למחיר הדירה אבל עדיין...

פורסם

אין לי תשובה, אבל אני תוהה - האם בכלל ניתן קבל טופס 4 בלי דלת מותקנת בממ"ד?

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

הוא התכוון לדלת עץ, בנוסף לדלת פלדה בכניסה.

אני לא מבין גדול בדלתות או בממדים, אבל מנסיון אישי עם הדלת בבית אחי, פשוט הברגתי (ידנית) 2 צירים למשקוף הפנימי שהיתה בו כבר הכנה. מאוד פשוט.

ציטוט

יבגניפ כתב:

אוף. למה אני מגיב פה? 

פורסם (נערך)

כנראה שיש בעיות מבחינת עמידה בתקן בהתקנה של דלת פנימית בממ"ד והקבלן לא רוצה שיעשו לו בעיות לפני שהוא מוסר את הדירה.

אנחנו עשינו דלת הזזה פנימית בממ"ד עם מסילה, כי לא היתה לנו הכנה לדלת במשקוף וזה הרגיש לנו לא נכון לקדוח במשקוף של הממ"ד. עלה לנו כ 1500₪.

לדעתי זה חובה מבחינת השימושיות להתקין דלת רגילה בממ"ד כי הדלתות של הממ"ד נותנות לחדר הרגשה של צוללת כאשר סוגרים אותן.

עריכה אחרונה על ידי bobi
פורסם (נערך)

הקבלן לא מסכים להתקנה של הדלת לפני טופס 4 כי הוא לא רוצה לקחת אחריות על נזק לדלת במידה ויגרם כזה, כי אם כן ידרם כזה הוא יהיה אחראי לו. מבחינתי לקחת לבד את הדלת ולהתקין (במידה וזו התקנה פשוטה כמובן) אך לדברי המוכרת בחנות כרגע זה לא אפשרי. כמו שכבר צויין מדובר בדלת פנימית בלבד מעץ, כמובן שישנה דלת נוספת תקנית ממתכת. השאלה שלי היא גם על עלות ההתקנה, כי לפי מה שאני יודע הסכום שנאמר לי הוא בד"כ להתקנת דלת רגילה ומשקוף, ולא לדלת פנימית שכבר קיימת לה הכנה. האם אני טועה?

בנוסף, האם חובה לקחת דלת פנימית של אותה החברה כמו הדלת החיצונית והמשקוף?

תודה

עריכה אחרונה על ידי oleg_kra
פורסם

צר לי לבשר לך- הם מחזיקים אותך במקום חמים ורגיש.

יהיה לך מאד קשה ויקר להתקין כנף של חברה אחת על משקוף של חברה אחרת.

והסכום שהם דורשים, אכן מוגזם מעט להתקנת כנף (והם לא מוכנים למסור לך את הדלת להתקנה עצמית).

מה שאתה כן יכול לעשות, זה לעיין במפרט המכר שחתמת עליו, ולראות מה רשום שם.

אם רשום שאתה מקבל גם כנף עץ נפתחת פנימה, דרוש מהקבלן שיתקין אותה על חשבונו, כפי שמחוייב לפי חוק המכר.

וכמובן- במקרה כזה, כל נזק שיגרם לה עד המסירה=עליו.

1.  MITSUBISHI  SPACE STAR 1.2 instyle 2018

2. CHEVROLET SPARK LS 1.0 2014

פורסם

הוא אומר שיש הכנה בדלת ממד = לא צריך לקדוח בה.

אם לא מוכנים לספק לך את הדלת להתקנה עצמית והקבלן לא מוכן (בצדק) שתתקין לפני טופס 4 אז אין לך ברירה ולשלם עבור שרות התקנת דלת את המחיר הנקוב.

זה כאילו קראת להם לשירות התקנה נוסף.

חוצמזה על דלת הממד היו אמורים לחייב אותך פחות ממחיר דלת חדר רגילה כי שם אין להם התקנת משקוף אלא רק גומייות איטום.

כל זה מניסיוני האישי, דלת הממד של חמדיה מותקנת על הכנה מקורית בממד.

Sent from my SM-G900F using Tapatalk

לתגובה רצינית, ראה את הודעתו של gsi16v.
זה משפט שלא ציפיתי לראות בפורום הזה
פורסם

המחיר של דלת הממ"ד הוא 940 לפני מע"מ, לא יודע לגבי עלות דלת כזו בחברה אחרת, רק יודע שזה פחות מדלת רגילה כי בממ"ד חייבים להתקין דלת כוורת. החברה אגב היא דלתות תבור.

פורסם

מה זה חייבים להתקין דלת כוורת? אין שום מניעה שתתקין דלת זהה כמו שיש לך בכל הבית, הרי גם ככה זה לא תקין מבחינת הרשויות כי אחרת לא היתה בעיה עם טופס 4.

אני יכול לאמר לך בוודאות שעל דלת הממד שילמנו 450 שקל פחות בגלל שאין לה משקוף וההבדל היחיד בינה לבין שאר דלתות הבית זה המנעול שהוא מכאני רגיל ולא מגנטי כי בממד אי אפשר לחבר את המגנטי בגלל ההכנה במשקוף

פורסם

מוזר מאוד.

אני גר בדירה שכורה בה בעל הדירה לא הוסיף שקל אחד מעבר למה שנתן הקבלן במקור. קיימת דלת פנימית לממ"ד וקשה לי להאמין שבעל הדירה רכש דלת נוספת לאחר מכן.

פורסם
לפי מה שנאמר לנו בחברה, דלת פנימית בממ"ד חייבת להיות דלת כוורת ולא פלקסבורד אחרת היא לא תהיה לפי התקן.

אז בכלל אתם צריכים לשלם עליה עוד פחות מזה

פורסם
מוזר מאוד.

אני גר בדירה שכורה בה בעל הדירה לא הוסיף שקל אחד מעבר למה שנתן הקבלן במקור. קיימת דלת פנימית לממ"ד וקשה לי להאמין שבעל הדירה רכש דלת נוספת לאחר מכן.

יש קבלנים שנותנים כסטנדרט דלת לממד, כי הם כבר התחייבו (ושילמו) לספק הדלתות שלאחר המסירה וטופס 4 הם יבואו להרכיב את הדלת בממד.

ויש כאלה קבלנים שלא ומשאירים את הלקוח להתעסק ולשלם על זה לאחר שמסר להם מפתח, זה גם בדרך כלל יעלה יותר כיוון שבאופציה הראשונה שכתבתי הקבלן כמובן מסבסד / מגלם את המחיר של הדלת (סוג של).

Opel Adam S 2017

• תוכן חדש...